Aynen katiliyorm....seriata neden suc buluyorsunuz anlamiyorum? iranda seriatin uygulandigini kim soyluyor???
kadinlara zorla baslarini kapattir...hepsinde bir burun estetigi mevcut, bi ton makyaj ve kafada yariya kadar acik...bu mu seriat???
bu bir dayatma olabilir ancak seriat olamaz.
Gerçekten Iran muthis bir yerdir hatta orada bulunan bir dagin elektrik akimi sayesinde bir cok hastaliga hatta AIDS' e bile tedavi isigi tuttugu soylenir ve oradan sifa bulan cok kişi vardir ozellikle romatizmal agrilar basta olmak uzere. Muthis bir dogasi vardir.eşimde dün diyordu ki iran turistik yer olarak çok güzelmiş gidelim... oldu canım
Kadınlardan bu kadar çok korkuyorlar çünkü kadın eğitimli olursa çocuklarını da eğitir ve bir nesil eğitilir.
O zaman da bazılarının ekmeğindeki yağ-bal eksilir.
Gerçekten Iran muthis bir yerdir hatta orada bulunan bir dagin elektrik akimi sayesinde bir cok hastaliga hatta AIDS' e bile tedavi isigi tuttugu soylenir ve oradan sifa bulan cok kişi vardir ozellikle romatizmal agrilar basta olmak uzere. Muthis bir dogasi vardir.
öyleymiş, güzel bir yermiş aslında, ama yıllardır çıkan haberlerden sonra kendimi güvende hissedemem sanırım
Yok vallahi hicbir sey yapmiyorlar. Cok acik arkadaslarim gitti sadece basina oylesine bir şal atacaksin o kadar. Ojeye falan dar bir jeane falan filam hic karismiyorlar. Hele de yabancilara hic karismiyorlar. Iran gercekten cok guzel. Bi 10 gunlugune gidecektim ama cok sicak kendime guvenemedim. Bi de asiri ucuz kitap yonunden. Hem de cok ucuz bir ulke. Her sey insanlar icin var ve her yer ucuzluk kaynuyor. Mevlananin mesnevisi bssta olmak uzre her Daldan kitaplari cok ucuza alabilirsiniz
Mesela burada 200 lira olan bir kitap orada 5 lira. Kiyafetler de ayni sekilde. Yani her konuda cok iyi sadece kurallarina uyulmasini istiyorlar. Mesela burada kadina taciz yapildiginda hicbie sey yapmiyir polusler ama orada yapilsa buyuk bir cezasi var ve bence de hakediyorlar. Suclulara cezalarini vermesi cok guzel ama gercek suclulara. Artik iran cook gelisti. Artik bilime bakiyorlar. En son uzaya mekik gondereceklerdi ne oldu hatirlamiyorum..
Gerçekten Iran muthis bir yerdir hatta orada bulunan bir dagin elektrik akimi sayesinde bir cok hastaliga hatta AIDS' e bile tedavi isigi tuttugu soylenir ve oradan sifa bulan cok kişi vardir ozellikle romatizmal agrilar basta olmak uzere. Muthis bir dogasi vardir.
Turkiye'de haklari kisitlanan kadinlar Iran'a gitseler butun haklarini ellerine alabilirler. O haber yalan yanlis bilgilerle dolu. Yok kadinlarin onu kesiliyormus. Saka yapiyorlar bence. Cunku Iran'da butun kadinlar okumustur ve Ingilizceyi de ana dilleri gibi bilirler. Cahil kadin asla goremezsiniz. Cesitli yarismalara katilirlar. Ozel olarak alanlari vardir. Atcilik, yuzme, basketbol, voleybol ve her turli imkana kadinlar sahiptir. Kadinlar istedikleri zaman her seye ulasabilirler. Irani herkes yanlis tanitiyor boyle yalan dolan haberlerle. Ben inanmiyorum sahsen o adamin oruc tutmadigi icin yakilmasini ( tabiki de bu vahsice ne olursa olsun yapilmamaliydi) ama Iran ramazan falan filan onemsemez ki. Onlar icin sadece Nevruz onemlidir. Artik kalmadi oyle milleti yakmak. Sadece belli kurallari vardir ve kurallara insanlar uyuyor. Butun Iranlilar sairdir, yazardir, edebiyatlari cok gelismistir. Yani bu tur haberlere inanmayib. Ben de onceden inanirdim ama baktim ki Irandaki kadunlar benden daha özgür yasiyorlar. Resmen hayatlarini yaşıyorlar. Bizzat Iranla iliskisi olan bir insanim ve Tahran Universitesinde tanidigim hocalarim da vsr. Iranli arkadaslarim var. Onemli bir sairlerini taniyorum oyle unlu ki oksurunce bile gazetelere cikiyor. 2 yildir kendisiyle haşır nesirim. Boyle yani. Biraz da bilenin agzindan duymak gerek..
Selametle..
Ciddi misiniz... Benim bildiğim, duyduğum, okuduğum İran'dan o kadar farklı ki anlattıklarınız... Eğer durum böyleyse biz İrandan bilim açısından gerideyiz yahu. İran bilime bakmaya başladı biz hala Erdoğan frak giyecek mi onu konuşalım.
Yok vallahi hicbir sey yapmiyorlar. Cok acik arkadaslarim gitti sadece basina oylesine bir şal atacaksin o kadar. Ojeye falan dar bir jeane falan filam hic karismiyorlar. Hele de yabancilara hic karismiyorlar. Iran gercekten cok guzel. Bi 10 gunlugune gidecektim ama cok sicak kendime guvenemedim. Bi de asiri ucuz kitap yonunden. Hem de cok ucuz bir ulke. Her sey insanlar icin var ve her yer ucuzluk kaynuyor. Mevlananin mesnevisi bssta olmak uzre her Daldan kitaplari cok ucuza alabilirsiniz
Mesela burada 200 lira olan bir kitap orada 5 lira. Kiyafetler de ayni sekilde. Yani her konuda cok iyi sadece kurallarina uyulmasini istiyorlar. Mesela burada kadina taciz yapildiginda hicbie sey yapmiyir polusler ama orada yapilsa buyuk bir cezasi var ve bence de hakediyorlar. Suclulara cezalarini vermesi cok guzel ama gercek suclulara. Artik iran cook gelisti. Artik bilime bakiyorlar. En son uzaya mekik gondereceklerdi ne oldu hatirlamiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?