Regl dışında adet sancısı ve batma

Kupecicegi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2021
397
-190
44
Adetli olmadığım günlerde de adet sancısı cekiyorum. Adetim 9 güne uzadı ve daha sancili daha yoğun yaşıyorum. Kasiklarimda da batma oluyor bazen. Sebebi ne olabilir?

Adetli olmadığım günlerde de adet sancısı cekiyorum. Adetim 9 güne uzadı ve daha sancili daha yoğun yaşıyorum. Kasiklarimda da batma oluyor bazen. Sebebi ne olabilir?
Miyom veya kist olabilir bence bir doktora görünün. Regl için 9 gün çok uzun, bide yoğun kanamaniz oluyormuş kansızlık demir eksikliği de olur. Benim reglim sizin ki kadar uzun değil ama yoğun oluyor. Miyom çıktı bendede 🥺 Regl dışında sancı, bazen idrar yaparken ağrı, zorlanma, bel ağrısı bacak ağrısı, karında şişlik, kasıklarda batma hissi bende ki semptomlarıydı.

Belde de agri oluyor mu ?Bende 16mm miyom var ama miyomlqr cok buyuk degilse hicbir agriya sebep olmaz dedi doktor. Ama iyi huylu kistiniz olabilir ultrasonla yapilacak muayenede az cok belli olur.

Belde de agri oluyor mu ?Bende 16mm miyom var ama miyomlqr cok buyuk degilse hicbir agriya sebep olmaz dedi doktor. Ama iyi huylu kistiniz olabilir ultrasonla yapilacak muayenede az cok belli olur.
Miyomun yerrleşim yerine göre değişiyor verdiği rahatsızlık. Benimde 2 tane miyomum var biri 5.75cm diğeri 2.5 cm. Doktor size ne dedi sizinki henüz küçükmüş takip edecektir heralde

Herhangi bir sey demedi yani takip ettir vs demedi , oldukca onemsiz dedi.Sizin regl agrisi gibi dediginjz nedir?sunun icin soruyorum bundan 2.5 ay evvel kasik bel ve bel yanlarimda agri vardi idrar enfeksiyonu cikti,hatta suphelenip yan agrilarimda dolayi bobreklerime de bakti, bu bakimdan da gozukebilirsiniz diye dedim.Bobrekte birsey cikmadi ama enfeksiyon bitmesine ragmen benim de adet benzeri agrilarim devam ediyor , rahim agzi enfeksiyonum varmis o yqpiyor sanirim ama hpv testimin sonucunu bekliyorum.

Herhangi bir sey demedi yani takip ettir vs demedi , oldukca onemsiz dedi.Sizin regl agrisi gibi dediginjz nedir?sunun icin soruyorum bundan 2.5 ay evvel kasik bel ve bel yanlarimda agri vardi idrar enfeksiyonu cikti,hatta suphelenip yan agrilarimda dolayi bobreklerime de bakti, bu bakimdan da gozukebilirsiniz diye dedim.Bobrekte birsey cikmadi ama enfeksiyon bitmesine ragmen benim de adet benzeri agrilarim devam ediyor , rahim agzi enfeksiyonum varmis o yqpiyor sanirim ama hpv testimin sonucunu bekliyorum.
Bence başka doktorada görünün eğer miyomsa takip edin düzenli aralıklarla. Büyüdükten sonra ameliyat diyorlar çünkü. Büyüdükçe yarattığı şikayetlerde artıp yerleşim yerine göre başka organlarıda etkiliyormuş. Benim sağ renal toplayıcı da hafif genişleme mevcut. Ürolojiye de göründüm film çekildim, belki kum olabilir dedi ilaç verdi ama miyomdan kaynaklıda olabilirmiş araştırmalarıma göre. Devlet hastanesinden randevu aldım tekrar başka doktordan gidip görüşüp eğer doktor içime sinerse ameliyat için gün alacağım.

Sizin miyom buyuk gorunuyor, ameliyat mi denildi bunun icin? Renal yerlesim dediginiz bobrekteki mi?Benimkine ilacli tomogrqfiyle bakilmisti,ivp deniyor. Zaten her yil duzenli gozukmek lazim doktora.En buyuk ihmalimiz bu.Miyomlarda buyume var mi takip ettirmek lazim tabi.

Adet duzensizligi veya suresinin uzamasi kist (polikistik over veya cikolata kisti gibi ) ve hormonal dengesizliklerini dusundurur cogu zaman.

Sizin miyom buyuk gorunuyor, ameliyat mi denildi bunun icin? Renal yerlesim dediginiz bobrekteki mi?Benimkine ilacli tomogrqfiyle bakilmisti,ivp deniyor. Zaten her yil duzenli gozukmek lazim doktora.En buyuk ihmalimiz bu.Miyomlarda buyume var mi takip ettirmek lazim tabi.
Evet miyomlar büyüyor malesef. Araştırmalarıma göre tabi ki ilk etken hormon. Benim hormonlarima henüz bakılmadi miyom var ameliyat diyorlar direkt. Ben ameliyata karar verdigim doktorda talep edeceğim çünkü eger hormonlarimda bir bozukluk varsa ameliyattan sonra tekrar edecektir. Eğer bir sorun varsa zaten ona göre ilaç verecektir. Genetik faktörler yine etken. Ve stres, fazla kahve tüketimi, fazla kırmızı et tüketimi. Bunlara dikkat edin. Çok büyümezse rahatsız etmezse ve gebe kalmayı planlamiyorsaniz çok düşünecek birşey yok. Sadece duzenli araliklarla kontrolunuze gidin yeterli. Büyüdükten sonra ameliyat diyip kestirip atiyorlar çünkü direkt. Renal toplayıcı böbrekte canım. İdrar tam olarak tahliye edilemediği zaman bu sorun ortaya çıkıyormuş. Miyom eğer idrar kesesine baskı yapıyorsa bu sorun yasanabiliyormuş.

Buyumeyenilir de tabiki ama birnkac yere dqha gorunun ameliyat hususu onemli.Benim de rahim agzinda yara ve wnfeksiyon cikti hpv sonucu bekliyorum cok korkuyorum.Tek sikayetim bel agrisi ve kasik agrisi.Kadin olmak zor ama ben de asiri stresli biriyim zaten simdi hepten karqmsarlik çöktü.Sigaram alkolum kqhve cay aliskanligim yok anksiyetemi deprestiriyor zaten qma her saglik prpbleminin basi stres ve kaygi ne yazik ki.

Buyumeyenilir de tabiki ama birnkac yere dqha gorunun ameliyat hususu onemli.Benim de rahim agzinda yara ve wnfeksiyon cikti hpv sonucu bekliyorum cok korkuyorum.Tek sikayetim bel agrisi ve kasik agrisi.Kadin olmak zor ama ben de asiri stresli biriyim zaten simdi hepten karqmsarlik çöktü.Sigaram alkolum kqhve cay aliskanligim yok anksiyetemi deprestiriyor zaten qma her saglik prpbleminin basi stres ve kaygi ne yazik ki.
Bendede anksiyete var ilk öğrendiğimde yemeden içmeden kesildim. Hani ilaç falan verseler bu kadar dert etmezdim ama ameliyat deyince gözüm yerinden çıktı panikten. Kendimi sakinleştirip bu duruma alistirmaya çalışıp ameliyat olanlarin yorumlarını okuyorum. Ama yinede baş etmek zor benim için kendimi zor dizginliyorum. Her ihtimali düşünüyorum. Dediğin gibi ne kadar sakin olursak sağlığımız için daha iyi. Allahın izniyle temiz çıkacak bence sonuçların. Miyom içinde seninki daha küçükmüş dikkat ettiğin müddetçe sorun yaratacağını sanmıyorum çünkü daha başında ogrenmissin. Ben ilk ogrendigimde 7 cm dediler aklimi kaybettim. 4 gün sonra başka doktora gittim o 6 cm dedi. O doktordan 2 gün sonra stresten erken regl oldum. Reglimin 4. Günü 5,75 çıktı. Şimdi gideceğim doktor ne diyecek bakalım. Allah'ın izniyle iyi olacağız inşallah.

Yaşınız kaç bu arada?

Olcumlerde 1 cm.e kadar oynama olabiliyor benim karacigerde hemanjiyoma bakildiginda ayni doktor 33mm iken digerinde 35mm olctu baska doktor 30mm olctu.Bunlar 1 ay icrrisindeydi dusun yani :) Cok tesekkur ederim insallah temiz cikar insan iyi seyler duymaya ihtiyac duyuyor.Acaba bu miyomlar ilacla kuculme veya bir sure gozlemlenip buyume olmuyorsq mudahele etmeme gibi surecler uygulqnmiyor mu?Ayrica her operasyon kotu birseydir demek degil,en azindan kotu huylu kist degil.Sadece fazla buyuyup kiste donusmemesi icin mudqhele ediliyor.

X