• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

rahmimi aldirdim

olivia

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
5.055
5.694
248
Arkadaslar nerdeyse bir senedir süren kanamalarim yüzünden, gecen hafta acik ameliyatla rahmimi aldirmak mecburiyettinde kaldim.
Myomlarim öyle azmislardiki, kanamalarimi durdurmakta zorluk cekiyordum, birde bu halde calismak iskence gibiydi resmen.
Baktik caresi yok gittikce kötüye gidiyorum, hatta bundan 3 ay öncede yine narkoz yiyip, kürtaj yapildi rahmime ( yani gercek kürtaj degilde öyle diyorlar, icten rahmi temizlemeye ) ama onunda faydasi olmadi kanamalar devam etti, ama ne kanamalar külce külce pihtilasmis kan ile birlikte akiyordu.
Bugün persembe ve bir haftadir ameliyatimi oldum, tabiki kolay degil ilk günler ama inanirmisiniz artik kanama yasamayacigim diye seviniyorum.
Kan degerlerim cok düsmüstü yüksek dozda demir haplari aliyorum ve uzun bir sürede kullanmam lazim zira vücudumda felaket demir eksikligi var, tüm bu hastaligi yasayanlara sifa ve sihhat diliyorum.
Sayet bu konuda sorusu olan varsa seve seve cevaplarim, gercekten ölmüyorsun ama nerdeyse ölüme götürecekmis gibide cekiyor insan.
Herkese saglik diliyorum. Sevgiler.

merhaba benim de rahmin dışından kaynaklı bir miyomum var.seninki tam olarak neredeydi?ve kaç cm çapında.bana da ameliyat dediler de daha çocuk sahibi olmadığım için riske atmak istemedim.

geçmiş olsun
aynı dertten yeni eltim ameliyat oldu
10 cm biri 1,5 cm biri miyom alındı
ama doktorumuz çok iyiydi rahme dokunmadılar şükür

Benimki isin ilginc tarafi rahmin disinda olan myomlarda varmis ve rahim kaslarinin icindede ne yazikki onun icin temizleme fayda etmedi :(
Bende hep rahmin icinde olur zannetmistim.
Lilyumane o zaman bir an önce hamile kalmaya calis bence, sayet daha senin fazla büyümeden ve bendeki gibi sorun cikarmadan. gecmis olsun.
leylek82 demekki eltinin benim gibi asiri kanamasi yokmus, ve belkide ulasilir bir yerdelermis tahminim.
Iyikide almamislar, Allah o doktorlardan razi olsun ve gecmis olsun eltine. Alttanmi temizlediler canim yoksa karin bölgesindemi dikisi var?
pptya87 benim myomlarimin bazilarini ultrasonda gördük ama elle anlasilmiyor galiba cünkü öyle birsey yapmadilar.
Tam neticeyi daha almadim kac miyom vardi ve ne kadardilar, fakat ölümden döndüm inanin. Hep uzattim hani belki durur kanamalar diye ama son 3 ay daha bir artmisti kanamalarim, normal hayatimi cok etkiledigi icin son caremdi.

zaten çocuk istemiyordun,hayırlı olmuş senin açından...

geçmiş olsun. annemde aynı ameliyatı geçen sene ldu.
myomları nedeniyle çok kanamsı vardı ve yaşam standardı iyice düşmüştü.
myomlarının bir kısmı usg de görünmüştü ama biri oldukça büyüktü
doktoru ameliattan sonra 3 aylık gebelik kadar myom çıkardıklarını söyledi
tabii annemin yaşıda ileri olduğu için yumurtaıklarınıda aldılar. şu anda çok rahat
sizede geçmiş olsun.

benim annemde sizin gibiydi bizim buradaki doktorlar anlamislardi ve baska sehre gitmisti aninda mudale ve babamdan imza almislar 70% masadan kalkamiyacak demisler bizim haberimiz yokmu biz kucuktuk mudalede etmesekte 3 gun icinde olecek cunku vucutunda hic kan kalmamis sonra allah sukurler olsun annem 1 ay hastande kaldi sonra kan degerleri normal dondugu zamanda ameliyat oldu 2001'de simdi gayet saglik ve allah onu bize bagasladi ama cok kotu zamanardi babam onlari tek basina yasamis annem ilaclarina cola ve gazoz diyodu cola kani icindi gazozsa demiri icindi ama simdi cok saglik sizede gecmis olsun allah sizi ailenize bagaslamis en onemlside bu degilmi

CANIM GEÇMİŞ OLSUN BENDE 20 GÜN ÖNCE SOL YUMURTALIĞIMI ALDIRDIM...sol yumurtalığımdaki kist vardı 6 cmdi çok büyümüş mecbur ameliyat oldum.sağ yumurtalığımda da kist var inş yokolur.evlenicem 1 yıl sonra çocuk sahibi olmak istiyorum...

slm kızlar bende çocuk için 3yıldır tedavi görüyorum geçen hafta dr.gittiğimde 14 16 mm boyunda miyom var dedi küçük dedi uterus ön duvarında yazıyor usg kağıdında bu miyom büyürmü arkadaşlar bebekte istiyoruz nolcak bu miyom böyle

Arkadaslar nerdeyse bir senedir süren kanamalarim yüzünden, gecen hafta acik ameliyatla rahmimi aldirmak mecburiyettinde kaldim.
Myomlarim öyle azmislardiki, kanamalarimi durdurmakta zorluk cekiyordum, birde bu halde calismak iskence gibiydi resmen.
Baktik caresi yok gittikce kötüye gidiyorum, hatta bundan 3 ay öncede yine narkoz yiyip, kürtaj yapildi rahmime ( yani gercek kürtaj degilde öyle diyorlar, icten rahmi temizlemeye ) ama onunda faydasi olmadi kanamalar devam etti, ama ne kanamalar külce külce pihtilasmis kan ile birlikte akiyordu.
Bugün persembe ve bir haftadir ameliyatimi oldum, tabiki kolay degil ilk günler ama inanirmisiniz artik kanama yasamayacigim diye seviniyorum.
Kan degerlerim cok düsmüstü yüksek dozda demir haplari aliyorum ve uzun bir sürede kullanmam lazim zira vücudumda felaket demir eksikligi var, tüm bu hastaligi yasayanlara sifa ve sihhat diliyorum.
Sayet bu konuda sorusu olan varsa seve seve cevaplarim, gercekten ölmüyorsun ama nerdeyse ölüme götürecekmis gibide cekiyor insan.
Herkese saglik diliyorum. Sevgiler.
canım çok geçmiş olsun

selam cnm bence küçük miyomun yumurta tembelliği olabilir bi baktır istersen.çok geçmiş olsun bende ilerde bebek istiyorum tek yumurtalığım var oda kistli inş isteyen herkesin bebeği olur

slm kızlar bende çocuk için 3yıldır tedavi görüyorum geçen hafta dr.gittiğimde 14 16 mm boyunda miyom var dedi küçük dedi uterus ön duvarında yazıyor usg kağıdında bu miyom büyürmü arkadaşlar bebekte istiyoruz nolcak bu miyom böyle
Canım, myomun rahminin neresinde olduğu önemli..rahim içinde,rahim dışında veya rahim kası içinde olabilir..benim rahmimin myom olmayan yeri yok..Ama hamile kalmama engel olmadı..Uterus ön duvarında diyorsa sanırım rahmin dışında..saplı myomsa kolayca alınıyor o myomlar,endişe etme..Hamilelik sırasında büyüyebiliyor...
selam cnm bence küçük miyomun yumurta tembelliği olabilir bi baktır istersen.çok geçmiş olsun bende ilerde bebek istiyorum tek yumurtalığım var oda kistli inş isteyen herkesin bebeği olur

Alakası yok canım..Yumurta tembelliği ile rahimdeki myomların alakası yok...2 yumurtalığımda gayet iyi çalışıyor,her tür myomun olduğu bir rahme sahibim..Adenomyozis olduğu gibi rahmim..ALLAH nasib ederse ve istersen inşallah bebek sahibi olursun..

Back