mrb arkadaşlar yaklaşık iki yıl önce evlendim. oturma grubumuzu ve vitrin takımını rapsodi firmasından aldık. ürünler teslim edildiğinde koltuk takımları kirli poşetler içinde getirdiler. koltuklara baktığımda üzerinde nokta nokta mürekkep lekesi ve simsiyah el izleri vardı. dikişleri hatalıydı ve koltuğun bir ayağı yamuk yapılmıştı. ama eşim bakmadan teslim formunu imzalamış eve geldiğimde şok geçirmiştim. hemen firmayı aradım ilgilenmediler bir ay sonra silmem için bir ilaç getirdiler ve lekeleri bu ilaçla çıkardım yamuk ayağı için de birşey yapmadılar. aradan altı ay falan geçti ikili ve üçlü koltukların arka dayanakları kırıldı. firma ile tekrar görüştüm yine bir ay falan uğraştım fabrika ile görüşmemi söylediler onlara da ulaşamadım. aradan iki üç ay daha geçti koltukların arkaları artık iyice oturulmayacak hale geldi ve kumaşını sildiğimde lekeler oluştu üzerine su damlasa leke izi bırakıyordu. firmayı tekrar aradım aldığım bayinin rapsodi ile sözleşmesi bitmiş ve fabrika ile irtibata geçin dediler. konya fabrikasında müşteri temsilcisi ile görüştüm beni bir ay oyaladılar koltukların arkalarını yapmak için konyaya götüreceklerini söylediler ama kumaşlar için hiçbirşey yapamayacaklarını söylediler ve kumaşların silinemez olduğunu söylediler ancak satarken böyle söylememişlerdi. bende kendilerini mahkemeye vereceğimi söyleyip telefonu kapattım ama hakem heyetine gittim tutarı yüksek olduğu için sanayi ve ticaret bakanlığına dilekçe vremem söylendi dilekçeyi gönderdim cevap geldi tüketici mahkemesine başvurmam gerektiğine dair hemen dilekçemi yatırıp mahkemeye başvurdum rapsodi ile aldığım bayi davalı gözüküyordu ilk duruşmaya gittim rapsodi gelmmemişti bile sadece bayinin avukatı vardı. bilir kişi raporu falan istendi eve davaya bakan savcı ağaç işleri endüstri mühendisi ve karşı tarafın avukatı geldi çıkan rapora göre tamiratla sorunların giderilemeyeceği ürünlerin firmaya iade edilip paranın bize geri verilmesine dair rapor çıktı ancak bu dava tam dokuz ay sürdü sonuçta mahkemeyi kazandım ama paramı mahkeme masrafları ile birlikte üç ay sonra falan aldım. aldığım para ile üstüne biraz daha katarak sitelerden en kaliteli mağazadan harika bir koltuk takımı aldım ne de olsa sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş.
mahkemelik olmana üzüldüm canım çok üzücü gerçekten ama rapsodinin tarzlarıda çok güzel annemler senelerdir kullanır çok sağlam ve bende bütün mobilyaları oradan aldım aynı sorunları umarım yaşamam