• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Reflü için öneriler

Panikkiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2018
145
30
18
31
Selam arkadaşlar. Yemek borumda yanma vardı doktora gittim reflü başlangıcı dedi ilaçlar verdi dört gündür kullanıyorum ama pek işe yaramadı.sizin onerebileceginiz tavsiyeleriniz varmı?

Tatsiz sakiz cignemek ve sade soda icmekte iyi geliyor ama en iyisi gaviskon surup ya da sabah ac karnina mide ilaci icmek 🙄

Selam arkadaşlar. Yemek borumda yanma vardı doktora gittim reflü başlangıcı dedi ilaçlar verdi dört gündür kullanıyorum ama pek işe yaramadı.sizin onerebileceginiz tavsiyeleriniz varmı?
Pantpas mide koruyucu ilaç çok iyi geliyor ama eyer emzirmiyosan ve hamilelik düşünmüyosan bu ilaç çok iyi sabahları kahvaltıdan önce bitane iç geceleri yatmadan önce Bi bardak süt iç oda iyi geliyor ama en iyisi ilaç

yatış zamanınızdan en az 2-3 saat kadar önce yemek yemeyi bırakın, hele ki uyumadan önce asla bir şeyler yemeyin.

mide asidiniz arttığında alkali gıdalar - süt gibi- tüketin.

baharatlı yiyeceklerden ve çikolatadan bir süreliğine uzak durun,çünkü bunlar mideyi çok yoran ve hazmı zor olan gıdalardır.

bir de mutlaka ilaçlarınızı kullanın. hangisini verdi doktorunuz size bilmiyorum ama genel anlamda işe yarayan ilaçlardır proton pompa inhibitörleri. sabah aç karnına günde 1 tane reçete edilir genelde. size nasıl reçete edildi?

reflü ataklarında da antiasit özellikli ilaçlar - gaviscon vb- alabilirsiniz.

çok geçmiş olsun.

yatış zamanınızdan en az 2-3 saat kadar önce yemek yemeyi bırakın, hele ki uyumadan önce asla bir şeyler yemeyin.

mide asidiniz arttığında alkali gıdalar - süt gibi- tüketin.

baharatlı yiyeceklerden ve çikolatadan bir süreliğine uzak durun,çünkü bunlar mideyi çok yoran ve hazmı zor olan gıdalardır.

bir de mutlaka ilaçlarınızı kullanın. hangisini verdi doktorunuz size bilmiyorum ama genel anlamda işe yarayan ilaçlardır proton pompa inhibitörleri. sabah aç karnına günde 1 tane reçete edilir genelde. size nasıl reçete edildi?

reflü ataklarında da antiasit özellikli ilaçlar - gaviscon vb- alabilirsiniz.

çok geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim debridat ve raneks verdi doktorum

Çok teşekkür ederim debridat ve raneks verdi doktorum
mideyi yemek borusuna bağlayan sfinkterde bir gevşeme olduğundan falan bahsetti mi doktorunuz?

raneks oldukça iyidir aslında,ama siz eczaneden rennie veya gaviscon da edinin, gün içerisinde asit atağı olduğunda sizi rahatlatabilir :)

Kızlar ben de rabelis ve gaviscon kullanıyorum 2 gündür ama biraz rahatlasam tekrar başlıyor sanki ne zaman etki eder 😑

Hanımlar bende de reflü var rennie şurup ve pantactive verdi doktor gebelik istiyorum ne yapmalıyım

Canım.banada bugün doktor Reflü dedi sen nasıl oldunnhangi ilaçları kullaniyorsun

Canım.banada bugün doktor Reflü dedi sen nasıl oldunnhangi ilaçları kullaniyorsun
Reflü tedavisinde kullanılan ilaçlar genel olarak aynı lansor, nexium , gavison , rennie..
Sadece ilaçla geçmez yeyip içtiklerinizede dikkat etmeniz lazım. Alçak yastık, dar kıyafetler bunlarda etkiler süreci tabi en önemlisi stres, üzüntü.

Bol su içmeye başladım az yiyorum yemeklerde zeytinyağli yiyorum yemekleride zeytinyağ li kemik suyu çorba çok iyi geldi mideme .yediklerime göre midem ya iyi ya kötü hergün farklı durumda ama acı pul biber çok yiyodum bıraktım

Banada reflu dediler sizin ne gibi sikayetlerini oluyor acaba?
Bana reflü dediler ama hiçbir şey yapmadan direk reflü. Şuan çok şükür iyiyim birkaç gün gogsum yandı ağzıma ekşi tatlar geldi ama şimdi gelmiyor. Acı çok yerdim hiç yemiyorum çay kahve bile içmiyorum. Baharattan tamamen uzağım senin ne sikayetjn vardi

Benim bogazimda faranjit gibi agri oldu yutkunurken sanki kilcik batiyor gibi oluyor bogazim bide bzen asit geliyor sanki midemden agzima dogru birde bzen midemde sizlama oluyor ben endeskopi yapildim ama

Reflüsü olan arkadaşlarım ağzınızda geçmeyen acı tat oldu mu acı su gelmesi değil ama acı tat ilaç içmiş gibi bir tat yaşıyorum

Back