Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu resme bakıp yardım eder misiniz?

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

rehnuma14

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2007
684
13
643
İstanbul
arkadaşlar yeni ev alıyorum da nasipse.şimdi bu resim salonun resmi.bende perdeleri nasıl yaptırayım diye kararsız kaldım.kalorifer ortada olsaydı bişeyler düşünürdüm de şimdi iki yandalar.uzun pencereden dolayı uzun perde yaptırmak zorundayım.ama boydan boya yaptırırsam kaloriferler kapanır hoş olmaz.acaba diorum rustik perde mi yaptırsam sadece ortaya görüntü nasıl olur sizce.ya da farklı fikirler de verebilirsiniz.bekliyorum arkadaşlar...

Eklentiler

• $20233660vab.webp
    $20233660vab.webp
    7,1 KB · Görüntüleme: 241
perdeleri çekerken taa kalerüfere kadar kapatmıcaksın ki
normal perde yapılır buraya.yanlardan da bağlanır.

kaloriferler kapanmıycaksa bi çok perde çeşidi olabilir ama kapanırsada sanırım perdeye zarar verir canım nasıl bişey istediğine de bağlı ama buraya sadece stor yaptırabilirsin sade görünür çokda hoş durur yada katlamalı perde şimdilerde en begendiğim model yada japon perde olabilir buraya boydan hoş durur - bağlamalı çok klasik olur bana kalırsa

bu tarz camlı evlere özelllikle storu çok yakıştırıyorum stor yaptırıp kanatlarını içinde uygun bi şekil bulabilirsin o kadar çok seçenek sunuyorlar ki perdeyi yaptıracağın yer muhakkak çok güzel bi seçim sunacaktır.

benimde iki arkadaşım yeni ev aldı.yeni yapılan evlerin pencereleri genelde bu şekilde.aslında çok hoş.biri krovüze denilen perde yaptırdı.ortasına ip perde ama ip perdeyi ortadan topladı ve yeni çıkan tokalardan taktı.tabi kaloriferi kapatmayacaksın.

diğeri ise stor üstüne katlamalı perde yaptırdı.o da çok hoş oldu.ama sakın klasik perde yaptırma.helede kanat falan evin havasını kaçırır.

zeliha yeni evin hayırlı olsun. evin sanırım beylıkdüzü tarafında.benımde evimin camları fransız balkonlu ve yere kadar ıkı yandan baglanan kalın güneşlıkleri sevmıyorum ben kendi evımde stor bir perde ve fransız tülü kullanmayı dusunuyorum ama henuz perde almaya sıra gelmedi

cnm bana gore katmalı perde cok hos olur.bıraz zahmetlıdır ama goruntu olaral harıka.yada ıp perde kullanabılırsın.yaptırdıgın perdelerını gormek ısterım dogrusu.

arkadaşlar çok sağolun ben internetten araştırdım biraz stor perdeler bana pek çekici gelmedi.katlamalı olanlar içinse düşünüyorum ama kullanımı zor olur diye karar veremiyorum.rustik olarak düşünüyodum ama kimse de tavsiye etmemiş kafam birazcık karıstı galiba :)

bide orası sadece cam değil aynı zamanda balkona açılan kapı şeklinde.o yüzden nasıl olur acaba kullanımı zor olmasın istiyorum

rustik perde dediğin şeyden kastın galiba perdeyi korniş yerine cam üstüne aparatlarıla taktırman.ben tavsiye etmem şahsen onun kullanımı daha zor.eğer günlük kullanmak istiyorsan katlamalı yaptırma storu zaten taktırmak lazım güneşlik gibi.bu tarz balkonlu yerlere en iyi yakışan kravüze denilen perdeler.aslında internette çok yok.zaten internetten sakın karar verme.çok seçenek sunmaz.sen perdecilrere sor.eminim onlarda krovüze derler.

stor ve katlamalı perde ne kadar şık dursada gün içinde camı açmak istediğinde onları kaldıracaksın ve bir güneşliğin olmadığı için karşı evler evin içini görecek. ben bunu pek sevmiyorum. ama kesinlikle tercih meselesi. benim oturduğum ev de aynı senin evin gibi. ben petekleri kapatmak istedim. görüntüleri hoş değil bence. kalın siyah perdeler diktirdim salık duruyor ayrıca kenarlarda da toplamadım. perdemede bi şey olmadı odamda ısınıyor. Kravüze de iyi bir tercih bence kolay gelsin canım.

stor ve katlamalı perde ne kadar şık dursada gün içinde camı açmak istediğinde onları kaldıracaksın ve bir güneşliğin olmadığı için karşı evler evin içini görecek. ben bunu pek sevmiyorum. ama kesinlikle tercih meselesi. benim oturduğum ev de aynı senin evin gibi. ben petekleri kapatmak istedim. görüntüleri hoş değil bence. kalın siyah perdeler diktirdim salık duruyor ayrıca kenarlarda da toplamadım. perdemede bi şey olmadı odamda ısınıyor. Kravüze de iyi bir tercih bence kolay gelsin canım.

canım tam düşündüğüm noktaya değindin.kesinlikle hiç bir şekilde evimin içi görünsün istemiyorum.bu konuda çok titizim.o yüzden katlamalı ve stor tarzı perdeler biraz uzak geliyo.gerçi katlamalıyı çok seviyorum ama bu yüzden uzak durmak zorundayım.bu kravüze midir nedir pek bilmiyorum :) internetten baktım ama pek fazla secenek göremedim.bikaç perdeci gezmem gerekecek anlaşılan :)

annemin evi de aynen böyle canım, biz fransız tülünden ortaya salaş gümüş rengi tül aldık, yanlarda toplanan siyah-gümüş perdeleri tokalarla sabitledik.
bence radyatörler kötü görünüyo kapatman en iysi, zaten radyatörün olduğu yere kalın perde geleceği için tüllerin zarar görmez.

annemin evi de aynen böyle canım, biz fransız tülünden ortaya salaş gümüş rengi tül aldık, yanlarda toplanan siyah-gümüş perdeleri tokalarla sabitledik.
bence radyatörler kötü görünüyo kapatman en iysi, zaten radyatörün olduğu yere kalın perde geleceği için tüllerin zarar görmez.

canım bende başta radyatörler kalın perdelerle kapanır diye düşünüyodum ama eşin radyatörleri kapatan perdelere karsı büyük bir alerjisi:)) var.sinir oluyo evimdeki uzun perdelerimi kestirdim onun yüzünden.bundan dolayı radyatörleri kapatamayacağım.ne yapsam bişey uyduramıyorum boydan boya cam olması işimi zorlastırdı.arkadaşlar bi kaç fikir verdi ama ya güneşlik sorun oldu yada kullanımı zor oldu karar veremedim bir türlü.

açıkçası ben pek fazla takmam bu konularda ama insanın kendi evi olunca takıyomus ve karar vermek zorlasıyomus bunu anladım :))

geçenlerde bu şekilde pencereli ev gördüm.ip perde yaptırmış güzel olmuş.deneyeblirsin.yada önceki dediğim krovüze.

canım madem ki kendi evin camın alt kısmına odanın mobilyasına uygun renkte bir şeyler yapıştırtabilirsin.ip perdeyi tavsiye etmem benim alt komşumda var hiç memnun değil.ben katlamalı perde kullanıyorum.memnunum.balkona çıkarken kaldırıp indiriyorum.öyle ciddi bir zorluğu yok yani.

canım kesinlikle rustik perde öneririm. mobilyana uygun bir tül takar fon kısmını da tek ya da çift taraftan sarkacak şal şeklinde düşünebilirsin. petekleri kapatman eve ısının eşit dağılması için uygun olmaz eşin haklı bu konuda. yeni evin hayırlı olsun güzel günlerde otur.

Ben de kendi evime kruveze fransız güpürü düşünüyorum .Ayrıca fonun biri düz diğeri de perde şeklinde olabiliyor.Perde seçiminde mobilyanın da çok büyük önemi var.Ayrıca istenirse kruveze istenirse düz tül olarak da iki kullanım şekliyle de seçenekler sunuyor perdeciler.

Back
X