• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl döneminde şiddetli ağrı

milagro

Forgive but not forget!
Kayıtlı Üye
2 Mart 2013
22
0
16
İstanbul
Pko hastasıyım. Herhangi bir ilaç kullanmıyorum çünkü regl düzenimde bir sorun yok ama reglden bir gün önce ve reglin ilk günü şiddetli ağrım oluyor, sırtımdan soğuk soğuk terler döktürecek kadar şiddetli bir ağrı. 2 günümü nasıl geçirdiğimi bilmiyorum. Ağrı sonra birden kesiliyor ve bir problemim kalmıyor. Gittiğim doktor kesin bir tanı koymadı, şimdi başka bir doktora daha gideceğim. Benim durumumda olan var mı acaba? Herhangi bir rahatsızlığınız çıktı mı yapılan tetkikler sonucunda? Bu sorunu atlatabildiniz mi?

öncelikle geçmiş olsunn..hastalığınız hakkında bilgim yokk yani bir bağlantısı olabilr mi ağrıyla...benim de ilk günn feci karnım ağrıır ağlarım ağrısından ağrı kesici içmedende münkün değil geçmezz..bazen bir tane bazen 2 ila 3 tane değişir hepp..bende gittim kadın doğumaa sebbei nedir diye ultrasyonla baktı kist ihtimali olabilir diye bişey yook dedii..ilaç zarralı mı diye sordum yook dedi aç karnına içme bi zararı yok dedii..o ağrıyı her ay çekiyoruummm bende...

ben de pkos luyum ve benim de adetimin ilk günü çok sancılı geçer. ama ikisi arasında bir bağlantı yok.
adet ağrıları 2 türlüdür. birinci tür ilk günden beri devam edenlerdir. adet gördüğün günden beri hep ağrılı görmüşsündür. bu muhtemelen genetik yapıyla alakalıdır. bir sorundan kaynaklanmaz. ikinci tür ise sonradan oluşan, genelde de iltihap vs. gibi bir sorundan kaynaklanan ağrılardır. her doktor bunu muayene ile kolayca anlayabilir. ona göre bir ilaç tedavisi uygular.

Bir arkadaşım vardı o dönemde resmen duvarları parçalardi, kusardi öyle böyle değil çok sıkıntılı geçerdi. Doktorlar bir şey de bulamamış evlenince geçer demişler hep. Bazen genetik de oluyor. Ama kesinlikle doktor kontrolü şart. Benim adet döneminde rshmimde degilde bağırsaklarda gaz sancısı olurdu. Çocukluktan beri soğuk aldığım da gaz sancım olduğu için bir sorun yok sanıp doktora gitmemiştim. Meğerse bende miyom varmış epey de büyümüş. Gebe kalınca öğrendim. Tavsiyem hiç hafife almayın illaki doktora görünün...

Bir arkadaşım vardı o dönemde resmen duvarları parçalardi, kusardi öyle böyle değil çok sıkıntılı geçerdi. Doktorlar bir şey de bulamamış evlenince geçer demişler hep. Bazen genetik de oluyor. Ama kesinlikle doktor kontrolü şart. Benim adet döneminde rshmimde degilde bağırsaklarda gaz sancısı olurdu. Çocukluktan beri soğuk aldığım da gaz sancım olduğu için bir sorun yok sanıp doktora gitmemiştim. Meğerse bende miyom varmış epey de büyümüş. Gebe kalınca öğrendim. Tavsiyem hiç hafife almayın illaki doktora görünün...

bende de bekarken yoktu ama şimdi mahvoluyorum hele bıde ilk gun valla adet olmaya korkuyorum hamıle kadınlar gıbı yemek kokusuna bıle dayanamıyorum bazen tansıyonum bıle dusuyor anlatamam o acıyı ceken bılr :43:

Pko hastasıyım. Herhangi bir ilaç kullanmıyorum çünkü regl düzenimde bir sorun yok ama reglden bir gün önce ve reglin ilk günü şiddetli ağrım oluyor, sırtımdan soğuk soğuk terler döktürecek kadar şiddetli bir ağrı. 2 günümü nasıl geçirdiğimi bilmiyorum. Ağrı sonra birden kesiliyor ve bir problemim kalmıyor. Gittiğim doktor kesin bir tanı koymadı, şimdi başka bir doktora daha gideceğim. Benim durumumda olan var mı acaba? Herhangi bir rahatsızlığınız çıktı mı yapılan tetkikler sonucunda? Bu sorunu atlatabildiniz mi?

Merhabalar.
öncelikle geçmiş olsun. umarım kısa zamanda iyileşirsiniz.
şöyle ki, adet sancılarım yaklaşık 6-7 senedir çok sancılı geçti. bir çok insan der, ağrım var lakin ben ilk iki gün kusarım ve yine bu 2 gün iğne olurum. hastanelerde artık muayene olmadan yapmıyolar ama tanıdık bir eczacım vardı ona ve enişteme yaptırıyorum.
neyse.. yaklaşık 3 hafta önce vajinal mantar yaşadım, jinekoloğa gittim. kist var dedi, korktum en başta sonra açıkladı ki, adet kistiymiş, yani her adetten önce çıkıyo ve adet zamanı atıyorum. zararsız. korkulucakta bişey yokmuş ve ağrılarımın ondan kaynaklı olduğunu söyledi.
tedavi için 24+4 yazz ilacını verdi, doğum kontrol hapı. 3 ay boyunca kullanıcam. kısmetse 1-2 sene daha hafif ağrılı ya da umarım ağrısız atlatıcam. doktoruma sordum sakıncası yokmuş 3 ay kullanmamın. ayrıca bir arkadasım benden önce yine aynı sorunla gitti ona da kist demişlerdi, aynı sorun onda da çıktı yani. bir çok kadın haberi olmadan bu kistleri atıyo regli döneminde. bir baktırmalısın bence.

tekrardan geçmiş olsun. umarım yardımcı olabilmişimdir =)

Back