• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahimde yapışıklık - sulu ultrason

iwy7

hayat seni seviyorum
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2008
1.117
471
648
Merhaba arkadaşlar;
Yaklaşık 10 gün önce hsg (rahim filmi) çektirdim. Filmde rahimin tam ortasında siyah bir bölge var, yani ilaç dolmamış o bölgeye...Doktorum o bölgede yapışıklık olabilceğini söyledi, diğer adet bitiminde sulu ultrasonda bakalım dedi.
Bilgisi olanlara sorularım şunlar:
- Sulu ultrason acı veren bir işlem mi, rahim filmi gibi mi?
- Rahimde yapışıklık sorunu yaşayan arkadaşlar sizin filmlerinizde böyle miydi?
- Rahimde yapışıklık olanların adet göremediği yada çok az gördüğünü okudum buralarda ama benim adetlerim gayet normal aranızda böyle olan var mı?
- Film çekilmesi esnasındaki kasılmadan dolayı yapışık gibi çıkmış olabilir mi sizce?
- Ben 1,5 yıl önce düşük yapmıştım ondan sonra olmuş olabilir dedi dr böyle bir durum yaşayan var mı?

Çok sorduğum için kızmayın lütfen yardımcı olan herkese teşekkürler şimdiden

öncelikle sulu ultrason nedir bilmiyorum ama rahim yapışıklığı düşük ve kürtaj dan sonra olabiliyormuş.
kasılmadan dolayı yapışık çıktığı sanmıyorum çünkü benim kadar kasılan bir insan olmamıştır resmen kaskatı bir şekilde çektirdim ve acısından dolayı nefes bile almadım ona rağmen açık ve tertemiz çıktı.
adet konusuna gelirsek benim kesin rahimimde yapışıklık var diyordum ben çünkü damla damla adet oluyorum ama allaha şükür hiç bi yerimde bi sorun yok.
çok geçmiş olsun canım inş ağrısız sızısız atlatırsın.

Merhaba arkadaşlar;
Yaklaşık 10 gün önce hsg (rahim filmi) çektirdim. Filmde rahimin tam ortasında siyah bir bölge var, yani ilaç dolmamış o bölgeye...Doktorum o bölgede yapışıklık olabilceğini söyledi, diğer adet bitiminde sulu ultrasonda bakalım dedi.
Bilgisi olanlara sorularım şunlar:
- Sulu ultrason acı veren bir işlem mi, rahim filmi gibi mi?
- Rahimde yapışıklık sorunu yaşayan arkadaşlar sizin filmlerinizde böyle miydi?
- Rahimde yapışıklık olanların adet göremediği yada çok az gördüğünü okudum buralarda ama benim adetlerim gayet normal aranızda böyle olan var mı?
- Film çekilmesi esnasındaki kasılmadan dolayı yapışık gibi çıkmış olabilir mi sizce?
- Ben 1,5 yıl önce düşük yapmıştım ondan sonra olmuş olabilir dedi dr böyle bir durum yaşayan var mı?

Çok sorduğum için kızmayın lütfen yardımcı olan herkese teşekkürler şimdiden

-2 kez rahim filmi çekildim genel anestezi aldım çok çok korktuğum için.canım da kıymetlidir baya.ama sulu ultrasyon da kesinlikle hiç bir ağrı sızı yok.
normal vajinal muayene yalnız içeriye enjektörle su sıkıyorlar.(ucunda iğne yok)
ağrı eşiğim çok düşüktür ona rağmen inanın korkulacak bişey değil.
-rahimimde yapışıklık yok bilemicem.
-yok canım yapışıklıkla bi alakası yoktur sanmam
-kesinlikle film sırasında yapışık çıkma ihtimali var.çünkü bizzat yaşadım canım.
ilk rahim filmimde sol tüpüm tıkalı dendi.hakkaten filme baktık tıkalı.
aylarca ağladım.4-5 ay sonra başka bir doktora gittim tekrar çekecem dedi ve iki tüpüm de açık.sebebi spazmmış.
-evet düşükten sonra rahimde yapışıklık olabiliyor malesef.

Minikkedicik sulu ultrason konusundaki sözlerin beni çok rahatlattı. Rahim filmim berbat geçti, böyle bir acıyı bir de histereskopide hissetmiştim felaketti yani :(( doktor nasıl kızdı çok kastın böyle yaparsan doğru çıkmaz bi daha çekilmek zorunda kalırsın dedi ama elimde olmadı malesef. Dolayısıyla artık herşeyden korkar oldum, sanırım benimde ağrı eşiğimde düşük, inşallah dediğin gibidir kolayca atlatırım.
cevabın için teşekkürler canım

öncelikle sulu ultrason nedir bilmiyorum ama rahim yapışıklığı düşük ve kürtaj dan sonra olabiliyormuş.
kasılmadan dolayı yapışık çıktığı sanmıyorum çünkü benim kadar kasılan bir insan olmamıştır resmen kaskatı bir şekilde çektirdim ve acısından dolayı nefes bile almadım ona rağmen açık ve tertemiz çıktı.
adet konusuna gelirsek benim kesin rahimimde yapışıklık var diyordum ben çünkü damla damla adet oluyorum ama allaha şükür hiç bi yerimde bi sorun yok.
çok geçmiş olsun canım inş ağrısız sızısız atlatırsın.

Cevabın için teşekkür ederim, dediğin gibi benimde düşükten sonra oldu sanırım, daha önce histereskopide yapılmıştı ( gebelikten önce) hiç bir sorun yoktu.
Adetim falan gayet normal günü saati şaşmaz ama belki küçük bir yapışıklıktır ultrasondan sonra kesin belli olacak bakalım.

Minikkedicik sulu ultrason konusundaki sözlerin beni çok rahatlattı. Rahim filmim berbat geçti, böyle bir acıyı bir de histereskopide hissetmiştim felaketti yani :(( doktor nasıl kızdı çok kastın böyle yaparsan doğru çıkmaz bi daha çekilmek zorunda kalırsın dedi ama elimde olmadı malesef. Dolayısıyla artık herşeyden korkar oldum, sanırım benimde ağrı eşiğimde düşük, inşallah dediğin gibidir kolayca atlatırım.
cevabın için teşekkürler canım

rahim filmini anestezi almadan çekildiysen sulu ultrasyonu hiç dert etme.
normal vajinal muayeneden farkı yok

evet canım malesef :( hatırlamak bile istemiyorum
ona dayandıysan bu çocuk oyuncağı diyosun yani

E peki su sıkıp neye bakıyolar ki..
tüpler acıkmı diye bakılsa su gitmez tüplera kadar..
anlaymadım...
bana da yapılacakmış bugun arayıp söylediler..
Adetin kacıncı günü yapııyor sulu ultrason bilen var mı ?

arkadaşlar bugün film çekildim tüplerim temiz ve açık ancak rahimde azıcık yapışıklık varmış kürtajdan dolayı.ancak adetimde azalma vs hiç olmadı benim neyse sonucu doktora gösterdim ben operasyon yapar sanıyodum adet ol 3.günü gel ddi müdahale etmicekmisiiz dedim şuan gerek yok bu filmi çektirmen bile 3 kat arttırıyo şansı dedi ilerleyen zamanda gerekirse ederiz müdahale dedi.peki yapışıklığı olup hamile kalan varmmı ben ne yapayım şaşırdım şimdi

Merhaba arkadaşlar. ben 15 yaşındayım vee idrarım sık sık ama az az geliyor vede bu olay olurken o kadar cnm yanıyoki çok kötüü ne yapmalıyım lütfen bana yardım edin :5: :59: :26:

Back