reçetesiz satılan adet geciktirici

symmr

evli mutlu çocuklu
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
371
273
Merhaba arkadaşlar,
Reçetesiz satılan adet geciktirici ile ilgili sorularım olacak. Nişanlım aralık 13 te askere gidecek ve o gitmeden tatile gitmeyi planladık aralık 4 te tatile gideceğiz 3 günlüğüne ama benim adet tarihime denk geliyor tatilimde adet kanamaları ile uğraşmak istemiyorum.

Eczanelerde satılan adet geciktiricileri kullanmayı planlıyorum daha önce duymuştum fakat pek bir bilgim yok sanırım tahmini adet günümden 3 gün önce günde 3 kere adet olmak istemediğim süre boyunca kullanmalıyım fakat açıkçası benim adet tarihlerini tutma gibi bi alışkanlığım yok sadece yengemler taşındığında adet olmuştum ona sordum ne zaman taşındınız diye kasım 6 da olmuşum.

Ortalama 28 günde bir olduğuna göre 3-4 aralık gibi olacağım ama eminde değiilim düzensizde olabiliyor. Ben her ihtimale karşı tatile gitmeden 3 gün önce içmeye başlasam ve tatil boyu kullansam diyorum.
daha önce kullanan arkadaşlar yardımcı olur musunuz?

Bir de hangi adet geciktiriciler reçetesiz satılıyor bilgi verir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
benım dugun gunum adet olacagım gundu.. bende geciktirici kullandım.. sansa bırakmamak ıcın 5 gun ıcmeye basladım ya erken gelirse diye?
Dugun gunumde ıcmedım bıle.. işe de yaradı dugunden 2 gun sonra adet oldum ve o günü sorunsuz geçirmemi sağladı.. zararları v.s var mı bilmiyorum o yüzden bısey dıyemıyorum.. ama ıse yarıo dedıgım gıbı...

merhaba ,benim adetim düzenli değil ama geçen aya göre regl olursam tatile gideceğim döneme denk gelio bana reçetesiz ilaç adı söyleyebilir misiniz lütfen?

Cnım kesınlıkle xxxxx beım temmuz 4 te dugnm vardı ve ben ayın 3u yada 4nde hasta olcktm. Dugunun hemn arksndanda balayna gtcktm. Bn 7 gun once hazıranın 27 de ytmaya basladım ve ayın 14une kdr yttm ondordunde tatıl donusu yola cıkmıstık. Ve ıkı gun sonra hasta oldum. Kesınlkle xxxxx onerırım. Ama gunde uc kez unutmadan almalısın.

ben Primolut N kullanmııstım, adetimden 2 gün önce başlamıştım , düzenli olarak günde 3 kere kullandım , ilacı bıraktıktan 3 gün sonrada adet gördüm , bir sorun yaşamadım..

Tahmini adet tarihinizden 3 gün öncexxxxxxkullanmaya başlayın.Adet olmak istemediğiniz süre kadar da kullanmaya devam edin.(Bir iki haftadan fazlası önerilmiyor sanırım)
Günde iki tane içiliyo diye biliyorum, içkiyle kullanılmaz.Ayrıca da doktorların da pek önerdiği bi olay değil çünkü hormonlarınızın dengesiyle oynuyor.İyi tatiller..

yan etkilerinide düşünmek lazım, karında şişlik, vucutta şişlik, gerilim vs.. tabii kadından kadına değişiyodur

Tatile giderken kullanmıştım...
Tatil boyunca rahat ettim evet ama benim adetimde daha sonra büyük bi kargaşa yarattı...
Adetim tam 4 ay sonra düzene girdi ve düzgün bi şekilde gelmeye başladı...
Bence kullanmamak en iyisi ...

X