Refakatçi olmadan ameliyat

Ben 1 ay önce oldum refakatçim’de yoktu gayet rahat geçti zaten hemşireler yardımcı oluyor ama zaten benim o kadar fazla ağrım yoktu kendi başıma kalkıp ihtiyacımı karşılamıştım .

Kesinlikle refakatçisiz çok zor olacağını düşünüyorum. Ameliyattan önce bünyemin sağlam olduğunu ve ameliyatı rahat atlatacağımı düşünüyodum ama tam tersi o kadar ağır geçirdim ki yani bu olay düşünülenin tersi olabiliyor. Yatmak kalkmak işkence, tuvalet işkence. Refakatçisiz olmak büyük cesaret bana göre

eger kas alti olacaksaniz ameliyattan sonra bir sure kollarinizi kaldirmamaniz gerekiyor. sadece ameliyatin hemen sonrasi icin degil sonraki bir hafta icin de destek almanizi tavsiye ederim. kas ustuyse refakatcisiz atlatabileceginizi dusunuyorum.

Kas altı oldum 3-4 gün desteksiz hareket edemedim. Kişiden kişiye değişir belki ama benim için zor ve ağrılı bir süreçti.

Merhabalar,
Aranızda daha önce göğüs büyütme ameliyatını refakatçi olmadan atlatan var mı? Üstesinden gelinebilir mi? Cevaplarsanız çok sevinirim,
Kas alti oldum neredyse 15 gun kollarimi kullanamadim yataktan tek basima biri arkamdan ittirmeden kalkamadim tuvalete annem goturdu.afedersinuz camasirmu indiremiyordum.kesinlkle refakatcisiz olmaz

Bence ilk 5 gün refakatçi şart. Hem fiziksel olarak yatağa yatıp kalkarken, tuvalette, duşta biri olmalı hem de psikolojik olarak da iyi hissediyorsunuz.

X