How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Red Flag Listesi

lailerra

♥♡♥♡♥♡♥♡
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2022
475
464
33
Merhaba herkese. İlişkilerde işimize yaraması için aşağıya bildiğimiz bütün red flagleri bırakalım mı? Red flagleri yakalayamayanlar için de çok güzel bir konu olur

-Konudan bağımsız şekilde eski sevgilisinden bahsetmesi, konuyu oraya çekmeye çalışması.
-Kadın,erkek rolleri hakkında fazla genelleme yapması örneğin kadınlar paraya bakar, erkekler aldatır vs.
-Fazla onay arayıcı olması, çevrenin görüşlerine fazla önem vermesi
-Boydan foto at, enden foto at gibi çocuksu isteklerinin olması
Benim için bunlar. Aklıma gelirse yazarım.

Red flag nedir ya hu, kırmızı çizgi falan deseniz? Türkçemize sahip çıksak. Biz mi yaşlandık ne? Bir yerde sürekli ingilizce konuşan gençler, bir yerde arapça levhalar 😔
ama kırmızı çizgi o demek değil :) tam karşılığı bu kadar kısa ve net yok bence türkçede o yüzden kullanılıyor. Ben bir dilbilimci olarak bunu son derece doğal karşılıyorum. Çoğu dil artık birbirine karışıyor kelime alıp veriyor. Bu da içinde yaşadığımız global dünyanın bir getirisi bence:) Mesela Korece bile (hani uzak doğu ve dil yapısı tamamen farklı) o kadar çok ingilizce kelime barındırıyor ki günlük hayata girmiş olan. Normal yani.
Red Flag: Yani bu özelliği görürsen o kişiden uzak dur ya da o kişiden sana zarar gelir anlamında kullanılan bir ifade.
Mesela bence bir erkekteki en önemli red flag özür dileyememesi.Hep siz haksızsınız hep siz alttan almalısınız tarzındaki erkeklerden asla ve asla hayır gelmiyor ve uzun dönemde çok yorucu oluyorlar. Onun dışında burdaki diğer her yorumun da altına imzamı atarım :)

ama kırmızı çizgi o demek değil :) tam karşılığı bu kadar kısa ve net yok bence türkçede o yüzden kullanılıyor. Ben bir dilbilimci olarak bunu son derece doğal karşılıyorum. Çoğu dil artık birbirine karışıyor kelime alıp veriyor. Bu da içinde yaşadığımız global dünyanın bir getirisi bence:) Mesela Korece bile (hani uzak doğu ve dil yapısı tamamen farklı) o kadar çok ingilizce kelime barındırıyor ki günlük hayata girmiş olan. Normal yani.
Red Flag: Yani bu özelliği görürsen o kişiden uzak dur ya da o kişiden sana zarar gelir anlamında kullanılan bir ifade.
Mesela bence bir erkekteki en önemli red flag özür dileyememesi.Hep siz haksızsınız hep siz alttan almalısınız tarzındaki erkeklerden asla ve asla hayır gelmiyor ve uzun dönemde çok yorucu oluyorlar. Onun dışında burdaki diğer her yorumun da altına imzamı atarım :)
yok artık oldu olacak nasılsa diller birbirine giriyor diye türkçeyi bırakalım komple kendimiz istediğimiz kelimeleri yabancılardan alıp kendimize yeni dil oluşturalım?

sizin bahsettiğiniz şey bu değil, artık herşeyi yabancı dil konuşur oldular türkçeye kıran mı girdi ? türkçe olarak düşüncesini ifade edebileceği 498494 kelimemiz varken kendisini yabancı dilden ifade edebiliyorsa hiç kitap okumuyor ve kendi dilinden bi haber demektir gençlere türkçe sözlük kitapları hediye etmek lazım sizinde bunu normalleştirmenize teesüf ederim

yok artık oldu olacak nasılsa diller birbirine giriyor diye türkçeyi bırakalım komple kendimiz istediğimiz kelimeleri yabancılardan alıp kendimize yeni dil oluşturalım?

sizin bahsettiğiniz şey bu değil, artık herşeyi yabancı dil konuşur oldular türkçeye kıran mı girdi ? türkçe olarak düşüncesini ifade edebileceği 498494 kelimemiz varken kendisini yabancı dilden ifade edebiliyorsa hiç kitap okumuyor ve kendi dilinden bi haber demektir gençlere türkçe sözlük kitapları hediye etmek lazım sizinde bunu normalleştirmenize teesüf ederim
hanımefendi 21. yuzyılda saf dil diye birsey yok siz de takdir edersiniz ki. İnsanlar okudukları ve izledikleri için bu ifadeleri öğreniyorlar ve bunun da kötü birşey olduğunu düşünmüyorum dedim sadece. Bu kadar ileri götürmeye gerek yok. Değişimlere şiddetle karşı çıkan ve hep elimizdekini muhafazaya odaklanan bir mentalitede zihinler de gelişemez. Ve gençler de (akademisyenim) kendilerine dayatılma yapılmasındansa kendileriyle aynı dili konuşan yetişkinler görmek istiyorlar. Ve bu dil biz kabul etsek de etmesek de başka dillerden bir çok kelime ve ifade içeriyor. Ben sözcünlerinin yarısı ingilizce olan ama cümle kurabilen gençlerimizi sokak roportajlarında 'aaaaaaa, haaaaaaa, bilmem ki abla yaaaa' diyenlere tercih ederim. Ama bence konu sahibinin sorusuna odaklanalım ve bu konuyu anlaşamayacağız diyerek sonlandıralım.

uzak durulması gereken tipler ;
özür dilemeyi ve teşekkür etmeyi bilmiyorsa
hatır gönül vefa konularında zayıfsa
verdiği sözü tutmamışsa
birilerinden hep borç isteyen biriyse
insan, doğa ,hayvan sevgisi yani dolayısıyla merhamet ve değerlere sahip çıkmayı da kapsar bunlarda noksansa
ailesiyle iletişim şekli bağımlılık derecesindeyse veya kopuksa
eğitim yetersizse
kadınlara ve evliliğe bakış açısı eksikse ve taraflıysa
kişisel bakımı düzgün değilse
birde kendi dilini düzgün kullanamıyorsa :KK70:
benim bunlar kırmızı çizgim olduğu için herşey güzel gitsede gözüme batar ve bitmesi gerektiğini düşünürüm

Değişimlere şiddetle karşı çıkan ve hep elimizdekini muhafazaya odaklanan bir mentalitede zihinler de gelişemez.
''Her şeye sahip olmak isteyen elindekini de kaybediyormuş'' diyorum size 👍

Hangi köyün akademisyenisiniz ? Bana kıytırık sunum dokumlerinde öz Türkçe olmadığı için çizik atan akademisyenlere isminizi vermek istiyorum 😉

Plaza diline mi donuselim ???

Whoa ?

''Her şeye sahip olmak isteyen elindekini de kaybediyormuş'' diyorum size 👍

Hangi köyün akademisyenisiniz ? Bana kıytırık sunum dokumlerinde öz Türkçe olmadığı için çizik atan akademisyenlere isminizi vermek istiyorum 😉

Plaza diline mi donuselim ???

Whoa ?
Anadilimize sahip çıkıp koruyalım bir zahmet diyecektim kendisine de, anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az 😁

Anadilimize sahip çıkıp koruyalım bir zahmet diyecektim kendisine de, anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az 😁
Şu kafayı anlamıyorum tartışırken, ben akademisyenim araya sıkıştırmak ne yani en çok ben bilirim kes ikileme demek mi? Üzüldüm böyle akademisyen hiç görmedim diye 😪

Back