- 9 Mart 2022
- 19
- 2
- Konu Sahibi Kupecicegi
Evet banada 3 doktor farklı ölçü verdi. Şimdi 4. Ye gideceğim. İnan hiç gidesim yok ama bundan kacamayacagimi kabullenmeye çalışıyorum. Ben doktorların hepsine ilaç dedigim anda göz pörtlettirler bana. Çünkü ilaçla küçülme sağlanabiliyormuş ama tamamen yok olmuyormuş. Bugün bir doktorun videosunu izledim o bahsediyordu ilacı bırakınca eski halinden biraz daha büyük bir şekilde geri dönüyormuş. Yani eğer ameliyat istenmiyorsa ilacı birakmamak gerekiyor bu durumda. O da benim yaşımda ve durumumda pek mümkün değil zaten. Bugün kaçsam bir kaç yil sonra mecbur olacağım. Çünkü 30 yaşında ve bekarim. İlerde Allah izin verirse evlenip gebelik düşündüğümde bu sorunun ortada olmasını istemiyorum. Sağlıklı beslenmeye geçerek o şekilde takip etmek daha mantıklı olabilir. Ben aslinda bunu deneyecektim ama miyom büyük olduğu için bunu deneyecek vaktimin olup olmadığını kestiremedigimden ameliyata karar verdim "gibi" :)Olcumlerde 1 cm.e kadar oynama olabiliyor benim karacigerde hemanjiyoma bakildiginda ayni doktor 33mm iken digerinde 35mm olctu baska doktor 30mm olctu.Bunlar 1 ay icrrisindeydi dusun yani :) Cok tesekkur ederim insallah temiz cikar insan iyi seyler duymaya ihtiyac duyuyor.Acaba bu miyomlar ilacla kuculme veya bir sure gozlemlenip buyume olmuyorsq mudahele etmeme gibi surecler uygulqnmiyor mu?Ayrica her operasyon kotu birseydir demek degil,en azindan kotu huylu kist degil.Sadece fazla buyuyup kiste donusmemesi icin mudqhele ediliyor.