Kontakt Lens rainbow mu?solotica mı?

nzlsrp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2009
309
0
arkadaşlar ben yaklaşık bir senedir rainbow elite line kullanıyorum ve çok da memnunum ama acaba şimdi napsam diye düşünüyorum rainbowun açık grisini mi alsam yoksa solotica ya mı geçsem bilemedim
keşke ikisinide kullanmış biri olsa da bana yardımcı olsa :Saruboceq:
birde hareli pek tercihim değil haresizlerin daha doğal durduğunu düşünüyorum...

ben ikisini de kullandım ama solotica daha başarılı açık ara farkla..

kullananların görüşüne göre solotica yı daha cok begeniorlar
2 markayıda kullanmadım ama yorumları okuya okuya bu kanıya vardım yerimseniben

rainbow giallo ve solotica quartzo kullanıyorum ama yeşil lenste quartzodan da memnun olmama rağmen doğallık açısından rainbow giallo diyorum ben

Rainbow giallo soloticanın mel rengiyle eş değerdir satrapi ve melinde yanından bile geçemez giallolar .Yani giallo ile quartzoyu kıyaslamak yanlış bence çünkü iki lensin kulvarları çok farklı.Quartzo zaten apayrı mükemmel bir renktir oda rainbowda yok zaten canım:)

Rainbow giallo soloticanın mel rengiyle eş değerdir satrapi ve melinde yanından bile geçemez giallolar .Yani giallo ile quartzoyu kıyaslamak yanlış bence çünkü iki lensin kulvarları çok farklı.Quartzo zaten apayrı mükemmel bir renktir oda rainbowda yok zaten canım:)

kesinlikle haklısın. ben de solotica diyorum

rainbow giallo ve solotica quartzo kullanıyorum ama yeşil lenste quartzodan da memnun olmama rağmen doğallık açısından rainbow giallo diyorum ben

canım bende de şuan rainbow giallo var bi tane daha almak istiyorum.solotica da hidrocharme mell ve quartzo arasında çok kaldım.quartzo rengini çok beğendim ama hafif bombeli duruyomuş sende de ölemi durdu.

bombesi en az olan lensler soloticalardır canım. Ki hiç bir lensde bombe yoktur denemez çünkü gözümüze bir nevi doku takıyor gibiyiz. Bombesiz lens yoktur yani. Custom olsun normal olsun en iyi marka olsun yinede bir küçük bombe vardır. Ama quartzolarımdan çok memnunun hiç bombeli durmuyor .

Solotica çok gözü çok rahatsız eden bir lens. Hidrocoru bile sürekli batma yapıyor. Rainbowu sadece optikçide bi kaç dklığına denedim. Giallo ile soloticanın hidrocor melini karşılaştırırsak, giallo hem daha doğal bir hareye sahip hem de daha canlı bir yeşil. Ama batma onda da oldu. Rahatlık ve kalite açısından ikisi de berbat lensler. Özellikle de gözleriniz numaralıysa.

Solotica çok gözü çok rahatsız eden bir lens. Hidrocoru bile sürekli batma yapıyor. Rainbowu sadece optikçide bi kaç dklığına denedim. Giallo ile soloticanın hidrocor melini karşılaştırırsak, giallo hem daha doğal bir hareye sahip hem de daha canlı bir yeşil. Ama batma onda da oldu. Rahatlık ve kalite açısından ikisi de berbat lensler. Özellikle de gözleriniz numaralıysa.

canım acaba senin gözüne uymamış olabilir mi diametresi vesairesi lensin?ya da senin gözünde aşırı kuruluk gibi birşe olabilir mi?çünkü mesela bende kuruluk var ben suni göz yaşı kullanıyordum lens kullanırken..bir de optiklerde denettikleri lenslerin artık miladı dlmuş oluyor ne yazık ki öyle bir ihtimal de var

yani bu kadar insan hem fikir rahatlığı konusunda soloticanın,rainbowun da öyle acaba dedim hani..ama sana rahat olmamışsa olmamıştır elbet.. peki rahat ettiğin bir lens markası var mı tilbekcim?

bence solotica boyama açısından o kadar da doğal değil.. en azından hem mel hem giallo sahibi biri olarak dia vs.sini geçiyorum, renkleri kesinlikle alakasız!! kimse çıkıp demesin, mel le giallo eşdeğer diye.. giallo evet belki 8 saat sonra batma yapıyor ama doğallıkta hiçbir lens yanına yaklaşamaz, bazen ben bile şaşırıyorum ki ilk taktığımda " nassıııı yaaa?? bu lens nasıl bi lens"dedim, yakınlaştıran aynayla dibine girdim belli diil, neresi benim kendi gözüm neresi diil bilemedim..
rainbow ve solotica için diğer renklerini bilmediğimden yorum yapamam ama seçim mel-giallo arasında ise açık ara giallo.. ama işte dia problemi olmayacak.. çünkü rainbowun diası 14.
bu arada pupil boşluğu için konuşan arkadaşlar: iki lensi üstüste koydum baktım.. solotica 1milim daha dar ama keskin bir şekilde çember oluşuyor.. giallo boyama şeklinden kaynaklı girintili çıkıntılı bir pupil boşluğu yaratıyor, bu da kendi göz renginizle uyum sağlamasını sağlıyor.. yani öyle çevre yeşil içi kahve bariz belli diil..

bence solotica boyama açısından o kadar da doğal değil.. en azından hem mel hem giallo sahibi biri olarak dia vs.sini geçiyorum, renkleri kesinlikle alakasız!! kimse çıkıp demesin, mel le giallo eşdeğer diye.. giallo evet belki 8 saat sonra batma yapıyor ama doğallıkta hiçbir lens yanına yaklaşamaz, bazen ben bile şaşırıyorum ki ilk taktığımda " nassıııı yaaa?? bu lens nasıl bi lens"dedim, yakınlaştıran aynayla dibine girdim belli diil, neresi benim kendi gözüm neresi diil bilemedim..
rainbow ve solotica için diğer renklerini bilmediğimden yorum yapamam ama seçim mel-giallo arasında ise açık ara giallo.. ama işte dia problemi olmayacak.. çünkü rainbowun diası 14.
bu arada pupil boşluğu için konuşan arkadaşlar: iki lensi üstüste koydum baktım.. solotica 1milim daha dar ama keskin bir şekilde çember oluşuyor.. giallo boyama şeklinden kaynaklı girintili çıkıntılı bir pupil boşluğu yaratıyor, bu da kendi göz renginizle uyum sağlamasını sağlıyor.. yani öyle çevre yeşil içi kahve bariz belli diil..

görüşlerine saygı duyuyorum canım..tabi ki soloticanın da mutlaka kusurları vardır..hepsi kul yapısı sonuçta...solotica herkese uyar demek doğru değil..yada herhangi bir başka marka için de aynı şey geçerli..
tabi bir de doğal göz renginin hatta tonlarının farkı, kişisel zevkler, beklentiler vesaire herşeyimiz birbirimizden farklı olduğu için fikir ayrılıkları doğaldır tabi ki :)
ben 2 markayı da kullandım ve 2 sinde de dia sorunu yaşamadım..diamı hiç ölçtürmedim bilmiyorum ama irisim büyüktür..belki ondan oluyor2 si de bilemiyorum..
senin göz rengin daha açıktı yanlış hatırlamıyorsam..ben kahve gözlü bir kullanıcı olarak diyebilirim ki..pupil boşluğundan şikayetçi olduğum için pupil görüntüsü en az olsun diye rainbow dark green aldım pupil onda bile kendini gösterdi...(ki bu renk kahve gözü siyaha çevirecek kadar koyu bir renk)
bu da bahsettiğim dark greenin kendi gözümde resmi...

Uploaded with ImageShack.us

bunlar da kendi gözümde rainbow giallo..pupil ile lensin arasındaki bariz renk farkı açıkca görülüyor..

belki şöyle diyebiliriz..soloticanın renkleri kahve gözler için daha uygun olabilir..rainbow ise açık gözlerde daha iyi sonuç veriyor olabilir...rainbowdan 6 farklı renk kullandım hepsinde pupil sorunu yaşadım..

Son düzenleme:
görüşlerine saygı duyuyorum canım..tabi ki soloticanın da mutlaka kusurları vardır..hepsi kul yapısı sonuçta...solotica herkese uyar demek doğru değil..yada herhangi bir başka marka için de aynı şey geçerli..
tabi bir de doğal göz renginin hatta tonlarının farkı, kişisel zevkler, beklentiler vesaire herşeyimiz birbirimizden farklı olduğu için fikir ayrılıkları doğaldır tabi ki :)
ben 2 markayı da kullandım ve 2 sinde de dia sorunu yaşamadım..diamı hiç ölçtürmedim bilmiyorum ama irisim büyüktür..belki ondan oluyor2 si de bilemiyorum..
senin göz rengin daha açıktı yanlış hatırlamıyorsam..ben kahve gözlü bir kullanıcı olarak diyebilirim ki..pupil boşluğundan şikayetçi olduğum için pupil görüntüsü en az olsun diye rainbow dark green aldım pupil onda bile kendini gösterdi...(ki bu renk kahve gözü siyaha çevirecek kadar koyu bir renk)
bu da bahsettiğim dark greenin kendi gözümde resmi...

bunlar da kendi gözümde rainbow giallo..pupil ile lensin arasındaki bariz renk farkı açıkca görülüyor..

belki şöyle diyebiliriz..soloticanın renkleri kahve gözler için daha uygun olabilir..rainbow ise açık gözlerde daha iyi sonuç veriyor olabilir...rainbowdan 6 farklı renk kullandım hepsinde pupil sorunu yaşadım..

zaten lenste doğal görüntünün göze göre değiştiğini hep belirttim ben.. hatta özellikle belirttim ki kimse sonradan zarara uğramasın..
ben solotica doğal diil demiyorum ki,boyaması o kadar da doğal diil diyorum.. yoksa gözde duruşunu zaten fotoğraflayıp koydum daha önce siteye.. bir de pupil boşluğu-geçişi halka şeklinde olduğundan kendi göz rengi lense uymayanlarda görüntü olarak estetik durmuyor ki bu her marka için geçerli olabilir yoksa solotica günlük kullanımda kesinlikle çok daha yumuşak ve rahat, rainbow batma yapıyor bir süre sonra(ki bu cümleyi de daha önce kurdum)belki giallolarımızın yıl-serileri farklıdır,çünkü benimkinin pupil boşluğu halka şeklinde diil,girintili çıkıntılı..
özellikle belirtmek istediğim şey şu: eğer ki lensi 8 saatten fazla kullanmıyorsak marka konusunda rainbow çok iyi bir seçenek ve zaten rainbow satan optikçilerde deneme şansı da oluyor..

yazmayı unutmuşum, mel ile giallo arasındaydı benim kıyasım.. mel eskiden giallo ile çok yakınmış ama yeni seri çok değişik-renk tonu olarak kesinlikle alakasız:giallo baz olarak sarı,mel açık kahvemsi gibi(daha önce fotosunu koymuştum lens kabında) hatta ve hatta sitede uzun zamandır mel kullanıp şu andaki serinin rengini beğenmeyip bir sonraki seriyi bekleyen çok kişi var.. yani giallo ve mel kıyaslanamaz bence bu kıyas quartzo ice gibi alakasız bence..
(yanlış anlamalara önlem yine yazıyorum-rainbow ve solotica kıyaslamıyorum çünkü sadece birer rengini kullandım ama günde 8 saatten fazla kullanacaksanız lensi solotica alın-ama mel rengini eski fotolardaki gibi beklemeyin)

zaten lenste doğal görüntünün göze göre değiştiğini hep belirttim ben.. hatta özellikle belirttim ki kimse sonradan zarara uğramasın..
ben solotica doğal diil demiyorum ki,boyaması o kadar da doğal diil diyorum.. yoksa gözde duruşunu zaten fotoğraflayıp koydum daha önce siteye.. bir de pupil boşluğu-geçişi halka şeklinde olduğundan kendi göz rengi lense uymayanlarda görüntü olarak estetik durmuyor ki bu her marka için geçerli olabilir yoksa solotica günlük kullanımda kesinlikle çok daha yumuşak ve rahat, rainbow batma yapıyor bir süre sonra(ki bu cümleyi de daha önce kurdum)belki giallolarımızın yıl-serileri farklıdır,çünkü benimkinin pupil boşluğu halka şeklinde diil,girintili çıkıntılı..
özellikle belirtmek istediğim şey şu: eğer ki lensi 8 saatten fazla kullanmıyorsak marka konusunda rainbow çok iyi bir seçenek ve zaten rainbow satan optikçilerde deneme şansı da oluyor..

ben de aksini söylemedim zaten..lütfen görüşlerimi karşı çıkmak adına yazıyorum gibi algılamanı istemiyorum..göz rengine göre doğal görünüm olayının değiştiği konusunda hemfikiriz ....ben sadece kahve gözlü bir kullanıcı olarak yorum yapabilirim..başka bir açıdan olaya bakmam mümkün değil...
ve ben rainbowun hiçbir renginde kahverengi gözlerimle doğal görünüm yakalayamadım ne yazıkki...evet dokusu güzel..renkleri de duru..ama bunlar benim için yeterli olmadı...solotica alana kadar da severek kullandım bu markayı ne kadar pupilden sorun çeksem de...
ama tabi ki renk seçimine de bağlı..bunda da hemfikiriz sanırım...ben soloticanın kahve göze en yakın olan koyu renklerini seçtiğim için memnun kaldım...koyu mavi koyu yeşil gibi yani...eğer ki mel almış olsaydım ben de kızıl kahve gözlerimle ve lensin sarısıyla sorun yaşayacaktım gialloda yaşadığım gibi....hem renkten memnun olmak hem de pupil görünüşünden ve renk dokusundan aynı anda memnun olmak nadiren yaşanan bir durum..maalesef tek bir lenste hepsinin birarada bulamıyoruz...ben şimdilik ideal lensimi buldum ama sonrası Allah kerim..
soloticanın koyu renklerinden memnun kaldım koyu yeşilinden..ama rainbowun koyu yeşilinden memnun kalmadım...

rainbowun yapısı sonradan değiştimi bilmiyorum ama zaten dark green ile giallonun pupil yapıları farklıydı..dark greenin pupili gialloya göre çok daha geniş...kısa aralıklarla da almış olsam...ikisinin de pupili düzgün daire şeklinde değildi yamuk pupilliydi...

Son düzenleme:
yazmayı unutmuşum, mel ile giallo arasındaydı benim kıyasım.. mel eskiden giallo ile çok yakınmış ama yeni seri çok değişik-renk tonu olarak kesinlikle alakasız:giallo baz olarak sarı,mel açık kahvemsi gibi(daha önce fotosunu koymuştum lens kabında) hatta ve hatta sitede uzun zamandır mel kullanıp şu andaki serinin rengini beğenmeyip bir sonraki seriyi bekleyen çok kişi var.. yani giallo ve mel kıyaslanamaz bence bu kıyas quartzo ice gibi alakasız bence..
(yanlış anlamalara önlem yine yazıyorum-rainbow ve solotica kıyaslamıyorum çünkü sadece birer rengini kullandım ama günde 8 saatten fazla kullanacaksanız lensi solotica alın-ama mel rengini eski fotolardaki gibi beklemeyin)

ben de görüş belirtirken rainbow- solotica çekişmesine girmiyorum öyle bir amacım yok..
ama giallo da dahil rainbowdan 6 farklı renk kullanmış birisi olarak da rainbow hakkında fikir belirtmeyi kendime hak olarak görebileceğimi düşünüyorum...
az önce bahsettiğimiz pupil konusunu da senin pupil hakkındaki görüşlerin üzerine yazdım..çünkü söylediklerin kahve gözlüler için geçerli değil..kahve gözlüleri yanıltmaması için görüş belirttim...belki senin gözünde rainbow giallonun pupili sorun teşkil etmeyebilir ama benim kahve gözümde giallo rengi de dahil olmak üzere kullandığım bütün renklerde pupil sorunu yaşadım...açık renklerinde de koyu renklerinde de....ancak soloticanın koyu renklerinde pupil sorunum olmadı çok şükür...ama daha önce de dediğim gibi belki mel almış olsaydım aynı görüşte olmayabilirdim...ama rainbowun koyu yeşili mi..yoksa soloticanın koyu yeşili mi dersen tabi ki soloticanın koyu yeşili daha iyi geldi bana...

rainbow daha iyidir yada solotica daha iyidir demiyorum..demek istediğim şey..kahve gözlü olup da rainbow düşünenlerin pupil görünüşü konusunda sorun yaşayabilecekleri konusunda uyarmaya çalışıyorum..kahve gözlü birisi olarak ben bu renk gözlere rainbowu tavsiye etmiyorum..en açık rengini de kullandım en koyusunu da....rainbowlar daha açık kahvelere ela gözlere veya bal rengi gözlere daha uygun (senin gözün gibi olan gözlere yani) solotica ise belki de daha koyu gözlerde daha iyi sonuç veren bir lens olabilir...

Son düzenleme:
X