• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl ilken birlikte olmak, Rahime zarar verir mi?

Eşimle birkaç kez regl iken beraber olduk, bu durum çocuk olmasına engel olur mu?

Regl iken olan birliktelikten hamile kalınmaz bunu zaten biliyorsunuzdur. Haram kısmıda kişisel tercih meselesi. Ama sağlık açısından enfeksiyon riskini arttırıyor canım. Sağlığını etkileyecek bir durum ama ileride çocuk olmasına engel olmaz.

Regl iken olan birliktelikten hamile kalınmaz bunu zaten biliyorsunuzdur. Haram kısmıda kişisel tercih meselesi. Ama sağlık açısından enfeksiyon riskini arttırıyor canım. Sağlığını etkileyecek bir durum ama ileride çocuk olmasına engel olmaz.
İsteyerek olmadı yani ben hastalığım bitti sanıyordum sonradan fark ettim bi iki kere oldu bu durum. O yüzden günah sayılmıyor. Bile bile yapsak eyvallah. Hamile kalınmayacağını biliyorum da hani zarar verir mi acaba diye düşünmeden edemedim.

İsteyerek olmadı yani ben hastalığım bitti sanıyordum sonradan fark ettim bi iki kere oldu bu durum. O yüzden günah sayılmıyor. Bile bile yapsak eyvallah. Hamile kalınmayacağını biliyorum da hani zarar verir mi acaba diye düşünmeden edemedim.

Anladım canım öyle durumlar olabiliyor bazen. Hayır zararı olmaz neden olsunki. Dediğim gibi enfeksiyon riski artar yalnızca çünkü adet günlerinde rahim büyür ve açılır. Enfeksiyon olması gebeliği erteleyebilir ama onuda zaten hissedersin. Akıntıda koku , renginde değişiklik , idrarda yanma vs vs gibi durumlardan anlarsın.

Anladım canım öyle durumlar olabiliyor bazen. Hayır zararı olmaz neden olsunki. Dediğim gibi enfeksiyon riski artar yalnızca çünkü adet günlerinde rahim büyür ve açılır. Enfeksiyon olması gebeliği erteleyebilir ama onuda zaten hissedersin. Akıntıda koku , renginde değişiklik , idrarda yanma vs vs gibi durumlardan anlarsın.
Öyle bi durum olursa maydonoz suyu içerim iyi geliyor. Teşekkür ederim

Zarar verir mi? Verir ama en fazla enfeksiyon yapar.
Zira rahim regl döneminde bütün enfeksiyonlara daha da açık hale geliyor.
Kan yoluyla enfeksiyon bulaşabilir, eşiniz idrarın yaptıktan sonra penisini silmediyse o bile yapabilir.
Hatta doktorum birşey söyşemişti: Rahimde meydana gelen birçok enfeksiyon kadınların ve partnerinin tuvalet sonrasında iyi temizlenmemesinden kaynaklanıyormuş. Mesela kadınların önden arkaya değilde arkadan öne silmesi bile enfeksiyon nedeniymiş.

Back