• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahimde yapışıklık

ruvi1103

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
6
Selam kızlar. 6buçuk ay önce boş gebelik sebebiyle gebeliğimin 12. Haftasında kürtaj oldum. Kürtajdan 2 ay sonra adet olmama sebebiyle kontrole gittiğimde vajinal ultrasonla muayene sonucu eve gidince adet kanaması miktarı ve süresince kanamam oldu. Ama muayende doktorum daha endometriumun ince olduğunu yakın zamanda adet görmeyeceğimi söylemişti. Bu olaydan 2 ay sonra yine kontrole gidince adet olmama sebebiyle yine vajinal ultrason sonucu aynı durumu yaşadım. Yani ultrasondan sonra 2 şer arayla vajinal muayene sonucu adet kanaması benzeri kanamam olmuş oldu. Son kanamadan 1 ay sonra da normal kendiliğimden adet oldum.
Ekstradan bu süreçte kürtaj sonrası 4 5 kez anlık rahim ağrısı yaşadım. Birden rahim bölgeme bir ağrı giriyor. Ayaktaysam direk bekim bükülüyor asla dik duramıyorum. Sanki rahmim aşağı çekiliyor gibi hissediyorum. Bacaklarımı bile oynatamadım o an olduğum yerde iki büklüm kalakaldım. Sonra biraz zaman geçince uzandım, ama uzanınca da çok rahat değildim hareket etmekte, bacaklarımı hareket ettirmekte zorlanıyordum. Böyle bir durum da yaşayınca acaba rahimde yapışıklıl olmuş olabilir mi diye kontrole gideceğim ama öncesinde benzer durum yaşayan var mı diye buraya da sormak istedim

Selam kızlar. 6buçuk ay önce boş gebelik sebebiyle gebeliğimin 12. Haftasında kürtaj oldum. Kürtajdan 2 ay sonra adet olmama sebebiyle kontrole gittiğimde vajinal ultrasonla muayene sonucu eve gidince adet kanaması miktarı ve süresince kanamam oldu. Ama muayende doktorum daha endometriumun ince olduğunu yakın zamanda adet görmeyeceğimi söylemişti. Bu olaydan 2 ay sonra yine kontrole gidince adet olmama sebebiyle yine vajinal ultrason sonucu aynı durumu yaşadım. Yani ultrasondan sonra 2 şer arayla vajinal muayene sonucu adet kanaması benzeri kanamam olmuş oldu. Son kanamadan 1 ay sonra da normal kendiliğimden adet oldum.
Ekstradan bu süreçte kürtaj sonrası 4 5 kez anlık rahim ağrısı yaşadım. Birden rahim bölgeme bir ağrı giriyor. Ayaktaysam direk bekim bükülüyor asla dik duramıyorum. Sanki rahmim aşağı çekiliyor gibi hissediyorum. Bacaklarımı bile oynatamadım o an olduğum yerde iki büklüm kalakaldım. Sonra biraz zaman geçince uzandım, ama uzanınca da çok rahat değildim hareket etmekte, bacaklarımı hareket ettirmekte zorlanıyordum. Böyle bir durum da yaşayınca acaba rahimde yapışıklıl olmuş olabilir mi diye kontrole gideceğim ama öncesinde benzer durum yaşayan var mı diye buraya da sormak istedim
Bende aynı şekilde 8 ay önce bos gebelıkten kürtaj oldum 8 ay gebelık oluşmadı adet duzenım bozuldu 2 ay adet oldum normal sonrasında 2 ay olmadım sonra cok cok gec oldum 45 50 günde olmaya başladım doktorum rahim fılmı ıstedı yarın cekılıcem aynı agrı ve sıkıntılar bendede oldu rahim fılmı sonucunda ne çıkacak bılmıyorum yıne sızede haber verrım sonucları

Geçmiş olsun size de . Bende yarın gideceğim kontrole bakalım ne diyecek. Yazarım buraya. Sizden de beklerim haber. İnşallah çıkmaz bir şey

Bende aynı şekilde 8 ay önce bos gebelıkten kürtaj oldum 8 ay gebelık oluşmadı adet duzenım bozuldu 2 ay adet oldum normal sonrasında 2 ay olmadım sonra cok cok gec oldum 45 50 günde olmaya başladım doktorum rahim fılmı ıstedı yarın cekılıcem aynı agrı ve sıkıntılar bendede oldu rahim fılmı sonucunda ne çıkacak bılmıyorum yıne sızede haber verrım sonucları
Merhaba rahim filmi çektirenildiniz mi nasıl sonuçlandı merak ettim

Merhaba rahim filmi çektirenildiniz mi nasıl sonuçlandı merak ettim
Evt salı günü çekildim cok sükür bısey cıkmadı tüplerım acık rahim şekli duzgun sadece rahimin üst tarafında tırtıklı bır alan oluşmuş dendi ama baska bır doktorla görüştüm gebelıge engel degıl dedı adetlıyken yıne gıdıcem bakalım Ozman ne dıyecek tam yumurtlama günlerımmıs degerlendır dedı

Ben kürtaj olmuştum ertesinde bir belirtim.olmadi ama hamile de kalamadim. Hsg çektirdiğimde rahimde yapışıklık olduğu görüldü. Histereskopi ile rahme spiral takıldı o spiral bir ay rahimde kaldı. Çıkarıldıktan sonra tekrar hsg çektirdiğimde yapışıklık açılmıştı.

Merhaba ilk kürtaj mıydı kaç haftalıktı birde adet düzeniniz nasıldı. Kürtajdan Kaç ay sonra gittiniz hsg filme? Bende kürtaj sonrası gebe kalamadm o yüzden soruyorum. Doktorum altı ay olmuş ilk kürtajda yapışıklık olması cok zor dedi. 1 yıl olmazsa hsg cekerz dedi. Birde işlem zor agrılı mı

Evet ilk kurtajdi. Bebek dokuz haftalikti. Kürtajdan sonra üç dört hafta sonra sanırım adet oldum. Sonra düzenli devam etti. Ona rağmen gebelik olusmadi. Ben bir yıl bekledim ama keşke beklemeseydim. Adetlerim duzenliydi miktari normaldi. Yani yapisikliga dair bir belirtim yoktu. Ama tam bebeğin tutunacagi yerde yapışıklık varmış minimal şekilde. O yüzden farkedilmedi. Yerinizde olsam beklemezdim. Histereskopi ile spiral taktırdım onu soruyorsanız anestezi ile yaptırdığım için bir ağrım sancım olmadı.

Merhaba aynı durama benzer ağrılarım var kürtajım sıkıntılı geçti rahmim ağrıyordu aşağıya çekilme oluyordu .bazende yan ağrısı bel göbek yanınada batma oluyor sizde var mı bende yapıiıkşıltan şüpheleniyorum geçemeyen sıkıntılı huzursuz ağrılarım

Back
X