• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rezervasyon iptalini unuttum

EverMore

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
369
464
123
Diğer
Arkadaşlar merhaba.

28 martta booking.com aracılığıyla bir yurtdışı otele rezarvasyon yaptırmıştım. 19-22 Mayıs tarihleri arasında kalmak için. Ancak bir takım sebeplerle gidemedim ve rezervasyonu iptal ettirmeyi de unutmuşum. Dün sabaha karşı kredi kartımdan ilk gecenin parasını çekmişler. Bunu görünce hatırladım iptal etmeyi unuttuğumu. Booking ile iletişime geçtim ancak yapılabilecek bir şey olmadığını söylediler. Şöyle de bir durum var ki rezervasyon bilgilerimde son güne kadar iptali gerçekleştirmezsem bu paranın çekileceği yazıyor zaten. Yani tamamen benim aptallığım. Kimseyi suçlayamam. Ama bi taraftan da almadığım hizmetin parasını ödemiş oldum.

Benzer bir durum yaşayanınız var mı daha önce? Benim şimdi gerçekten bu paranın iadesi için yapabileceğim bişey yok mu :KK43: ne salağım ya

Rezervasyonların genelde bir iptal süresi vardır onda da ödemenin tamamı yapılmıyor onun da bir yüzdesi oluyor genelde.

Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Evet almamın bi yolu yokmuş. Bi kaç yeri aradım. Yapacak bişey yok. Napalım sağlık olsun diyorum artık

booking bu konuda çok sert asla geri adım atmıyor, geçen yıl kabak koyundan rezervasyon yaptırdık, son gün eşimin izinleri iptal oldu Türkiye genelinde, arayıp en azından parayı ödeyelim ama başka tarihte gelelim dedik kabul etmediler. gitmediğimiz tatilin bi kısmını ödemek zorunda kaldık. geçmiş olsun.

Arkadaşlar merhaba.

28 martta booking.com aracılığıyla bir yurtdışı otele rezarvasyon yaptırmıştım. 19-22 Mayıs tarihleri arasında kalmak için. Ancak bir takım sebeplerle gidemedim ve rezervasyonu iptal ettirmeyi de unutmuşum. Dün sabaha karşı kredi kartımdan ilk gecenin parasını çekmişler. Bunu görünce hatırladım iptal etmeyi unuttuğumu. Booking ile iletişime geçtim ancak yapılabilecek bir şey olmadığını söylediler. Şöyle de bir durum var ki rezervasyon bilgilerimde son güne kadar iptali gerçekleştirmezsem bu paranın çekileceği yazıyor zaten. Yani tamamen benim aptallığım. Kimseyi suçlayamam. Ama bi taraftan da almadığım hizmetin parasını ödemiş oldum.

Benzer bir durum yaşayanınız var mı daha önce? Benim şimdi gerçekten bu paranın iadesi için yapabileceğim bişey yok mu :KK43: ne salağım ya
Ay kalanını iptal edebildiniz mi bari? tühh, gidemeyeceğinizi anlayınca rezervasyon aklınıza gelmedi mi?
Ben de herşeyi son ana ertelediğim böyle saçma şeyler yapabiliyorum. İnsan kendine kızdığıyla kalıyor. Sağlık olsun.

Oda otelci deyimiyle No Show olmuş yani oda size rezerve edilmiş, başka bir müşteriye verilmemiş ve bu sebeple otel zarara uğramış. Maalesef iadesi mümkün değil.

Ay kalanını iptal edebildiniz mi bari? tühh, gidemeyeceğinizi anlayınca rezervasyon aklınıza gelmedi mi?
Ben de herşeyi son ana ertelediğim böyle saçma şeyler yapabiliyorum. İnsan kendine kızdığıyla kalıyor. Sağlık olsun.
Yok iptal süresi geçtiği için bişey yapamadım ama sadece bu kadar cekim yapılacağını söyledi booking. Unuttum ya resmen unuttum yoğunluktan. Hiç de huyum değildir ama oldu işte. Sağlık olsun napalım ya sabahtan beri aklıma geldikçe başıma ağrılar girdi valla:cry:

Evet bende arkadasla tatile gidecektim iki gun, rezervasyonu yaptim, hatta iptal sigortasida yaptirdim, ki ne olur ne olmaz diye.. ve tam gidecegimiz gun hava sartlarindan dolayi arkadasim vazgecti.. iptal sigortasi parami geri iade etmedi, nedeni ise hava sartlari dahil degilmis guya, islerini cok iyi biliyorlar kul hakki resmen.. o gunde yollarda buz vardi, riske girmek istemedik (400tl) oradan gitti.. yapamadigim bir tatile para odemis oldum.. bir tane daha tatil ayarlamistim, onada gidememistim (1500tl) de boylece gitti.. ay ne paralarim gitti benim gidemedigim tatillere.. neyse hayirli artik diyorum ..

Biz bu rezarvasyonu işyerinden bi arkadaşla birlikte yapmıştık. Birlikte gidecektik ve rezarvasyonu benim bilgisayarımdan benim kredi kartı bilgilerimi kullanarak iki ayrı oda şeklinde yaptık. Odanın biri için benim adım, diğeri için onun adı vardı. ama kredi kartı bilgileri benimdi ve benim bilgisayarımdan benim odamdan yaptık. Sonra benim gidemeyeceğim ortaya çıkınca ona söyledim ve o da başka bir otelden yer ayırtmış yani kendi ayrı bir rezarvasyon yaptırmış ve o şimdi yurtdışında, yani gitti. Bu süreçte o da bana hiç hatırlatmadı, biz eski rezarvasyonu iptal ettirelim diye. Dolayısıyla giden benden gitti maddi anlamda. İki ayrı oda için 93.5'ar Euro iptal ücreti çekmişler benim karttan.

Şimdi ben bu kıza bişey demedim ama sizce yarısını bana ödemesi etik olarak gerekir mi arkadaşlar? Fazla samimiyetimin olduğu bi arkadaş değil, kongre için gidecektik zaten. Ona söylemeli miyim sizce? Ayıp mı olur?

sanal kredi kart numaranı vermen gerekirdi ...
Üç ayrı hostelden haziran ayında 10 gün rezervasyon yaptırmıştım Vize için Bana ders olsun iptal için telefonun anımsatıcılarına kaydeyim son günü

Biz bu rezarvasyonu işyerinden bi arkadaşla birlikte yapmıştık. Birlikte gidecektik ve rezarvasyonu benim bilgisayarımdan benim kredi kartı bilgilerimi kullanarak iki ayrı oda şeklinde yaptık. Odanın biri için benim adım, diğeri için onun adı vardı. ama kredi kartı bilgileri benimdi ve benim bilgisayarımdan benim odamdan yaptık. Sonra benim gidemeyeceğim ortaya çıkınca ona söyledim ve o da başka bir otelden yer ayırtmış yani kendi ayrı bir rezarvasyon yaptırmış ve o şimdi yurtdışında, yani gitti. Bu süreçte o da bana hiç hatırlatmadı, biz eski rezarvasyonu iptal ettirelim diye. Dolayısıyla giden benden gitti maddi anlamda. İki ayrı oda için 93.5'ar Euro iptal ücreti çekmişler benim karttan.

Şimdi ben bu kıza bişey demedim ama sizce yarısını bana ödemesi etik olarak gerekir mi arkadaşlar? Fazla samimiyetimin olduğu bi arkadaş değil, kongre için gidecektik zaten. Ona söylemeli miyim sizce? Ayıp mı olur?

ben olsam isteyemezdim. çünkü iptali sizin yapmanız gerekti. hem onu yarıyolda bırakmış gibi olmuşsunuz, hem kart sizin, hem rezervasyonu siz yapmışsınız.. bu durumda hatırlayıp iptal etmeniz gerekti.

Back
X