• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahimde polip

Rahim filmiyle tespit edilmişti benim polip.. Daha sonra anestezi alıp histeroskopi ameliyatı oldum.
Sizin polipi nasıl farkettiler ki anestezi ile bakılacak? Dışarı sarkmamı var?
Merhaba, histeroskopiyle polip alındıktan sonra hastahanede kaldınız mı? Sonraki süreç yorucu gecti mi? Polip alındıktan sonra hemen hamile mi kaldınız acaba?

Merhaba, histeroskopiyle polip alındıktan sonra hastahanede kaldınız mı? Sonraki süreç yorucu gecti mi? Polip alındıktan sonra hemen hamile mi kaldınız acaba?

Merhaba, normalde 1 gün kalıncaktı ama doktorum evime yakın diye tedbirle bıraktı.narkoz alındıpı için 1 gece kalınabiliyor.
Hiç yorucu geçmedi tabi ameliyat hassas bi bölgeden olduğu için ertesi günü dahi acı hissettim yattım 1 gün evde, ama 3 günde toparladım.
Hayır hemen hamile kalmadım zaten benim polip ufak yapısından ve bulunduğu yerden dolayı %15 etki edebilir onunla da hamile kalırsın demişti doktorum. Ama ben o etkiyi de ortan kaldırmak istedim. Ameliyattan yaklaşık 2 yıl sonra hamile kaldım.

Merhaba, normalde 1 gün kalıncaktı ama doktorum evime yakın diye tedbirle bıraktı.narkoz alındıpı için 1 gece kalınabiliyor.
Hiç yorucu geçmedi tabi ameliyat hassas bi bölgeden olduğu için ertesi günü dahi acı hissettim yattım 1 gün evde, ama 3 günde toparladım.
Hayır hemen hamile kalmadım zaten benim polip ufak yapısından ve bulunduğu yerden dolayı %15 etki edebilir onunla da hamile kalırsın demişti doktorum. Ama ben o etkiyi de ortan kaldırmak istedim. Ameliyattan yaklaşık 2 yıl sonra hamile kaldım.
Hamileliginiz hayırlı olsun, sağlıcakla kucagınıza alırsınız insallah :) detaylı acıklamalar için de çok teşekkür ederim.
Biz de 1 bucuk senedir cocuk istiyoruz, doktor polipin alınmasını önerdi bugun. Gebeliğe engel değil ama artık ihtimalleri de ortadan kaldıralım dedi. Ben de muhtemelen en kısa zamanda aldıracağım. Narkoz biraz korkutuyor düşününce sadece

Hamileliginiz hayırlı olsun, sağlıcakla kucagınıza alırsınız insallah :) detaylı acıklamalar için de çok teşekkür ederim.
Biz de 1 bucuk senedir cocuk istiyoruz, doktor polipin alınmasını önerdi bugun. Gebeliğe engel değil ama artık ihtimalleri de ortadan kaldıralım dedi. Ben de muhtemelen en kısa zamanda aldıracağım. Narkoz biraz korkutuyor düşününce sadece

Teşekkür ediyorum, darısı başınıza inşallah. Sizde bir an önce evladınıza kavusursunuz.
Hiç korkmayın narkozdan, diş çektirmek gibi düşünün -ki diş çekerken acı oluyor bunda yok. Yani onu yapılması gereken bir müdahale olarak görürseniz korkunuz yok olur.
Ben bir süre arı poleni yedim belki o ekstra bir vitamin sağlamıştır. Allah gönlünüze göre versin.

geçmiş olsun nasıl oldu ameliyat yardımcı olur musunuz bende de polip ve rahim kalınlığı tespit edildi yardımcı lursanız sevinirim
Sizede gecmis olsunnn cok kolay okdu korktgum gibi olmadi. Uyuttular zatn kamerayla girip aliniyor. Dikis falanfa yok 1 saate btti. 1 hafta hafif pembe kanamam oldu okadar. Agri fakan yok

Bende de ultrasonda polip görmüştü doktor. Bir ay sonra gel bir daha bakalım dedi. Gittiğimde yine gördü. Yeri ve büyüklüğü açısından gebeliğe engel değildi(gebelik istiyordum o zaman) ve ara kanama veya uzun süreli adet kanaması da yapmıyordu ama doktor yine de alalım biz bunu dedi. Ben de o ay rahim filmi çektirmek istiyordum. Doktor son anda dedi ki tamam neyse önce filmi çekelim, hem polip nerede ve ne kadar büyüklükte iyice görmüş oluruz dedi. Film çektirdim ki polip falan yokmuş:işsiz: yanlış görmüş doktor. Emin olmadan histeroskopi yaptırmayın derim. Bir iki doktora gidin yani. Geçmiş olsun.

Merhaba aynı durum bende de oldu. İlk aşılama yaptırmaya gittiğimde doktor polip gördü ve tedaviye başlamadan ameliyat edelim dedi. Devlet hastanesi olduğu için biraz uzun sürdü yogunluktan dolayı.. Ameliyat olmadan rahim filmi çektirdim.. Polip çıkmadı ve aşılama tedavini yaptırdım. Ama şimdi tekrar ultrason muayenesinde farklı bir doktor yine gördü.. Çok tedirginim açıkçası korkuyorum biraz. ameliyat olmak istemiyorum. Hsgde canım çok yandı o yüzden görünmemiş olabilir mi

Merhaba aynı durum bende de oldu. İlk aşılama yaptırmaya gittiğimde doktor polip gördü ve tedaviye başlamadan ameliyat edelim dedi. Devlet hastanesi olduğu için biraz uzun sürdü yogunluktan dolayı.. Ameliyat olmadan rahim filmi çektirdim.. Polip çıkmadı ve aşılama tedavini yaptırdım. Ama şimdi tekrar ultrason muayenesinde farklı bir doktor yine gördü.. Çok tedirginim açıkçası korkuyorum biraz. ameliyat olmak istemiyorum. Hsgde canım çok yandı o yüzden görünmemiş olabilir mi
Çok geçmiş olsun. Görünmemesinin canınızın yanmasıyla alakası olduğunu düşünmüyorum. Bildiğim kadarıyla filmde çıkardı eğer olsaydı. Aynı görüntüyü bahsettiğiniz farklı doktor da görüp polip diye yorumlamış olabilir. Yani yanlış görüyor olabilirler ultrasonda. Zaten ilk doktorunuz yanlış görmüş, o kanıtlanmış oldu.

Çok geçmiş olsun. Görünmemesinin canınızın yanmasıyla alakası olduğunu düşünmüyorum. Bildiğim kadarıyla filmde çıkardı eğer olsaydı. Aynı görüntüyü bahsettiğiniz farklı doktor da görüp polip diye yorumlamış olabilir. Yani yanlış görüyor olabilirler ultrasonda. Zaten ilk doktorunuz yanlış görmüş, o kanıtlanmış oldu.

Kendimi çok kastım film çekilirken bende çıkmamıştır diye düşündüm.. Tam ikinci tedaviyi yaptıracağım ay doktor gördü rahim filminde çıkmadı dedim yanılabilir flan dedi. Tedaviyi iptal etti :(( zaten öyle her baktığında görünmüyor içerde kalınlaşma olunca çıkıyormuş anlamadım. Ne yapacağımı bilmiyorum şuan.

Kendimi çok kastım film çekilirken bende çıkmamıştır diye düşündüm.. Tam ikinci tedaviyi yaptıracağım ay doktor gördü rahim filminde çıkmadı dedim yanılabilir flan dedi. Tedaviyi iptal etti :KK43:( zaten öyle her baktığında görünmüyor içerde kalınlaşma olunca çıkıyormuş anlamadım. Ne yapacağımı bilmiyorum şuan.
Her zaman gorunmuyor demisti banada doktor. Bir doktor var dedi sonra baskasina gttim suan yok dedi hatta zaten su zamanda gorunmez.bu buyuklukte yumurtaliklarda gorunuyp olabilir yumurtlaman geliyor oyuzden dedi. En iyi gorebilmem icin adetin bitince ilk 3 gun gelmen gerekiyor ozman tam gorebilirm dedi. Adet bitti gittim evet var kucuk.alalim dedi. Bende cok korktum.agladjm ama uyuttular zatn yarim saat bile surmedi dikis falanda yok hic olmamis gibi kalktim.

Her zaman gorunmuyor demisti banada doktor. Bir doktor var dedi sonra baskasina gttim suan yok dedi hatta zaten su zamanda gorunmez.bu buyuklukte yumurtaliklarda gorunuyp olabilir yumurtlaman geliyor oyuzden dedi. En iyi gorebilmem icin adetin bitince ilk 3 gun gelmen gerekiyor ozman tam gorebilirm dedi. Adet bitti gittim evet var kucuk.alalim dedi. Bende cok korktum.agladjm ama uyuttular zatn yarim saat bile surmedi dikis falanda yok hic olmamis gibi kalktim.

Bende çok korkuyorum.. Ameliyat olmak istemiyorum hiç ama yapmasam da çocuk tedavisi yapamıyoruz..

3 kere oldum narkoz verilerek kütajla rahim içini temizleyip çıkan parçaları patalojiye gönderiyorlar.korkulacak yada hissettiğiniz bir acı olmuyor.narkozlun etkisi 1 gün sürüyor :confused:ertesi gün günlük hayatınıza devam ediyorsunuz :KK69:

3 kere oldum narkoz verilerek kütajla rahim içini temizleyip çıkan parçaları patalojiye gönderiyorlar.korkulacak yada hissettiğiniz bir acı olmuyor.narkozlun etkisi 1 gün sürüyor :confused:ertesi gün günlük hayatınıza devam ediyorsunuz :KK69:

Bende kürtaj yada histeroskopi arasında kaldım siz kürtaj mı oldunuz? Bir de narkozun etkisi nasıl bir gün sürüyor

Bende kürtaj yada histeroskopi arasında kaldım siz kürtaj mı oldunuz? Bir de narkozun etkisi nasıl bir gün sürüyor
Evet kürtajla alındı.
Gün içinde biraz uykulu bir hal oluryor uymak istiyorsunuz.tabi bu benim bedenim için geçerli olabilir.belki sizde olmaz
Benim 2. Doğumundan birkaç yıl sora kürtajla alındı bir kaç yıl sonra hatta hamile kalmam artık zor denildi 3. Çoçuk tedavısız kendi kendine oldu.3 . Çoçuktan sonra tekrar oluştu ilk kürtajda alamadılar kanamam devam etti 2. Kürtajda alındı.eğer bebek tedavisi görüyorsanız riske atmayın kendininizi sonuçta ben 3 Doğum yapmıştım dr rahmini çoçuk istemediğin için iç duvarını kazıdım dedi.

Cnm benimki narkozla olmadi adini unuttm ama hafif igneyle ilac verip uyuttular. Doktor sunney yaparken cocuklari uyutuyorz oyle uyutucaz dedi. Histeroskopu yapti. 10 dkda kamerayla girdi temizledi cikti. Yarim saatede ayildim hic olmamis gibi. Korkma hemen geciyo olda biran once rahatla

O ameliyat ortamı beni çok korkutuyor. Uzun sürüyor mu ameliyat acaba.

Cnm benimki narkozla olmadi adini unuttm ama hafif igneyle ilac verip uyuttular. Doktor sunney yaparken cocuklari uyutuyorz oyle uyutucaz dedi. Histeroskopu yapti. 10 dkda kamerayla girdi temizledi cikti. Yarim saatede ayildim hic olmamis gibi. Korkma hemen geciyo olda biran once rahatla

Ben sordum operatr histeroskopi yapılacakmış. Toplamda yarım saat sürmesi beni biraz rahatlattı çok teşekkür ederim :)

Ben sordum operatr histeroskopi yapılacakmış. Toplamda yarım saat sürmesi beni biraz rahatlattı çok teşekkür ederim :)
Hic korkma.hatta ben korkudan agliyodum.beni daha odada ilac veriyorm diye uyutmuslar hic ameliythane bile gormedim uyandigimda yine odadaydim:KK54:

Back