Regl olunca bacagimda kas gerilmesi

Ece1980

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2024
274
323
Merhaba arkadaslar,
benim bir şikayetim var ve maalesef bunun neden kaynaklandığını doktorlar bulamadılar... şöyle anlatayım reglim başladığında sağ bacağımın üst baldırında hani magnezyum eksikliğiniz olur da gece birden alt ballarınıza giren kramplarla uyanırsınız ya, oyle bir kramp giriyor sag ust bacagima. Agri ile baslayip krampa donusuyor.

Ilk şöyle olmustu, regl ağrımın başladığında herzaman ictigim hapim yeterli gelmedi.
Bir de başıma ilk bu denli bi agri geldiği icin ben hani geçecek diye düşünürken gitgide kötüleşmişti ve ben bir buçuk saat boyunca o kramp'ı üst baldırımı da çektim. Hareket bile edemiyordum, aglaya aglaya agri hafifleyince sizip uyumusum. O kadar kötüydü ki ne kadar kötü olduğuna inanın anlatamam. Hatta dedim ki kendi kendime eğer ben bu ağrıyı bir daha geçirirsem ölürüm dedim yani o kadar kötü bir ağrıydı. Maalesef ki ertesi gün yine yaşadım evdeki olan ağrı kesiciler de yeterli gelmedi.. daha sonra eczaneden daha güçlü bir ağrı kesici aldım ve nezaman reglim başlasa direkt o hapı içiyorum.
Bu şikayetle doktora gittiğimde şöyle bir şey uyguladılar bana, iki kollarıma ve bacaklarıma bir cok kez elektrik verdiler saniyelik ama o bile aglamama yetti, cok kotuydu.. bunun doğrultusunda bir değerimin olması gerekten gerektiğinden daha düşük olduğunu gördüler sinirlerimi ölçtüler ama yine de sebep olarak bir şey bulamadılar.

Çok şükür bir daha o denli ağrılar çekmedim ama bunun sebebi de reglim başladığında o ağrıları hissettiğim an direk o güçlü ağrı kesiciyi almam. Dolayısıyla yarın bir gün başıma ne gelir bu rahatsızlığın içten içe tetiklediği bir durum var mıdır diye de korkuyorum.

Sizlerin başında böyle bir durum var mı, doktorlarınız ne dedi?
şimdiden teşekkür ederim🙏🙏

Jinekolojiye gitmediniz anladigim kadariyla? Ben benzer bir sikayetle gittigimde idrar yollari ya da vajinal enfeksiyondan suphelenilmisti. Cikmamisti ama doktor bu belirtiler icin enfeksiyon diye suphelenmisti.

Jinekolojiye gitmediniz anladigim kadariyla? Ben benzer bir sikayetle gittigimde idrar yollari ya da vajinal enfeksiyondan suphelenilmisti. Cikmamisti ama doktor bu belirtiler icin enfeksiyon diye suphelenmisti.
Cevabinizi yeni fark ettim. Sanirim bu sikayetle ilgili gitmedim ama en son rutin kontrol de hersey yolunda dedi cok şükür doktorum. Sizede benzer bi agrimi vardi?

Cevabinizi yeni fark ettim. Sanirim bu sikayetle ilgili gitmedim ama en son rutin kontrol de hersey yolunda dedi cok şükür doktorum. Sizede benzer bi agrimi vardi?
Benimde sadece regl donemimde sag bacagimin ic kisminda cekme benzeri bir agri oluyordu, kramp gibi girip cikardi ama sizinkisi gibi uzun sureli agri kesici icme ihtiyaci duyacağım bir agri değildi.

Ben hep regl doneminde yasadigim icin jinekolojiye gitmeyi tercih etmistim, anlatir anlatmaz enfeksiyon belirtisine benzediğini söyleyip tahlil yapmisti, temiz cikmisti ama bu belirtiler enfeksiyonu da isaret eder dedigi icin size yazmak istedim.

Benimde sadece regl donemimde sag bacagimin ic kisminda cekme benzeri bir agri oluyordu, kramp gibi girip cikardi ama sizinkisi gibi uzun sureli agri kesici icme ihtiyaci duyacağım bir agri değildi.

Ben hep regl doneminde yasadigim icin jinekolojiye gitmeyi tercih etmistim, anlatir anlatmaz enfeksiyon belirtisine benzediğini söyleyip tahlil yapmisti, temiz cikmisti ama bu belirtiler enfeksiyonu da isaret eder dedigi icin size yazmak istedim.
Anladim, benimde regl donemimde oluyor sadece ama iste maalesef siddetli bi agriydi. Artik hap ile cok nadir cekiyorum agriyi vede asla o siddette olmadi bir daha cok şükür. Zaten agriyi hisseder hissetmez hapi iciyorum.

X