Reddi miras hakkinda

Adam kaza yapmış.araba kullanılamaz duruma gelmiş.curumeye bırakmış.40 yaşında araba.o ara annem.alzaymerdi.sanirim bu yüzden o ara üstünden düşüremedi.vasi almak ve yetki gerekiyor ya.

Hukuk bilmediğim için saçmalıyor ve illegal bir şeyden bahsediyor olabilirim ama sadece plaka için araba satın alanlar var. Ama sanırım çok mirasçı olduğu için satış da yapamazsınız değil mi? Arabayı yaksanız filan ne olur? Polis gelip rapor tutsa araba kayıtlardan düşmüş olur mu? Çok mu saçmaladım?

Evet avukatım. Zihinsel engelli kardeşinizin hak arama ehliyeti yok maalesef, öncelikle kendisine yasal temsilci atanması gerekiyor.
Korkum su ki zihinsel engellilere bu karar zor çıkıyormuş.hem vesayet hem de denetim makamının onayıyla. Bunu anlamadım.bunlar neler ki

Hukuk bilmediğim için saçmalıyor ve illegal bir şeyden bahsediyor olabilirim ama sadece plaka için araba satın alanlar var. Ama sanırım çok mirasçı olduğu için satış da yapamazsınız değil mi? Arabayı yaksanız filan ne olur? Polis gelip rapor tutsa araba kayıtlardan düşmüş olur mu? Çok mu saçmaladım?
Araba yok ortada.mirascilari bulduk en fazla trafikten çekebiliyoruz.arabanin durumunu üvey dede biliyor.cok mirascili olduğu için sorun var

Araba yok ortada.mirascilari bulduk en fazla trafikten çekebiliyoruz.arabanin durumunu üvey dede biliyor.cok mirascili olduğu için sorun var

Üvey dede çalıntı ihbarı yapsa araba için? Bunun için de mirasçılar gerekiyor mu? Çalınmış arabanın borcunu sahibi ödemez herhalde.

Kizlar bu borç olayını öğrendim.once oğlum geldi aklıma.benim ailem.yuzunden çocuğumun borç ödeyeceğini bilmek maaşa haciz vs mahvoldum.yiyemedim içemedim gece terleyerek uyanma uyuyamama vs sorunlar oldu.su an iyiyim sukurcocugumun yüzüne bakamadım.avukatlara gittim mevzuat araştır.mahkeme kalemine savcılığa her yere gittim.trafigi aradım noterleri ve vergi dairelerini aradım.ve bu süreçte çöktüm.en sağlıklısı annemi reddi miras yapmak geldi.ama sorun olur mu bilmiyorum. Yüküm ağır.kiz kardeşimin vasi sorunu vs.ailem 70 yaşında ve sanki benim sorumluluğunda bu sorunun çözümü.saha doğrusu doğru çözüm bulamazsam bu sefer ben ve çoluk çocuğun etkileneceği.

Siz avukat misiniz.benim bulduğum çözüm annem allah geçinden versin benden önce vefat ederse babam ben ablam annemi reddi miras yapacağız.ablam zihinsel engelli.acaba reddi mirasta sorun olur mu.bir de garip konular.annemle yüzyüze konuştum.ama hayatin gerçekleri.ben sorun yaşamak istemiyorum sanırım en sağlamı annemi reddi miras yapmamız.o zaman biz ananeye mirasçı olmuyoruz sanırım????yoksa onu da mı reddecegiz
Bence mantıklı. Yaparken bu işi babayı da yapın benve..böyle kötü dediğiniz insanların parasını ne yapacaksınız.
Yaa ben konuyu acarken herhalde babasından reddi miras yapacak dedim hic sevmiyorsunuz ya konu başkaymış.
Aslinda haklısınız ama şu an annenizin derdi. Konunun sonuna gelmeden önce de vay annesini de düşünüyormuş aslinda dedim. Ama sonda anladım ki kendinizi dusunuyormussunuz.
Bence şimdiden anne, baba beraber reddi miras yapin .

Saka gibi.ananem 2012 de vefat etti.ikinci evliliği idi.hastalik dönemi hariç görüşmüyorduk.hastalik döneminde üvey dedem ananenin üzerine zamanında araç yaptığını ve aracı eski olmasından ötürü çürümeye bıraktığını ve üzerinden düşünmediğini söylemiş.o zaman önemsememiştik.8 sene sonra vergi dairesinden teyzeme mtv vergisi geliyor.odeme emri.bizi arıyor.su an olmayan bu aracın vergileri işlemiş.8 yılda 900 lira ceza geliyor.anneme 300 lira düşüyor.trafikle noterle görüştüm.araci mirasçıları olmadan intikal ve çekme yapmıyorlar.trafige dedim aracın olmadığına dair ifade versek ve kayıp araç zaten vergisi işlemez.oyle bir yazı vermemeyi dediler bir sürü mirasçı var üvey dedenin tanımadığımiz bir kısmı yurt dışında olan mirascilari ve kayıtlarda 70 yaşında bekar kız kardeşi çıktı.oyle birini tanımıyoruz.buyuk ihtimalle öyle bir kişi yok.hepsini bulsak bu kız kardeşi getiremeyiz.
Bu araba kayıtlardan düşmedikçe vergisi devam edecekmiş.trafige dilekçe versek aracın kayıp olduğuna dair yazı alsak vergi dairesi bunu işleme intikalyapilmadan alırmı.annem reddi miras yapabilir mi.yaparsa borç bana mi geçer.bu durumu nasıl cozebilirim
Ya şu saçma borçların haberi bile olmayan kişilere gitmesine acayip sinir oluyorum. Devlet nereden nasıl soysak diye düşünüyor adeta aynısının farklı konusunu daha 2 3 ay önce yaşadım. Üstelik benimle alakası bile olmayan bi şey. Ben babamı hiç tanımadım görmedim insana mı benziyor onu bile bilmiyorum :) şimdi 25 yaşındayım 16 yaşlarımda yeşil kartla bakınıyordum o sene de babalığın kendini sigortalı göstereceği tutmuş tabi biz istemesek bile devlet babadan bakınacaksınız dedi geçirtti tamam okey yaptın bunu. Bi gün diş çektireceğim fakültede sekreter sigortanız yok dedi ben şok. Yıllarca sigortalı göründüm hastanede eczaneden para istemediler yani sigorta karşıladığının dışında ödedik sadece herkes gibi ne hastane ne eczane ne de başka bi şey hiçbirş şey söylemedi. Neyse kadın git sgk ya sor dedi o bahaneyle gittim bana 17 yaşınızdan beri borcunuz birikmiş demesin mi..... Ne borcu diyorum sigortasız bakınmışsınız hep diyor hayır hastaneye hep sigortalı gittim orada da görünüyordu dedim ki buda bi sorumsuzluk hastane nasıl beni sigortalı görüyor cidden büyük problem. Öyle burada borçlu görünüyorsunuz dedi düşünün 9 yıldır randevu, ilaç ücreti giriyor tanımadığım şahıs yüzünden bana o manyakta bi yıl sigortalı gösterip kendini sonra karısından bakınmaya başlamış. Devlet zorla babadan bakınmayı düşünüyor ama baba sigortasız olunca onun haberini vermeyi düşünmüyor. Çünkü borçlu kalmamızı ve parasını almayı düşünüyor hakkımı helal etmiyorum zaten. İnsan bi kağıt gönderir bi haber verir herkes anasını babasını tanıyor mu bakalım? Beraber mi büyüyor nereden bileyim çalışıp çalışmadığını. Hayır sgk da ki kadında araştırsaydınız demesi yok muu hanımefendi ben 16 yaşında bi ergen sgk nın ne olduğunu bilmeyen hatta kendini bile daha bilemeyen bi kız çocuğuyken gelip sgk de borcum var mı acaba diye mi düşüneceğim dedim ayrıca e devletten baktım çıkmıyor dedim gerçektende görünmüyor kaç kez baktım dediklere yere yok borcunuz yok diyor. Neyse nasıl çözeriz bunu derken yeşil kart çıkartırsanız borç siliniyor dediler e yeşil kart herkese çıkar mı? evde asgari ücretin altında ücret alan kişiler olmalıymış. Bizde ev görünüyor ama maaş yok tabi yine de vermiyorlar neyse ki derdimi anlattım uzunca bir de tanıdık vardı çözdüler zaten durumumuz iyi değil ama devlet sürünmeni istiyor yardım etmek için. Yeşil kart çıkınca borç silindi. Ama düşünün tanımadığım alakam olmadığı şeyler yüzünden borca giriyorum üstelik haberde edilmiyor. Babalık reddi davası açabilsem açacaktım ama olmuyormuş bu bana borçlarını takar öyle gider :) Avukata danışın mutlaka ben öyle yapmıştım

Bence mantıklı. Yaparken bu işi babayı da yapın benve..böyle kötü dediğiniz insanların parasını ne yapacaksınız.
Yaa ben konuyu acarken herhalde babasından reddi miras yapacak dedim hic sevmiyorsunuz ya konu başkaymış.
Aslinda haklısınız ama şu an annenizin derdi. Konunun sonuna gelmeden önce de vay annesini de düşünüyormuş aslinda dedim. Ama sonda anladım ki kendinizi dusunuyormussunuz.
Şu an ben ananeye mirasçı değilim.ikincisi temel olarak sorun benim mirasçılarının evladının sorun yaşamasını istemiyorum.siz ister miydiniz.ben istemem.

Şu an ben ananeye mirasçı değilim.ikincisi temel olarak sorun benim mirasçılarının evladının sorun yaşamasını istemiyorum.siz ister miydiniz.ben istemem.
Haklısınız diyorum zaten. Ama babayı da reddi miras yapin gitmişken nefret ettiğiniz adamın parasını ne yapacaksınız. Toptan çözün bence. Sizlik bir seybyok. Şu an hile yapmanıza gerek yok ilk 3 ay içinde yapmanız yeter size gelirse sirq

Üstelik evlât olarak babama mirasçı olamaz miyom.hakkim yok mu.bunu düşündüğümde bencil mi oluyorum.yapmayin.

Üstelik evlât olarak babama mirasçı olamaz miyom.hakkim yok mu.bunu düşündüğümde bencil mi oluyorum.yapmayin.
Tabii ki hakkınız var. Ama bu kadar nefret ettiğiniz arkasından kötü konuştuğunuz kişinin parasına tamah etmezsiniz diye yazdım.. neyse konu dışı zaten aklınızda bulunsun diye yazdım.

Önceki sayfalarda yazılmış. Reddi miras vefatın ardından ilk 3 ayda yapılıyor. Eşim kayınvalidemden kalan borçları karşılamamak için reddi miras yaptı.

Rahatsız oldum ben.her ne olursa olsun hakkım var ve nokta
Ya kanunen hakkınız var. Vicdanen dedim ben. Dedim ya konu dışı yaşarken o kadar sallamissin ölünce de belki aynısını yaparsın tutarlı olur dedim. Siz zamanı gelince reddi miras yaparsınız oldu bitti, şimdiden düşünmeye gerek yok.
Sanırım bütün mallar baba üstüne?
Yalnız olur ya önce babanıza bir şey olursa annenize de geçiyor. Ya reddi miras yaparsanız ve gelen gidenden çok olursa onu da düşünün Şimdiden yapmayın. Belli ki aileniz sizin için maddi sadece. Şimdiden yapmayın derim.

X