• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

regl günüm

Be
yaz kış zaten sürekli çoraplı dolanıyorum canım koskocaman yaz geldi geçti hiç sandalet babet tarzı ayakkabı giyemedim kendimi koruyorum ama olmuyor kurtulamıyorum.
bende öyleyim nine gibi belim açılmasın,ayağım üşümesin diye uğraşırım...doktorada gittim kaç sefer doğum kontrol hapı kullan diyip duruyorlar,1sene kullandım başka bir doktora gittim neden kullandın bu kadsr uzun süre dedi... Yani heranda kullanılamazki... En son birsürü araştırma taptım neden olabileceğine dair,kendimde biyolog olduğum için... Bazı kadınlarda prostoglandin denen maddeler vardır vücudumuzda onlar fazla salgılandığı için ağrı çok olurmuş...yapacak birşey yok diyorlar dediğim gibi ağrıdan ne yazıkki kurtulamıyacağız ama ağrı kesicilerle minimuma indirebiliriz...

ağrı kesici içmemeye çalışın mümkün olduğu kadar, kanamayı durduruyorlar ve aslında atılması gereken şeyler içeride kalıyor. kist olarak geri dönüyor daha sonra da. jinekologdan tavsiye idi.

Birşey daha söylemeyi ınutmuşum özeldede başka bir doktora gitmiştim. O tamamen sıyırmıştı,bana kızarsk ve tersleyerek ağrı senin kafanda bitiyor dedi, sen ahh karnım ağrıcak dediğin için senin karnın ağrıyor dedi:) ben gülmeye başladım dayanamadım artık evet dedim ben psikopatım ya haklısınız dedim...yani bir de bile böyle söyleyebiliyorsa herkes ne tapsın.çıkar çıkmaz dr u yönetime şikayet ettim...birde böyle bir olay yaşamıştım.

ağrı kesici içmemeye çalışın mümkün olduğu kadar, kanamayı durduruyorlar ve aslında atılması gereken şeyler içeride kalıyor. kist olarak geri dönüyor daha sonra da. jinekologdan tavsiye idi.
Evet ağrı kesicileri bende tasvip etmiyorum ancak öyle böyle bir ağrı değil yaşadığımız... Kan akışım kesilmiyor aksine normal düzeyde oluyorum...kistleşme durumu da tamamen kişinin bünyesine bağlı bir durumdur.ama tabiki dayanılacak bir ağrı olsa kesinlikle ağrı kesiciler içilmemelidir.

Kızlar gecen ay 16 sinda regl oldum 26 gün oldu bu ay regl olmadım hamile miyim sizce?

Bu ağrı için bir çözüm var. İste onun için Bitki çayı var onu yapın ve için, regl ağrısına iyi geliyor diyorlar...
* 1 tatlı kaşığı ahududu yaprağı
* 250 cc kaynar su
Ahududu yaprakları bir bardağa veya bir demliğe konularak üzerine kaynar su eklenir. Kapağı kapatılarak 5 dk. Kadar demlenmesi beklenir. Sıcak sıcak içilir. Günde 3-4 Fincan içmek sancılarınızın azalmasına yardımcı olacaktır.

Back