Rinoplasti burun ameliyatı için iki doktor arasındayım. Mesut Kaya Erhan Coşkun

oyle bır cevap ki kafam ıyıce karıstı hahah sizce hangisinin sonucları guzel hangi teknik iyi
Haha evet haklısınız ben de aynı kararsızlık sürecinde olduğum için yanlış yönlendirmek istemedim kapalı estetik için bana mantıklı gelen bir bilgiyi paylaşmak istedim, bence en önemli kısım size en yakışacağını düşündüğünüz burun şekilleri, her iki doktor da kendine has burun yapıyorlar ben mesela kapalı estetikte oluşan burun ucu için kapalı ameliyatı tercih ederim, siz de kendinize yakışacak burun tarzını belirleyebilirsiniz.doktorların farklı olabilir simülasyondan demesi gayet normal bu arada örneğin barış çakırın yaptığı simülasyon vs ameliyat sonuçlarında da farklılık var. Hatta benim görüştüğüm doktorun gönderdiği simülasyonda aynısının olması beklenemez gibi bir ifade vardı.
Çok ikilemde kalınabilecek bir durum evet ama dediğim gibi ben işin içinden en çok hangi tarzı beğeniyorsam onu seçmekte buldum, her doktorun olmamış burnu oluyor en iyi doktorların bile. bu yüzden iletişim çok önemli diye düşünüyorum, olmasını düzelmesini istediğiniz kısımları doktorun anladığından emin olmalıyız. Geri kalan da kısmet dedikleri, umarım sizin de istediğiniz gibi olur sonucunuz

Ek olarak, kapalı estetik yapan ve preservation rinoplasti tekniğini kullanan doktorlar için genelde burnun olabildiğince anotomisini korudukları ve doğallıktan yana oldukları için bazen istenilen sonuç olmayabiliyor ben doğal burun sevdiğim için bana mantıklı gelmişti tekniklerine bile bakmıştım açıkçası emin olmak için her ne kadar anlamasam da😄😄

Burnumda fazla değişime ihtiyaç yok güzele yakın bir buruna sahibim kapalı mantıklı ama kanat genişliği var erhan coşkun bazı hastaların delik kanat kısmını büyük bırakmış gibi bana da net bir şey söylemiyor

Ben de Sebile Ölmez ile videosunda doktor abdülkadir gökselin kapalı ve açık tekniğin farkı olmadığını ve yalnızca açıkta daha çok değişiklik yapabildiklerini dinlemiştim. Başka videosu da olabilir ama bu dşye hatırlıyorum.

Açık ve kapalı arasındaki farklar eskidendi diyordu.

Kapalı burun ameliyatında eğrilik daha zor düzeliyor ve kalın ciltlerde açık daha çok tercih ediliyor diye biliyorum. Zenci ve asya tipi burunlarda özellikle. Hatta bu yüzden kapalı teknikle çalışan doktorlar her burunu ameliyat etmek istemeyebiliyormuş.

Bende hem eğrilik hem de burun ucu genişliği olduğu için açık özellikle istemiştim.

Ben de Sebile Ölmez ile videosunda doktor abdülkadir gökselin kapalı ve açık tekniğin farkı olmadığını ve yalnızca açıkta daha çok değişiklik yapabildiklerini dinlemiştim. Başka videosu da olabilir ama bu dşye hatırlıyorum.

Kapalı burun ameliyatında eğrilik daha zor düzeliyor ve kalın ciltlerde açık daha çok tercih ediliyor diye biliyorum. Zenci ve asya tipi burunlarda özellikle. Hatta bu yüzden kapalı teknikle çalışan doktorlar her burunu ameliyat etmek istemeyebiliyormuş.

Bende hem eğrilik hem de burun ucu genişliği olduğu için açık özellikle istemiştim.

Kapalı da iyileşme ve doğallık daha fazla oluyormus ve bag dokular korunuyor büyük degisiklik yapılıyor deniyor

Kapalı da iyileşme ve doğallık daha fazla oluyormus ve bag dokular korunuyor büyük degisiklik yapılıyor deniyor
Ben hiç öyle bir şey duymadım videoda.

İlgili sorunun sorulduğu kısımda ( 12.56 dakika) kapalı ve açık arasında kesi dışında fark olmadığı, kapalı teknikte de açık teknikte ne yapıyorlarsa aynısını yaptıklarını, burun ucu problemli ise daha çok açık tercih edildiği, burun sırtının korunması olayının teknikle alakalı olduğu ( yani kapalı ve açık olması değil, ifade ediliyor. 12 ve 15 arasını izleyebilirsiniz.

Ki bu doktor her iki tekniği de kullanıyor. Hatta kapalı teknikle yapan doktorkarın bazen hasta seçebildiğinden de bahsediyor.

Ama en nihayetinde doktorla görüşmek gerek tabii.

Ben hiç öyle bir şey duymadım videoda.

İlgili sorunun sorulduğu kısımda ( 12.56 dakika) kapalı ve açık arasında kesi dışında fark olmadığı, kapalı teknikte de açık teknikte ne yapıyorlarsa aynısını yaptıklarını, burun ucu problemli ise daha çok açık tercih edildiği, burun sırtının korunması olayının teknikle alakalı olduğu ( yani kapalı ve açık olması değil, ifade ediliyor. 12 ve 15 arasını izleyebilirsiniz.

Ki bu doktor her iki tekniği de kullanıyor. Hatta kapalı teknikle yapan doktorkarın bazen hasta seçebildiğinden de bahsediyor.

Ama en nihayetinde doktorla görüşmek gerek tabii.
Goksel değil orda yazdigim şeyi başka doktorlar diyor. Gökselle bende görüştüm ama cok emin olamadım birde kötü ve reklamli yorumlarını görüp vazgeçtim. Açık kapalı mevzusunu sordum bana da bu tarz cevap verdi. Daha az keserek yapmak varken neden çok kesilsin odem iyileşme bag doku konusu derken bence fark var. He ama kapalı ile iyi olmayacaksa acik olayim.

bende bazı ünlü doktorlardan etkilenerek illa kapalı kapalı diye tutturmuştum.gel görki o doktorlara gidemiyorum bütçemi aşıyor ziyadesiyle.kapalı teknik doktor için zor ve tecrübe isteyen bir teknikmiş.sorduğum doktorlar ikisi arasında çok fark yoktur dedi.kapalı teknik kullanan iyi açık kötü diyemeyiz.bu tekniğe uygun profilde olması gerek bence.seçtiğin doktor burnunu nasıl daha iyi yapıyorsa o teknik uygundur.ve ben yeteneğe önem verdiğim kadar tecrübeyede önem veririm.tecrübe biraz daha ağır basıyor sanırım.

Göksel bey çok iyi bir doktor, hatta ücreti bu kadar yükske olmasaydı kendisine olmayı düşünürdüm sonuçlar çok güzel açık ameliyatın illaki avantajı vardır dediği gibi birebir görmek ayrı mesele ama son yaptığı ameliyatlar neden çoğunlukla kapalı diye merak ediyorum, bir doktor olarak sadece kesi var demesi de ilginç oradaki kasın varlığı doktordan doktora değişmez sonuçta hasta seçme kısmı çoğu doktor yapıyordur diye düşünüyorum kendisinin de dediği gibi bazen hasta istemez doktoru bazen de doktorun kendisi istemez, zaten kapalı isteyen birisi bunu kabul etmeli çünkü yapılabilecek değişiklikler biraz daha kısıtlı

Goksel değil orda yazdigim şeyi başka doktorlar diyor. Gökselle bende görüştüm ama cok emin olamadım birde kötü ve reklamli yorumlarını görüp vazgeçtim. Açık kapalı mevzusunu sordum bana da bu tarz cevap verdi. Daha az keserek yapmak varken neden çok kesilsin odem iyileşme bag doku konusu derken bence fark var. He ama kapalı ile iyi olmayacaksa acik olayim.
Ben açık rinoplastide burundaki alana daha hakim olduklarını cerrahın elinin daha rahat olduğunu düşünüyorum.O yüzden kapalı olup daha az iyi olacağına varsın açsın adam gibi rahat yapsın.Önemli olan uzun dönem sonuçlar sonuçta baştaki süreçteki zorluklara takılmamak lazım.

Göksel bey çok iyi bir doktor, hatta ücreti bu kadar yükske olmasaydı kendisine olmayı düşünürdüm sonuçlar çok güzel açık ameliyatın illaki avantajı vardır dediği gibi birebir görmek ayrı mesele ama son yaptığı ameliyatlar neden çoğunlukla kapalı diye merak ediyorum, bir doktor olarak sadece kesi var demesi de ilginç oradaki kasın varlığı doktordan doktora değişmez sonuçta hasta seçme kısmı çoğu doktor yapıyordur diye düşünüyorum kendisinin de dediği gibi bazen hasta istemez doktoru bazen de doktorun kendisi istemez, zaten kapalı isteyen birisi bunu kabul etmeli çünkü yapılabilecek değişiklikler biraz daha kısıtlı

Mümkün olduğu sürece kapalı yapıyormuş ama bazen açık yaptığı da oluyormuş.

Gerçi olumsuz yorumlar da varmış hakkında.

Ama ben de açığı daha iyi buluyorum genelde. Tek seferde olacağım. Yapılabilenin en iyisi olsun istiyorum.

Bir de burun sırtı açık ve kapalı teknikte de korunuyor diye biliyorum çok eğrilik yoksa. Bende eğrilik vardı gerçi bayağı korunmamış da olabilir o yüzden.

Ben de açık oldum. Sıfır morluk oldu. Önden de çok az. İyileşmem de hızlıydı. Ama bağ dokusu konusunu bilemeyeceğim tabii.

Bana açık ve kapalıdan ziyade kullanılan teknikle alakalı bağ dokusu konusu gibi geliyor: açık teknikte de burun sırtı korunabiliyor veya az greftle burun ucu doğal olabiliyor. Structure ve preservation rhinoplasty diye iki farklı tür var. Ama tabii preservation rhinoplasty her buruna uygulanamıyor. Ayrıca preservationda let down vb. teknikler kullandığı için eğriliğin sonradan tekrarlama olasılığı daha yüksek.

Bence bakılan ayrım açık veya kapalı değil de bu olmalı. Yani kullanılan teknik. Kapalı ve açık günümüzde çok iç içe geçmiş durumda. O yüzden sanki doktora burun sırtını koruyucu teknik kullanıyor musunuz, burun ucu hareket edecek mi eskisi gibi ve sorular sorulmalı. Ayrıca burnunuz hangi tekniğe daha uygun onun da ölçülmesi gerek.

Barış çakırın bir videosu var bu konuda hatta. Ona da bakabilirsiniz.

Ben de açık oldum. Sıfır morluk oldu. Önden de çok az. İyileşmem de hızlıydı. Ama bağ dokusu konusunu bilemeyeceğim tabii.

Bana açık ve kapalıdan ziyade kullanılan teknikle alakalı bağ dokusu konusu gibi geliyor: açık teknikte de burun sırtı korunabiliyor veya az greftle burun ucu doğal olabiliyor. Structure ve preservation rhinoplasty diye iki farklı tür var. Ama tabii preservation rhinoplasty her buruna uygulanamıyor. Ayrıca preservationda let down vb. teknikler kullandığı için eğriliğin sonradan tekrarlama olasılığı daha yüksek.

Bence bakılan ayrım açık veya kapalı değil de bu olmalı. Yani kullanılan teknik. Kapalı ve açık günümüzde çok iç içe geçmiş durumda. O yüzden sanki doktora burun sırtını koruyucu teknik kullanıyor musunuz, burun ucu hareket edecek mi eskisi gibi ve sorular sorulmalı. Ayrıca burnunuz hangi tekniğe daha uygun onun da ölçülmesi gerek.

Barış çakırın bir videosu var bu konuda hatta. Ona da bakabilirsiniz.

sorun su mesut hoca su uygun demiyor kendisi açık ameliyat dısında bır yontemle amelıyat yapmıyor. teknikleri boşverelim sizce hangisinin sonucları daha güzel ve ilk sayfada anlattıklarıma bakarsak hangısıne olurdunuz

Uzun süredir araştırma içindeydim görüşmeler yaptım eleye eleye buraya geldim. İkisinin de farklı avantaj dezavantajları var kafamda. Buraya yazıyorum lütfen tecrübesi olan anlayanlarla değerlendirelim.
Mesut Kaya: Estetik zevkiminizin uyuştuğunu hissettim, yaptığı burunların hepsini neredeyse Erhan beyin sonuçlarına göre daha çok beğendim. Ancak yaptıgı simulasyona garanti vermiyor bu görüntü tutmaz diyor ve Erhan bey kadar ilgili olduğunu hissetmedim kendisinin. Ancak herkes çok çok memnun. Kendisi Erhan beyden daha tecrübeli ve bir kbb ci. Sadece açık ameliyat yapıyor bu da düşündürücü. Asistanı da çok ilgili gelmedi. ameliyata 10 gün kala napacağınızı biz göndercez diyorlar. Erhan beylerin ekibi daha ilgili ve teşeküllü geldi daha muayeneye gelir gelmez ameliyatla ilgili prosedürleri paylaştılar. Muayenede fotoğraflarımı çekmedi burun içine dışına baktı benim isteğimle sadece yanı çekip simulasyon yaptı. Ama konuşurken estetik zevklerimiz çok benziyordu mesut beyle.

Erhan Coşkun: Göz zevkime hitap etmeyen birkaç burnu var istediğimden fazla doğal yapıyor. Bazı kadınların burnunu biraz geniş kalmış veya maskülene yakın buldum özellikle son yaptıklarını. Ama bana aşırı güven verdi hayatımda gördüğüm en ilgili nazik doktordu ve simulasyonu yüzde 90 tutturacağını söyledi. Ben burun kanatlarımı geniş buluyorum onu daraltıp daraltmayacağı konusunda net bilgi vermiyor ameliyatta bakarım diyor. Kendi göz zevkine göre yapıyor hasta isteği ve müdahelesine göre asla burun yapmıyor. Bu konudan da sapmıyor. Muayene de aşırı ilgiliydi burnuma içten dıştan baktı bir sürü fotoğraf çekti. Kendisi plastik cerrah Barış Çakır gibi bi hocanın yanında 2 senedir. Sürekli kongrelere ve canlı cerrahilere katılan bir hekim. Mesut bey oralara katılmıyor örneğin. Ama mesut bey kadar tecrübeli değil genç bir doktor.

Şimdi ikisinin de artıları eksileri var bir de instagramlarına bakarsak sizce hangisi daha başarılı?
Ben bu anlattıklarınıza bakarak Mesut Kayaya olurdum.Birincisi simülasyon o kadar ciddiye alınacak bişey değil bence eline neşteri alıp ameliyat yapmakla kıkırdakları düzenlemekle bilgisayarda yapılan bir şeyi alakası olamaz.İkincisi süreçle ilgili bilgilere googleda tek tuşla ulaşıyorsunuz kaldı ki mesut bey ameliyat çncesi paylaşıyormuş daha mantıklı sonuçta şuan kafanız doktpr seçimine odaklı buna karar vermeden süreci dinlemek anlatmak gerekli değil hepsinde 3 aşağı 5 yukarı aynı süreç.
Ek olarak mesut beyin burınlarını da daha çok beğendim ben.O eğitimlerin de çok bir anlamı olduğunu düşünmüyorum her yerde eğitim var hepsine katılırsın önemli olan cerrah olarak elin, tecrüben, neyi hangi hastaya uygulayacağını bilmen.Yine de karar sizin tabi.
Bu arada biri istanbul biri ankarada siz hangi şehirdesiniz?Aynı şehirde olduğunuz kişiye olmak çok daha mantıklı.

sorun su mesut hoca su uygun demiyor kendisi açık ameliyat dısında bır yontemle amelıyat yapmıyor. teknikleri boşverelim sizce hangisinin sonucları daha güzel ve ilk sayfada anlattıklarıma bakarsak hangısıne olurdunuz
Ben ozan luay abbasa oldum o da genelde açık yapıyor nerdeyse hepsini daha hakimiz bu şekilde yaptığımız işe diyor ki ozan bey de doku korumaya, dokuya saygıya önem veren bir doktor.Mesela kalın deride burnu küçültmeyin iskeleti şekillendirin der, deri inceltme gibi işlemleri pek yapmaz çünkü doku iyileşmesi bozuluyor uzun vadede der.Bana mesut kaya daha mantıklı geldi anlattıklarınızdan.

Ben açık rinoplastide burundaki alana daha hakim olduklarını cerrahın elinin daha rahat olduğunu düşünüyorum.O yüzden kapalı olup daha az iyi olacağına varsın açsın adam gibi rahat yapsın.Önemli olan uzun dönem sonuçlar sonuçta baştaki süreçteki zorluklara takılmamak lazım.
Katılıyorum

Burun şekli olarak Mesut Kaya benim daha çok hoşuma gidiyor.

Ama sadece şekli değil olumsuz yorum olmaması önemli. Erhan Bey hakkında olumsuz yorumlar olduğu yazılmış. Ama Mesut Bey hakkında yok. Benim için önemli olan hasta memnuniyeti olurdu. Dolayısıyla, Mesut Bey diyorum

Burun şekli olarak Mesut Kaya benim daha çok hoşuma gidiyor.

Ama sadece şekli değil olumsuz yorum olmaması önemli. Erhan Bey hakkında olumsuz yorumlar olduğu yazılmış. Ama Mesut Bey hakkında yok. Benim için önemli olan hasta memnuniyeti olurdu. Dolayısıyla, Mesut Bey diyorum
Bence de bu da önemli bir de yaptığı işin arkasında durması.Mesut Kaya ankarada hakkında iyi konuşulanlardan, bilinenlerden biri bütçem yetse gidip muayene olurdum ama 2 sene bile 18-20 bin istiyodu diye hatırlıyorum.

X