arkadaşlar benim 18.ayını bitirmek üzere olan bir oğlum var.13.ayından itibaren bende bu sıkıntıyı yaşıyorum.bir yaşına kadar,özellikle 8.ayına kadar çok güzel yemek yiyyordu.8.aydan sonra dişlerle birlikte biraz zorda olsa hem çeşitli hemde çok zorlanmadan yedi yine...13.ayda çocuğum gitti başka bi çocuk geldi sanki yerine..ne versem yemez, tükürür,püskürtür,ağlar....ben cinnet geçirmenin eşine gelirim ...halende böyle...çok şükür boyu 91 cm kilosu 13,700 gr...ama zorlamasam aç gezecek günlerce..o derece yani...neler yapmadımki....arkadaşın yazdığı gibi önüne makyaj malzemelerimden tutunda eşimin takım çantasına kadar herşeyi koyduk aldansın diye...ama bir sefer aldanıyor ondada 3-5 kaşık yerse yiyiyor...ikinci bi sefer önüne aynı şeyi koyunca bakmıyor bile...feleğimizi şaşırttı bize... ama benim yaptığım hatayı siz yapmayın diye yazıyorum..geçtiğimiz yaz yani 13 aylıkken arka dişleri çıkmaya başlayınca yemek yemeyi kestiği zaman resmen çocuğun yanaklarını sıkıp ağzına zorla kaşık sokup tükürmemesi için zorla kapattırıyorudum dudaklarını o derece zorladım ...bacaklarımın arasına sıkıştırıp yutana kadar salmadım
( ondan sonra çocuk yemek yemekten iyice soğudu...
Sabiha paktuna keskinin kitaplarını okuyorum,orda çocuk yemek için zorlandığı yada baskı gördüğü anda yemeği ağrılı uyaran olarak kodluyormuş beynine...ve yemek tabağını gördüğü andan itibaren kafasında yine şiddet göreceği,azarlanacağı,baskı altında tutulacağı sinyalleri dolaşmaya başlıyormuş.artık o saatten sonra başına geleceklerden korkuya yemiyormuş çocuklar...ben bunu biraz geç öğrendim iş işten geçmişti
ama siz yapmayın diye yazmadan geçemedim...
benimki reklamdada yemiyor.uzmanlar tv karşısında yedirmeyin diyorlar ama çocuk bizim çocuğumuz aç kalmasındansa elimiz mahkum yapıyorz işte...çok zor çocuk büyütmek gerçekten..tüm ezberleri bozduruyorlar insana....allah hepimize kolaylık versin...
ama siz siz olun sakın çok zorlamayın...mama sandalyesinde önüne kendi yiyebileceği şeyleri koyun.mesela makarna gibi yumuşak şeyler..eliyle yesin..ben ortalık kirlenecek üstü batacak diye yapmıyordum ama yemeyince onuda yaptım.nispeten başarılı da olduk..şimdi ayranını bile bardaktan dökmeden içebiliyor.çatalıyla makarnasını yumurtasını yiyiyor...deneyin..kendi başlarına bişeyler yapmak hoşlarına gidecektir mutlaka.ve onlar oyalanırken sizde çaktırmadan sokuşturun ağzına arada...
benim oğlum hala iştahsız,bir ay kadar önce minadex aldık,ilk bir hafta çocuk ne bulsa yedi..ama bünye alıştı sanırım şimdi yine aynı...minadexi deneyebilirsiniz...
hepinize bol sabırlı, bebeklerinize de sağlıklı bir ömür dilerim arkadaşlar....