artık parmaklarımda yaralar cıkmaya basladı acaba ben tekmıyım boyle hastalıktaa allahım hıc kımsenın basına vermesın
cok korkuyorumparmaklarımı kesıcekler dıyee
bende reyno hastasıyım bir yıl öncede bana teşhis konuldu. parmaklarımda şekil bozukluğu oldu.peki sende de varmı şekil bozukluğu
banada bu kışın söylendı daha yenıo ogrendıgım ıcın sadec kalp damar cerrahısıner gıttım daha tam bır sey yok ama olucak gıbı ıns olmaz ne dıyım kac yasındasın genc yasta oluyomsu pekı sen tedavı ıcın hap falan verdılermı ne kullanıyosun
27 yaşındayım .ama sanırım ben kendimi bildim bileli reynoyum okadar dr gittim hiçbiri bulamadı en son geçen yıl bulundu.tek bir hap verdi onu kullancak sürekli dedi ama işe yarıyormu diye sorarsan yaramıyo benim ellerim yine aynı az üşiyim ellerim mosmor kesiliyo sag elimde felaket kendini gösteriyo sol daha hafif tabi zamanla oraya da geçecek.
benım sag ve sol elımın bas parmakları cok morarıyo ayak tırnaklarım dahada mor aspırın ıcıyorum gunluk benım de fayda etmıyo malesef caresı yokmus sadece dıkkat gerekıyomus kırk yasındada gecıyomus tabı gecene kadarda parmaklarımızı kaybetmeyalım allah gostermesın[/
sadece parmaklarındamı var ? kolların da falan varmı peki ellerin de ?
benım sag ve sol elımın bas parmakları cok morarıyo ayak tırnaklarım dahada mor aspırın ıcıyorum gunluk benım de fayda etmıyo malesef caresı yokmus sadece dıkkat gerekıyomus kırk yasındada gecıyomus tabı gecene kadarda parmaklarımızı kaybetmeyalım allah gostermesın
sadece parmaklarındamı var ? kolların da falan varmı peki ellerin de ?
hayır kollarımda yok ama kışın kollarım agrıyo senın kollarında varmı sen hangi hapı kullanıyorsun benım sadece tırnaklarımda ama ben reyno oldugumu sanmıyorum benım odam çok rütubetlı ben romatızmal bır sye oldugunu sanıyorum cunku dr kollarıma dopplar cektı orda cıkmadı sadece tırnaklarıma bakaark dedı buda yenı baslıyo dedı bılmıyroum yınede :/ ıns bı caresı vardır sen kısın neler yapıyosun nasıl ellerını üşütmeden tutuyosun acaba kaplıcayamı gıtsek :/
hayır kollarımda yok ama kışın kollarım agrıyo senın kollarında varmı sen hangi hapı kullanıyorsun benım sadece tırnaklarımda ama ben reyno oldugumu sanmıyorum benım odam çok rütubetlı ben romatızmal bır sye oldugunu sanıyorum cunku dr kollarıma dopplar cektı orda cıkmadı sadece tırnaklarıma bakaark dedı buda yenı baslıyo dedı bılmıyroum yınede :/ ıns bı caresı vardır sen kısın neler yapıyosun nasıl ellerını üşütmeden tutuyosun acaba kaplıcayamı gıtsek :/
Canım benim kollarımda da bacaklarımda da oluyo bu sene çok dikkatimi çekti ellerim kadar yogun deil ama kısa kol giyiyorum insanların dikkatini çekio soruyolar kolların neden ölee diye .geçen yıl sağ orta parmağım şişti şekil bozukluğu oldu işte tam ozaman öğrendim reyno olduğumu eskiden de vardı ama sadece renk bozukluğu . bu sene 2 parmagım şişti agırdı bi tanesinin derisi komple yara oldu felaketti deri biraz kendini yeniledi şimdi .romatizmal testler iki yıldır yapılıo bana parmaklarım şişince koşuyorum hastaneye ama ne çare evet görünürde romatizmal ama tahlillerde çıkmıyor bide bende dikkat ettim kışın sırt agrıları kol agrısı falan bende de oluyor . adalat crono 30mg kullanıyorum .ben baya araştırdım bendeki belirdiler romatizmaldı ama tahliller yok diyincede bişe yapamıyosun . dr ellerini yıkamıcaksın soguk su kesinlikle yasak bulaşık yıkamıcaksın eldivensiz asla dışarı çıkmıcaksın sigara içmiceksin dedi (ben en son romatolojiye gittim bunlar onun dedikleri ama ondan önce cildiyecide aynısını demişti )hala ellerim düzelmiş deil yani yaza geldik ama yok.valla gel gidelim ben taktım mı tam takıyorum takıncada düzelmiyo böle yaşamaya alışcaz başka yolu yok yani.sen sigara kullanıyomusun ?kışın eldiven kullanıyorum eldivensiz asla çıkmıyorum mecburum
zaten tırnaklarını inceleyerek buluyolar hastalığı diyebilirim benimde öle bulmuşlardı çünkü.ozaman sen şanslısın yeni başlıyosa
bende kısın sureklı eldıven kulanıyorum ama sıgara ıcmıyorum şükür ,sadece evde oldugumdan bulasık yıkıyorum mecbur temızlık aypıyorum ama benım en buyuk sıkıntım kışın ellerım ısınmıyo asla ısınmıyo hele ayaklarım hiç ısınmıyo kac kat corap gıyiyorum dahada soguyobu kıs kendıme sıcak su torbası aldım
pekı kollarında morarma nasıl oluyor bende onu anlayamadım kaplıca iyi gelmezmı acaba hangı hastanelere gıttın :/
ellerim gibi deil ama daha farklı dalgalı dalgalı kırmızılıklar var farklı yani.devlet hastanesinde cildiyeye gittim sonuç alamadım sonra özel hastanede dahiliyeye gittim o reynosun dedi sadece bi krem verdi bende araştırılmasını istedigim için tıp fakültesi hastanesinde cildiyeye gittim orda araştırıldı reyno dendi sonra onlar romatolojiye sevketti herhangi bi romatizmal sorun varmı diye onlar da olmadıgını söledi bu yıl tekrar parmaklarım şişince romatolojiye gittim kısacası romatolojiyle cildiyeci ortak inceliyolar sonuç gene aynı :)
hangi şehirdesın canım merak ettımde morarma gecmıs olsun bulasık yıkarken eldıven kullanıyorum tabıkı kalın eldıvenlerden hatta eldıvenı buyuk aldım bu kış içinede bır eldıven daha gıyıyorumkı hıssetmeyeyım dıye eldıvele bazen evın ıcınde gezıyorum evde bıle gıyıyorum yaa bu hastalık neyden oluşuyo neden cıkıyo yanı benım kıraz kalbım hızlı atıyomus acaba ondanmı
Canım benim kollarımda da bacaklarımda da oluyo bu sene çok dikkatimi çekti ellerim kadar yogun deil ama kısa kol giyiyorum insanların dikkatini çekio soruyolar kolların neden ölee diye .geçen yıl sağ orta parmağım şişti şekil bozukluğu oldu işte tam ozaman öğrendim reyno olduğumu eskiden de vardı ama sadece renk bozukluğu . bu sene 2 parmagım şişti agırdı bi tanesinin derisi komple yara oldu felaketti deri biraz kendini yeniledi şimdi .romatizmal testler iki yıldır yapılıo bana parmaklarım şişince koşuyorum hastaneye ama ne çare evet görünürde romatizmal ama tahlillerde çıkmıyor bide bende dikkat ettim kışın sırt agrıları kol agrısı falan bende de oluyor . adalat crono 30mg kullanıyorum .ben baya araştırdım bendeki belirdiler romatizmaldı ama tahliller yok diyincede bişe yapamıyosun . dr ellerini yıkamıcaksın soguk su kesinlikle yasak bulaşık yıkamıcaksın eldivensiz asla dışarı çıkmıcaksın sigara içmiceksin dedi (ben en son romatolojiye gittim bunlar onun dedikleri ama ondan önce cildiyecide aynısını demişti )hala ellerim düzelmiş deil yani yaza geldik ama yok.valla gel gidelim ben taktım mı tam takıyorum takıncada düzelmiyo böle yaşamaya alışcaz başka yolu yok yani.sen sigara kullanıyomusun ?kışın eldiven kullanıyorum eldivensiz asla çıkmıyorum mecburum
Benimde reyno hastalığım var birde bacaklarımda livedo retikularis var.. bu hastalığım 5 yıldır var.. bende adalat kullanıyorum şuan ona ek asprin ve değişik bir isimli hatırlayamadım yeni kullanmaya başlıcam onu verdiler. Bugün eko çekildi ve minimal-1 mitral yetmezlik çıktı doktor bu çok önemli bir şey değil dedi ama bu kadar hastalık bir araya gelince korkmaya başladım. ilaç kullanmaktanda nefret ediyorum ama ha bire yeni bir ilaç çıkıyorbenimde kışın eldivensiz dışarı çıkmam yasak zaten eldiven takmadığımda o moraran ellerim iyice moral bozuyor.
o hastalıgı hiç duymadım nasıl bişey ki ne gibi bi değişiklik var bacaklarında .ilacı ben alışamadım düzenli kullanmaya kestim yine puff .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?