Rahimde septum

Mavikelebek0134

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2015
2.840
5.101
Kum saatindeki kumlar gibiyim. Her saniye tükendiğimi hissediyorum.
28 yaşındayım. 1,5 yıl önce şiddetli ağrı ve yoğun adet kanaması nedeniyle doktora gittim ve ultrasonografi de çift rahim olduğunu söyledi doktorum. HSG ve mr çektirdim ve geniş tabanlı septum olduğu tespit edildi. İstanbulda ne kadar doktor varsa araştırdım. Ve güvenilir bulduğum özel bi hastanede histereskopi yapıldı, sonrasında 3 ay ilaç kullandım ve tekrar hsg çekildi. Doktorum %20 sini alabilmişiz dedi ve tekrar ameliyata girdim ama sonuç yine hüsran. Güvenimi yitirip araştırma hastanesine gittim 2 defa da orda operasyona girdim. Bu süreçte rahmimde bir de polip tespit edildi. Laparoskopik histereskopi yapıldı ancak sadece polipi alabilmişler. Doktorum tüplerimi göremediğinden septumu kesemediklerini, zor bi hasta olduğumu söyledi.
4 kez ameliyat masasına yattım ama arpa boyu yol alamadım. Kendimi çok yorgun ve tükenmiş hissediyorum. Kimseyi görmek dahi istemiyorum:KK43:

Eklentiler

• Screenshot_2016-04-11-18-09-10.png
    Screenshot_2016-04-11-18-09-10.png
    81,5 KB · Görüntüleme: 350
konu ile ilgili bi bilgi sahibi değilim fakat allah şifa versin. inşallah rahatsızlığınız tedavi edilebilir. çok gençsiniz, lütfen umudunuzu yitirmeyin.

28 yaşındayım. 1,5 yıl önce şiddetli ağrı ve yoğun adet kanaması nedeniyle doktora gittim ve ultrasonografi de çift rahim olduğunu söyledi doktorum. HSG ve mr çektirdim ve geniş tabanlı septum olduğu tespit edildi. İstanbulda ne kadar doktor varsa araştırdım. Ve güvenilir bulduğum özel bi hastanede histereskopi yapıldı, sonrasında 3 ay ilaç kullandım ve tekrar hsg çekildi. Doktorum %20 sini alabilmişiz dedi ve tekrar ameliyata girdim ama sonuç yine hüsran. Güvenimi yitirip araştırma hastanesine gittim 2 defa da orda operasyona girdim. Bu süreçte rahmimde bir de polip tespit edildi. Laparoskopik histereskopi yapıldı ancak sadece polipi alabilmişler. Doktorum tüplerimi göremediğinden septumu kesemediklerini, zor bi hasta olduğumu söyledi.
4 kez ameliyat masasına yattım ama arpa boyu yol alamadım. Kendimi çok yorgun ve tükenmiş hissediyorum. Kimseyi görmek dahi istemiyorum:KK43:
Canım çok üzüldüm Rabbim şifa versin inşaAllah tez zamanda sağlıklı bir rahme kavuşursun. Ben de 2 ay önce kürtaj oldum 9.haftamiz da minigimin kalbi durdu. Dr um rahmimde septum olduğunu söyledi. Kurtajdan sonra septumu goremedı ultrasonda sadece hamileyken görebildi.senin Normal ultrasonda görülüyor mu peki septum ben de perşembe günü nasipse histeroskopi olacağım

Canım çok üzüldüm Rabbim şifa versin inşaAllah tez zamanda sağlıklı bir rahme kavuşursun. Ben de 2 ay önce kürtaj oldum 9.haftamiz da minigimin kalbi durdu. Dr um rahmimde septum olduğunu söyledi. Kurtajdan sonra septumu goremedı ultrasonda sadece hamileyken görebildi.senin Normal ultrasonda görülüyor mu peki septum ben de perşembe günü nasipse histeroskopi olacağım

Allah razı olsun. Geçmiş olsun kaybına ćok üzüldüm. Benimki Septumun uzunluğu nedeniyle Ultrasonda çift rahim gibi görünüyor. Tekrar Hsg çektir yine bakalım dedi ama bi işe yaramaz diye düşünüyorum çünkü son hsg 'mden sonra bi işlem yapılmadı. Lucrin depot 11.25 (tek doz iğne) kullanarak 4 ay yapay menopoza soktu beni. O süreçte adet olamadım. Sonra Laparoskopili histereskopi yaptı ama perdeyi bulamamış. Tek doz iğne perdeyi yok edecek değil ya. Film ile Rahmim çok farklıymış dediğine göre. Güvenimi tamamen yitirdim. Şimdi tek seferde halledebilecek doktor araştırıyorum. Son gücüm ćünkü. Maddi manevi yıprandım.
Histereskopi korkulacak bişey değil. Bana HSG işkence geliyor. İnşAllah tek seferde kurtulursun. Geçmiş olsun.
Bu arada hangi şehir hangi doktor seninki

Allah razı olsun. Geçmiş olsun kaybına ćok üzüldüm. Benimki Septumun uzunluğu nedeniyle Ultrasonda çift rahim gibi görünüyor. Tekrar Hsg çektir yine bakalım dedi ama bi işe yaramaz diye düşünüyorum çünkü son hsg 'mden sonra bi işlem yapılmadı. Lucrin depot 11.25 (tek doz iğne) kullanarak 4 ay yapay menopoza soktu beni. O süreçte adet olamadım. Sonra Laparoskopili histereskopi yaptı ama perdeyi bulamamış. Tek doz iğne perdeyi yok edecek değil ya. Film ile Rahmim çok farklıymış dediğine göre. Güvenimi tamamen yitirdim. Şimdi tek seferde halledebilecek doktor araştırıyorum. Son gücüm ćünkü. Maddi manevi yıprandım.
Histereskopi korkulacak bişey değil. Bana HSG işkence geliyor. İnşAllah tek seferde kurtulursun. Geçmiş olsun.
Bu arada hangi şehir hangi doktor seninki
Tekrardan geçmiş olsun canım Rabbim büyüktür bir çıkış yolu göstersin inşaAllah. Peki canım histeroskopi de nasıl göremiyorlar perdeyi anlayamıyorum. Ben izmirdeyim irenbe tüp bebek merkezine gidiyorum dr um kimsenin göremediği perdeyi (sadece hamileyken gorulen) vajinal ultrasonla gördü ve bana da gösterdi. Suan lik çok memnunum dr um dan çok şükür inşaAllah yarın histeroskopi de güzel geçer de hayırlısıyla kurtulurum. Hayırlısıyla sen de kurtulursun üzülme bol bol dua et Rabbim kapılar açsın inşaAllah. .

canım öncelikle geçmiş olsun allah şifa versin. 2.5 yıldır bebek sahibi olmak için uğraşıyorum. 9 haftalık bir kayıbım var kürtaj oldum 3 kere histereskopi 2 defa rahim filmi. sebepsiz infertilite dediler. en son ultrason muayenemde T şeklinde rahim çıktı nihayet sorunu bulduk yani öyle umut ediyorum. histereskopi oldum dr tekrar rahim filmi çekecek sanırım. yani şunu söyleyeyim o kadar çok dr gittim ki son dr fark etti daha öncede demişti kendisi ama diğerleri yok böyle birşey deyince üzerinde durmadım. eğer imkanın varsa ankara başkent hastanesi tüp bebek bölümünde hulusi bülent zeyneloğlu var onu bir araştır derim. hatta telefonda da görüşebilirsin istersen numarasını özelden atarım yada facebooktan mesaj yaz mutlaka döner kendisi.

G
canım öncelikle geçmiş olsun allah şifa versin. 2.5 yıldır bebek sahibi olmak için uğraşıyorum. 9 haftalık bir kayıbım var kürtaj oldum 3 kere histereskopi 2 defa rahim filmi. sebepsiz infertilite dediler. en son ultrason muayenemde T şeklinde rahim çıktı nihayet sorunu bulduk yani öyle umut ediyorum. histereskopi oldum dr tekrar rahim filmi çekecek sanırım. yani şunu söyleyeyim o kadar çok dr gittim ki son dr fark etti daha öncede demişti kendisi ama diğerleri yok böyle birşey deyince üzerinde durmadım. eğer imkanın varsa ankara başkent hastanesi tüp bebek bölümünde hulusi bülent zeyneloğlu var onu bir araştır derim. hatta telefonda da görüşebilirsin istersen numarasını özelden atarım yada facebooktan mesaj yaz mutlaka döner kendisi.

Ćok saol. Geçmiş olsun sana da. Rabbim kaybını ahirette şefaatçı kılsın.
Ben istanbul anadolu da oturuyorum. Mümkün mertebe evimin yakınlarında bir doktor bakıyorum çünkü eşim dahim kimseyi yanımda istemiyorum artık. Her seferinde onları teselli ederken buluyorum kendimi. Yeditepe üni. Doç. Gazi Yıldırım ile görüşmek var düşüncemde inşAllah.
Rabbim en kısa zamanda bebişlerimizi kucağımıza almamızı nasip etsin.

Merhaba,
Rahmin yarısına kadar gömülü çok geniş bir septum sahibi biri olarak yazıyorum.
4 yıl çocuk sahibi olamadım. Bu arada neden diye rahim filmi çekildi, septum çıktı. Resmen çok derin bir kalp şeklinde rahmim var. Diğer herşey normal. Çocuk sahibi olamama nedenim buymuş sözde. 4 doktor inceledi filmi. Hepsi histereskopi ile ameliyat dedi. Önce perdeden kurtulmam gerekiyormuş. Ondan sonra çocuk için tedaviye başlanılacakmış, eğer doğal yolla o zaman da olmazsa tabi. Neyse, ben de ameliyat olmaya karar verdim. Bir gün öncesinde canım teyzemle konuştum. Daha doğum bile yapmadığın tertemiz rahmini kestirecek misin, asla hakkımı helal etmem dedi. Bu söz beni oldukça etkiledi. Bir başka doktora daha gitmeye karar verdim. Prof., alanında bir numara bir isim. Çok meraklıysan ameliyat ol, ama bu perde senin hamile kalmana veya erken doğum, düşük yapmana bir engel değil dedi. Ben de bir süre daha doğal yolla hamile kalmayı deneyeyim dedim ve bu arada çok dua ettim. 4 yıl bebek hayali kurduktan sonra, doğal yolla hamile kaldım. Şimdi oğlum 3 yaşında. Hamileliğimde ilk ay biraz kanama oldu, sonrası çok rahat geçti. Hamilelikten önce rahmin yarısına inen o çok kalın perde hamilelik sürecimde rahim büyüdükçe küçüldü, görünmez oldu. 40,5 haftada normal doğum yaptım.
Ameliyat olmayın demiyorum. Ama 4 uzman hekim kesin ameliyat derken bir prof. gerek yok dedi. İyi ki teyzeciğimi dinlemişim, beklemişim.
Perde eğer rahmin tamamını kaplamıyorsa, hamilelik sırasında hiçbir sorun da olmuyor. O küçücük et parçası, rahim genişledikçe gözden kaybolup gidiyor. Belki etkisi kolay hamile kalamamaktır. Ancak 4 yıl hamile kalamayışımın nedeni iş stresim miydi, septum muydu bilmiyorum.
Umudunuzu kaybetmeyin, çok ama çok dua edin. Allah'ım yardımcımız olsun. Sizlere de anne olmayı nasip etsin İnşallah.
Sevgiler.

Merhaba,
Rahmin yarısına kadar gömülü çok geniş bir septum sahibi biri olarak yazıyorum.
4 yıl çocuk sahibi olamadım. Bu arada neden diye rahim filmi çekildi, septum çıktı. Resmen çok derin bir kalp şeklinde rahmim var. Diğer herşey normal. Çocuk sahibi olamama nedenim buymuş sözde. 4 doktor inceledi filmi. Hepsi histereskopi ile ameliyat dedi. Önce perdeden kurtulmam gerekiyormuş. Ondan sonra çocuk için tedaviye başlanılacakmış, eğer doğal yolla o zaman da olmazsa tabi. Neyse, ben de ameliyat olmaya karar verdim. Bir gün öncesinde canım teyzemle konuştum. Daha doğum bile yapmadığın tertemiz rahmini kestirecek misin, asla hakkımı helal etmem dedi. Bu söz beni oldukça etkiledi. Bir başka doktora daha gitmeye karar verdim. Prof., alanında bir numara bir isim. Çok meraklıysan ameliyat ol, ama bu perde senin hamile kalmana veya erken doğum, düşük yapmana bir engel değil dedi. Ben de bir süre daha doğal yolla hamile kalmayı deneyeyim dedim ve bu arada çok dua ettim. 4 yıl bebek hayali kurduktan sonra, doğal yolla hamile kaldım. Şimdi oğlum 3 yaşında. Hamileliğimde ilk ay biraz kanama oldu, sonrası çok rahat geçti. Hamilelikten önce rahmin yarısına inen o çok kalın perde hamilelik sürecimde rahim büyüdükçe küçüldü, görünmez oldu. 40,5 haftada normal doğum yaptım.
Ameliyat olmayın demiyorum. Ama 4 uzman hekim kesin ameliyat derken bir prof. gerek yok dedi. İyi ki teyzeciğimi dinlemişim, beklemişim.
Perde eğer rahmin tamamını kaplamıyorsa, hamilelik sırasında hiçbir sorun da olmuyor. O küçücük et parçası, rahim genişledikçe gözden kaybolup gidiyor. Belki etkisi kolay hamile kalamamaktır. Ancak 4 yıl hamile kalamayışımın nedeni iş stresim miydi, septum muydu bilmiyorum.
Umudunuzu kaybetmeyin, çok ama çok dua edin. Allah'ım yardımcımız olsun. Sizlere de anne olmayı nasip etsin İnşallah.
Sevgiler.
Allah razı olsun. Yazdıklarınız umut dolu. Ancak benim septum rahim ağzına kadar uzanıyor. Çalışmıyorum ama aile tarafından (özellikle kayınvalideden) çocuk baskısı nedeniyle stres hat safhada. Etrafımda doğuran doğurana. Çok dua ediyorum aklım fikrim bu. Sabırsız bekleyiş ve Her adet dönemi yaşadığım hüsran beni bitiriyor. Son 1 operasyon şansı verdim kendime, onu da prof. Dr. Yücel karaman a yaptırmayı düşünüyorum. İnşAllah bu son olur.
Rabbim evladınıza ve size hayırlı sağlıklı ömür versin.

benzer şeyleri yaşayan birisi olarak yazıyorum. gittiğiniz doktoru bilmiyorum ama Doktor Mustafa Acet le bir görüşün derim. kendisi bu konuda uzman. şu hsg de görünenin aynısıydı rahmim bir doktorda geçirdiğim histeroskopi sonrası kendisi bana operasyon geçirdiğine emin misin dedi 2 defa operatif 1 defa ofis histeroskopi geçirdim ve şu an rahmimin 100 de 95 i açılmış durumda. siz çok fazla operasyon geçirdiğiniz için muhtemelen daha hassas durumdasınız ama umudunuzu kaybetmeyin

canım merhaba eger ankarada isen dr tolga ecemiş e gitmeni tavsiye ederim

merhaba kızlar ben 6 kez aşılama 3 kez tüp bebek yaptırdım . Bana hep sebebi bilinmeyen kıısrlık diyorlardı dr larr. ama hiç bişey sebebpsiz değilmiş meğersem. önce kan pıhtılaşması çıktı daha sonra genetikte xxx sendromu çıktı. sonra rahimde perde çıktı ve en önemliside yumurtalık rezervimde ciddi azalma çıktı. ben ankaradaki en iyi profösür ve egitim görevlisi drlara gittim hiç biride rahim perdesini göremedi , son gittiğim dr um Tolga Ecemiş ultrasyonda perdeyi gösterdi ben bile gördüm bariz rahim yarısı kapalı hiç anlam veremedim nasıl göremezler diye üstelik histeroskopi bile olmuştum. şu an 6 aydır tedavi görüyorum önce yumurta kalitemi artırdılar 2 ay, sonra yumurta gelişti 1 tane genetik düzgün embriyo bulundu , geçen ayda rahim perdesini aldırdım. şimdi o genetik düzgün olan embriyomun yanına inşallah düzgün bi tanede olsa embriyo olması için yeniden yumurta geliştirici kullancam.. Gerçekten çok zor bi süreç pes ettiğiniz oluyor ama herşeye rağmen bi umut da oluyor içinizde . Hiç birşey sebepsiz değildir arkadaşlar araştırın peşini bırakmayın .RABBİM hepimize hayırlı evlatlar versin inşallah..

Konuyu açan biri olarak yazma zorunluluğu hissettim. Rahim anomalisi olanlar okusun mutlaka.
Evliliğimin 3.ayında rahim anomalisi teşhisi kondu. Duyduklarım karşısında deli gibi aşık olduğum kocamdan ayrılmayı bile düşünüp dile getirdim. Çünkü o da çocuk delisi bi adam. 2 yıldır çok zor günler yaşadım. İstanbul ve adanadan bir çok doktoru araştırdım. Bi çoğuyla görüştüm. 1i Laparoskopili olmak üzere 4 kez operatif histereskopi, 3 kez de hsg çekimi yaptırdım. Gereksiz ilaçlara maruz kaldım. Son 2 operasyondaki doktor doçent idi. Rahmim hakkında yaptığı yorumlar kriz geçirtti. Yorumlardan biri Laparoskopiye rağmen tüplerimi göremediğiydi. Artık ameliyat bana fayda etmezmiş ve Tüp bebeğe yönelmeliymişim. O durumda insan ne duysa inanıyor. 3 aylık deneme sonunda spontan hamile kaldım. 6 haftalıkken başlayan kanamalar sonunda 7 haftalıkken düşük yaptım. Kabus gibiydi herşey ve Evliliğimin hiçbir tadını çıkaramadım. Konuşmaktan biz kaçtıkça Yakınlarımız konuyu açtı.
Araştırmalarım sırasında adını duyduğum ama randevuları çok dolu olduğu için gidemediğim Mustafa Acet'e tekrardan ulaşmayı denedim ve şansıma birebir konuştum. Doğrudan operasyon için randevu aldım. Operasyon öncesi muayene etti. İyiki erken düşük yapmışsın, rahmin yırtılabilirdi, hayatını bile kaybedebilirdin dedi. Geçmişi unut, Sil baştan başlıyoruz dedi. Çok rahat bi operasyon geçirdim. Çok güzel uyandım. Daha önceki operasyon sonrası titremelerimin, kusmalarımın, sancılarımın hiçbiri olmadı. Kullanılan cihazlar 10 numara. Operasyon sonrası beni ısıtan bi uygulama yaptılar. Ilık ılık süperdi :) Uyandıktan 2 saat sonra mustafa hocam geldi ve konuştu. %90 septumu aldığını, rahim toparlayıcı ilaçlar bitince (yaklaşık 40 gün sonra) bakıp belki bi ofis histereskopisi gerekir dedi. Onca kabustan sonra rüya gibi bir gün geçirdim. Aynı gün taburcu olabilirsin dediler ama ben yolu göze alamadığimdan kalmak istedim. Zaten 5 yıldız Otel konforu var.
Kabusların bittiğine inanamasam da içim acayip derecede mutlu ve huzurlu. Görüşme günümü iple çekiyorum

Maddi durumu orta halli olan muhafazakâr bir kadınım. Önceliğimiz doktorun bayan olması ve fiyatının da uygun olmasıydı. Bunlar bizi yanlış yönlendirdi tabi.
Okuyanlara fikir olması amacıyla maliyetleri de paylaşayım.
Ilk 2 histereskopi özel bi hastanenin uz. Tüp bebek doktoruydu. Ortalama toplam 2000 +yol parasına maal oldu. 2.si için tanıdık bulup uyguna hallettik.
3 ve 4. Operasyonlar devlete bağlı üniversite hastanesinde oldu. Ücretsizdi. Sonrasında kullandığım ilaçlar 150 tl tuttu.
1.hsg 280tl, 2.hsg 350tl, 3.hsg 350 tl ödedim. (Hepsi farklı merkezlerde)
Yaşadıklarımın yanında Bunların hiçbiri gözümde değil. 2 yılım kayboldu. Kimbilir operasyon sırasında bana ne yaptılar.
Medipol mega Mustafa acet de geçirdiğim operasyon 3250tl +170tl muayene ücreti.
Süreç 40 gün.

Size tavsiyem vakit kaybetmeyin, fiyatı daha uygun diye başkalarında eziyet çekmeyin. Mustafa Acet'i mutlaka araştırın

Eklemek istediğim bir diğer konu da:
Başkalarının tavsiyelerine göre hareket etmeyin. Evet, septumu olup normal doğumla neticelenen hamileler de varmış ama 5 defa düşük yapan da var. Çünkü herkesin rahmi çok farklı.
Tek bir septum bile kişiden kişiye değişiyor. Kafanızı iyice toplayıp çok araştırın.
... ve imkanınız varsa Mustafa Beyle mutlaka görüşün.

Durumunuz nsl?
yakınlar da bende ameliyat olmak zorundayım,
yalnız fiyatlar çok uçmuş...

Kesinlikle katılıyorum. Tabiki bütçe önemli hepimiz ordan burdan kısıyoruz ama sağlık ki bu tür kadın hastalıkları çok itina ve tecrübe isteyen konular. Siz baygın bi haldesiniz ve size o sırada ne müdahale yapılıyor bilmiyorsunuz, savunmasızca kendinizi teslim ediyosunuz. Maddiyattan önemlisi tecrübeli ve güvendiğiniz bi dr olması. Bi çok kadın uygun ya da zorunluluktan gidip rahim delinmesiyle karşılaşabiliyor. Bende geçen ay histereskopi oldum ve şükürki herşey yolunda. Sorun soruşturun hemen karar vermeyin uygun diye. Bi derde ardından bin dert gelmesin.
Maddi durumu orta halli olan muhafazakâr bir kadınım. Önceliğimiz doktorun bayan olması ve fiyatının da uygun olmasıydı. Bunlar bizi yanlış yönlendirdi tabi.
Okuyanlara fikir olması amacıyla maliyetleri de paylaşayım.
Ilk 2 histereskopi özel bi hastanenin uz. Tüp bebek doktoruydu. Ortalama toplam 2000 +yol parasına maal oldu. 2.si için tanıdık bulup uyguna hallettik.
3 ve 4. Operasyonlar devlete bağlı üniversite hastanesinde oldu. Ücretsizdi. Sonrasında kullandığım ilaçlar 150 tl tuttu.
1.hsg 280tl, 2.hsg 350tl, 3.hsg 350 tl ödedim. (Hepsi farklı merkezlerde)
Yaşadıklarımın yanında Bunların hiçbiri gözümde değil. 2 yılım kayboldu. Kimbilir operasyon sırasında bana ne yaptılar.
Medipol mega Mustafa acet de geçirdiğim operasyon 3250tl +170tl muayene ücreti.
Süreç 40 gün.

Size tavsiyem vakit kaybetmeyin, fiyatı daha uygun diye başkalarında eziyet çekmeyin. Mustafa Acet'i mutlaka araştırın

X