- 11 Ağustos 2008
- 12.040
- 1.187
- 773
- Konu Sahibi Maria_Puder
-
narkozlu yapıyor tabi.annemden endoskopi sırasında parça alınıyor.ne çok bilgi vermişsiniz, sağolun.
yediklerime dikkat ediyordum ama şöyle bir baktım da çok da etmemişim aslında.
daha önce bir kere erzurum üni. araştırma hastanesinde endoskopi oldum bir de çorumda özel bir hastanede.
ikisi de ayaküstü bilgi verip geçti.
endoskopiyi narkozlu yapıyor mu acaba ?
hülya hanım aklımda bulunsun.
teşekkür ederim.
Kuzenimde de 3-4 yıldır midesinden şikayet ediyordu, bir kaç kez doktora gitmişti ama endoskopiyi dün yaptırdı.
Reflü zannediyorduk, ülsermiş 2 tane yara varmış, aynı zamanda mide kapakçığı ciddi derecede geniş ve gastritte varmış.
15 gün sonra ameliyat olma ihtimali var. :26:
tamamen kurtulacaksam ameliyata bile razıyım ben. ama reflü ameliyatı hakkında hem iyi hem kötü yorumlar var.
merhabalar,
2 yıl önce sürekli açlık hissi ve sürekli mide bulantısı şikayetiyle doktora gittim. endoskopi oldum. yemek borusu ve midenin birleştiği yerde yara var dendi ve ilaç kullandım. bi süre sonra şikayetlerim tekrarladı ve başka bi doktora gittim. yine endoskopi oldum ve sonuç : reflü...
midemde ekşime yanma yok sadece bulantım oluyor ve içim eziliyor.
nexium kullanıyorum 1 yıldır.
sağlık çok kıymetliymiş bunu anladım. ne para ne pul. öyle bir illet ki bu yaşlanınca ne yapıcam diye düşünüyorum kara kara. yaşam enerjimi tüketti bu hastalık desem yalan olmaz.
çok stresli bir hayatım var, tabi bu daha da tetikliyor midemi.
2 yıldır ne yemek yiyebiliyorum ne de kana kana su içebiliyorum. midemi düşünmeden 1 saat dahi geçiremiyorum. sürekli kendini hatırlatıyor midem bulantıyla, ağrıyla...
reflü amelyatını araştırıyorum bu sıralar. olumlu-olumsuz bir çok yorum okudum. buranın daha gerçekçi olduğunu düşündüğüm için konu açmak istedim.
şimdi soruyorum. reflü ameliyatı olan var mı ya da reflüyle mutluyum diyebilen ?
edit : ankarada ya da samsunda iyi bir gastrolog önerirsenz sevinirim.
Bendede aynısı oldu endoskopi yapıp redlü dediler fakat sonradan ülser çıktı yanlış tedavi uygulamış olabilirsin çünkü ülser ve reflü benzer hastalıklar ama tedavi yöntemleri farklı ben kullandığım ilaçları değiştirdim şuan iyiyim lansor kullandın mı hiç lansoru her sabah alabilirsin doktoruna danışarak çünkü lansor mideni korur
daha midene inmeden faydasını göreceksin ama zeytin yağın hakiki mi? yoksa gönderebilirim sakın karışık yağlardan içme.. bim in zeytin yağı da ölçümlerde saf çıkıyor bilgin olsun çünkü temin ettiğiniz yer çok önemli.. Allah ım şifa versin.. ki zeytin cennetten çıkma.. üzerine onlarca hadis var.. tekrar geçmiş olsun emin olun işe yarayacak.. ben kusmaktan heder oluyordum geceleri yumruk yemiş gibi uyanıyordum ve en kötüsü sağıma soluma bile dönemiyordum reflü yüzünden o malum şuruplar bile yetmiyordu bana
MerhabaTeşekkür ederim sizede geçmiş olsun. Ekşime olmuyorsa sizdeki belirtiler ülser gibi görünüyor. Reflüde ekşime ve yanma oluyor çünkü.
Ben de 8 yıldır reflu hastasiyim ayrıca oniki parmak bağırsağı ülseri de vardı o geçti sayılır. O da açken çok ağrı yapardı. Reflu için puset kullandım bir kaç kez fakat asitli şeyler yiyince yine tekrarlıyor. Başkanla idare etmeye çalışıyorum. Çok nalet birşey sürekli aç oluyorsun bir debi reflü bu kadar çektirirken daha kötü hastalığı olanlara allah sabırlar, şifalar versin.
eşime sürekli midem demekten usandım,utanır oldum.
ihmal etmeyin, mutlaka gidin doktora.
yoksa daha kötü olabilir.
Ne zaman mideniz yanarsa o zaman kullanın.. Her gun içmenize gerek yok eger durumunuz agir degilse tabi. Ben yanma baslar başlamaz içiyordum bir yemek kasığı. Bazen tatlı kasığı. Duruma gore. Ama bi zararı yok tamamiyle faydalı.Merhaba
Zeytinyağını nasıl kullanıyorsunuz, yani sabah aç karnına falan gibi bir kullanımı var mı ?
Ne kadar süre ile kullanmak gerek ?
Reflüden çok dertliyim çookk =(
evet , kısmen psikolojik... çok taktım çünkü buna.
şu hayatta en çok sevdiğim 2 şey var biri ekşi diğeri acı :) ikisine de hasret kaldım .
hamilelikle çok sorun yaratır mı reflü ? bebek büyüdükçe zaten mide yanmaları da artıyor, reflü daha beter şımarır mı ki ? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?