• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

regl olmayı önleyen doğum kontrol hapları

Regl olmak istiyor musunuz?

• çocuğum olana kadar hayır

OY: 1 50,0%
  • istemiyorum tamamen kurtulmak istiyorum

OY: 0 0,0%
  • olsun regl beni etkilemiyor.

OY: 1 50,0%

• Ankete Katılan
    2

killerlove

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2010
56
8
36
İzmir
Regl dönemini biz yanlış biliyormuşuz bende yeni öğrendim. döllenmemiş yumurtanın dışarı atılması DEĞİLmiş. sadece kan geliyor. o zaman her ay neden ağrı, depresyon, ped, kan kokusu vs çekiyoruz o günler haram geçiyor valla. Amerikada kadınlar, lise çağındaki kızlar çok fazla kullanılıyormuş regl olmamak için doğum kontrol haplarını.

bende kullanmak istiyorum aramızda varmı acaba bu yöntemi kullanan? daha önce hiç doğum kontrol hapı kullanmadım bilmiyorum.

Son düzenleme:
regl kanı olarak görünen şey anlaşılır tabiriyle rahimde olası bir hamilelik durumu için hazırlanmış olan zeminin hamilelik oluşmaması sonucu vücudun yenisini yapması için dışarı atılmasıdır.bu durumu engellemek ise oldukça sakıncalıdır.ertelemek doğum kontrol haplarını ara vermeden kullanmakla mümkün yada bunun için farklı ilaçlarda var ama mecbur kalınmadıkça tavsiye edilmiyor.şahsen ben tatile çıkacağım için 2 ay ertelemiştim ve sonucunda yaklaşık 3 hafta süren kanama problemiyle karşı karşıya kaldım.sen sen ol mecbur kalmadıkça vücudunun dengesiyle oynama ;) herşeyin bir nedeni var...

regl olamayanlar olmak istiyo sen engellemek mi istiyosun
regl olunca rahmin endometrium tabakası dediğimiz en dış tabakası dökülüyor
her ay bir döngü şeklinde gebeliğe hazırlanıyor rahim
yumurta çatladığı zaman eğer döllenmezse bozuluyor, progesteron salınımı bitiyor
böylece de endometrium tabakası dökülerek bi sonraki siklusa hazır oluyosun
eğer endometrium dökülmezse ve çoğalırsa bunun sonu endometrium kanserine bile varabiliyo..
bişi öğreniyosan tam öğren bari :)

neden hormonlarını bozuyorsun doğum kontrol haplarında da regl oluyorsun ama az oluyor.hem her ilacın bir yan etkisi olduğunu unutma.sen hiç televizyonda falan görmüyormusun sivilce için kullananlarda özellikle nasıl yan etkiler oluyor.doğum kontrol hapları kullanılmadan önce tahlil yapılıyor jinekolog muayenesi falan kafana göre ilaç alma bence zararlı çıkarsın...

Back