• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Renkli Tokalar Yine Sahipsiz Kaldı

Evladını kaybetmiş bir annenin bloğunda okumuştum. O da kızını kaybetmişti ve hamile olduğunu öğrendiğinde kız olmasını çok istemiş, erkek olduğunu öğrenince büyük hayal kırıklığı yaşamıştı. Daha sonra gittiği psikolog böyle hissetmesini normal olduğunu, evladını kaybeden annelerin sonraki hamileleliklerinde kaybettikleri evlatlarının yeniden doğacağına inanmak istediklerini, bunun olmayacağını anlayınca da böyle bir ruh haline büründüklerini anlatmıştı. Sizn hikayeniz bana bunu hatırlattı. İçten içe kızınızın geri döneceğine inanıp bu süreci bu beklentiyle geçirmişsiniz. Erkek bebeğiniz olduğunu öğrenince kızınızın geri gelmeyeceğini kabullenmeniz gerekmiş ve bu size acı veriyor. Bunun bir süreç olduğunu unutmayıp psikolojik destek almayı ihmal etmemelisiniz. Umarım bundaki sonraki hayatınız çok güzel olur 🌸

Evladını kaybetmiş bir annenin bloğunda okumuştum. O da kızını kaybetmişti ve hamile olduğunu öğrendiğinde kız olmasını çok istemiş, erkek olduğunu öğrenince büyük hayal kırıklığı yaşamıştı. Daha sonra gittiği psikolog böyle hissetmesini normal olduğunu, evladını kaybeden annelerin sonraki hamileleliklerinde kaybettikleri evlatlarının yeniden doğacağına inanmak istediklerini, bunun olmayacağını anlayınca da böyle bir ruh haline büründüklerini anlatmıştı. Sizn hikayeniz bana bunu hatırlattı. İçten içe kızınızın geri döneceğine inanıp bu süreci bu beklentiyle geçirmişsiniz. Erkek bebeğiniz olduğunu öğrenince kızınızın geri gelmeyeceğini kabullenmeniz gerekmiş ve bu size acı veriyor. Bunun bir süreç olduğunu unutmayıp psikolojik destek almayı ihmal etmemelisiniz. Umarım bundaki sonraki hayatınız çok güzel olur 🌸
Kesinlikle galiba böyle oldu. Çünkü erkek olduğunu hissediyordum. Erkek olduğunu duyduğumda da üzülmedim eve gelip o eşyaları düşündüm baktım yine boş olduğunu hissettim. Evet ben o eşyaları ve Aryayı aradım. Şimdi daha iyi anlıyorum ne hissettiğimi çok teşekkür ederim. ♥️

Öncelikle meleğiniz için basınız sağolsun.
Korkularınız da endişeleriniz de haklısınız ama emin olun oglunuzu da çok seveceksiniz. Evlat öyle birşey ki erkeği kızı yok evinize o bebek kokusu bir dolsun inşallah acılarınızı unutmasanızda size bir merhem umut olacak .
Ben anı defterine yazmayı çok severim 2. Hamileliğimde aynen şunu yazmışım kaybettigim bebeğime " sana söz veriyorum seni sevdiğim gibi hiçbir bebeği sevmeyeceğim "
Şimdi oğlumu elimde olsa pamuklara sararım acılarımı dindirdi .

Öncelikle meleğiniz için basınız sağolsun.
Korkularınız da endişeleriniz de haklısınız ama emin olun oglunuzu da çok seveceksiniz. Evlat öyle birşey ki erkeği kızı yok evinize o bebek kokusu bir dolsun inşallah acılarınızı unutmasanızda size bir merhem umut olacak .
Ben anı defterine yazmayı çok severim 2. Hamileliğimde aynen şunu yazmışım kaybettigim bebeğime " sana söz veriyorum seni sevdiğim gibi hiçbir bebeği sevmeyeceğim "
Şimdi oğlumu elimde olsa pamuklara sararım acılarımı dindirdi .
Ben de her mezarına gittiğimde senin kadar sevemem kimseyi çünkü yarım kaldı diyorm kızıma..

İlk hikayenizi okuduğumda çok duygulanmıştım, ağlamıştım hatta. Çünkü bende hamile olduğumu öğrenmiştim. Tekrar hamile olmanıza çok sevindim 🤗 inanın ilerleyen zamanlarda oğlunuz için kıyafetler baktığınızda içinizdeki kelebekler yeniden uçuşacak ve o solan çiçekler yeniden yeşerecek. Biz anneyiz ve inanılmaz güçlüyüz, sen de çok güçlüsün bunu unutma 🥰 Sağlıcakla gelsin bebeklerimiz...🙏🤲

Benim arkadasimda bebeğini kaybetti oda kız bebekti. Hatta o kadar çok kız olması için dua etmişti. Nevresimine kadar her ürününe kızının ismini yazdırdı. Maalesef doguma girdi ve ölü doğurdu. Cok kötü zaman geçirdi. Sonra tekrar hamile kaldı. Kızının herseyini ona verecekti ismi dahil oğlan olduğunu öğrendi. Sizle benzer süreçler yaşadı. Simdi onu o kadar seviyor ki anlatamam. Oğlu suan 3 yaşına girecek. Birde benim hikayemi anlatayım. O kadar çok kızım olsun istiyordum ki lise zamanı dahil örgü orerdim kız bebek için. O derece. Oğlan hiç aklımda yok. Cinsiyet öğrenmeye gittiğimiz gün oğlan deyince o kadar çok ağladım ki anlatamam. Ağlayarak ciktim hastaneden ve önüne yere oturdum tam 1.5 saate yakın ordada ağladım. Benim ve eşimin ailesi tebrik etmek için beni arayamadilar bile. Hamilelikte testler yaptirdim birinin sonucu çok farklı çıkmış ve ben Benim yüzümden Allahın verdiğini beğenmedim istemedim diye düşünüp doktorun yanına girene kadar ağladım orda. Doktor normal olduğunu rahat olmamı söyledi. Ve o benim için miat oldu. Simdi oğlum 6 yaşında ardından birde kızım oldu. Ama oğlumun bende garip bir şekilde yeri bambaşka. Evlat ayırmıyorum ama onunla bir çok saglik sorununa göğüs geldim, onunla anne oldum onunla büyüdüm ve ona her baktıkça içime sarasım geliyor. Kızıma oranla onu koruma içgüdü daha fazla. Iyiki dogurmusum oğlumu iyiki ilk o olmuş diyorum simdi

Arkadaşımın da ilk kuzusu kızdı o gitti yerine bir erkek geldi. Arkadaşın eşi çok kız istemişti, arkadaşımda öyle ona aldığı tüm elbiseler kaldı ama oğulları gelince başka oldu…. O kuzu başkaydı bu bambaşka ❤️

Benim arkadasimda bebeğini kaybetti oda kız bebekti. Hatta o kadar çok kız olması için dua etmişti. Nevresimine kadar her ürününe kızının ismini yazdırdı. Maalesef doguma girdi ve ölü doğurdu. Cok kötü zaman geçirdi. Sonra tekrar hamile kaldı. Kızının herseyini ona verecekti ismi dahil oğlan olduğunu öğrendi. Sizle benzer süreçler yaşadı. Simdi onu o kadar seviyor ki anlatamam. Oğlu suan 3 yaşına girecek. Birde benim hikayemi anlatayım. O kadar çok kızım olsun istiyordum ki lise zamanı dahil örgü orerdim kız bebek için. O derece. Oğlan hiç aklımda yok. Cinsiyet öğrenmeye gittiğimiz gün oğlan deyince o kadar çok ağladım ki anlatamam. Ağlayarak ciktim hastaneden ve önüne yere oturdum tam 1.5 saate yakın ordada ağladım. Benim ve eşimin ailesi tebrik etmek için beni arayamadilar bile. Hamilelikte testler yaptirdim birinin sonucu çok farklı çıkmış ve ben Benim yüzümden Allahın verdiğini beğenmedim istemedim diye düşünüp doktorun yanına girene kadar ağladım orda. Doktor normal olduğunu rahat olmamı söyledi. Ve o benim için miat oldu. Simdi oğlum 6 yaşında ardından birde kızım oldu. Ama oğlumun bende garip bir şekilde yeri bambaşka. Evlat ayırmıyorum ama onunla bir çok saglik sorununa göğüs geldim, onunla anne oldum onunla büyüdüm ve ona her baktıkça içime sarasım geliyor. Kızıma oranla onu koruma içgüdü daha fazla. Iyiki dogurmusum oğlumu iyiki ilk o olmuş diyorum simdi
Bu hikaye yaşadığımın normal olduğunu söylüyor dimi yani ben dönüp kendimi suçluyorum. Oğluma üzülüyorum

Sen dünyanın en iyi annesi olacaksın!!
Kızının acısı ayrı bir yerde durur, o ayrı..
Oğlun bence senin gibi bir annenin bebeği olacağı için de çok şanslı 💕💕
Hissettiklerin normal.
Sağlıkla kucağına al, uzun ve sağlıklı bir omurle güle güle büyüt 🙏🙏

Bu konudan bağımsız olarak bende size kesinlikle hak veriyorum. Bana ikinci çocuğum kız olunca inanmazsınız ama nasıl yaptınız diye soran oldu herhangi bir yöntem uygulamış miyiz yani dedim yok ilkini nasıl yaptıysak ikincide de aynısını yaptık ne diyim ki öyle sorana yani soranda evlat sahibi biriydi.. Kız neyse erkekte öyle ❤️ bugün kızım hasta diye oğlum bir dualar etti kardeşi için dedik iyi ki böyle bir oğlumuz var ❤️ küçücük bedeniyle kocaman kalbe sahip hepsi hiç erkeği kızı olur mu
Ben de eşim de kız bebek istedik yalan yok. Olmayınca da çok buruldum ben. Annem dedi o zaman bak halalarına bir de babana bak hangisi hayırlı? Abin gibi bir oğlun mu olsun istersin, yoksa ailede sorun çıkaran sürekli mutsuzluk veren x gibi bir kızın mı? Önemli olan cinsiyet değil, güzel kalpli iyi insan olacak bir çocuğun olsun da kızı oğlanı yok dedi. O gün bende dank eden gün oldu.

Konu ve yorumları okurken çok duygulandım.
Meleğinizle cennette kavuşursunuz inşallah.
Rabbim oğlunuza sağlık, sıhhat versin.En mutlu günlerini göstersin inşallah. 🌹♥️

Merhaba buraya daha önce Cennet Kuşu Arya'nın hikayesi diye konu açmıştım. Bilenler bilir. (konuyu ekliyorum Bir Cennet Kuşu Arya Hikayesi ) bilmeyenler için özetleyeyim 33 haftalık doğum yaptım 1900 gr kızımı yoğun bakıma emmesi gelişsin diye bıraktım. Ciğerine mama kaçırdılar bitkisel hayata girdi. 1 yıl saksıda çiçek gibi gözünü bile kırpmadan tam 7 kez kalbi durarak yaşadı. 7. kalp durmasında vefat etti. 1 yıl 10 gün bir yoğun bakım odasını ev yaptık.

Şimdi o zorlu yollardan sonra yeniden hamileyim. Çok korkuyorum. Ama dünyada korkaklar değil cesurlar kazanır düşüncesi ile bu yola girdim.

12. haftayı doldurdum. Dün ikili testim vardı. Bebeğimin cinsiyetini öğrendim erkek. Bi yanım çok sevindi ama bir yanım aşırı buruldu. Eve geldikten sonra kızımın giymediği pembe tavşanlı bornozunu, pembe küvetini, renk renk bandanalarını düşünüyorum. Yine bir yerlerde eksik kalmış gibiyim. Eşyalar öylece kaldı. Tokalar tütülü elbiseler...

Bu düşüncede boğulurken karnımdaki oğluma derin haksızlık yaptığımı da düşünüyorum. Bu sefer anneliğimi sorguluyor. Kendime kızıyorum. Ne biçim annesin diyorum. Onu çok seveceğim biliyorum. Ama yine de sevemezsem diye de korkuyorum. Kızıma aşırı bağlıydım. Eşimle en büyük hayalimizdi kızımızın olması. Şimdi hem mutluyum hem buruk. Hem korkuyorum anne olamamaktan yeterince sevememekten...
Nolur beni yadırgamayın evlat ayırıyor demeyin. Sadece herşey düzelecek mi bilmek istiyorum.
Şu an hamilesiniz hormonlarınız tavan duygu degisimi duygu karmaşası olmasi gayet normal lütfen haksizlik etmeyin kendinize ve kendinizi suçlamayın.
Çok zor bir sinav vermişsiniz rabbim bir daha ayni yolda imtihan etmesin.
Oğlunuzu sağlıkla sıhhatle kucaginiza alin inşallah 🤲🏼
O eşyaları kaldırın oğlunuza yeni bir alan açın böylelikle görmediğiniz zaman üzülmezsiniz kimbilir belki baska bir zaman nasip olacak kullanmak.
Hakkinizda hayırlısı olsun inşallah 🌺

Hissettikleriniz, böylesi büyük bir acı yaşamış biri olarak doğaldır belki, bilemiyorum.
Ama emin olun çok seveceksiniz, pek çok çok, çok...
O melek başka evlattı, bu başka olacak.

Sizin durumunuzla alakası yok ama benim ikiz kızlarımdan sonra bir bebeğim daha olacaktı. Ve o da kız olsun istemiştim, kız çocuklarını ayrı bir severim diye herhalde. Ama oğlum oldu. Ve iyi ki oğlum oldu, her haline tırnağına aşığım 🥰 Evlat evlatmış kızı erkeği yok.

Bence şöyle düşünün. Cennet kuşu bebeğiniz orada.. Şimdi burada da bir oğlunuz olacak. Onun yerine gelmedi, aksine bu başka bir evlat, belki böylesi daha iyi olur.
Ha, bir gün kızınız da olur, neden olmasın ki. Allah her dilediğiniz güzelliği tattırsın.
İki dünya mutluluğu versin.

Ben de eşim de kız bebek istedik yalan yok. Olmayınca da çok buruldum ben. Annem dedi o zaman bak halalarına bir de babana bak hangisi hayırlı? Abin gibi bir oğlun mu olsun istersin, yoksa ailede sorun çıkaran sürekli mutsuzluk veren x gibi bir kızın mı? Önemli olan cinsiyet değil, güzel kalpli iyi insan olacak bir çocuğun olsun da kızı oğlanı yok dedi. O gün bende dank eden gün oldu.
Kesinlikle öyle hayırlı evlat olsunlar yeter🙏 Kız erkek hiç fark etmez yeterki iyi olsunlar canları sag olsun kız erkek boş.

AryaEvaninAnnesi AryaEvaninAnnesi

Canım senin yaşadıklarını kim yaşasa ne psikolojide olurdu. Hiç kendini suçlama tabiki hepsi çok normal. Eminim oğlunu da çok çok seveceksin❤️ Şimdide arabalarla toplarla dolu olur evin inan böylesi de çok güzel :) ben 5 senedir futbol oynuyorum benim oğlanla inan çok eğlenceli :) ❤️ bide otopark oyunu bak onlarla dolu olcak ❤️
Evet konu sahibi oğlanın da ayrı komiklikleri var. Haşarılar fln ama annecim annecim diye geziyorlar. Hala okula giderken avucunu öptürür bana sıpa okulda özlüyormuş. En çok beni sevdiği için çok özlüyormuş 😄. Yerde bir çiçek görsün koşar getirir, karahindiba üflemeyi sever ama büyük bir tane bulursa bana getirir bunj da sen üfle diye. Pamuk gibi kalbi oluyor oğlanların da inanın. Evet tütü fln giydiremesek de çok tarz tshirtler buluyoruz.

Evet konu sahibi oğlanın da ayrı komiklikleri var. Haşarılar fln ama annecim annecim diye geziyorlar. Hala okula giderken avucunu öptürür bana sıpa okulda özlüyormuş. En çok beni sevdiği için çok özlüyormuş 😄. Yerde bir çiçek görsün koşar getirir, karahindiba üflemeyi sever ama büyük bir tane bulursa bana getirir bunj da sen üfle diye. Pamuk gibi kalbi oluyor oğlanların da inanın. Evet tütü fln giydiremesek de çok tarz tshirtler buluyoruz.
İki kız sahibiyken hiç bakmazdım erkek kıyafetlerine.
Şimdi onlara da bakıyorum. Pekala pek güzel şeyler buluyorum. Tarz eşofman altları, tişörtler😎
Ve bahsettiğiniz gibi onun da ayrı komikliği ayrı tadı varmış. Benimkisi henüz 3 yaşa yaklaştı ama beni sevmesi çok tatlı 😃
Üstelik pek bir yaramaz ama bence çok komik haşarılıkları 😊

Her cumlene katılıyorum.Benim en iyi arkadaşım 5 yaşındaki oğlum ❤️ Eminim AryaEvaninAnnesi AryaEvaninAnnesi de çok sevecek şuan karışık duygular içinde sadece ama bunlarda çok normal önceki yaşadığı durumlardan dolayı. Hepsi geçecek inşallah🙏

Her cumlene katılıyorum.Benim en iyi arkadaşım 5 yaşındaki oğlum ❤️ Eminim AryaEvaninAnnesi AryaEvaninAnnesi de çok sevecek şuan karışık duygular içinde sadece ama bunlarda çok normal önceki yaşadığı durumlardan dolayı. Hepsi geçecek inşallah🙏
Yaşıtlarmış😍😍
Sağlıkla kucağına al çok güzel anılar biriktir konu sahibi dualarımda olacaksın oğluşunla

Ben de her mezarına gittiğimde senin kadar sevemem kimseyi çünkü yarım kaldı diyorm kızıma..
Rabbim sabrınızı arttırsın ben sadece 3 kere düşük yaptım görmeden sevdim
Evlat işte insanın içi acıyor .
Dünyada herşey bizler için imtihan sabır ve her daim şükür gerekiyor .
Karninızda ki bebeğinize sımsıkı sarılın o size acılarınız sonrası bir hediye bir emanet gözünüz gibi bakın ve sevin inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız ❤️

Back