Poğaçalar Resimli peynirli pogaca

J

Juliet

Ziyaretçi
çok güzel bir tarif misafire hazırladıgım

hamur malzemeleri:
3 yumurta (iki tanesinin sarısını ayırın üzerlerine süreceksiniz)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket margarin, oda sıcaklığında
yarım paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un
iç malzemeleri:
beyaz peynir
doğranmış maydanoz
hazırlanması:

hazırlanması:

1. un hariç hamur için gereken tüm malzemeleri karıştırın. unu azar azar ekleyin yumuşak ama hamur

2. bir tahtayı unlayın. hamurdan iki avcunuz dolusu bir parça alın. bunu rulo yapın ve elinizle avcunuzun ortası kadar parçalar koparın. (hamurdan tek tek koparmaktan daha kolay oluyor böylece)

3. kopardığınız parçaların her birin avcunuzda yumarlayın. tahtanın üzerine koyup iki elinizin parmak uçlarıyla 3-4 kez bastırarak açın. hamur çok ince olmasın biraz kalın olursa daha iyi olur.

4. ortasına iç malzemesinden bir tatlı kaşığı koyun. ve uçlarını kapatın. poğaçayı dik koyup içlerinin tamamen kapanmasını sağlayın.

5. poğaçayı yana yatırıp kapanma yerlerine biraz daha bastırın. sonra iki elinizin baş parmaklarıyla kapanma yerinin tam tersini içe doğru bastırın.
poğaçaları tepsiye dizip üzerlerine ayırdığınız yumurta sarılarını sürün. isterseniz çörek otu serpin. önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

teşkkürler canım deniycem inşlh iyi yapabilirim

e hani resim yok, ben mi göremiyorum..

pogaca_.jpg

benim sürekli yaptığım poğça tarifi içine değişik zeytin ve ya sucukta konabilir 2-3 kaşıkta sirke konursa ağızda daha güzel dağılıyor

hep mayali yapiyorum bide bunu deniyeyim bidahakine
ellerine saglik canima.s.:nazar:

nefisssssss eline saglik

X