rahimi alınmış arkadaşlar neler yaşıyorsunuz.

ebrizm

Prenses Beril in annesi
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2007
2.133
14
Ben çok kötüyüm 2008 ekim ayında gebeliğimin 34+2. haftsında acil doğuma alındım iki kızımla çıkacağım hayalleriyle girdiğim doğudan 7 saatlik bir operasyon iki kızımdan birinin yaşamının sonlandığıonı diğerininde yaşam savaşını verdiği ve rahimimin durmayan kanama sonucu alınmış olduğunu öğrendim. Hala kendimi topalıyamadım bir kızm var allaha şükür ama ben 3 kardeşe sahibim kızımın bir kardeşinin olamıyacak olmasını kabullenemiyorum. bilmiyorum neden ve çok sinirli oldum küçücük şeyler bile beni acayip sinirlendirir oldu bu durumu yaşayanlar varsa aranızda siz neler yaşıyorsunuz

Büyük geçmiş olsun ama ne mutlu size ne şanslısınızki diğer kızınız yaşıyor. Aksine öfkelenmek yerine şükredin. Allah size birinide olsa bağışlamış ne güzel. Elbetteki üzüleceksiniz ama bu kötü olaydan en azından yaranızı saracak bir bebeğe kavuşmuşsunuz. Allah ona uzun sağlıklı ömürler versin.

valla canım arkadaşım şükret allah aşkına hiç bebeği olmayıp rahmi alınanlar var sakın üzme kendini şükrettt bol bol allah evladına uuuzzzzzzzunnnn ömürler evrsin inşallahhh .tabi duyguların çok değişir menapoza girdin tıpben çok normal bu anneminde rahmi alınmıştı 2002 senesinde 42 yaş menapoz için çok erken ama sana görede ileriki bi yaş sanırım ama anacığım hep spor yaptı bol bol yürüdü ve çok süt içti asla hormon hapı kullanmadı sende kullanma doğal yollarla ruhsal durumunu dengelemeye çalış hiç öyle üzülme okey

Merhaba! Allahim bebisinize uzun omurler nasip etsin! Ikinci kizini Allahim SIZLERE bagisladi Hayirli bir evlat olarak buyuyup sadece iyiligini mutlulugunu gormeyi nasip etsin! Anneli-babali buyumeyi nasip etsin! Dusunmeden birsey demek cok zor.

Sadece Allah yardimcin olsun! Keni basina atlatmak zor oldugu icin ne kadar esin ailen yaninda olsa bile bazen insan boyle durumlarla yalniz basedemes. Bir psikologtan yardim istemek en dogrusu gibi. Sonucta hayat akip gidiyor sinirlenerek ve uzulerek insan ister istemes hastaliga yol acar.
Bir dr yardim almalisin! Allah Yardimcin olsun!

zeyhat , mehril, kuka çok teşekkürler destekleriniz için ve iyi dilekleriniz için. Gerçekten kukanın dediği gibi baş edemiyorumn artık sürekli aklımda öyle yapmasaydım böyle yapmasaydım o gün değil önceki gün dr a gitseydim. ve çok halsizim artık çok çabuk yoruluyorum.

çok geçmiş olsun ama bulunduğun duruma şükretmelisin canım. ya o bir çocuğunda olmasaydı. kk da senelerini harcayan fakat anne olamayan kişiler o kadar çokki. herşeyde bir hayır vardır bunu unutma. en iyisi böyleymiş böyle olmuş.

zeyhat , mehril, kuka çok teşekkürler destekleriniz için ve iyi dilekleriniz için. Gerçekten kukanın dediği gibi baş edemiyorumn artık sürekli aklımda öyle yapmasaydım böyle yapmasaydım o gün değil önceki gün dr a gitseydim. ve çok halsizim artık çok çabuk yoruluyorum.

Canim Her insan psikolojik sorunu yasar herkez depressiyona girebilir bu hayattir. Suana kadar olecegim galiba bu icten cikamam cok kotuyum dayanamam dedigim zamanlarim az olmadi. Bunlar da gecti cok sukur.

Insan buniyesinde var sey basimiza bir kaza gelince sanki hayatta yalniz kalmis hisediyoruz.Etrafimizda anne-baba/ kardes/ esimiz olsa bile yalniz hisediyoruz. bu normal burdaki onemli sey derin depressiyona girmeden yardim lazim oldugu zaman yardim sormayi ve zamaninda alabilmeliyiz.Canim zaman gecirmedin bir psikologa gitsen.kendin ugrasacak bu konuyu unutturacak seyleri bulup ugrassan iyi olur.

Suan yaninda Allaha binkat sukurler olsun ki bebisin var onun gelecegi icin onunla birlikte guzel gunler bekledigi icin ugrasmalisin.Dr erteleme.Zamanla bunlar gececektir.

Allah yardimcin olsun!

Balimnur iyi anlatmis.Senelerce bir evlat icin ugrasanlardanim. Allahim hepimize yardimci olsun!

çok teşekkürler arkadaşlar haklısınız inanın yardımı alacak kadar bile vaktim kalmıyor iş tempom çok yüksek. kızımla ilgili sağlık sorunları var drlarda koşturup duruyorum bu koşuşturmacada bile kendimi kötü hissedebiliyorum.

mutlaka hiç evlat sahibi olamamakta çok zordur. ama ben kızımıda çok aklıma takıyorum zaten çok geç anne oldum ve bana ihtiyaç duyacağı yaşta belki yanında olamıycam yada ona bir faydam olmıycak ama bir kardeşi olsaydı bambaşkaydı hayattta hep bir desteği olucaktı.

çook geçmiş olsun ablacım. Anneminde rahmi alındı fakat Allaha şükür biz 3 kardeşiz...Bir anda menopoza girdiği için şuan çok zorluk çekiyor, ter basıyor, acayip sinirleniyor sizde öylemisiniz acaba...Çok değişti bu aralar çok tedirgin acaba psikolojikmi??

ebrizmcim merhaba! olumsuz seyleri dusunme.Benim yanimda beraber calisan bir bayan 38 hatta 40 yasinda cocuk sahibi oldu.Suan 48 yasinda insanin yasm tarzina bagli Allaha sukur 48 yasini kimse vermiyor.cocugu ile beraber oynuyorlar beraber geziyorlar cocuk ise masallah cok zekibiri.Kendisi calisiyor buna rahgen herseye yetisebiliyor. Allahim saaglik verince isterse insan cok seyi basarir.

Yasi dusunerek uzulmene gerek yoktur.

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN bir yandan çok şansız gibi görünsenizde bi yandan çok şanslısınız aslında bir çocuğunuzun olması süper ötesi bişey bir çift ayakkabısı olan birnin başka bir çift ayakkabı daha istemesi gibi bir durum aslında halbuki TEK ÇıFT AYAKKABISI bile OLMAYANLARI düşünüp şükretmeniz lazım..

Hamile kalmak bebek emzirmek patik örmek oda hazırlamak oyuncak almak okula başlamsını görmek gibi bir çok duyguyu yaşayacaksınız ama bunun kıyısından bile geçemeyen insanlar mahvolan hayatlar var...

Hamile kalmak bebek emzirmek patik örmek oda hazırlamak oyuncak almak okula başlamsını görmek gibi bir çok duyguyu yaşayacaksınız ama bunun kıyısından bile geçemeyen insanlar mahvolan hayatlar var...

şükürler olsun bunları yaşıyorum tabiki ama elimdeyken kayıp gitmesini sanırım hazmedemiyorum

durumunuza üzüldüm ama şu açıdan olaya..bir evladınız var ,ya hiç çocuksuz kalsa idiniz..bence bu yüzden çokta dert etmeyin..

emin olun bazen kardeşler hayırlı olmayabiliyor.. O yüzden hayırlısı böyleymiş diye düşünün... Merak etmeyin çocuğunuz açısından tek çocuk olmak çok büyük bir sorun olmaz. Hatta çoğu yerde özenilen kişi haline gelir :KK66:
Allah ona ve size uzun ömürler versin...

emin olun bazen kardeşler hayırlı olmayabiliyor.. O yüzden hayırlısı böyleymiş diye düşünün... Merak etmeyin çocuğunuz açısından tek çocuk olmak çok büyük bir sorun olmaz. Hatta çoğu yerde özenilen kişi haline gelir :KK66:
Allah ona ve size uzun ömürler versin...

çok teşekkür ederim canım doğru zaman zmana avantaj olabilir bu durum

bakın hayatta herzaman başımıza dertler gelebilir. Bu gibi zamanlarda bizden daha kötü durumda olanları görüp şükredelim. Allah size bir çocuğunuzu bağışlamış armağan etmiş. Bütün sevginizi ona verin, bu hallerinizle ona kardeş verememenin acısından çok onu üzmü olursunuz. Burada aylar hatta yıllardır çocuk yolu gözleyenler binbir çareye başvuranlar var. Ne mutlu ki siz annelik duygusunu tatmışsınız. Psikolojik durumunuzu aşmanız tamamen sizin isteğinize ve kendinize iyi bakmanıza bağlı..

Epey zaman olmuş yinede geçmiş olsun, bende geçen sene rahmimi aldırmak zorunda kaldım.
Seni ve psikolojini anlayabiliyorum. Düşününce Kendimizi teselli edecek ve bu halimizede şükretmesini bilecek öyle durumlar varki. En azından çocuğumuz var hiç olmayabilirdide. Veya zorlu bir ameliyat geçirdiğin için diğer bebeğinide kaybedebilir hatta yaşamını bile kaybedebilirdin. ıyi taraflarınıda göz ardı etmemelisin korunma gibi bir durumun artık olmayacak. Her ay adet sıkıntısını çekmeyeceksin. Ayrıca sanıyorumki yumurtalıkların alınmadı.. Yumurtalıklar alınmayınca menopoza girilmiş sayılmıyor. Sadece adet görmüyorsun. Bazı arkadaşlar yanlış aktarmış onuda düzeltmek istedim. Yumurtalıklar alınınca menopoz başlıyor. Rahim alınması menopozu etkilemiyor. O yüzden herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Evlilik yaşantımızda eşimizle herhangi bir uyumsuzluk söz konusu olmuyor dediğim gibi hamile kalma endişesi olmadığı için daha rahat birliktelik yaşanıyor. Bu durumların keyfini çıkarmaya bak bence.... Çocuğunu Allah sizlere bağışlasın sağlıklı uzun ömürlerle mutlu bir yaşam geçirmenizi dilerim.........

X