• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Renkli Tokalar Yine Sahipsiz Kaldı

Merhabalar 😊 açık söyleyeyim başlıği görünce bir ağlama hissi geldi. Dedim hayir yaa hayir yine mi 😔 ama sonra okuyunca size biraz içerledim açık söyleyim 😊 aşk olsun size 😊 siz o kadar güzel bir annesiniz ki kendinize haksizlik yapmayı bırakin. Onu çooook ama çooook seveceginizden eminim 🥰😍erkek evlat öyle güzel bir duygu ki bunu tattığinizda anlayacaksınız. Size kocanızdan daha aşık biri size kavusmayi bekliyor şu an 🥰
Ve eklemeden edemeyecegim 🤭 sizin bir oğlunuz olacağini ve sizi tüm kalbiyle tüm heybetiyle sarıp sarmalayacağını söylemistim di mi? Bu sadece bir his ama çok icimden hissediyordum vee size bir ogluş geliyor 😍🥰😍🥰😍 hay masAllah Aslan yavrusu hoş gelsin sefa gelsin anne babasına nese olsun mutluluk olsun 🥰🤩✨✨✨✨

Merhabalar 😊 açık söyleyeyim başlıği görünce bir ağlama hissi geldi. Dedim hayir yaa hayir yine mi 😔 ama sonra okuyunca size biraz içerledim açık söyleyim 😊 aşk olsun size 😊 siz o kadar güzel bir annesiniz ki kendinize haksizlik yapmayı bırakin. Onu çooook ama çooook seveceginizden eminim 🥰😍erkek evlat öyle güzel bir duygu ki bunu tattığinizda anlayacaksınız. Size kocanızdan daha aşık biri size kavusmayi bekliyor şu an 🥰
Ve eklemeden edemeyecegim 🤭 sizin bir oğlunuz olacağini ve sizi tüm kalbiyle tüm heybetiyle sarıp sarmalayacağını söylemistim di mi? Bu sadece bir his ama çok icimden hissediyordum vee size bir ogluş geliyor 😍🥰😍🥰😍 hay masAllah Aslan yavrusu hoş gelsin sefa gelsin anne babasına nese olsun mutluluk olsun 🥰🤩✨✨✨✨
Ya buraya yazınca anladım çok iyi geldi. Ben aslında oğlum olacağına üzülmedim kızımı aradım yeniden. Sanki yeniden o gelecekmiş gibi. Ben bunları hiç yaşamamış gibi olacaktım diye düşündüm. Ama öyle değilmiş şimdi anlıyorum

Bu hikaye yaşadığımın normal olduğunu söylüyor dimi yani ben dönüp kendimi suçluyorum. Oğluma üzülüyorum
Tamamen hisleriniz normal. Ben kız israrimda o testle birlikte çok üzülmüştüm. Ben allahin yaratıp bana bahsettiğini beğenmiyorum demistim kendime o kadar kırmıştım ki. O gun farkli baktim hayata. Tabi biranda yok oldumu hayır. Dogumda bebeğin sesini duyunca doktora kızım oglanmi diye tekrar sordum. Oda oğlan dedimya dedi. Ne bileyim belki yanlıştır belki kızdır diye sorayım dedim demistim. Biranda olmuyor. Zamanla olacak şeyler bazı kişilerde. Oğlumun simdi yeri bambaşka bende. İkincinin kız olduğunu öğrendiğimde acaba oglandan çok severmiyim diye düşünmüştüm simdi bakiyorumda evlat cinsiyetsiz bisey. Ikisinide seviyorum ama dün geçici dövme yaptırdım. Ufak bir alan kaldı. Ne yazalım diye sordular. Biranda tek aklıma gelen oğlumun baş harfi oldu. Onu yaptirdim. Bir çocuk iki eliyle sizin yüzünüze dokunup annem dediğinde kalan hersey siliniyor hayatta.

Son düzenleme:
Nickini hatırlıyorum. Konu baslıgını gorunce konuyu korkarak actım yine kötü bisey oldu diye. Allah korusun. Yadırganacak bi durumda degilsin yasadıkların kolay seyler degil. Saglıkla gelsin oglunuz bütün yaralarınızı sarsın acılarınızı unuttursun insallah 🙏

Merhaba buraya daha önce Cennet Kuşu Arya'nın hikayesi diye konu açmıştım. Bilenler bilir. (konuyu ekliyorum Bir Cennet Kuşu Arya Hikayesi ) bilmeyenler için özetleyeyim 33 haftalık doğum yaptım 1900 gr kızımı yoğun bakıma emmesi gelişsin diye bıraktım. Ciğerine mama kaçırdılar bitkisel hayata girdi. 1 yıl saksıda çiçek gibi gözünü bile kırpmadan tam 7 kez kalbi durarak yaşadı. 7. kalp durmasında vefat etti. 1 yıl 10 gün bir yoğun bakım odasını ev yaptık.

Şimdi o zorlu yollardan sonra yeniden hamileyim. Çok korkuyorum. Ama dünyada korkaklar değil cesurlar kazanır düşüncesi ile bu yola girdim.

12. haftayı doldurdum. Dün ikili testim vardı. Bebeğimin cinsiyetini öğrendim erkek. Bi yanım çok sevindi ama bir yanım aşırı buruldu. Eve geldikten sonra kızımın giymediği pembe tavşanlı bornozunu, pembe küvetini, renk renk bandanalarını düşünüyorum. Yine bir yerlerde eksik kalmış gibiyim. Eşyalar öylece kaldı. Tokalar tütülü elbiseler...

Bu düşüncede boğulurken karnımdaki oğluma derin haksızlık yaptığımı da düşünüyorum. Bu sefer anneliğimi sorguluyor. Kendime kızıyorum. Ne biçim annesin diyorum. Onu çok seveceğim biliyorum. Ama yine de sevemezsem diye de korkuyorum. Kızıma aşırı bağlıydım. Eşimle en büyük hayalimizdi kızımızın olması. Şimdi hem mutluyum hem buruk. Hem korkuyorum anne olamamaktan yeterince sevememekten...
Nolur beni yadırgamayın evlat ayırıyor demeyin. Sadece herşey düzelecek mi bilmek istiyorum.
Geçmiş konunuzu daha doğrusu geçmişi biliyorum ve gerçekten korktum konu başlığından ki hamileliginizi de buradan görmüştüm.Allah yüreğinize hafiflik versin inşallah 🙏🏻 ancak 2li test ve 13 haftalık hamilelikte cinsiyet çok çok erken . 16-17 haftalarda daha net anlaşılır .ancak evladin cinsiyeti yok her daim hayırlısı olsun ,bunu yazmam sadece içinizden ne geçtiğine dair idi bu erken haftalarda yanlış tahminler söz konusu.

Son düzenleme:
İlk hamileliğimde düşük yaptım çok etkilenmiştim ultrason kağıtlarını 10 sene saklamıştım :)
Sizin bu durumunuz o kadar normal ki hiç üzülmeyin.
Yavrunuz zaten size her şeyi unutturacak. Aklınıza gelir zaman zaman buruk olursunuz tamamen unutmak mümkün değil zaten ama bu asla diğer çocuğa yansımaz.
Duygusal karışıklıkla böyle hissediyorsunuz sadece.
Sağlıkla doğsun inşallah hayırlı olsun 🌸

Bende hamileyken kız istiyordum ama erkek olacağını hissetmiştim. İlk cinsiyeti söylediğinde erkek dedi ne yalan diyim azıcık bozuldum sonrakilerde kız dedi ama ben içten içe erkek olacağı fikrine daha çok alışmışım ve sevmişim. Sonuç oğlum oldu :) üç yaşında şimdi. Hala o üzüldüğüm zaman için kendimi suçlarım oğluma haksızlık gibi gelir. O kdar güzel bir oğlan oldu ki hala kız sanıyorlar saçlarını kestirdik rahatladık :) yanaklarındaki gamzelere saçlarının rengine tırnaklarının şekline hepsine aşığım. Benim karnımda oldu hepsi ne mucizevi birşey. Rabbimin gücü herşeye yeter. Siz belki kızınızın geri geleceğini düşündünüz ama böylesi daha iyi gibi geldi bana. Yepyeni bir süreç belki eski defterleri kapatmanın zamanı gelmiştir. Kızınız yine kızınız olarak kalacak. Dünyaya geldi nefes aldı hiçbir zaman var olduğu gerçeği değişmeyecek. Evlat bizim düşündüğümüzden çok daha farklı bir bağ kuruyor insanda. Ona emek verdikçe minicik elleriyle seni sevdikçe büyüyor sevgisi

Siz o eşyaları evladınız için aldınız. Erkek çocuğu pembe küvette de yıkanır, tavşanlı bornoz da giyer. Tokaları da hediye edersiniz. Yeter ki sizin canınız sağlıkla gelsin.
Burukluğunuzu anlıyorum ama henüz karnınızda bir can var ve olumlu şeylere odaklanmak zorundasınız. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız

Evlat ayrımı değil bu sadece kızınızda yaşayamadıklarınızı yaşamak istemişsiniz ama farklı cinsiyet olunca haliyle yarım kalmış olsun oğlunuzla tamamen farklı bir deneyim olacak inşallah Allah nasip ederse bir dahaki seferde kız olur siz oğlunuzu sağlıkla doğurunda gerisi mühim değil doğunca bu psikolojide kalmazsınız merak etmeyin.

Ya buraya yazınca anladım çok iyi geldi. Ben aslında oğlum olacağına üzülmedim kızımı aradım yeniden. Sanki yeniden o gelecekmiş gibi. Ben bunları hiç yaşamamış gibi olacaktım diye düşündüm. Ama öyle değilmiş şimdi anlıyorum
bence erkek olacak olması tam bu sebepten iyi olacak sizin için. çünkü doğacak bebeğinizi kaybettiğiniz bebeğinizin yerine koyabilirdiniz. tam anlatabildim mi bilmiyorum sanki hep aryanın yerini doldurmaya çalışacak gibi hissedebilirdi. sağlıkla gelsin inşallah. çok mutlu olacağınıza eminim

Bir kitap okumuştum keşke adını hatırlasaydım da size tavsiye etseydim. Orada hayatını anlatan kızın o doğmadan önce ablası ölmüş. O doğunca anne ölen ablanın adını vermiş. Ama anne ilk kızı gibi onu hiç sevememiş. Onun kıyafetlerini giydirmiş onun adıyla seslenmiş . O kız hep bir hayaletin yerini doldurma çabasıyla büyümüş ve anne onu sevemememiş , kız da annesini. Yani kısacası oğlunuzun olması daha iyi olmuş. Cennet kuşunuz hep farklı ve yeri doldurulmayan biri olarak kalbinizde olacak. Oğlunuz ise cennetinizin sizin yanınızdaki hali olacak. Kimseyi kimsenin yetine koymayacağınız için anne oğul çok mutlu olacaksınız. Sağlıcakla gelsin hele yavrunuz konusunu içinize çekince bakın nasıl bitecek kaygılarınız🤗

Sizin aslan parçası forumun gözde bebeklerinden olacak 🤗 hepimizin gönlünde yer etti bile 🥰 Allah bağışlasın 🥰 ikinci oldugunda insan acaba ilki gibi sevebilecek mi diye bir tereddüte düşüyor. Doğduğu zaman bile bu tereddutler ince ince devam ediyor ama dillendigi zaman anlıyorsunuz ikisinin yeri ayrı ayrı 🤗🥰
Kaldi ki sizin birinci evladiniz ile yasadiginiz olaylar biraz uzuntuluyken böyle hissetmeniz normal. Kendinizi yargılamayın bebeginizle iletisim kurun. Hersey çok guzel olsun insAllah ❤🥰

Kalbimizin sevgilerle büyüdüğüne inanıyorum sevdikçe genişliyor ve birçok kişiye aynı anda bol bol yer var. Sevginizi kısıtlı bir kaynak gibi düşünmeyin bir çocuğa verilince diğerine kalmayan. Sevgi gerçekten limitli değil limitli olan zaman ve enerji.

Yazdım sildim yazdım sildim ne desem nasıl başlasam bilemedim ama seni çok iyi anlıyorum Arya tadına doyamağın yavrun. Şimdi Allahım kısmet ederse oğlun olacak ve tüm yaralarını saracak. Belki burada bazıları için konuşmak yadırgamak çok kolaydır ama bizler için öyle değil. Ben geceleri Büyük oğlum Efe yatarken bile onu izliyorum öpüyorum. Çünkü meleğim yavrum Ardam aynı abisiydi. Ona baktıkca onuda görüyorum Efemi öptükce Ardamıda öpüyorum sanki. Beni ve eşimi herkes bilir kız çocuklarını çok severiz ama oğullarımızıda çok çok seviyoruz. Biri dünyam biri cennetim ❤️🤍
Hani gideni gelende ya da gideni kalanda aramak bence normal anne yüreğimiz sızlıyor acıyor kanıyor. Ben Arda yı kaybettiğimde herşeyini biliyorsun esirgemeye dağıttım çünkü bir oğlum ya da bir kızım olursa asla giydiremezdim. Kendime sadece anı olarak isimli tulumu birde emziğini sakladım. Bazıları cennet kuşlarının adını yeni bebeklerine katıyor ama onuda hiç düşünmedim çünkü ismi Ardama özeldi. Çok uzattım ama yeni bebek yeni umut olacak sevgisi hep ayrı olacak bunu sende biliyorsun. Kanayan yüreğine kanayan yüreğimle sarılıyorum...

1 bucuk yıl önce bende oğlumu acils ezeryan ile doğurdum. Ağlamadı yavrum doğduğunda bise yok dediler bana bak agliyo dediler ama duymamıştım. Bana Bi sakinleştirici yapıp ameliyata devam ettiler. Oğlumu yoğun bakıma göndermişler.

Cikardilar odaya oğlum nerede dedim. Abim sarildi biraz hasta biz simdi babasıyla peşinden gidecez dedi. Nereye dedim. Yoğun bakımda başka hastanede dedi. Leyla gibiydim hiç biseyin farkı da değildim. Öyle yatıyordum odamda. Telefonumu bile vermediler bana.

16 gün hastanede kaldı. 1 kere ağlaya ağlaya görmek için izin aldım. Neler dediler bize beyin kanaması geçirdi o siye siz kaldı sağ tarafı tutmuyor. Sakat kalır. Neler neler. Son gün aradılar dediler ki gelip alın. Sezeryan olmayı dusungudum gün oğlumu hastaneden evine gitirdim ilk kez.

Aylarca süren doktor kontrolleri hastane kosturmalari. Rabbım şükürler olsun ki hiç bir sıkıntimiz yok. Zaten başta da varmiydi orası da meçhul. Allah herkese sağ salim kucağına almayı nasip etsin.

SimDi 25 haftalık hamileyim. O kadar çok korkuyorm ki aynı şeyleri yaşamaktan. O soğuk ameliyathane ağladı mı agliycak mi diye beklemek. Allahı hepimizin evlatlarını sağ salim kucağına almayı nasip etsin.

Aryanin güzel annesi içini ferah tut arya kuş seni ve kardeşini izliyor ve hep yaninizda❤️

Yazdım sildim yazdım sildim ne desem nasıl başlasam bilemedim ama seni çok iyi anlıyorum Arya tadına doyamağın yavrun. Şimdi Allahım kısmet ederse oğlun olacak ve tüm yaralarını saracak. Belki burada bazıları için konuşmak yadırgamak çok kolaydır ama bizler için öyle değil. Ben geceleri Büyük oğlum Efe yatarken bile onu izliyorum öpüyorum. Çünkü meleğim yavrum Ardam aynı abisiydi. Ona baktıkca onuda görüyorum Efemi öptükce Ardamıda öpüyorum sanki. Beni ve eşimi herkes bilir kız çocuklarını çok severiz ama oğullarımızıda çok çok seviyoruz. Biri dünyam biri cennetim ❤️🤍
Hani gideni gelende ya da gideni kalanda aramak bence normal anne yüreğimiz sızlıyor acıyor kanıyor. Ben Arda yı kaybettiğimde herşeyini biliyorsun esirgemeye dağıttım çünkü bir oğlum ya da bir kızım olursa asla giydiremezdim. Kendime sadece anı olarak isimli tulumu birde emziğini sakladım. Bazıları cennet kuşlarının adını yeni bebeklerine katıyor ama onuda hiç düşünmedim çünkü ismi Ardama özeldi. Çok uzattım ama yeni bebek yeni umut olacak sevgisi hep ayrı olacak bunu sende biliyorsun. Kanayan yüreğine kanayan yüreğimle sarılıyorum...
Eşyalarına kıyamadım çünkü kızım giydi benim belki bi kaç saatliğine ama giydi. Hepsinde kokusu var gibi. Oyuncak bebek gibi giydirdim süsledim. İsmini ben de koyamazdım deva koyacaktım kız olsaydı. Derdime devam olsun diye. Ama doyamadım işte. Mesela ayakkabıları giyemedi. Duruyor öylece. Kestiğim tırnakları ve saçları bile duruyor. Ama şunu anladım kaç tane doğurursam doğurayım hep bi eksiğim.

1 bucuk yıl önce bende oğlumu acils ezeryan ile doğurdum. Ağlamadı yavrum doğduğunda bise yok dediler bana bak agliyo dediler ama duymamıştım. Bana Bi sakinleştirici yapıp ameliyata devam ettiler. Oğlumu yoğun bakıma göndermişler.

Cikardilar odaya oğlum nerede dedim. Abim sarildi biraz hasta biz simdi babasıyla peşinden gidecez dedi. Nereye dedim. Yoğun bakımda başka hastanede dedi. Leyla gibiydim hiç biseyin farkı da değildim. Öyle yatıyordum odamda. Telefonumu bile vermediler bana.

16 gün hastanede kaldı. 1 kere ağlaya ağlaya görmek için izin aldım. Neler dediler bize beyin kanaması geçirdi o siye siz kaldı sağ tarafı tutmuyor. Sakat kalır. Neler neler. Son gün aradılar dediler ki gelip alın. Sezeryan olmayı dusungudum gün oğlumu hastaneden evine gitirdim ilk kez.

Aylarca süren doktor kontrolleri hastane kosturmalari. Rabbım şükürler olsun ki hiç bir sıkıntimiz yok. Zaten başta da varmiydi orası da meçhul. Allah herkese sağ salim kucağına almayı nasip etsin.

SimDi 25 haftalık hamileyim. O kadar çok korkuyorm ki aynı şeyleri yaşamaktan. O soğuk ameliyathane ağladı mı agliycak mi diye beklemek. Allahı hepimizin evlatlarını sağ salim kucağına almayı nasip etsin.

Aryanin güzel annesi içini ferah tut arya kuş seni ve kardeşini izliyor ve hep yaninizda❤️
Sonu güzel bitmiş 😔 benim kızım ağlayarak doğdu hiç sıkıntısı da yoktu ama kilosu azdı 1900 dü. 2 kg olsun 1 hafta kalsın emmeyi öğrensin dediler bıraktım. 2 yıl oldu hep rüyamda o doğumhanede ellerim bağlı ağlarken onun götürülüşünü görüyorum. 1 yıl yoğun bakımda yaşadık biz. Keşke evini görseydi. Hoş doktorların dediğine göre beni de görmedi hiç. Bakmıyordu ışık refleksi yoktu. Ama ruhu hissetti biliyorum

Back