Canım benim hayırlı olsun konumuzEvet arkadaşlar herkes bilir vücudumuzda kadınlar için en önemli bölgelerden biri de saçlarımız. Onlar uzamayınca biz mutsuz oluyoruz,dökülünce keyfimiz kaçıyor.
Kırılınca uykularımız kaçıyor falan.
Buraya baştarapisa arkadaşım olmak üzere bildiğimiz ve en önemlisi "uygulayıp başarılı sonuç aldıgımız" bakım tavsiyelerimizi yazalım da hepimiz bi rahat edelim artık
yazdığım tarifi deneyebilirsin canım. onun dışında bitkisel yağlar mesela doğal zeytinyağı ve karanfil yağını karıştırıp kullanabilirsin ama sığır iliği bence daha faydalı üşenmezsen onu deneBildiğiniz yumuşatıcı saç bakım maskesi var mi ?
Sığır iliğinin saça sürümü nasıl?yani nerelere sürülüyor?kaç dk kalıyor canım?güzel bir topik o lmuş :))Öyleyse ilk paylaşım benden gelsin. Belki duymuşsunuzdur sığır iliği ile yapılan bir tarif var bu tarifin saç çıkardığını iddia ediyorlar. Yapması biraz uğraştırıyor ama bir kere yapıp derin dondurucuya atınca her seferinde uğraşmıyorsunuz. Şimdi gelelim faydalarına. Saç çıkarıp çıkarmadığını farketmedim fakat denediğim yağlı tarifler içinde en etkilisi bu oldu. Saçları parlaklaştırıp rengini canlı gösteriyoe ve kırıklarınız varsa obarıyor. Özellikle kuru yıpranmış saçı olanlara bire bir.
Sığır iliği tarifi: kasaptan aldığımız sığır iliğini cezvede 1çay bardağı suyun içinde eritiyoruz. Eriyen iliği rondoda çekip iyice parçalanmasını sağlıyoruz. Sonra bu karışımı saçımıza uyguluyoruz. Artanı da derin dondurucuda küp haznesine koyup haftada 1 yada 2 kez uygulayabilirsiniz.
yazdığım tarifi deneyebilirsin canım. onun dışında bitkisel yağlar mesela doğal zeytinyağı ve karanfil yağını karıştırıp kullanabilirsin ama sığır iliği bence daha faydalı üşenmezsen onu dene
Canım karanfil yağını ben evde kendim hazırlıyorum. Doğal zeytinyağının içine 1avuç karanfil atıp hazırlayabilirsin. Yumurta da saça faydalı birçok vitamin var fakat bem yumurtayı saçtan arındırmakta zorlanıyorum. Fakat faydalı sütle beraberde kullanabilirsin tabi. Kardeşim yumurtayı saçında çok fazla bekletmeden (1saat yada yarım saat) yıkayınca saçtan arındırmak zor olmuyor demişti öyle dene istersenTesekkur ederim. O biraz ugrastirir galiba :)
Karanfil yağı yok bende ama alırım bulursam inşallah
Yumurta+süt+zeytinyağı kullanın demişler acaba onu kullansam mi ? Etki eder mi ?
Canım ben saç kremi kullanmayı pek sevmiyorum mecbur kalınca kullanıyorum onu da mümkün olduğunca doğal ürünleri tercih etmeye çalışıyorum. Bir keresinde loreal arginine ve doğum kontrol hapı ile losyon yapmıştım ben bir faydasını görmedim fakat herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir. Doğum kontrol haplarının kadınlık hormonunda sorun olupta dökülüyorsa etkili olduğunu düşünüyorumL'oreal in elseve 'ini çok övüyorlar, ben de denemek istiyorumrapisa
Sen ne düşünüyorsun, hiç denedin mi?
Canım ben öncelikli dipkerşme artanıda saçlarıma sürüyorum. Saç tellerini parlattığı için saça da sürüyordumSığır iliğinin saça sürümü nasıl?yani nerelere sürülüyor?kaç dk kalıyor canım?güzel bir topik o lmuş :))
Sirke gerçekten saça çok faydalı doğal sirke bulabilirsen durulama suyu olarak ta kullanabilirsin ben ara ara kullanıyorum kardeşim neredeyse her yıkama sonrası kullanıyor.Ben de diiplemesine bir temizlik için 2 ayda bir sirke kürü yapıyorum.
1 ölçek sirkeye 2 ölçek su karıştırıp pamukla saç diplerinize ve sonra tüm saça yediriyorsunuz. 20 dk bekletip duşa giriyorsunuz. Kepek falan hiçbirşey kalmıyor.
Not: Ölçek kısmı saç yogunlugunuza göre değişir. Yapmanız gereken koydugunuz sirkenin 2 katı su ilave etmeniz.
Canım ben saç kremi kullanmayı pek sevmiyorum mecbur kalınca kullanıyorum onu da mümkün olduğunca doğal ürünleri tercih etmeye çalışıyorum. Bir keresinde loreal arginine ve doğum kontrol hapı ile losyon yapmıştım ben bir faydasını görmedim fakat herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir. Doğum kontrol haplarının kadınlık hormonunda sorun olupta dökülüyorsa etkili olduğunu düşünüyorum