• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri Resimlerime Bakın ve Bana Hangi Saç Modelinin Yakışacağını Söyleyin

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

kikicix

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2011
82
0
86
Ankara
Başlık biraz emir kipiyle çekimlenmiş gibi görünse de bu benim sizden bir ricam sadece :)

Ben saçımı tamamen değiştirmek istiyorum...

Boya, kesim vs. her şey olabilir. Yeter ki farklı ve güzel olsun.

Özellikle nasıl bir model kestireceğim konusunda çok kararsızım ama saçımı uzatmak ve uzun kullanmak istiyorum. Saçımın uçları dışa doğru çok fazla kıvrılıyor ve bundan nefret ediyorum. Gür ve zor şekil alan saçlara sahibim. Şu an saçımı sadece fönlüyken açık kullanabiliyorum, doğal haliyle çok kabarıyor ve bakımsız görünüyor.

Gerisi resimlerde gördüğünüz gibi...

bu, birkaç ay önceki kesimden sonraki ilk haliydi:

$IMG_5866.JPG

Eki Görüntüle 230304

Sizce saçlarımı hangi tarz kestirmeliyim? Yüz şeklime en uygun model hangisi olacaktır?

Eklentiler

• $IMG_4585.jpg
    $IMG_4585.jpg
    56,7 KB · Görüntüleme: 204
  • $IMG_4588.jpg
    $IMG_4588.jpg
    87,4 KB · Görüntüleme: 170
Son düzenleme:
kahkül kestirme yüzünü çok kapatır saçlarının uçlarını efile denilen bi makas var onunla azalttır bu sayede kıvrılma olmaz renk değişimi istersen orta küllü kumraldan krepe balyaj yaptır :3: güle güle kullan:27:

Bence beline kadar uzat. Kabarık saçlar uzadıkça uysallaşıyor, daha kolay şekil alıyor. Saçlarını gece yatmadan önce ör, sabah kalktığında dalgaları harika oluyor. Benim de saçlarım aynı seninkiler gibi, önlerim kıvırcık ve şekilsiz olduğu için düzleştiriyorum geri kalan kısmı 7/24 sürüp örüyorum saçlarım yanık olduğu halde harika oluyor.

kahkül kestirme yüzünü çok kapatır saçlarının uçlarını efile denilen bi makas var onunla azalttır bu sayede kıvrılma olmaz renk değişimi istersen orta küllü kumraldan krepe balyaj yaptır :3: güle güle kullan:27:

teşekkür ederim önerileriniz için evet, kahkül kestirdim ve kestirdiğime pişman oldum bir daha yapmayacağım:17:

Bence beline kadar uzat. Kabarık saçlar uzadıkça uysallaşıyor, daha kolay şekil alıyor. Saçlarını gece yatmadan önce ör, sabah kalktığında dalgaları harika oluyor. Benim de saçlarım aynı seninkiler gibi, önlerim kıvırcık ve şekilsiz olduğu için düzleştiriyorum geri kalan kısmı 7/24 sürüp örüyorum saçlarım yanık olduğu halde harika oluyor.

Kesinlikle katılıyorum :) Ah bir uzasalar çok mutlu olacağım zaten... Kalın örüyorsun değil mi mesela kaçlı ayırıyorsun saçını?

Kesinlikle katılıyorum :) Ah bir uzasalar çok mutlu olacağım zaten... Kalın örüyorsun değil mi mesela kaçlı ayırıyorsun saçını?

İki yandan örüyorum canım ama bazen tek ördüğümde oluyor. İki tane örünce daha belirgin oluyor dalgalar. Bildiğin normal örgü, ama yapabiliyorsan balık sırtı ör o zaman dalgalar daha bir hoş oluyor.
Şu konuya bir bak istersen:

http://www.kadinlarkulubu.com/evde-yapilabilen-sac-dogal-bakim-kurleri/349242-haftada-1cm-uzayan-saclara-dersiniz.html

ben de uzat diyenlerdenim saçlarım pırasa düzlüğündedir ama küt kestirince benim de içe kıvrılır hanımanne gibi olurum:)
uzayınca düzeliceğini düşünüyorum ara makas attırabilirsin çok kabarıksa bence ya kabarmayı önleyen bi şekilde iyi bir kuaföre kat attır ya da tam düz kestir ama ara makas atsın ama bence kestirme uzat, kabarmasından çok şikayet ediyorsan sadece ara makas attırt boyunu kısaltma

İki yandan örüyorum canım ama bazen tek ördüğümde oluyor. İki tane örünce daha belirgin oluyor dalgalar. Bildiğin normal örgü, ama yapabiliyorsan balık sırtı ör o zaman dalgalar daha bir hoş oluyor.
Şu konuya bir bak istersen:

http://www.kadinlarkulubu.com/evde-yapilabilen-sac-dogal-bakim-kurleri/349242-haftada-1cm-uzayan-saclara-dersiniz.html

bu konuyu daha önce de görmüştüm, tarifleri bir kenara not edip alışveriş listesi hazırlamıştım hatta kendime:34: uygulamaya koymanın zamanı gelmiş demek ki:93:

ben de uzat diyenlerdenim saçlarım pırasa düzlüğündedir ama küt kestirince benim de içe kıvrılır hanımanne gibi olurum:)
uzayınca düzeliceğini düşünüyorum ara makas attırabilirsin çok kabarıksa bence ya kabarmayı önleyen bi şekilde iyi bir kuaföre kat attır ya da tam düz kestir ama ara makas atsın ama bence kestirme uzat, kabarmasından çok şikayet ediyorsan sadece ara makas attırt boyunu kısaltma

içe kıvrılması biraz da kuaförün kesiminden kaynaklanıyor yaklaşık 1 senedir böyle ve her kestirdiğimde sıkı sıkı tembihlememe rağmen bu durum bir türlü düzelmedi :43: ben de saçlarımın biraz daha uzamasını bekliyorum çünkü uzatmak için çok bekledim buraya kadar gelmişken başa dönmek istemiyorum, peki ankarada önerebileceğiniz bir kuaför var mı? çankaya taraflarında olsa çok iyi olur mesela... tek istediğim saçlarımın her zaman bakımlı ve üzerinde uğraşılmış görünmesi :61: içe kıvrıldığı an ilkokul hocası gibi oluyorum:30:

Çok sağlıklı saçların var, forumdaki çoğu kişinin ah keşke! diyeceği türden, aramakas dahi attırma çünkü farklı boylarda saçlar temasla daha fazla elektriklenip daha çok kabarır yapacağın en iyi şey son kez tümünü aynı hizaya sabitleyip aynı boydan uzatmak olmalı, kesinlikle katlı kesim yaptırmaman lazım, aynı boyda gittiklerinde yukarda bir arkadaşın da bahsettiği gibi uysallaşacaklar ve bu özenli sabırlı sürecin meyvelerini sana sunacaklar emin ol :)

ben de tek benimki kıvrılıyo sanıyodum:27::27:

uzayınca bu durum biticek inş..

Çok sağlıklı saçların var, forumdaki çoğu kişinin ah keşke! diyeceği türden, aramakas dahi attırma çünkü farklı boylarda saçlar temasla daha fazla elektriklenip daha çok kabarır yapacağın en iyi şey son kez tümünü aynı hizaya sabitleyip aynı boydan uzatmak olmalı, kesinlikle katlı kesim yaptırmaman lazım, aynı boyda gittiklerinde yukarda bir arkadaşın da bahsettiği gibi uysallaşacaklar ve bu özenli sabırlı sürecin meyvelerini sana sunacaklar emin ol :)

yorum mükemmeldi çok teşekkür ederim:61: hepsini aynı hiza yaptırsam bana gider mi bilemedim yani kahkülsüz ve dümdüz olması için uzuuuuunca bir süre beklemem gerekecek zaten beklememe değecekse bir sorun yok :) dışa doğru kıvrılması bu süreçte geçer mi yoksa mutlaka müdahale mi lazım

yorum mükemmeldi çok teşekkür ederim:61: hepsini aynı hiza yaptırsam bana gider mi bilemedim yani kahkülsüz ve dümdüz olması için uzuuuuunca bir süre beklemem gerekecek zaten beklememe değecekse bir sorun yok :) dışa doğru kıvrılması bu süreçte geçer mi yoksa mutlaka müdahale mi lazım

Uzunca bir süre beklemek yerine doğal saç uzatma yöntemlerini deneyebilirsin, olumlu sonuç alan pek çok kişi var, ayrıca uzun saç kısa saçtan çok daha kullanışlı, tamam kısa saç yıka ve çık fazla uğraştırmaz belki rahattır ama bakımlı sağlıklı, ışıl ışıl ve formunu bulmuş bir uzun saçla kısa saçlar hiçbir zaman boy ölçüşemez ve yapabileceğin yüzlerce değişik seçenek sunar, örgülerden dalgalıya, topuzlara yok yok :) Çok fazla bir müdahaleye gerek kalacağını sanmıyorm en fazla düz olma eğilimlerini sağlamak için bir süre ters yöne doğru müdahale edebilirsin iyice uzadıklarında da ister düz ister su dalgası şeklinde tamamen farklı bir görünümde kullanabilirsin.

Uzunca bir süre beklemek yerine doğal saç uzatma yöntemlerini deneyebilirsin, olumlu sonuç alan pek çok kişi var, ayrıca uzun saç kısa saçtan çok daha kullanışlı, tamam kısa saç yıka ve çık fazla uğraştırmaz belki rahattır ama bakımlı sağlıklı, ışıl ışıl ve formunu bulmuş bir uzun saçla kısa saçlar hiçbir zaman boy ölçüşemez ve yapabileceğin yüzlerce değişik seçenek sunar, örgülerden dalgalıya, topuzlara yok yok :) Çok fazla bir müdahaleye gerek kalacağını sanmıyorm en fazla düz olma eğilimlerini sağlamak için bir süre ters yöne doğru müdahale edebilirsin iyice uzadıklarında da ister düz ister su dalgası şeklinde tamamen farklı bir görünümde kullanabilirsin.

o tarifleri en yakın zamanda uygulamaya başlayacağım zaten sonucu da sizlerle paylaşırım, dün gece Slania'nın tavsiyesiyle saçlarımı örerek yattım sabah kalktığımda güzel görünüyordu. biraz uzasın daha güzel olacak :9:

Son düzenleme:
saçlarını uzatıp sadece çenede yoğun bi kat yaptırıp diğer kısımlarına hiç kat atmadan arkadan bakınca dümdüz görünecek şekilde uzatırsan çok havalı durur. anlatabildim umarım :) zaten kahküller uzayınca çenene kadar o havayı yaratır. renk olarakta bence sana çok açık renkler gitmeyecektir. koyu kumral yada kestanenin açık tonları açar senii. küllü tonlarda çok doğal duracaktır. sonuç olarak bahsettiğim model ve renk sana en iyi gidebilecek renklerden biri bana kalırsa :)

Back