Regl dongusu hesaplayamama

Loverdose

Zeus'u buyuten peri kizi
Pro Üye
30 Ağustos 2013
2.102
7.333
358
Selam KK hatunlari,

yaklasik bir yil oncesine kadar boyle bir sorunum yoktu. Ancak Kasim ayindan itibaren sanki bir sorunmus gibi algi olustu.
Yurtdisinda yasadigim icin yillik kontrolumde buradaki jinekoloji uzmanina gittim. Regl takvimim vardir, baslangic ve bitis gunlerini yazarim. Iliski zamanlarinda ondan faydalanirim ve riskli gunlerde esim korunur. Bu bilgileri doktora soyledikten sonra adet dongumu sordu, bende ona 2-3 gun oynama oldugunu ve hemen hemen her ayin ayni gunlerinde basladigini soyledim.

O da bana oturup hesaplamam gerektigini her ayin gun sayisi ayni degil 28 gunde mi yoksa 30 gunde bir mi oldugunu sordu. Ve ben net sekilde cevaplayamadim.
Telefonuma regl takvimi indirdim ancak oraya da kac gunde oldugumuzu kendimiz hesaplayip yaziyoruz.

internet arastirmalarindan da kendimce saglikli bir cikarim yapamadim. Dilerim bilenler beni aydinlatabilir. Anlamadigim su dongu hesaplanirken regl oldugumuz gunleride dahil ediyor muyuz. Dongum o zaman 35 gun oluyor. Buna gore yapinca suan sanki erken oldum. Siz hesaplarken nasil hesapliyorsunuz?

ornegin; 5 subat - 9 subat
5 mart - 9 mart
19 nisan - 23 nisan
25 mayis - 29 mayis
25 haziran - ?

yani bir dahaki ---eger stress falan olmazsa genelde mevsim gecislerinde gecikmelerim oluyor--Temmuzun sonlarina dogru olur ama dr. her ay ayni gunlerde olmamali ileri gider gunler diyor. Sizce?
 
Ben mobilden program indirdim hiç öyle kendim hesaplamıyorum basladığı anda girip bittiğinde sonlandırıyorum sonraki ay yaklaşık hangi günde olacağını söylüyor takvimde var +- 3 gün yanılma payı oluyor en fazla çok ekstrem bir durum yoksa. Genelde tam dediğinde oluyorum adet. Adet takvimi programın ismi pembe bir kitap simgesi var.
 
Adet takvimi diye bi uygulama var ondan indir o kendi hesaplar kac gunde bir oldugunu.bak yukleyemeye caliscam resmini.
 
tesekkur ederim, arkadasin resmini gonderdigini indirdim. 35 gunde bir seklinde soyluyor. regl gunlerini de dahil ederek hesaplaniyor demek ogrenmis oldum.
 
Takvim yöntemi de bir korunma yöntemi değildir ve gebelik riski de var.
10 senedir bu sekilde ilerliyoruz. daha once bu vucut isisi olcen aletlerden almayi dusundum ama dr um onlarinda guvenilir olmadigini soyledi. ilac, spiral ve igneyi arastirdim ama icime sinen olmadi.tup baglatmayi cocuk sahibi olmadigim icin onermiyorlar, esimde istemiyor.
 
tesekkur ederim, arkadasin resmini gonderdigini indirdim. 35 gunde bir seklinde soyluyor. regl gunlerini de dahil ederek hesaplaniyor demek ogrenmis oldum.

Benim dediğimde o çok kullanışlı ayrıca mesela ruh hali adetten önce nasıl belirtiler gördün adette nasıldın filan bir sürü şeyin kaydını yapıyor. Bu programı kullandım kullanalı hic adet tarihimi aklımda tutmam 2 gün öncesinden hatırlatıyor çünkü
 
ben hem dijital ortamda applerde sakliyorum hemde eski usul ajandama not ediyorum. iyiki bu akilli teknolojiler var. yogun yasamda yardimci oluyor insana.
 
tesekkur ederim, bendeki donguyu ve ne kadar surdugunu kendim yazmami istiyordu.
isine yaradigina sevindim canim.ama korunma icin guvenilir degil haberin olsun.takvime gore yumurtlama zamaninda iliskiye girmedigimiz ve esim geri cekilme yontemiyle korundugu halde hamile kaldim ben.istemiyosan dikkatli ol
 
Takvim yontemiyle korunuyorum zannediyordum ben de kendimi hamile kaldim garantisi yok canli ornek ben:)
 
isine yaradigina sevindim canim.ama korunma icin guvenilir degil haberin olsun.takvime gore yumurtlama zamaninda iliskiye girmedigimiz ve esim geri cekilme yontemiyle korundugu halde hamile kaldim ben.istemiyosan dikkatli ol

evet isime yaradi eski uygulamayi sildim hatta, icinde guzel seyler var oldukca faydali buldum.
biliyorum ancak 10 senedir bu sekilde ilerliyoruz. cocuk sahibi olmak istemiyoruz.
diger yontemleride kendimce uygun bulmadim. hepsinin bir negatifligi var. Esim korunuyor. Allah isteyenleri anne-baba yapsin.
 
Takvim yontemiyle korunuyorum zannediyordum ben de kendimi hamile kaldim garantisi yok canli ornek ben:)
korkutmayin beni, esimde diyor sen streslisin merak etme bu kadar strese bebek falan olmaz diye.
kendimce bir duzen oturttum gibi dusunuyorum. ne kadar zaman korunmanin sonunda surpriz bebek oldu.
 
korkutmayin beni, esimde diyor sen streslisin merak etme bu kadar strese bebek falan olmaz diye.
kendimce bir duzen oturttum gibi dusunuyorum. ne kadar zaman korunmanin sonunda surpriz bebek oldu.
Ilkinde :) yani onceden baska yontemle korunuyorduk.o ay adetim gecikti zaten olmaz diye rahat davrandik ve gec dollenmeyle hamile kaldim.ne zaman yumurtlayacagin hic belli olmuyor :)
 
Senin reglin duzenli degil, o yuzden takvim yontemi bir ise yaramaz. Hic cocugunuz olmadiysa belki de baska bir sorun vardir.
Cunku 28, 44, 36, 35.gunlerde regl olmussunuz son zamanlarda.
Hesaplarken reglimizin baslangic tarihleri arasindaki sureyi baz aliyoruz.
 
O program adetini hesaplamaz sen siklusa 28 gún dersen bir sonraki adet olacagin 28.gunu gösterir 30 dersen 30 ama sen düzenli regl olmuyorsun verdigin tarihlere göre o takvim pek isine yararmi bilmiyorum
 
pepapp programını indirin
Bu arada adet döngüsü adetin ilk gününden diğer adetin ilk gününe kadar olandır

mesela benim geçen ay 11 mayıstı
bu ay da 13 hazirandı

34 gün benim adet döngüm
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…