• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl döneminde denize girmek için bir ürün var mı(12 yaş)

ssoulfly

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2016
450
653
103
44
Merhaba
konuyu "hiçbir başlığa uymayan konular" kısmında yazdım fakat cevap alamadım. Adminler lütfen kapatmayın konumu.
12 yaşında bir kızın regl dönemi tatil zamanına denk geliyor. Denize girmesini sağlayacak sızıntı yapmayan, bildiğiniz herhangi bir önlem var mı
Ben araştırdım ama bir şey bulamadım
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Ben o yaştayken şöyle yapmıştım ki doktorlarda böyle öneriyor bazen. Ince bir ped taksin mayosunun içine iç çamaşırına denize girsin 20 30 dk sonra çıkar çıkmaz gidip değiştirsin üstünü yenilesin pedini,çamaşırını sortunu giyip deniz kenarında kitabını okusun :) yani tabi saatlerce yüzemez ama Ara ara gün içinde bu şekilde yapabilir mecburen. 12 yaşında henüz deniz keyfinden de mahrum kalmasin

Ben o yaştayken şöyle yapmıştım ki doktorlarda böyle öneriyor bazen. Ince bir ped taksin mayosunun içine iç çamaşırına denize girsin 20 30 dk sonra çıkar çıkmaz gidip değiştirsin üstünü yenilesin pedini,çamaşırını sortunu giyip deniz kenarında kitabını okusun :) yani tabi saatlerce yüzemez ama Ara ara gün içinde bu şekilde yapabilir mecburen. 12 yaşında henüz deniz keyfinden de mahrum kalmasin
Benim de 13 yaşındaki kızım tatilde regl oldu. Biz de böyle yaptık. Görümcem doktor ve beraberdik tatilde, ona da sordum.
İnce günlük pedlerden kullandı. Denizden çıkar çıkmaz hemen mayosunu ve pedi değiştirdi, şort giydi. Bizdeki gibi çok olmuyor zaten küçüklerin. 3 hafta oldu döneli ve gayet normal her şey.

Merhaba
konuyu "hiçbir başlığa uymayan konular" kısmında yazdım fakat cevap alamadım. Adminler lütfen kapatmayın konumu.
12 yaşında bir kızın regl dönemi tatil zamanına denk geliyor. Denize girmesini sağlayacak sızıntı yapmayan, bildiğiniz herhangi bir önlem var mı
Ben araştırdım ama bir şey bulamadım
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Adet kabı ama Türkiye'de pek yaygın değil. 12 yaşındaki çocuk da pek kullanamaya bilir çünkü biraz tecrübe gerektiriyor en azından bir kaç ay öncesinde kullanmaya başlamalı

Biz denize gittiğimizde regl olunca anca bacak sokuyor kaderime küsüyordum. Eğer yeni bir şey üretildiyse de haberim yok. 12 yaşındaki genç kız tampon kullanamaz ped kullanır gibi kullanır yazanları da anlamıyorum. Demek ki daha önce tampon kullanmamışlar ki genç kıza önerebiliyorlar.

genç kıza neden tampon önerilmesin neyin kafasındasınız siz ya ? Tampon da ped gibi adet döneminde kullanılan bir sağlık ürünü ha siz bakirelik vs gibi bi kafayla düşünüp amanınnn genç kız nasıl kullansınnn onuu tıtııtı diye düşünüyosanız bilemem. Yurtdışında genç kızlar afet olmalarının ilk aylarında dahi tampon kullanırlar kimse de hüfff genç kızlar nasıl tampon kullandın nasıl bunu diyosunuzzz diye tepki vermez

genç kıza neden tampon önerilmesin neyin kafasındasınız siz ya ? Tampon da ped gibi adet döneminde kullanılan bir sağlık ürünü ha siz bakirelik vs gibi bi kafayla düşünüp amanınnn genç kız nasıl kullansınnn onuu tıtııtı diye düşünüyosanız bilemem. Yurtdışında genç kızlar afet olmalarının ilk aylarında dahi tampon kullanırlar kimse de hüfff genç kızlar nasıl tampon kullandın nasıl bunu diyosunuzzz diye tepki vermez
Tamam abi! :sinirli:

Back