- 20 Ocak 2021
- 1.858
- -148
- 41
- Konu Sahibi Pamukpamuk44
Saka gibi.ananem 2012 de vefat etti.ikinci evliliği idi.hastalik dönemi hariç görüşmüyorduk.hastalik döneminde üvey dedem ananenin üzerine zamanında araç yaptığını ve aracı eski olmasından ötürü çürümeye bıraktığını ve üzerinden düşünmediğini söylemiş.o zaman önemsememiştik.8 sene sonra vergi dairesinden teyzeme mtv vergisi geliyor.odeme emri.bizi arıyor.su an olmayan bu aracın vergileri işlemiş.8 yılda 900 lira ceza geliyor.anneme 300 lira düşüyor.trafikle noterle görüştüm.araci mirasçıları olmadan intikal ve çekme yapmıyorlar.trafige dedim aracın olmadığına dair ifade versek ve kayıp araç zaten vergisi işlemez.oyle bir yazı vermemeyi dediler bir sürü mirasçı var üvey dedenin tanımadığımiz bir kısmı yurt dışında olan mirascilari ve kayıtlarda 70 yaşında bekar kız kardeşi çıktı.oyle birini tanımıyoruz.buyuk ihtimalle öyle bir kişi yok.hepsini bulsak bu kız kardeşi getiremeyiz.
Bu araba kayıtlardan düşmedikçe vergisi devam edecekmiş.trafige dilekçe versek aracın kayıp olduğuna dair yazı alsak vergi dairesi bunu işleme intikalyapilmadan alırmı.annem reddi miras yapabilir mi.yaparsa borç bana mi geçer.bu durumu nasıl cozebilirim
Bu araba kayıtlardan düşmedikçe vergisi devam edecekmiş.trafige dilekçe versek aracın kayıp olduğuna dair yazı alsak vergi dairesi bunu işleme intikalyapilmadan alırmı.annem reddi miras yapabilir mi.yaparsa borç bana mi geçer.bu durumu nasıl cozebilirim