• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl'den önce kahverengi akinti

ssercecik

Basarmaliyimmmmmmmmmmmmmm
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
2.257
24
88
Almanya
Selam kizlar,

ben 21 yasimdayim. Bugüne kadar cok düzenli bir adet kanamam vardi.
28 günde bir olurdum ve yaklasik 7 gün sürerdi.
Regl olmadan önce veya sonra bulanik veya koyu bir akintim olmazdi.

Yalniz 2-3 regl kanamamdan beri, regl olmadan kahverengi akinti geliyor.
1gün akinti geliyor bir gün hic gelmiyor 3.gün yine geliyor tekrar kesiliyor sonra regl oluyorum.
Bu durumdan cok rahatsiz oluyorum, namaz kilip kilamayacagimida bilemedigim icin.

Birde ayin bu ayin 3 ile 7 arasinda reglim baslamasi gerekiyordu
fakat henüz sadece 2-3 günde bir kahverengi akinti geliyor.
regl agrim filan hic yok.

Acaba sorun ne olabilir?
Bu durumu yasayanlar var mi?
Bu durumda doktora gidenler var mi?

PKO veya erken menopoz olabilir mi biraz endiseleniyorum. Henüz bekar ve 21 yasimdayim.

Kimse cevap vermemis, ama belki bir gün birilerine lazim olur diye cevap yazayim.
Bu gün doktora gittim durumu anlattim, gayet normal oldugunu söyledi.

Ilk mesajda yazdigim endiselerimi dile getirdim, öyle bir sey söz konusu olamaz dedi.
Bu kahverengi akinti gecen regl'den kalma oldugu icin o renktir korkulacak bisey yok, bu cogu bayanda olur sizde ilk defa olmus olabilir dedi.

Vee asiri strese bagladi. Düzene girmesi icin bitkisel bir hap verdi. Bekar oldugun icin sana hormon vermeyecegim dedi.
O bitkisel hapini taaki korunma istegim dogana kadar almami söyledi.

Ben Jinekolo'ga gitmeye cekinen biriyim bekarim. Orada doktor hanima durumu anlatirkende cok skldim ve kizardim ates basti resmen ama ne olursa olsun gitmek gerekiyor.
Ve doktor hanim cok profesyoneldi, kendisi cok yakin davrandi sanki arkadasima konusuyormusum gibi benimle sohbet etti, dolayli bir sekilde ögrenmek istedigini ögrendi.

Bu tür sorunlari ihmal etmeyin kizlar, belki benim yasadigim gibi önemsiz birsey, ama kötü birseyde olabilirdi ve erken kanit tedavi icin cok önemli..

Saglikli günler..

Kimse cevap vermemis, ama belki bir gün birilerine lazim olur diye cevap yazayim.

Ilk mesajda yazdigim endiselerimi dile getirdim, öyle bir sey söz konusu olamaz dedi.
Bu kahverengi akinti gecen regl'den kalma oldugu icin o renktir korkulacak bisey yok, bu cogu bayanda olur sizde ilk defa olmus olabilir dedi.

Vee asiri strese bagladi. Düzene girmesi icin bitkisel bir hap verdi. Bekar oldugun icin sana hormon vermeyecegim dedi.

Ben Jinekolo'ga gitmeye cekinen biriyim bekarim. Orada doktor hanima durumu anlatirkende cok skldim ve kizardim ates basti resmen ama ne olursa olsun gitmek gerekiyor.
Ve doktor hanim cok profesyoneldi, kendisi cok yakin davrandi sanki arkadasima konusuyormusum gibi benimle sohbet etti, dolayli bir sekilde ögrenmek istedigini ögrendi.

Bu tür sorunlari ihmal etmeyin kizlar, belki benim yasadigim gibi önemsiz birsey, ama kötü birseyde olabilirdi ve erken kanit tedavi icin cok önemli..

Saglikli günler..

Canım sorunun çözülmüş çok sevindim konunu şimdi gördüm.Belki ihtiyacı olan olur diye bir bilgi daha eklemek istedim.Aynı zamanda eğer doğum kontrol hapı ya da hormal vs takviyesi alan kişilerde de bu tarz kahverengi lekelenmeler normaldir.Korkulacak bir şey yoktur. Fakat akıntı sarı,yeşilimsi veya kötü koku ise mutlaka doktora görünmeli.

Saglikli günler..

benimde aklıma kist geldi ama sorunun çözülmüş canım geçmiş olsun...

yorumlariniz icin tesekkür ederi arkadaslar.

bekar oldugum icin dogum kontrol hapi kullanmiyorum, kullananlarda oluyormus arastirirken bende okumustum.

kist bekarlardada oluyormu diye sorsam cok mu sacma olur. evlilerde kist olma potansiyeli daha yüksek degilmidir? yada bununla hicbir ilgisi yok mu?

yorumlariniz icin tesekkür ederi arkadaslar.

bekar oldugum icin dogum kontrol hapi kullanmiyorum, kullananlarda oluyormus arastirirken bende okumustum.

kist bekarlardada oluyormu diye sorsam cok mu sacma olur. evlilerde kist olma potansiyeli daha yüksek degilmidir? yada bununla hicbir ilgisi yok mu?

bekarken bende vardı pko yani yumurtlama tembelliği.yasmin doğum kontrol hapı yazmıştı dr.ama ben onun etkili olduğunu düşünmüyorum

bekarken bende vardı pko yani yumurtlama tembelliği.yasmin doğum kontrol hapı yazmıştı dr.ama ben onun etkili olduğunu düşünmüyorum

peki regllerin düzenlimiydi?

bana hormun iceren hap (dogum kontrol hapi) vermek istemedi doktor bekar aldugum icin. nedenini anlamadim ama hormon vermicem bitkisel bisey vercem dedi

peki regllerin düzenlimiydi?

bana hormun iceren hap (dogum kontrol hapi) vermek istemedi doktor bekar aldugum icin. nedenini anlamadim ama hormon vermicem bitkisel bisey vercem dedi

hayır canım 35 -40 günde oluyodu ama evlendikten sonra microgynn doğum kontrol hapı içtim korunmak için içerken düzenliydi ama bıraktıktan sonra mahvetti beni.3-4 ay adet olmadığımı bilirim.bitkisel tedavi bana mantıklı geliyor bende soğan suyu içiyorum baya düzedi.4 cm lik te kistim var inşallah gitmiştir.

yani her yerimizden bir poroblem fışkırıyor.
hastanelere gidiyorum hastaların % 80 i kadın anlamadık gitti.
Allah sanırım bize bu kadar sitresi dayanıklılığımız için verdi. Bence Erkekler buna dayanamaz

yani her yerimizden bir poroblem fışkırıyor.
hastanelere gidiyorum hastaların % 80 i kadın anlamadık gitti.
Allah sanırım bize bu kadar sitresi dayanıklılığımız için verdi. Bence Erkekler buna dayanamaz

öyle canım ya o yüzden cennet annelerin ayaklaı altında heralde:) bi tane hayırlısıyla bebek olsa rabbim bi nasib etse inanki onun için değerr...

hayır canım 35 -40 günde oluyodu ama evlendikten sonra microgynn doğum kontrol hapı içtim korunmak için içerken düzenliydi ama bıraktıktan sonra mahvetti beni.3-4 ay adet olmadığımı bilirim.bitkisel tedavi bana mantıklı geliyor bende soğan suyu içiyorum baya düzedi.4 cm lik te kistim var inşallah gitmiştir.

Allah acil sifalar versin, gecmis olsun zehra9090 arkadasim. Insallah kistlerin gecmistir ve Rabbim kucagini en tezinden hayirli bir evlat ile doldurur..

konuyu acan arkadasım aynı sorun 2 aydır bendede var...stresli bir durum bide evli olunca bide bebek isteyince cok stresli bir umut o lekelenmede hamilemiyim diye düşündüm.doktora bende gidicem.sana doktorunun söyledikleri bana moral oldu...benimde inşaallah bir sorunum yoktur.

konuyu acan arkadasım aynı sorun 2 aydır bendede var...stresli bir durum bide evli olunca bide bebek isteyince cok stresli bir umut o lekelenmede hamilemiyim diye düşündüm.doktora bende gidicem.sana doktorunun söyledikleri bana moral oldu...benimde inşaallah bir sorunum yoktur.

insallah yoktur. doktora gittikten sonra buraya yine yorum yazarsan cok sevinirim.
doktorun söyledikleri benide biraz rahatlatti ama yinede süphe var icimde, cünkü ne ultrasonla bakti nede kan aldi, yani dokunmadan etmeden muhabbet ederek birsey yok dedi :44:

Ben de şu anda öyle bir durumdayım.Çok sinir bozucu bir durum.Ama ben doğum kontrol hapı kullanıyorum onun için oldu herhalde.Bırakıcam bu hapı bu ay çok moralim bozuldu.Gerçi bende önceden de çok seyrek böyle oluyordu.Adet bittikten bir hafta sonra falan dediğin gibi adetten kalıyor galiba.

Ben de şu anda öyle bir durumdayım.Çok sinir bozucu bir durum.Ama ben doğum kontrol hapı kullanıyorum onun için oldu herhalde.Bırakıcam bu hapı bu ay çok moralim bozuldu.Gerçi bende önceden de çok seyrek böyle oluyordu.Adet bittikten bir hafta sonra falan dediğin gibi adetten kalıyor galiba.

benimde moralimi cok bozdu, suan halen moralim düzelmedi.
herkese karsi bir garip duygusuzluk icersindeyim.

lekelenme şeklindeki durum çok moral bozucu ...bu lekelenmeler uzun sürüyorsa hormon tahlillerinizi yaptırın . ayrıca kahverengi lekelenmeler rahimde olan bir yaranın haberciside olabilir...

lekelenme şeklindeki durum çok moral bozucu ...bu lekelenmeler uzun sürüyorsa hormon tahlillerinizi yaptırın . ayrıca kahverengi lekelenmeler rahimde olan bir yaranın haberciside olabilir...

Siz de böyle birsey yasadiniz mi?
Sonuc rahimde yara miydi?

Back