How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

reflü ameliyatı olan var mı yada reflüyle barışık yaşayabilen ?

merhabalar,
2 yıl önce sürekli açlık hissi ve sürekli mide bulantısı şikayetiyle doktora gittim. endoskopi oldum. yemek borusu ve midenin birleştiği yerde yara var dendi ve ilaç kullandım. bi süre sonra şikayetlerim tekrarladı ve başka bi doktora gittim. yine endoskopi oldum ve sonuç : reflü...
midemde ekşime yanma yok sadece bulantım oluyor ve içim eziliyor.
nexium kullanıyorum 1 yıldır.
sağlık çok kıymetliymiş bunu anladım. ne para ne pul. öyle bir illet ki bu yaşlanınca ne yapıcam diye düşünüyorum kara kara. yaşam enerjimi tüketti bu hastalık desem yalan olmaz.
çok stresli bir hayatım var, tabi bu daha da tetikliyor midemi.
2 yıldır ne yemek yiyebiliyorum ne de kana kana su içebiliyorum. midemi düşünmeden 1 saat dahi geçiremiyorum. sürekli kendini hatırlatıyor midem bulantıyla, ağrıyla...
reflü amelyatını araştırıyorum bu sıralar. olumlu-olumsuz bir çok yorum okudum. buranın daha gerçekçi olduğunu düşündüğüm için konu açmak istedim.
şimdi soruyorum. reflü ameliyatı olan var mı ya da reflüyle mutluyum diyebilen ?
edit : ankarada ya da samsunda iyi bir gastrolog önerirsenz sevinirim.

Merhabalar, size yardımcı olamam ama belki siz bana olursunyz. Aklıma takıldı da.
Bende de buna benzer durumlar var. Sık acıkıp, sık yiyorum. Biraz fazla yesem midem bulanıyor. Hatta eşim bana " blumik" diye lakap taktı sürekli midem bulanıyor diyorum diye. Suyu çok içiyorum ama rahatsızlık vermiyor. Ciddi bişey olduğunu hiç düşünmemiştim. Doktora da gitmedim. Ama yazdıklarınız bi anda ampül yaktı sanki kafamda. Açlık hissi ve mide bulantısı sürekli mi yoksa benim dediğim gibi sık acıkıp yiyince mi mideniz bulanıyor?

Kısa bir süre önce benim de acayip karnım acıkıyordu resmen içim eziliyordu 3 gün sonra dayanamadım doktora gittim karnıma dokundu falan reflü dedi ilaç verdi ve o ilacı sadece 5 gün kullandım geçti ben de bıraktım inşallah tekrar etmez çok zor bir durumdu Allah yardımcınız olsun

Merhabalar, size yardımcı olamam ama belki siz bana olursunyz. Aklıma takıldı da.
Bende de buna benzer durumlar var. Sık acıkıp, sık yiyorum. Biraz fazla yesem midem bulanıyor. Hatta eşim bana " blumik" diye lakap taktı sürekli midem bulanıyor diyorum diye. Suyu çok içiyorum ama rahatsızlık vermiyor. Ciddi bişey olduğunu hiç düşünmemiştim. Doktora da gitmedim. Ama yazdıklarınız bi anda ampül yaktı sanki kafamda. Açlık hissi ve mide bulantısı sürekli mi yoksa benim dediğim gibi sık acıkıp yiyince mi mideniz bulanıyor?

merhaba sephora,
hastalığın ilk zamanlarında sürekli açlık hissi duyuyordum. yedikten 5 dk. sonra yine midem kazınıyordu sanki.
yiyince de midem bulanıyordu. gece uykudan uyandıran bulantılarım oluyor bazen. çıkaramıyorum da...
bol su içmek ilk zamanlarda sıkıntı yaratmıyordu bende sonradan gelişti bu durum :(

Kısa bir süre önce benim de acayip karnım acıkıyordu resmen içim eziliyordu 3 gün sonra dayanamadım doktora gittim karnıma dokundu falan reflü dedi ilaç verdi ve o ilacı sadece 5 gün kullandım geçti ben de bıraktım inşallah tekrar etmez çok zor bir durumdu Allah yardımcınız olsun

sağolun . siz de dikkat edin yine de. reflü bu ...

merhaba sephora,
hastalığın ilk zamanlarında sürekli açlık hissi duyuyordum. yedikten 5 dk. sonra yine midem kazınıyordu sanki.
yiyince de midem bulanıyordu. gece uykudan uyandıran bulantılarım oluyor bazen. çıkaramıyorum da...
bol su içmek ilk zamanlarda sıkıntı yaratmıyordu bende sonradan gelişti bu durum :(

Bana da doktor yolu göründü demektir bu. Çok teşekkür ederim ilgilenip cevap yazdığınız için.

Çok geçmiş olsun devrim
Geçen 2 gün midemde yanma oldu, yedigimden içtiğimden yaptığım hicbir seyden tat alamadım
Allah yardımcın olsun..
Çevremde bu sorunu yaşayan kimse yok malesef, konuyla ilgili bilgim yok o yüzden. Umarım burada yazan arkadaşlar sana yararlı olur.

sağolasın safrancım. zor hastalıklardan biri reflü:50:
sınava kadar idare edebilsem iyi olacak. sınavdan sonra iyi bir uzmana gitmeyi düşünüyorum.
ameliyat düşünürüm son çare:50: gerçi onda da başka sorunlar oluşuyormuş.
midenizin kıymetini bilin:5:

bende hiç yanma , ekşime olmuyor. sadece bulantı , ağrı.. sıkça da içim eziliyor.
geçmiş olsun size de.

Teşekkür ederim sizede geçmiş olsun. Ekşime olmuyorsa sizdeki belirtiler ülser gibi görünüyor. Reflüde ekşime ve yanma oluyor çünkü.

Toplum olarak kendi teşhisimizi kendimiz koymayı sevdiğimiz için belki kaç kişide reflü var da bilmiyordur.
Mide şikayetleri en sık rastlanan sorunlar arasında yer alıyor. Aslında üzerine gidilmezse çok çok ciddi sorunlar açabilir insanın başına. O yüzden asla ihmale gelmez sağlık konuları diyorum ama kendimce de ihmal ettiğim, ertelediğim bir sürü şey var. Hiçbir şey olmasa periyodik muayene olmamız lazım.
Geçmiş olsun.

merhabalar,
2 yıl önce sürekli açlık hissi ve sürekli mide bulantısı şikayetiyle doktora gittim. endoskopi oldum. yemek borusu ve midenin birleştiği yerde yara var dendi ve ilaç kullandım. bi süre sonra şikayetlerim tekrarladı ve başka bi doktora gittim. yine endoskopi oldum ve sonuç : reflü...
midemde ekşime yanma yok sadece bulantım oluyor ve içim eziliyor.
nexium kullanıyorum 1 yıldır.
sağlık çok kıymetliymiş bunu anladım. ne para ne pul. öyle bir illet ki bu yaşlanınca ne yapıcam diye düşünüyorum kara kara. yaşam enerjimi tüketti bu hastalık desem yalan olmaz.
çok stresli bir hayatım var, tabi bu daha da tetikliyor midemi.
2 yıldır ne yemek yiyebiliyorum ne de kana kana su içebiliyorum. midemi düşünmeden 1 saat dahi geçiremiyorum. sürekli kendini hatırlatıyor midem bulantıyla, ağrıyla...
reflü amelyatını araştırıyorum bu sıralar. olumlu-olumsuz bir çok yorum okudum. buranın daha gerçekçi olduğunu düşündüğüm için konu açmak istedim.
şimdi soruyorum. reflü ameliyatı olan var mı ya da reflüyle mutluyum diyebilen ?
edit : ankarada ya da samsunda iyi bir gastrolog önerirsenz sevinirim.

Ben de aynı dertten muzdaribim. Bütün korkularımla başa çıkarak endoskopi yaptırdım. İnan hiçbir işe yaramadı. Dediler ki midende kızarıklıklar var, mikrop yok. Ufuk Üniversitesinde yaptırmıştım. Sedasyonu ayarlayamadılar. Öğüre öğüre bir hal oldum. Bi dünya para verdim bir de. Devlet hastanesinde olsam bundan iyiydi. Sonuç sıfır. Nexium'a devam, başka da bir şey yok :(

ankarada yada samsunda iyi br gastrolog önerebilecek olan var mı ?

yıllardır annemde de var bu hastalık.
yediklerine dikkat etsende ilaç kullansanda ilerliyor.
yemek borusunda tahriş var.şuandada sürekli acı su geldiği
için dilinin arkası boğazının içi yara oldu.
yediklerine ne kadar dikkat ediyorsun?
annem kızartma hiçbir şey yemiyor mesela,
en basitinden yemek yaparken soğanı yağda bile kavurmuyor,
çiğ soğan,domates yiyemiyor.salatalarda maydonoz gibi yeşillikler yiyemiyor.
meyvelerden bir tek muz dokunmuyor,daha da uzar bu liste
özetle her geçen gün yedikleri kısıtlanıyor açıkçası, çok zor bir hastalık.
en önemli faktörü stres,üzüldüğü zaman artıyor.doktoru psikolojik olarakta rahatlatsın
diye kullandığı ilaçların yanına bir ilaç daha ekledi.biraz daha iyi oldu sanırım.
daha önceden burda açılan bir konuda da duymuştum.

doktoru ankara üni.hast. prof.hülya çetinkaya.
özel muayahanesi var.endoskopiyi de orda oluyor.

edit:ayrıca hülya hanımdan çok memnun kaldık.
bundan önce bir özel hastane birde üniversite hastanesinde
hocaya gidiyordu ama hastalığı daha çok ilerledi.
mümkünse gittiğin doktor yapsın endoskopiyi.

Son düzenleme:
ayrıca çocukla ilgili bir soru sormuşsun.
annem sanki torunlara bakarken daha sık rahatsızlanıyordu.
ama şimdi daha az rahatsızlanıyor.doktorunu değiştirdik ya doktordan
ya da torunlardan ama sanki sık rahatsızlığının nedeni torunlardı.
yoruluyordu,çokta stres oluyordu.birde doktoru eğilmeyeceksin,
ağır kaldırmayacaksın demiş.bunlara çok çok dikkat etmeni tavsiye ederim.
yediklerine de özellikle birde iyi bir doktor bul,gecikme annem çok pişman oldu çünkü.

doktoru ankara üni.hast. prof.hülya çetinkaya.
özel muayahanesi var.endoskopiyi de orda oluyor.

edit:ayrıca hülya hanımdan çok memnun kaldık.
bundan önce bir özel hastane birde üniversite hastanesinde
hocaya gidiyordu ama hastalığı daha çok ilerledi.
mümkünse gittiğin doktor yapsın endoskopiyi.

ne çok bilgi vermişsiniz, sağolun.
yediklerime dikkat ediyordum ama şöyle bir baktım da çok da etmemişim aslında.
daha önce bir kere erzurum üni. araştırma hastanesinde endoskopi oldum bir de çorumda özel bir hastanede.
ikisi de ayaküstü bilgi verip geçti.
endoskopiyi narkozlu yapıyor mu acaba ?
hülya hanım aklımda bulunsun.
teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Ben de aynı dertten muzdaribim. Bütün korkularımla başa çıkarak endoskopi yaptırdım. İnan hiçbir işe yaramadı. Dediler ki midende kızarıklıklar var, mikrop yok. Ufuk Üniversitesinde yaptırmıştım. Sedasyonu ayarlayamadılar. Öğüre öğüre bir hal oldum. Bi dünya para verdim bir de. Devlet hastanesinde olsam bundan iyiydi. Sonuç sıfır. Nexium'a devam, başka da bir şey yok :(

bende aynı. 2 kez endoskopi oldum ikisinde de sonuç sıfır.
psikolojik olarak yenemiyorum daha, bedenen nasıl yenebilirim ki:5:

Toplum olarak kendi teşhisimizi kendimiz koymayı sevdiğimiz için belki kaç kişide reflü var da bilmiyordur.
Mide şikayetleri en sık rastlanan sorunlar arasında yer alıyor. Aslında üzerine gidilmezse çok çok ciddi sorunlar açabilir insanın başına. O yüzden asla ihmale gelmez sağlık konuları diyorum ama kendimce de ihmal ettiğim, ertelediğim bir sürü şey var. Hiçbir şey olmasa periyodik muayene olmamız lazım.
Geçmiş olsun.

bi reflü bu kadar çektirirken daha kötü hastalığı olanlara allah sabırlar, şifalar versin.
eşime sürekli midem demekten usandım,utanır oldum.
ihmal etmeyin, mutlaka gidin doktora.
yoksa daha kötü olabilir.

Back