• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

renkli çamaşırlardaki koku... yardımmm

Anka

Nirvana
Pro Üye
25 Ekim 2008
52.629
114.829
1.223
Kızlar renkli çamaşırlar yıkandıktan sonra çok kötü kokuyor... Yani afedersiniz sanki idrar yapmış da öyle giymişiz gibi... Dolabı açtığımda, giyerken asarken çok kötü kokuyor... Beyazlarda öyle bir sorun yok gayet güzel kokuyorlar... Deterjan ariel dağ esintisi... Yumuşatıcı Viking kullanıyorum normalde.. Geçenlerde yumoş aldım yine aynı koktu... Bingo denedim komşudan aldım yine aynı... Sizce sorun nerede olabilir... Artık yıkadıktan sonra yumoş oda parfümü sıkıyorum bir de... Fikri olan var mı???

Yok canım bazısı kot bazısı koton.. Renkli nevresim takımım bile çok kötü kokuyor... Az önce değiştirdim yatamadım içinde sanki altına kaçırmış da yıkanmamış gibi... Soktum beyazları taktım.. Öyle aklıma geldi konu açmak... Servise mi göndermek lazım acaba... :(

Yumuşatıcı,detarjan ve yıkadığımoz sıcaklığı değiştirmeyi deneyin kumaşların dayanabileceği sıcaklık elbette.
Dışarda kurutuyorsunuz değil mi

Evet balkona seriyorum... Farklı programlarda denedim ama yine aynı koktu... Deterjan var mı tavsiye edeceğiniz... Eskiden de olurdu arada ama tekrar kısa programda yıkayınca geçerdi şimdi geçmiyor artık koku çok ağırlaştı... Hayır utanıyorum insanlar da yanlış anlayacak... :(

Rinso sıvı deterjan. Sıvı deterjanlar daha iyi. Toz kullanıyorsanız toz deneyin, veya farklı sıvı deterjanlar

Makineyle alakalı bir sorin olabilir mi acaba dedim fakat farklı program kullanmışsınız.

Perwoll öneririm.
Yumoş alin ayrıca. Ben diğer yumusaticilari pek beğenemedim.

30 derecede yıkayın.
Koyu renklileri yıkamadan önce makinenize biraz yumuşatıcı koyup çok kısa bir süreye ayarlayin ve boş çalıştırın.

Ayrıca aynı kumaş türlerini bir arada yıkamayı deneyin.
Kotlarla ketenleri ya da trikolari yıkamayın.

Makineyi tika basa doldurmamak gerekir.camasir yikanmasi bitince hmen balkona sermek lazim.renklileri en fazla 40 da yikayin.gerekirse ek durulama yapin.heleki yumusatici kullaniyorsan oyle bir koku hic olmamasi lazim.ya makine cok doludur yada hemen serilmiyordur camasirlar.

Rinso sıvı deterjan. Sıvı deterjanlar daha iyi. Toz kullanıyorsanız toz deneyin, veya farklı sıvı deterjanlar

Evet toz kullanıyorum... Yarın alıp deneyeyim bakalım... Teşekkür ederim...

Makineyle alakalı bir sorin olabilir mi acaba dedim fakat farklı program kullanmışsınız.

Perwoll öneririm.
Yumoş alin ayrıca. Ben diğer yumusaticilari pek beğenemedim.

30 derecede yıkayın.
Koyu renklileri yıkamadan önce makinenize biraz yumuşatıcı koyup çok kısa bir süreye ayarlayin ve boş çalıştırın.

Ayrıca aynı kumaş türlerini bir arada yıkamayı deneyin.
Kotlarla ketenleri ya da trikolari yıkamayın.

Yıllardır Viking kullanıyorum.. Ama değiştirdim yumoş aldım en son yine koku vardı.. Trikoları ayrı yıkıyorum zaten... Koku hepsinde oluyor... Mesela sadece nevresim atıyorum başka yanına hiç birşey sokuşturmuyorum...

Makineyi tika basa doldurmamak gerekir.camasir yikanmasi bitince hmen balkona sermek lazim.renklileri en fazla 40 da yikayin.gerekirse ek durulama yapin.heleki yumusatici kullaniyorsan oyle bir koku hic olmamasi lazim.ya makine cok doludur yada hemen serilmiyordur camasirlar.

Yok canım doldurmam hiç ben... Sererken zor oluyor.. O kadar sabırlı değilim... Bazen 3-5 bile attığım olur... Çok ekstrem bi durum olmadıktan sonra bekletmiyorum... Beklediği zamanlarda kısa programda tekrar çeviriyorum.... Bilmiyorum sebebini ama çok canımı sıkmaya başladı... Resmen kirliyken daha güzel kokuyorlar :(

Beyazlarda sorun yok sadece koyu renklilerde.. Açık renklilerde de sorun yok...

Vestel canım... 8 seneyi geçti alalı.. Son 2-3 aydır var koku olayı... Son 1-2 haftadır iyice çoğaldı...

Müşteri hizmetlerini arayıp sorsan belki yardımcı olurlar.
Motorunda ve kazanında sorun olabilir.
Eski modelse kazanı çeliktir.?

Yeni bir makineyse kazan koku yapıyor belki dedim.
Polinox malum kötü kokuyor.

Yani beyazlarda ve açık renklilerde sorun olmayınca makineden değil gibi geldi ama yine de sorayım sağol canım. Çelik evet.. Diğerini duymadım hiç.. Şimdi bitti makine çıkardım kokladım geri soktum makineye baştan yine yıkansınlar bakalım :(

Anka Anka canım nasılsın aynı sorun bende de vardı ben önce deterjanımı değiştirdim omo sıvı kullanıyorum birde renklileri 30 derece ve ön yıkama yaptırıyorum

Teşekkür ederim canım iyiyim çok şükür sen nasılsın...
On yıkama ben de yapıyorum her seferinde... Sıvı deterjanı deneyeceğim bakalım... Şimdi boş çalıştırdım çamaşır suyu kattım içine... Bi de makine yıkansın bakalım... :)

ankacım beyazları genellikle uzun programda ve yüksek ısıda yıkadığımız için onlarda koku olmuyor. ben renklileri persil sıvıyla 40 derecede iki kere kısa programda yıkıyorum. makinenin işi biter bitmez asıyorum ve çabucak kurutmaya bakıyorum.

Kızlar renkli çamaşırlar yıkandıktan sonra çok kötü kokuyor... Yani afedersiniz sanki idrar yapmış da öyle giymişiz gibi... Dolabı açtığımda, giyerken asarken çok kötü kokuyor... Beyazlarda öyle bir sorun yok gayet güzel kokuyorlar... Deterjan ariel dağ esintisi... Yumuşatıcı Viking kullanıyorum normalde.. Geçenlerde yumoş aldım yine aynı koktu... Bingo denedim komşudan aldım yine aynı... Sizce sorun nerede olabilir... Artık yıkadıktan sonra yumoş oda parfümü sıkıyorum bir de... Fikri olan var mı???
Can'ım hamilelikle alakalı olabilir.. Kokulara karşı hassaslaşıyorsun çünkü.. Birde yıkandıktan hemen sonra as ki kokmasın makinede..

Makinenizi yüksek derecede ya da renklileri yıkadığınız program ne ise onunla bol sirkeli boş çalıştırın belki faydası olur.

Back
X