arkadaşlar ben resim öğretmenliği mezunuyum.henüz atanamadım.
yeni nişanlıyım.2,3 sene sonra düğünümüz olacak.
şimdi diyorum ben bu sene sıkı hazırlansam 2010 eylülde allahın izniyle varsayım olarak atansam.soraki yaz düğünüm olursa eş durumu tayini isteyebiliomuyum.
yani eylülde atansam öncesindemi nikahlanmam gerekiyor yoksa eylülde atansam sonrasındaki haziranda evlensem tayin isteyebiliyormuyum.
teşekkürlera.s.
tmm onu biliyorum.8 ay görev yapmak zorunluymuş sonra eş tayini isteyebiliomuşun.peki eş tayinini istemeden 1 sene öncemi evli olmak lazım yoksa 8 ayı dlodurup evlenip ölede tayin isteyebiliozmu
hayır cnm sen tayin istediğin zaman evli ol yeter.yani şu kadarlık evli olacaksın diye bişe yok. sadece tayin döneminden önce nikahınızı kıyın siz.tayin dönemleri de ağustos ve şubat gibi oluyor zaten.
canım 8 ay değil, 1 yılın dolmuş olamsı lazım, yani stajın kalkmış olması lazım. yoksa tayin isteyemezsin. tayin istemeden bir iki hafta önce de nikah kıysa olur. o .farketmiyor
psigocum 1 yılı doldurman lazım.ama o en az 1 buçuk seneyi buluyor. ben geçen sene eylülde göreve başladım.ama eş durumu atamaları ağustosta olduğu için tam 1 sene sonra isteyemiyorum.ancak bu şubatta isteyebilicem. bakalım isteyince de vercekler mi eskisi kadar kolay değil artık