- 29 Şubat 2016
- 395
- 307
- 103
- 33
- Konu Sahibi hapiness_123
Yeni teshis kondu banada bu hastalıktan muzdarip olanlar varmı?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gecmis olsun ben deil ama kizim.9 yas tp1 diyabet fakat inslin kullaniyor senin durumunda olan aile uyelerimde var bilirsinki cozumu su 3 ana ogun 3 ara ogunle norm yasantina devam.edebilirsjn dikmat etmeyip ogun ihmali yaparsanda ne yazikki bu hiperglisemiye donusur cantanda hep bir ara ogun yasi kuruyemis meyve kuru meyve biskuvi ama seker den zengin ogunlerle beslenirsen veya karbonhidrat agirlikli beslenirsen yine hizli dususler yasar sarsilirsn tavsiyem kilişe olucak ama tabagini 4 e ayir ekmek ,yogurt ayran ,protein ,sebze meyve. Seklinde bolmen hizli dusus yasamayip korursun sekeriniYeni teshis kondu banada bu hastalıktan muzdarip olanlar varmı?
Yaaa cok gecmis olsun sizede artık diyabete inanamıuorum gerçekten yaş tanımıyor ne kadar kücük yaslarda oluyor ya. evet bende reaktif hipoglisemi cıktı ama insülin direncim yokmuş diyetisyene yönlendirdi öğün atladıgım gün gece dahi olsa titremeyle uyanıyorum sekerli su icince rahatlıyorum cok garip bi hastalık ama buda şekerin habercisiymiş bana öyle dedi of bilmiyorum napcam cıldırıyorum bide kayınvalidem korkuttu pankreata tümör oluyomuş falan diye bende korktum ama bana doktor hic böyle bisi demedi seker yüklemesi yaptı beslenmeye bağlı dedi sağlıklı beslenirsen düzene girer dediGecmis olsun ben deil ama kizim.9 yas tp1 diyabet fakat inslin kullaniyor senin durumunda olan aile uyelerimde var bilirsinki cozumu su 3 ana ogun 3 ara ogunle norm yasantina devam.edebilirsjn dikmat etmeyip ogun ihmali yaparsanda ne yazikki bu hiperglisemiye donusur cantanda hep bir ara ogun yasi kuruyemis meyve kuru meyve biskuvi ama seker den zengin ogunlerle beslenirsen veya karbonhidrat agirlikli beslenirsen yine hizli dususler yasar sarsilirsn tavsiyem kilişe olucak ama tabagini 4 e ayir ekmek ,yogurt ayran ,protein ,sebze meyve. Seklinde bolmen hizli dusus yasamayip korursun sekerini
Malesef canim diyabetin yasi yok, ve kim ne derse desin kulak asma dr unu dinle sadece hatta bulundugun hastanenin diyetisyeninden randevu al endokrin bolumune sor veya diyetisyenleri varmi eger guzel duzenli beslenirsen normale donecek korkma ama dusuk seker sende tahribat birakmasina izin verme sinir uclarin vs bir cok hastalik beslenmene dikkat et sekere donusmesini engellersin malesef bazen insulini kontrol etmek zor ya cok hizli giriyor devreye ya da hic ah zavalli pankreas tum gorev , hakikatli yorgunluk ona ait ve sana simdi ikiniz is basina saglikli gunler olsun insallah,kaynanaya da sekerim dusunce cok sinirli oluyorum de o anlar :)Yaaa cok gecmis olsun sizede artık diyabete inanamıuorum gerçekten yaş tanımıyor ne kadar kücük yaslarda oluyor ya. evet bende reaktif hipoglisemi cıktı ama insülin direncim yokmuş diyetisyene yönlendirdi öğün atladıgım gün gece dahi olsa titremeyle uyanıyorum sekerli su icince rahatlıyorum cok garip bi hastalık ama buda şekerin habercisiymiş bana öyle dedi of bilmiyorum napcam cıldırıyorum bide kayınvalidem korkuttu pankreata tümör oluyomuş falan diye bende korktum ama bana doktor hic böyle bisi demedi seker yüklemesi yaptı beslenmeye bağlı dedi sağlıklı beslenirsen düzene girer dedi
Hahah haklısın valla ya aslnda diyetisyene başladım zaten hipoglisemi oldugumu biliyo ona göre beslenme programı verdi zayıflamam gerekiyor bi 7 kg onu verince zaten mide kücülücek alısıcak vücüdun dedi doktor istanbulda yasıyorum iyi bi doktora gittim zaten o buldu hipoglisemiyi insallaj dedigi gibi zayıflayınca rahatlarım daha fazlaMalesef canim diyabetin yasi yok, ve kim ne derse desin kulak asma dr unu dinle sadece hatta bulundugun hastanenin diyetisyeninden randevu al endokrin bolumune sor veya diyetisyenleri varmi eger guzel duzenli beslenirsen normale donecek korkma ama dusuk seker sende tahribat birakmasina izin verme sinir uclarin vs bir cok hastalik beslenmene dikkat et sekere donusmesini engellersin malesef bazen insulini kontrol etmek zor ya cok hizli giriyor devreye ya da hic ah zavalli pankreas tum gorev , hakikatli yorgunluk ona ait ve sana simdi ikiniz is basina saglikli gunler olsun insallah,kaynanaya da sekerim dusunce cok sinirli oluyorum de o anlar :)
Insallah kurtulunmayacak birsey degil ablamda da var annemde de var zaman zaman yokluyor ac kalinca ama acliga hic gelemiyorlar zaten eller titriyo hemen kotu oluyotlar oruc falan ben oldum olali bilm3m tutamazlar anca ceken bilir onlar zayif mesela cok kiloyla iliski bulamadim bu bir avuntu sen beslenmene dikkat et cokta stres yapip su kadar karbonhidrat su bu diye sıkma krndini arada sal ama cok degil streste herseyin başi sadece dengeyi sagla yemekle salata ya da meyve yeHahah haklısın valla ya aslnda diyetisyene başladım zaten hipoglisemi oldugumu biliyo ona göre beslenme programı verdi zayıflamam gerekiyor bi 7 kg onu verince zaten mide kücülücek alısıcak vücüdun dedi doktor istanbulda yasıyorum iyi bi doktora gittim zaten o buldu hipoglisemiyi insallaj dedigi gibi zayıflayınca rahatlarım daha fazla
Ya şöyle benim vucudumda cok yağ tutmuş yağlanmam fazlaydı bu nedenlede ver dedi bana ya gecen diyetisyenim 1 gün serbesttsin dedi 20 gün diyet sonrasında neyse gittim bi kutu dondurma aldım bide kağıt helva bunlara giriştim sanırım şekeri unuttmuş vucut anlamadım yerken bi anda tüm vucudumda simsek caktı sanki icim bayıldı bi an inanamadm yani neden anlamadm da bi anda cok yüklendim galiba ki ben cok severdim dondurma kaşık kaşık abur cubur ama artk onlar yasak bazen üzülüyorum bazende cok lazım değil falan diyorum değisik bisiInsallah kurtulunmayacak birsey degil ablamda da var annemde de var zaman zaman yokluyor ac kalinca ama acliga hic gelemiyorlar zaten eller titriyo hemen kotu oluyotlar oruc falan ben oldum olali bilm3m tutamazlar anca ceken bilir onlar zayif mesela cok kiloyla iliski bulamadim bu bir avuntu sen beslenmene dikkat et cokta stres yapip su kadar karbonhidrat su bu diye sıkma krndini arada sal ama cok degil streste herseyin başi sadece dengeyi sagla yemekle salata ya da meyve ye
Saglik icin sigarayi biraktim zaten stresten iciydm.baktm ki cocuklarimin bana ihtiyaci var biri diyabet digeri 4 bucuk yasunda ya dedim icme su zikkimi da hem maddi hem manevi simdi bende atistirmalar basladi ama ben niueyse oldu olasi abur cubur sevmem bana zeytinyaglilari versinler salatalar kisirlar mercimek koftwleri yiyim sinirsiz :) kizimda bi o kdr duskun tatliya sekeri varya vucut istiy0 korolasica skeri , biseyi vucut cok istiyosa bazen arastirmak grrek demekki direnc gosteriuoo ondan sana dedim,mesela surdan yola cik poaca yedigimize3 sabah hemen nasi acikiuoruz dimi ama soyle yapsak ,poaca yaninda bi haslanmis yumurta yesek salatalik bi tane yesek dolu dolu doyuyoruz dimi ,iste tam da anlatmak istenil3n bu diyetisyen falan bazen kendjn olucaksin karbonhidrat veya basit seker (meyve sulari ) vuctta dir3k sekere donustugunden hizli inis cikis oluyo bu da sarsiyo ama dengeyi saglauan aslinda herseyden az az taktigiYa şöyle benim vucudumda cok yağ tutmuş yağlanmam fazlaydı bu nedenlede ver dedi bana ya gecen diyetisyenim 1 gün serbesttsin dedi 20 gün diyet sonrasında neyse gittim bi kutu dondurma aldım bide kağıt helva bunlara giriştim sanırım şekeri unuttmuş vucut anlamadım yerken bi anda tüm vucudumda simsek caktı sanki icim bayıldı bi an inanamadm yani neden anlamadm da bi anda cok yüklendim galiba ki ben cok severdim dondurma kaşık kaşık abur cubur ama artk onlar yasak bazen üzülüyorum bazende cok lazım değil falan diyorum değisik bisi
Evet aslnda sütü çok seviyorum özellikle laktozsuz hep alırım ev yoğurdu yapıyorum o nedenle gece yatmadan 1 kase yoğurt yiyorum falan ama bu hipoglisemi ciddi anlamda psikolojiyi etkiliyo cunku şöyle dün aksam mesela yemek yedim dolu dolu baklagil falan 8:30 gibi bi açlık hissettiö sade türk kahvesi ictim o galiba biraz düsürdü hemen böyle üşümeye başladım falan işte o esna mesela hemen modum düsüyo neden oluyo böyle diyorum başka bi yerimde bisi varda doktorlarmı bulamadı diye başlıyorum senaryo yazmaya oda cok kötü ya sonra yoğurt falan yedim dengeledi galiba ama o esna coo kötü bi esnaSana en buyuk tavsiyem su ki süt bunu ihmal etme süt sekeri oyle bir sabitlerki sasirirsin hizli inis cikisi dengeye sokar gece yatmadan ic bi bardak sade ama tarcinda dok ustune mis gibi :)
inanki sekerden seker dustugunde dunya berbat hale.gelir hem halsiz olursin hem gergin baska bi sebep arama sinir sistemini bozuyo ,kizimda inis cikis bi arada o daha sarsan bisey dustugun de cok.yani dustugunde cilekli sut veya muzlu sutle yukseltebilirsin daha dengeli yukselir ardinda da bi dilim ekmek yersen cok.guzel.bir denge saglarsin meyvenide ardindan ye karisik oldu ama.boyle cok iyi okuyo dilersen ekmege bisey sur yani oylede olur bu isi egl3nceli hale getirebilirsin kilonu kontrol.ederek bi dilim ekmek 15 karbonhidrattir standart bi dilim ama kilonu da kontrol edersin karbonhidrati hesaplarken bi yemek kas nutella 15 karbonhodrat mesela gibi bi ara ogun olur sana bu bi elma kucuk.boy 15 ila 20 karbonhdrt veya muz sekeri guz3l.dengelerEvet aslnda sütü çok seviyorum özellikle laktozsuz hep alırım ev yoğurdu yapıyorum o nedenle gece yatmadan 1 kase yoğurt yiyorum falan ama bu hipoglisemi ciddi anlamda psikolojiyi etkiliyo cunku şöyle dün aksam mesela yemek yedim dolu dolu baklagil falan 8:30 gibi bi açlık hissettiö sade türk kahvesi ictim o galiba biraz düsürdü hemen böyle üşümeye başladım falan işte o esna mesela hemen modum düsüyo neden oluyo böyle diyorum başka bi yerimde bisi varda doktorlarmı bulamadı diye başlıyorum senaryo yazmaya oda cok kötü ya sonra yoğurt falan yedim dengeledi galiba ama o esna coo kötü bi esna
Stres yapma o an sekerini cok hizla yukselten gidalardan kacin yani hizli yukselirk3nde bi usume.gelir uyku hali olur mayisma carpinti duserkende cikarkende benzer yaniEvet aslnda sütü çok seviyorum özellikle laktozsuz hep alırım ev yoğurdu yapıyorum o nedenle gece yatmadan 1 kase yoğurt yiyorum falan ama bu hipoglisemi ciddi anlamda psikolojiyi etkiliyo cunku şöyle dün aksam mesela yemek yedim dolu dolu baklagil falan 8:30 gibi bi açlık hissettiö sade türk kahvesi ictim o galiba biraz düsürdü hemen böyle üşümeye başladım falan işte o esna mesela hemen modum düsüyo neden oluyo böyle diyorum başka bi yerimde bisi varda doktorlarmı bulamadı diye başlıyorum senaryo yazmaya oda cok kötü ya sonra yoğurt falan yedim dengeledi galiba ama o esna coo kötü bi esna
Aynen öyle şeker cok enteresan bisey cıkmasıda sorun düsmeside muz glisemik indeksi yüksekmiş o nedenle seninde aklnda olsun önermiyolar zaten gecen gece titremeyle uyandım o anlarda mutlaka sekerli su öneriyo doktor onun dısında dedigin gibi hep stres oluyorm cok yanlıs olan bu cunku sürekli sanki herşey yasak gibi hissediyorum halbuki sağlıklı besleniyorum daha nolsun ama düşermi düstümü düsücekmi korkusu cok lanetStres yapma o an sekerini cok hizla yukselten gidalardan kacin yani hizli yukselirk3nde bi usume.gelir uyku hali olur mayisma carpinti duserkende cikarkende benzer yani
Tamam hayatim.glisemik indeksi yuksek ama bi o kadar da dusuk sekerde etkili dengeyi saglar biz hastanede yatislarimizda dususler de hep muz ve sut verdik tok tutuyor kan sekerini ___ bu cizgide tutar sen bizzat tecrubeyle denenmis bu besini dene sakin korkma 5 sene olucak diyetle ilgili ne varsa bir diyetisyenden daha iyi ogrendim yasayarak hasta bakarak muz patates evet glisemik acidan yuksek ama karbonhidrata gore alindiginda tok tutan besinlerdir mesela bir haslanmis patates bir yumurta ve salatalardan olusan ogun en kral ogundur asla acikmazsin sekerli su evet ilk mudehalede onemli pesinden tok tutacak bisey ye muhakkak bu muz olur ekmek olur meyve olur ama muhakkak bi dilim ekmek yeAynen öyle şeker cok enteresan bisey cıkmasıda sorun düsmeside muz glisemik indeksi yüksekmiş o nedenle seninde aklnda olsun önermiyolar zaten gecen gece titremeyle uyandım o anlarda mutlaka sekerli su öneriyo doktor onun dısında dedigin gibi hep stres oluyorm cok yanlıs olan bu cunku sürekli sanki herşey yasak gibi hissediyorum halbuki sağlıklı besleniyorum daha nolsun ama düşermi düstümü düsücekmi korkusu cok lanet
Ya aslnda doğru diyosun mesela bitki doktoru varya ibrajim saraçoğlu ona demiski biri hipoglisemi icin kürünüz varmı sabah kahvaltıda haşlanmış patates dedi mesela sok oldım bana suan patates yasak seker var diye ama o adamda öyle diyoTamam hayatim.glisemik indeksi yuksek ama bi o kadar da dusuk sekerde etkili dengeyi saglar biz hastanede yatislarimizda dususler de hep muz ve sut verdik tok tutuyor kan sekerini ___ bu cizgide tutar sen bizzat tecrubeyle denenmis bu besini dene sakin korkma 5 sene olucak diyetle ilgili ne varsa bir diyetisyenden daha iyi ogrendim yasayarak hasta bakarak muz patates evet glisemik acidan yuksek ama karbonhidrata gore alindiginda tok tutan besinlerdir mesela bir haslanmis patates bir yumurta ve salatalardan olusan ogun en kral ogundur asla acikmazsin sekerli su evet ilk mudehalede onemli pesinden tok tutacak bisey ye muhakkak bu muz olur ekmek olur meyve olur ama muhakkak bi dilim ekmek ye
Peki simdi.sana soyle bir ornek vericem ekmekmi patates mi.diye ? Ekmekte sekere donusur patateste patates belki biraz daha hizli ama.tok.tutucu ekmekte oyle o zaman soyle yapalim diyetlerde besin degisimi vardir ekmek.yerine bir sabah patates haslayalim yumurtayla salata yapalim inan buna ki gune tok basliycaksin ve de yagli besinler sekeri dengede tutar mesela cikolata sekeri yukseltmez neden icinde yuksek.miktarda yag vardir yavas yavas yukseltir agir agir hipo tedavisinde ilk mudehalelerde cikolata yoktur , mesela sabah ekmege surulmus az tereyag bu da hayvansal yagdir ve yine sekerini dengede tutabilir hem.protein icerir hemde yagdan zengindir gunluk yag diyetinden eksiltirsin ,seni tok tutanseyleri yasak deme az da olsa ye cunki sen hipoglisemiksin yani senin zaten yemen lazim sadece basit seker iceren seylere dikkat et emel ozerin kitabini almistim ben kizima.diyabet oldugunda besinl3rin icindeki karbonhidratlari hesaplamak.icin yasak olsa cocuk nasil yasiyacak bu stresle bizde kalorilerini hesaplayarak hrrseyden veriyoruz ama.onun durumu insulinle oldugundan biraz daha farkli senin durumun farkli sadece sekerini dengede tutacak.doyurucu seyler ye ac birakma kuruyemis tuket muhakkak findik yagli bir yemistir muhakkak.ye o da sekeri ayni hizda tutacaktir/ boyle dik bir cikis olmamasi icin sana soylediklerimi iyi dinle :)Ya aslnda doğru diyosun mesela bitki doktoru varya ibrajim saraçoğlu ona demiski biri hipoglisemi icin kürünüz varmı sabah kahvaltıda haşlanmış patates dedi mesela sok oldım bana suan patates yasak seker var diye ama o adamda öyle diyo
Valla süpersin tabiki dinliyorum cünkü yaşamış birisin tabiki dinlicem ben artık zaten kendi kendimi bunalıma sokuyorum en ufak açlık hissetsem diyorum aha düstümü noldu halbuki normaldir ama gelde anlat bana işte. Sürekli başka doktoramı gitsem bidaha mı gitsem başka bi doktorlamı görüssem diye düsünüp duruyorım istanbulda yaşıyorum bu arada yani böyle doktorları araştırıp duruyorumPeki simdi.sana soyle bir ornek vericem ekmekmi patates mi.diye ? Ekmekte sekere donusur patateste patates belki biraz daha hizli ama.tok.tutucu ekmekte oyle o zaman soyle yapalim diyetlerde besin degisimi vardir ekmek.yerine bir sabah patates haslayalim yumurtayla salata yapalim inan buna ki gune tok basliycaksin ve de yagli besinler sekeri dengede tutar mesela cikolata sekeri yukseltmez neden icinde yuksek.miktarda yag vardir yavas yavas yukseltir agir agir hipo tedavisinde ilk mudehalelerde cikolata yoktur , mesela sabah ekmege surulmus az tereyag bu da hayvansal yagdir ve yine sekerini dengede tutabilir hem.protein icerir hemde yagdan zengindir gunluk yag diyetinden eksiltirsin ,seni tok tutanseyleri yasak deme az da olsa ye cunki sen hipoglisemiksin yani senin zaten yemen lazim sadece basit seker iceren seylere dikkat et emel ozerin kitabini almistim ben kizima.diyabet oldugunda besinl3rin icindeki karbonhidratlari hesaplamak.icin yasak olsa cocuk nasil yasiyacak bu stresle bizde kalorilerini hesaplayarak hrrseyden veriyoruz ama.onun durumu insulinle oldugundan biraz daha farkli senin durumun farkli sadece sekerini dengede tutacak.doyurucu seyler ye ac birakma kuruyemis tuket muhakkak findik yagli bir yemistir muhakkak.ye o da sekeri ayni hizda tutacaktir/ boyle dik bir cikis olmamasi icin sana soylediklerimi iyi dinle :)
Cok ta dr a bagimli yasama ilk 3 sene deli gini endokrinlerdeydik 3 aylik seker di vs vs simdi herseyi yakin hastane de halledip insulin dozu kendim.ayarliuorum e beslenmeyi de cozdum hormonlari ayaklanmadikca karbonhidrat sayimi ise yariyo :) dustumu diyeb stres yaparsan psikolojik olarak dusuk hissedersn rahat.birak kendini sakiz cigneme sık sık aciktirir mesela cekirdek tok tutar stres alir :) sen duzenli kan vs islerini hallet hastanede gidisat sana kalmis bisey dogrumu yanlismi kan sonuclarinda belirler mesela bi cihaz edin bi hafta sabah aksam aclik oc hangi besinde n3 kdr olmus anlarsin belki eger istersen tabi sen dusuk sekerlisin yani cok muhim degil belki olcmek yine de dr una sor bakalimValla süpersin tabiki dinliyorum cünkü yaşamış birisin tabiki dinlicem ben artık zaten kendi kendimi bunalıma sokuyorum en ufak açlık hissetsem diyorum aha düstümü noldu halbuki normaldir ama gelde anlat bana işte. Sürekli başka doktoramı gitsem bidaha mı gitsem başka bi doktorlamı görüssem diye düsünüp duruyorım istanbulda yaşıyorum bu arada yani böyle doktorları araştırıp duruyorum
Doktorum bana dedigi beslenmeni düzene sok kg ver sonra düzelicek insülin direncin belirgin değil dedi. Onun dısında seninki idiyopatik reaktif hipoglisemi dedi beslenmeye bağlıymıs galiba hipoglisemi oluşum ilaç vermedi bileCok ta dr a bagimli yasama ilk 3 sene deli gini endokrinlerdeydik 3 aylik seker di vs vs simdi herseyi yakin hastane de halledip insulin dozu kendim.ayarliuorum e beslenmeyi de cozdum hormonlari ayaklanmadikca karbonhidrat sayimi ise yariyo :) dustumu diyeb stres yaparsan psikolojik olarak dusuk hissedersn rahat.birak kendini sakiz cigneme sık sık aciktirir mesela cekirdek tok tutar stres alir :) sen duzenli kan vs islerini hallet hastanede gidisat sana kalmis bisey dogrumu yanlismi kan sonuclarinda belirler mesela bi cihaz edin bi hafta sabah aksam aclik oc hangi besinde n3 kdr olmus anlarsin belki eger istersen tabi sen dusuk sekerlisin yani cok muhim degil belki olcmek yine de dr una sor bakalim
Insulon direnci olsaydi sekerin dusuk degil.yuksek olurdu kafa karistirici biraz bu durum reaktif hiponun ilaci duz3nli beslenmedir evet zaten duzensiz beslenmeler sonucu pankreasi yorariz ins yola girecek pozitif ol gerildigin an rahatlatacak seyler yapDoktorum bana dedigi beslenmeni düzene sok kg ver sonra düzelicek insülin direncin belirgin değil dedi. Onun dısında seninki idiyopatik reaktif hipoglisemi dedi beslenmeye bağlıymıs galiba hipoglisemi oluşum ilaç vermedi bile