reflü için...

Interrex

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2010
1.991
1.030
ilaçlardan bıktım, mideyi rahatlatmak ve bulantıyı kesmek için hangi çayları önerirsiniz?

Mide hastalıkları çok zor ya .. Gecelerce kıvrandırıyor.. İlaçlar sadece kullanıldığı zamanda geçici bir çözüm sağlıyor sanırım bunun net bir çözümü yok ...Özellikle melisa çayını öneririm onun haricinde adaçayı, anason çayı iyi geliyor fakat ben bunun direk mideye iyi geldiğini düşünmüyorum. Biliyorsun ki bu mide hastalıllarının en büyük nedeni STRES,SIKINTI ve ÜZÜLMEK ... ve bu çaylar rahatlatıyor. Melisa çayı antidepresan özellik gösteren bir çay, anason rakının ham maddesi zaten uyuşturup rahatlatıyor .. Bir dene derim ...

ilaçlardan bıktım, mideyi rahatlatmak ve bulantıyı kesmek için hangi çayları önerirsiniz?

hiçbirşey yapma!
aklına geldikçe taze nane kaynatıp iç
midende şişkinlik varsa geçer. bulantıların kesilir
gazlı içecek içmiyorum ben 1 haftadır naneye yüklendim
çok rahatım......

Mide hastalıkları çok zor ya .. Gecelerce kıvrandırıyor.. İlaçlar sadece kullanıldığı zamanda geçici bir çözüm sağlıyor sanırım bunun net bir çözümü yok ...Özellikle melisa çayını öneririm onun haricinde adaçayı, anason çayı iyi geliyor fakat ben bunun direk mideye iyi geldiğini düşünmüyorum. Biliyorsun ki bu mide hastalıllarının en büyük nedeni STRES,SIKINTI ve ÜZÜLMEK ... ve bu çaylar rahatlatıyor. Melisa çayı antidepresan özellik gösteren bir çay, anason rakının ham maddesi zaten uyuşturup rahatlatıyor .. Bir dene derim ...

malesef şu an zor bi dönemden geçiyorum, sürekli sıkıntı, moral bozukluğu, inşallah ben de mutlu olurum artık, melisa çayını bi deniyim bari, umarım işe yarar, teşekkürler:)

hiçbirşey yapma!
aklına geldikçe taze nane kaynatıp iç
midende şişkinlik varsa geçer. bulantıların kesilir
gazlı içecek içmiyorum ben 1 haftadır naneye yüklendim
çok rahatım......

doktor naneden uzak dur demişti bana ama, aslında ben de nane mideye iyi gelir diye biliyorum:S

EFT yap, göz altı vuruşları mide bulantısını önlüyor hatta bu sayede taşıt tutmasını iyileştirenler bile var...

ilaç hiçbir çöüzm sağlamıyor ben çok zorda kaldığım zaman içiyorum ilacımı. asitli içecekler içmemeye çalışıyorum. kızartma yağlı yiyecek yemiyorum. eğer midem almıyorsa yemek yemeyi hemen bırakıyorum bazen bir kaşık yemek bile beni rahatsız edebiliyor. sürekli bişeyler atıştırmak gerekiyor. dikkat edersen geçiyor. rtamazandan önce benim geçmişti hiç ilça kullanmıyordum ramazanda günboyu aç kalınca tekrar başladı. geçmiş olsun

sürekli dışarda yemek yemek mecburiyetinde olduğum için açıkçası çok da istediğim gibi yiyemiyorum, artık dışarda ne çeşit yağ kullanıyolar onu bilemiyorum, ama çok fazla yiyemiyorum zaten...

Bir de fazla kafana takma .. Mide ağrısı üstüne düştükçe artar .. Hissetmiyormuş gibi düşün hoş o yanma hissi unutturmaz pek kendini ama :) İster istemez dışarıda yiyoruz ama en az yağlılarını tercih etmeye çalış . Aslında kendini dinleyerek neyin ağrıttığını bulabilirsin . Mesela ben yeşil elma yediğimde midem çok yanar ama vazgeçemem ...

X