- 16 Eylül 2013
- 555
- 144
- 53
- Konu Sahibi Maria_Puder
-
3 sene önce reflü dendi bana da, ekşime, yanma, gaz ve acı su gelmesi şikayetiyle gitmiştim.
Tost yeyiynce sıkıntı yaşamaya başlamıştım, kuru fasulye, nohut yemeği, kızartma çikolata, şerbetli tatlılar.
Yani herkesin bayılarak yediği ne varsa dokunuyor.
Boğazımda yediklerim kalmış gibi tıkanma hissi de oluyordu.
Ne zaman yiyip yürüsem, yürürken su içsem midem deli gibi ağrımaya başlardı.
Bana doktorum suyu bile az içeceksin, yudum yudum demişti.
Sofradan aç kalkacaksın, 2 yastıklasa yatacaksın, 6 öğün yemek yiyeceksin, asitli şeyler içmeyeceksin demişti aynı zamanda.
Nexium' u kullandım, ama endoskopiye girmedim korkudan.
Uzun süre şikayetlerim hafifti, sanırım yediklerimden dolayı, çok yemiyorum, colayı hayatımdan çıkardım.
Ama son zamanlar da yine baş gösterdi, stres en büyük etken diyorlar.
mesajınız bana umut verdi.en son gittiğim doktor da bana aynısını dedi. ömür boyu çekeceksin kurtuluş yok çekeceksin dedi.merhaba bana bıkac yıl once refluu dendıı ıkı yıl remen hayatım kaydı dıyebılırım hatta doktorunn bırısı patavatsız ne dese begenırsın yapck bısey yok omur boyu bu hapla yasıcaksınn o gunden sonra hayatım kabusa donmustuu yanı hapı kullanmadıgım zaman mıdem tıkanıyodu sankıı neyse baska doktora gıtttım dedıkı banaa sana bı ılac yazacagım duzenlı kullan dedı tedavısı ne kadarlık sure dedım sure veremem bazı hastalarda bı yılda bazılarında on yıl devam eder bu hastalık dedı ılac sanırım nexıum duu kullandım yıne ama bunu 5 ay fln kullanmısmdıırr bellkı ınanmazsınız sıkayetlerım gecmıstı ınanamadım o gunden sponra bıdaha kullanmadım ılac falann en son bı ozrl hastanede mıdeme baktılar surup gıbı bısey ıcırım ve mıdende bısey yok dedıler ben zatn oraya kntrol amacı ıle gıtmıstım varmı yokmu dıye ama dıcegım sukıı sıze mıdenın bas dusmanı stress emınım bunaa stresten uzak durun ve ılaclarınızı duzenlı alın
merhabalar,
2 yıl önce sürekli açlık hissi ve sürekli mide bulantısı şikayetiyle doktora gittim. Endoskopi oldum. Yemek borusu ve midenin birleştiği yerde yara var dendi ve ilaç kullandım. Bi süre sonra şikayetlerim tekrarladı ve başka bi doktora gittim. Yine endoskopi oldum ve sonuç : Reflü...
Midemde ekşime yanma yok sadece bulantım oluyor ve içim eziliyor.
Nexium kullanıyorum 1 yıldır.
Sağlık çok kıymetliymiş bunu anladım. Ne para ne pul. öyle bir illet ki bu yaşlanınca ne yapıcam diye düşünüyorum kara kara. Yaşam enerjimi tüketti bu hastalık desem yalan olmaz.
çok stresli bir hayatım var, tabi bu daha da tetikliyor midemi.
2 yıldır ne yemek yiyebiliyorum ne de kana kana su içebiliyorum. Midemi düşünmeden 1 saat dahi geçiremiyorum. Sürekli kendini hatırlatıyor midem bulantıyla, ağrıyla...
Reflü amelyatını araştırıyorum bu sıralar. Olumlu-olumsuz bir çok yorum okudum. Buranın daha gerçekçi olduğunu düşündüğüm için konu açmak istedim.
şimdi soruyorum. Reflü ameliyatı olan var mı ya da reflüyle mutluyum diyebilen ?
Edit : Ankarada ya da samsunda iyi bir gastrolog önerirsenz sevinirim.
amin.. reflü zor hastalık. daha beter hastalıklar var buna şükür yine de...reflu cok kotu benim babamda var ve bendede gastrit var sanirim cunku streslendigimde agriyor bulaniyor kac kere hastaneye yattim mide agrilarim bi baslar ertesi gune kadar ruhumu teslim ediyorum yani.
bendede stresten bol bisey yok ama endoskopiye girmeye korkuyorum
en kisa zamanda giricem ama doktor bana bi ilac yazdi lansor onu kullandim gecti yaninada birkac ilac ama lansor fena kabiz yapti kendiligimden biraktim..
agrim tuttugunda parfumsuz kokusuz isik olmayan ses olmayan bi yerde uzaniyorum hemen.. ozellikle isiga ve sese takintiliyim resmen ikisindende nefret ediyorum isik gordugumde vampir gibi kaciyorum bilgisayarin ekranini bile dusuruyorum beni rahatsiz ediyor.. su ara iyiyim cok sukur allah sizede sifa versin.
gerçekten geçti mi reflünüz, umut oluyor bana bu mesajlar. yaşama sevincim kalmadı diyebilirim. psikolojik olarak da kendi kendimi tetikliyorum elimde olmadanyıllarca mide tedavisi gördüm dedemi mide rahatsızlığından kaybettik kısaca genetik yalnız bi yurt dışı seyehatimde acılı bir yemek sunulduğunda reddettim ve midemi işaret ettim ve bana yaşlı bir teyze zeytin yağı içmemi söyledi her gün iki yemek yaşığı kadar... Ve mucize oldu midemdeki yaralar kapandı reflüm geçti neler çektim neler şu an doktorlar bile inanamıyor ve kime dediysem bana dua ediyor.. Halen hafif ekşisin midem hemen içerim.. Kilo falan da yaptığı yok
amin.. reflü zor hastalık. daha beter hastalıklar var buna şükür yine de...
gerçekten geçti mi reflünüz, umut oluyor bana bu mesajlar. yaşama sevincim kalmadı diyebilirim. psikolojik olarak da kendi kendimi tetikliyorum elimde olmadan
çok teşekkür ederim , hemen şimdi zeytinyağı içmeye gidiyorum.
daha midene inmeden faydasını göreceksin ama zeytin yağın hakiki mi? yoksa gönderebilirim sakın karışık yağlardan içme.. bim in zeytin yağı da ölçümlerde saf çıkıyor bilgin olsun çünkü temin ettiğiniz yer çok önemli.. Allah ım şifa versin.. ki zeytin cennetten çıkma.. üzerine onlarca hadis var.. tekrar geçmiş olsun emin olun işe yarayacak.. ben kusmaktan heder oluyordum geceleri yumruk yemiş gibi uyanıyordum ve en kötüsü sağıma soluma bile dönemiyordum reflü yüzünden o malum şuruplar bile yetmiyordu bana
evet sızma zeytinyağım var. çok teşekkür ederim.
ders çalışmam gerek, kızım var, eşimin zor bir mesleği var her daim ayakta dimdik olmam lazım benim ama midem mahvediyor. alıyor tüm enerjimi
merhabalar,
2 yıl önce sürekli açlık hissi ve sürekli mide bulantısı şikayetiyle doktora gittim. endoskopi oldum. yemek borusu ve midenin birleştiği yerde yara var dendi ve ilaç kullandım. bi süre sonra şikayetlerim tekrarladı ve başka bi doktora gittim. yine endoskopi oldum ve sonuç : reflü...
midemde ekşime yanma yok sadece bulantım oluyor ve içim eziliyor.
nexium kullanıyorum 1 yıldır.
sağlık çok kıymetliymiş bunu anladım. ne para ne pul. öyle bir illet ki bu yaşlanınca ne yapıcam diye düşünüyorum kara kara. yaşam enerjimi tüketti bu hastalık desem yalan olmaz.
2 yıldır ne yemek yiyebiliyorum ne de kana kana su içebiliyorum. midemi düşünmeden 1 saat dahi geçiremiyorum. sürekli kendini hatırlatıyor midem bulantıyla, ağrıyla...
reflü amelyatını araştırıyorum bu sıralar. olumlu-olumsuz bir çok yorum okudum. buranın daha gerçekçi olduğunu düşündüğüm için konu açmak istedim.
şimdi soruyorum. reflü ameliyatı olan var mı ya da reflüyle mutluyum diyebilen ?
edit : ankarada ya da samsunda iyi bir gastrolog önerirsenz sevinirim.
bir de psikolojik olabilir
ben şimdi acının gözüne gözüne vuruyorum :) dilerim şifa olur..
bende hiç yanma , ekşime olmuyor. sadece bulantı , ağrı.. sıkça da içim eziliyor.Bende de reflü var. Sabahlara kadar kusuyordum, hele birde stresliysem 2 ye katlanıyordu. Ama sanırım alıştım. Rennie duo kullandım bi ara ama artık onuda içmekten midem bulanıyor. Şimdi bişey kullanmıyorum ekşime ve ağrılarım oluyor ama alıştım.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
evet , kısmen psikolojik... çok taktım çünkü buna.
şu hayatta en çok sevdiğim 2 şey var biri ekşi diğeri acı :) ikisine de hasret kaldım .
hamilelikle çok sorun yaratır mı reflü ? bebek büyüdükçe zaten mide yanmaları da artıyor, reflü daha beter şımarır mı ki ? :)
2. bebekte sorun yaşatır mı diye merak ettim de. çok soru sordum size, kusura bakmayın.ben gebeyim mide yanmalarım akşamları baş gösteriyor ama bunun sebebi midelerimizin bebek yüzünden tembelleşmesi ve fazla asit üretmesi çünkü yediğimiz yemekler daha uzun kalıyor midede..
ben şu an tablet çiğniyorum yetmezse hemen zeytin yağı zaank diye kesiyor... bebeğe bi zararı yok mide sorununun ama anneye sorun yaratan her şey stres hormonunu tetikler stresi de bebekler hiç sevmez..
2. bebekte sorun yaşatır mı diye merak ettim de. çok soru sordum size, kusura bakmayın.
sağlıcakla alırsınız bebeğinizi kucağınıza inşallah.
merhabalar,
2 yıl önce sürekli açlık hissi ve sürekli mide bulantısı şikayetiyle doktora gittim. endoskopi oldum. yemek borusu ve midenin birleştiği yerde yara var dendi ve ilaç kullandım. bi süre sonra şikayetlerim tekrarladı ve başka bi doktora gittim. yine endoskopi oldum ve sonuç : reflü...
midemde ekşime yanma yok sadece bulantım oluyor ve içim eziliyor.
nexium kullanıyorum 1 yıldır.
sağlık çok kıymetliymiş bunu anladım. ne para ne pul. öyle bir illet ki bu yaşlanınca ne yapıcam diye düşünüyorum kara kara. yaşam enerjimi tüketti bu hastalık desem yalan olmaz.
2 yıldır ne yemek yiyebiliyorum ne de kana kana su içebiliyorum. midemi düşünmeden 1 saat dahi geçiremiyorum. sürekli kendini hatırlatıyor midem bulantıyla, ağrıyla...
reflü amelyatını araştırıyorum bu sıralar. olumlu-olumsuz bir çok yorum okudum. buranın daha gerçekçi olduğunu düşündüğüm için konu açmak istedim.
şimdi soruyorum. reflü ameliyatı olan var mı ya da reflüyle mutluyum diyebilen ?
edit : ankarada ya da samsunda iyi bir gastrolog önerirsenz sevinirim.
ben gebeyim mide yanmalarım akşamları baş gösteriyor ama bunun sebebi midelerimizin bebek yüzünden tembelleşmesi ve fazla asit üretmesi çünkü yediğimiz yemekler daha uzun kalıyor midede..
ben şu an tablet çiğniyorum yetmezse hemen zeytin yağı zaank diye kesiyor... bebeğe bi zararı yok mide sorununun ama anneye sorun yaratan her şey stres hormonunu tetikler stresi de bebekler hiç sevmez..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?