• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahimde yapışıklık

ruvi1103

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
6
Selam kızlar. 6buçuk ay önce boş gebelik sebebiyle gebeliğimin 12. Haftasında kürtaj oldum. Kürtajdan 2 ay sonra adet olmama sebebiyle kontrole gittiğimde vajinal ultrasonla muayene sonucu eve gidince adet kanaması miktarı ve süresince kanamam oldu. Ama muayende doktorum daha endometriumun ince olduğunu yakın zamanda adet görmeyeceğimi söylemişti. Bu olaydan 2 ay sonra yine kontrole gidince adet olmama sebebiyle yine vajinal ultrason sonucu aynı durumu yaşadım. Yani ultrasondan sonra 2 şer arayla vajinal muayene sonucu adet kanaması benzeri kanamam olmuş oldu. Son kanamadan 1 ay sonra da normal kendiliğimden adet oldum.
Ekstradan bu süreçte kürtaj sonrası 4 5 kez anlık rahim ağrısı yaşadım. Birden rahim bölgeme bir ağrı giriyor. Ayaktaysam direk bekim bükülüyor asla dik duramıyorum. Sanki rahmim aşağı çekiliyor gibi hissediyorum. Bacaklarımı bile oynatamadım o an olduğum yerde iki büklüm kalakaldım. Sonra biraz zaman geçince uzandım, ama uzanınca da çok rahat değildim hareket etmekte, bacaklarımı hareket ettirmekte zorlanıyordum. Böyle bir durum da yaşayınca acaba rahimde yapışıklıl olmuş olabilir mi diye kontrole gideceğim ama öncesinde benzer durum yaşayan var mı diye buraya da sormak istedim

Aşkım bunun la ilgili bir bilgim yok ama yapışıklık olacak olsa doktor 2 kere muayene etmiş anlardı bence enfeksiyon da ağrı yapabilir ve kürtaj adet düzensizliği yapıyor diye duymuştum Allah iyiliğini versin istersen bir smear resti ver

Ben de temmuz ayında düşük sonrası kürtaj oldum.adet göremedim yedi ay.bu süreçte doktora gittim ama yapışıklıktan şüphelenmediler.baya bir doktor gezdim.sonra tekirdağ üniversite hastanesine gittim.ofis tipi hs yapıldı ve tam yapışıklık varmış.açıldı ama tekrar yapışma ihtimali varmış.umarım yapışmaz çünkü gerçekten acılı bir işlem.kürtaj sonrasında adette azalma varsa veya olmuyorsa yapışıklık yüksek ihtimal.benim yedi ay boyunca gittiğim doktorlar ısrarla yapışıklık yok dediler bir sürü ilaç kullandım.iyi doktorlara gitmek gerek.bahsettiğin ağrı bende de oldu iki büklüm oldum hs öncesi.tüpler kanamış. Vakit geçirmeden iyi bir doktora görünün derim.

Back
X