Ramazan'da sokakta yemek yiyen Hıristiyan'ın dudaklarını yaktılar

seriata neden suc buluyorsunuz anlamiyorum? iranda seriatin uygulandigini kim soyluyor???

kadinlara zorla baslarini kapattir...hepsinde bir burun estetigi mevcut, bi ton makyaj ve kafada yariya kadar acik...bu mu seriat???
bu bir dayatma olabilir ancak seriat olamaz.

benim anlamadığım bir hristiyan neden iranda yaşar, canına mı susadın, öldürülmesi yakındır

Aynen katiliyorm....

Ne yani şeriat isteyen kadınlar böyle bir yaşam mı istiyor? "şeriat isteyen kadınlar" diye grupladığınız insanlar müslüman kadınlar ve şeriat istemeleri gayet normal. Örnek verdiğiniz ülkelerdeki uygulamaların da islamla ve şeriatle hiçbir ilgisi yok.. ne oruç tutmayanları kınıyorum ne de böyle sacma seyleri benimsiyorum, ama müslüman biri olarak tabiki şeriati istiyorum.. Burada yapılan uygulamayı kınayacagınıza olayı şeriate bağlayıp onu isteyen insanları kınamanıza şaşırıyorum

Allah belalarını versin komple, seriatın parmagı kestigi alete üfleyim.

Son düzenleme:
Şeriat din kuralları demek, dini ve dünyevi hükümlerin tamamı demek evet...
Yanlışsam düzeltin ama şeriatle yönetilen ülkelerde kimse bunu Allah'ın hükümlerine göre uygulamıyor.
Kendi kafasına göre ve gayet gaddarca uyguluyor. İnsanlık dışı...
İnsanoğlunun elinin değdiği her şey yozlaştığı için şeriat istemek bu bağlamda garip...
Şeriatle yönetilsek bizim sonumuzda bu şekilde olacak. Şeriati kendi lehine kullanacaklar.

İran'a gidip sesim kısılana kadar....vicdansızlarrrr...Rabbim belanızı versin.....hangi din bu kadar hoşgörüsüz şiddet yanlısı olabilir.....diye o meydanda bağırmak istiyorum...sadece

ve hep bunlar. bu zihniyetler...dünyaya İslamiyeti öcü olarak gösterenler..... Allah gelsin hakkınızdan

eşimde dün diyordu ki iran turistik yer olarak çok güzelmiş gidelim... oldu canım
Gerçekten Iran muthis bir yerdir hatta orada bulunan bir dagin elektrik akimi sayesinde bir cok hastaliga hatta AIDS' e bile tedavi isigi tuttugu soylenir ve oradan sifa bulan cok kişi vardir ozellikle romatizmal agrilar basta olmak uzere. Muthis bir dogasi vardir.

Kadınlardan bu kadar çok korkuyorlar çünkü kadın eğitimli olursa çocuklarını da eğitir ve bir nesil eğitilir.
O zaman da bazılarının ekmeğindeki yağ-bal eksilir.

Turkiye'de haklari kisitlanan kadinlar Iran'a gitseler butun haklarini ellerine alabilirler. O haber yalan yanlis bilgilerle dolu. Yok kadinlarin onu kesiliyormus. Saka yapiyorlar bence. Cunku Iran'da butun kadinlar okumustur ve Ingilizceyi de ana dilleri gibi bilirler. Cahil kadin asla goremezsiniz. Cesitli yarismalara katilirlar. Ozel olarak alanlari vardir. Atcilik, yuzme, basketbol, voleybol ve her turli imkana kadinlar sahiptir. Kadinlar istedikleri zaman her seye ulasabilirler. Irani herkes yanlis tanitiyor boyle yalan dolan haberlerle. Ben inanmiyorum sahsen o adamin oruc tutmadigi icin yakilmasini ( tabiki de bu vahsice ne olursa olsun yapilmamaliydi) ama Iran ramazan falan filan onemsemez ki. Onlar icin sadece Nevruz onemlidir. Artik kalmadi oyle milleti yakmak. Sadece belli kurallari vardir ve kurallara insanlar uyuyor. Butun Iranlilar sairdir, yazardir, edebiyatlari cok gelismistir. Yani bu tur haberlere inanmayib. Ben de onceden inanirdim ama baktim ki Irandaki kadunlar benden daha özgür yasiyorlar. Resmen hayatlarini yaşıyorlar. Bizzat Iranla iliskisi olan bir insanim ve Tahran Universitesinde tanidigim hocalarim da vsr. Iranli arkadaslarim var. Onemli bir sairlerini taniyorum oyle unlu ki oksurunce bile gazetelere cikiyor. 2 yildir kendisiyle haşır nesirim. Boyle yani. Biraz da bilenin agzindan duymak gerek..
Selametle..

öyleymiş, güzel bir yermiş aslında, ama yıllardır çıkan haberlerden sonra kendimi güvende hissedemem sanırım

öyleymiş, güzel bir yermiş aslında, ama yıllardır çıkan haberlerden sonra kendimi güvende hissedemem sanırım

Yok vallahi hicbir sey yapmiyorlar. Cok acik arkadaslarim gitti sadece basina oylesine bir şal atacaksin o kadar. Ojeye falan dar bir jeane falan filam hic karismiyorlar. Hele de yabancilara hic karismiyorlar. Iran gercekten cok guzel. Bi 10 gunlugune gidecektim ama cok sicak kendime guvenemedim. Bi de asiri ucuz kitap yonunden. Hem de cok ucuz bir ulke. Her sey insanlar icin var ve her yer ucuzluk kaynuyor. Mevlananin mesnevisi bssta olmak uzre her Daldan kitaplari cok ucuza alabilirsiniz
Mesela burada 200 lira olan bir kitap orada 5 lira. Kiyafetler de ayni sekilde. Yani her konuda cok iyi sadece kurallarina uyulmasini istiyorlar. Mesela burada kadina taciz yapildiginda hicbie sey yapmiyir polusler ama orada yapilsa buyuk bir cezasi var ve bence de hakediyorlar. Suclulara cezalarini vermesi cok guzel ama gercek suclulara. Artik iran cook gelisti. Artik bilime bakiyorlar. En son uzaya mekik gondereceklerdi ne oldu hatirlamiyorum..

Ciddi misiniz... Benim bildiğim, duyduğum, okuduğum İran'dan o kadar farklı ki anlattıklarınız... Eğer durum böyleyse biz İrandan bilim açısından gerideyiz yahu. İran bilime bakmaya başladı biz hala Erdoğan frak giyecek mi onu konuşalım.

Iranin bir kismi cok ozgur ama bir kismi da malesef boyle. Benim bir arkadasimin ev arkadasi iranliymis bak fotografini gostereyim cok guzel kiz dedi ben carsafli falan bir kiz bekliyordum sortlu askili bir tip cikti sasirdim diger fotograflarinda da evde icki partisinde kadin erkek fotograflari vardi bi kat daha sasirdim iranin bir kesimi bir duvarla diger kesimden ayrilmis diye biliyorum kiz oyle anlatmis o kesimdekiler serbestmis ve diger tutucu kesime girmeleri yasakmis. Ben de bunu daha bu yil ogrendim. Ha bir de dunya kupasinda iranli opusen bi cift vardi normalde kirbac yemeleri lazim ama :26: neyse ama diger kesimde hakkaten tuhaf yani bi kadinin pazardan salatalik patlican almasi nasil yasak olabilie hayret dogrusu :26:

Gayette ciddiyim tabim ne saniyirdunuz ki?

Edebiyat konusunda gelismisliklerine katiliyorum.
Bir arkadasim anlatmisti sokakta simit vbseyler satan adam bir siir okur aklin hayalin durur demisti :))
Benzer sekilde anlatim dillerinin gelismisligi sinemasina da yansiyor.

Bilim konusunda da iyiler fakat son yillarda sizin yazdigniz gibi oldugunu dusunmuyorum. Deger veriyorlar fakat onlar kulturel olarak buna onem vermeyi icsellestirmisler gibi birsey. Ama ileriteknoloji konusunda calismalarina pek denk gelmedim...

Yasam tarzi olarak da gayet suslu olduklarini biliyorum fakat seriatten kaynakli ya da soyle soyleyeyim bunu algilayis ve uygulayis bicimlerinden dolayi sıkıntılar var bence.

Bu arada kitaplarin cok uygun oldugunu bilmiyordum. Verdigniz mesnevi ornegi vs ingilizce mi? Ve orjinal kitaplar mi?
Siz soyledikten sonra o tarafa gidenlere siparis vermeyi dusunmeye basladim da...
Bir de bizim turkce ceviriler gibi kisitli degildir bu konuda onerebileceginiz bir yayinevi veya cevirmen/yazar var mi?

Ek: aids ile yazdiklariniza dair... dagin elektrik akimi ile ( manyetik alan gibi birsey tarif ediyorsunuz sanirim cunku dogalgaz gibi bir kaynak degil akim) tedavi calismasi pek akla yatkin gelmedi.
Anadoludaki sifali su gibi birsey sanirim. Temiz ve vucudaczarar vermeyecek duzeydeki bir girdi/veri elbet ise de yariyor... manyetizmanin agri kesici ozelligi de var sonucta.
Ama aidsle ilgili detaylari biliyorsaniz dinlemek isterim tabi ki.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…