Regl döneminde mide bulantısı ve baş ağrısı

Dila_S

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2013
1.792
3.021
35
Merhaba Hanımlar,

Son 7-8 aydır regl dönemlerimde başlayan bağ ağrıları ve kusma ile birlikte mide bulantıları var.
İnternette bu durumun migren atakları olduğu ve sıklıkla yaşanırsa uzman doktora gidilmesi gerektiği yazıyor.
Normalde migrenim yoktur ve başı ağrıyan biri de değilim esasında.
Belki başına gelen vardır; şimdi ben kadın doğuma mı gitmeliyim, dahiliyeye mi yoksa migren atakları şüphesi olduğu için nörolojiye falan mı?
Bu arada safra reflüm ve mide ülseri de var bende, dahiliye bölümünü bu sebeple söyledim aslında..
Kafamda deli sorular, midemde deli ağrılar, bulantılar vs vs...

Cevap veren olmamış ama ben doktora gittim belki başkasının işine yarar, dahiliyeye gittim her zamanki doktoruma; mide ülseri ve safra reflusu ilerlemiş, regl döneminde salgılanan hormon bu hastalıkları ciddi anlamda etkilermis, öyle ki dün kıvrım kıvrım kıvrılıyordum. Sonunda serum yedim, geçmese de azalttı agriyi bi nevi narkoz yemiş, uyuşturulmuş gibi oldum..
Yaşadığım baş agrisi da migren atakları değil yine bu rahatsizliklara bağlı sendrommuş.
Çok şükür ki şimdilik geçti..
Bu konu da burada dursun :işsiz:

Geçmiş olsun kardeşim
Bendede birkaç defa adet olurken mide bulantısı ve göz kararması soğuk soğuk terleme olurdu ( sanırım tansiyon düşmesinden)
Şuanki sorunumda adetim gecikti bekliyorum ben enfeksiyon geçirmiştim o ay adetim gecikmişti
İnşallah yine öyle bişey yada başka bir rahatsızlık yoktur :KK43:
Rabbim hepimize şifa versin
Kadın olmak çok zor.....

X