Ramazan için hazırlık yapan var mı?

Qscar

GüçBendeArtık
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2009
245
5
296
Şanlıurfa
Slm kızlar ramazan geliyo Bana şimdiden bi telaş geldi... 3 yıldır her ramazan kvdemde kalıyoduk Bu ramazan evimizde kalıcaz

Neyse oruçlu olunca yemek yapmak zordur O yüzden bi kaç şey hazırlayıp işimi kolaylaştırmak istyrm Sizlerdende fikir almak istiyorum

Karnı yarık için patlıcan kızartıp buzluğa atıcam Bamya ve yeşil fasulyeyide temizleyip aynen buzluğa Bizde ağzı açık diye bi yemek vardır Lahmacunun küçüğü Onu yapmk zordur ondanda yapayım diyrm Başka ne yapsam acaba Kocişim yemeğe düşkündür ramazanda dahada

Çok ağır şeyler hazırlama bence tatlım zaten geç vakit birde uykuyla arada fazla zaman olmucak ağır gelir yemekler

mantı ve erişte aynı zamanda közde veya fırında biber pişirip buzluğa atabilirsin.biz bolca yapıoruz :)) salataların içinde ve aynı zamanda o kırmızı közlenmiş biberin içine nar ekşisi sarımsak fln yapınca çok güzel oluyor.yemeğin yanına çok iyi bi tercih

ve bir de közlenmiş patlıcan :))) kızarttığında buzluga atarsan tadı bozulabilir:S ama közlendiğinde gayet hoş

Ağzı açık buzlaga koyulur mu ki:26:

Hazirlik filan yapmadim fazla..buzluga zaten pogaca borek koydugumda esim aciktiginda cikarip yiyor (zaten yensin diye yapiyorum) ama ne zaman elimi atsam genelde bitmis oluyor buzluktaki zulam…

Ama gecen haftasonu 1-1,5 kg kadar manti, haluj yaptim…mantida artik sabrim tukenmisti ama…aksam bebek uyuduktan sonra yapmaya baslamistim bir kac defa uyaninca zor oldu..esim sagolsun cocuga bakti ama benim icim pek rahat etmedi.

Manti zor ama haluj daha basit…1,5 kg kadar undan yaklasik 6-7 pisirimlik cikti…o da yeter zaten…sabah aksam manti yiyecek halimiz yok ya…

Ben hafif gecistirmeyi severimde esim yemek seviyor, illa aramiyor ama genede Ramazanda icim rahat etmez yemek olmazsa zaten…

Hayirlisi bakalim..haricinde buzlugumda bezelyem filan var…pilavimin icine kullaniyorum cok guzel oluyor…taze fasulyem var buzlukta…biraz pogaca ve borek filan yapip buzluga atayim diyorum…sahurda filan isitip yemesi kolay olur..

aynen bayanlar banada fikir verir misiniz ramazanda buzluğa neler atılır ne yemekler yapıcaksınız çünkü ben de çalışıyorum

Ev kadını olsam hiç problem olmazdı. Şimdi çok zor olacak...

Ağzı açık buzlaga koyulur mu ki:26:

evet canım niye konulmasınki

hamuru sen yogurup aç ben içini koyar katlarım

olur valla bende katlamasını hiç sevmem zaten :)

Ohhhhhhhhhhhh maşallah daha ne olsun valla Sahura gerçekten çeşit olması lazım yoksa gece yarısı insanın hiç bişey canı yemek istemiyo

Bende Karnı yarık için patlıcan kızartıp buzluğa attım Bamya ve taze fasulye temizledim Lahmacunun harcını hazırladıım hepsini yerleştirdim buzluğa ama daha çok şey yapmam lazım Poğaçada iyi fikirmiş bende hemen yarın yapayım barimmm

Aslında menü de yapmak lazım Kolaylık olur

Gecen sene yeni evliydik cogu aksam kv deydedik yada o bize yemek veriyordu..
Bu sene benden sorumlu yemekler
Bakalim elimden geldigince biseyler yapmaya calisicam

Evet canim 1-2 gun once yaptim 3 tepsi pogaca…yarin kahvaltiya misafirlerim var…mesela yaptigim pogacalardan cikarcam, pratik pratik…

Sahura bazen kalkamiyorum ben yemek icin…ya su icip yatiyorum ya da sadece dislerimi fircalayip yatiyorum…cok zor geliyor yemek yemek..cogu zaman atladim bundan onceki yillarda…uyanmaya alisik oldugumdan belkide bu sene pek zorlanmam bilemiyorum…

Eskiden hatirliyorum annem gece gece kalkip hamur isi yapardi…masaAllahi vardi eski kadinlarin..ama bende o guc yok maalesef…gece gece hic elimi hamura vuramam yaaa…

valla bizde iş yok Benim annemde sahurda neler neler yapardı

Neyse bu arada manti yapamadım ben ya Yetiştiremedim az kaldı ramazana da Dişçiyede gitmem lazım Alllaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhııııım napıcam ben

canim aksam bile yapabilirsin aslinda..maksat basina oturmak...hem zaten bi orduluk yapacak degilsin ya..eger 2 kisiyseniz 1 kilo bile yeter ve bir kac bezi olur en fazla...pogaca filan daha basit tabii..basina oturunca hemencecik oluyor..is basina oturmakta...

Ayy şu başlığı görmesem aklıma bile gelmeyecek hazırlık yapmak

Tek başıma yaşıyorum da ben ne önerirsiniz bana?

Buzluğumda nohut, bezelye ve kuru fasulyem var sadece. Başka ne koyabilirim :26:

Cerkes miyiz neyiz :)) manti haluj dedigin psi halive oluyo dimiii :))

bende mantı, içli köfte , bezelye , fasulye , nohut haşladım koydum, küçük et köfteler yaptım, sarımsak soydum koydum , fellah köftesi yaptım, karnıyarık için patlıcan közledim, sigara böreği sardım koydum, dolmalık biber temizleyip koydum, tatlı olarak kadayıf sardım koydum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…