Rahimde blme-Paylamnza ihtiyacm var!

sumay

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2009
311
51
41
merhabalar güzel anne ve anne adaylari...
bir konuda moralim cok bozuk ve tavsiyelerinize,tecrübelerinize ihtiyacim var :KK43:
26 yasindayim,21 haftalik ilk kez hamileyim, hamileligim simdiye kadar hic sorunusz gecmisti dün doppler renkli görüntüleme icin farkli bir kadin dogum uzmanina gittik ve kasik agrilarim var dedigimde rahmimi inceledi ve rahimde bölme oldugunu ve böbregimde büyüme oldugunu söyledi... eve gelip internette rahimde septum anomalilisini inceledigimde yikildim! gebe kalmak olasiligini düsüren, düsük yapma riski cok olan ve erken dogum riski olan bir durummus. tabi suan görüntüleme babakten dolayi yapilamiyor ve bölmenin nekadar nereye kadar oldugu ve derecesi beli degil.
cok beklemeden hamile kalmis olmam, düsük yapmamam,bebegin gelisiminin normal olmasi bana biraz ümit veriyor ama erken dogumdan cooook korkuyorum!!!!
simdi günde 3 litre su iciyorum, ayakta kalmamaya,yorulmamaya dikkat ediyorum.ama her an basima bisey gelirmi diye evhamdayim :KK43:

rahminde böyle bir problemi olan var mi? yada duyumu,bilgisi olan.....
ilgilendiginiz icin cok tesekkür ederim...

merhabalar güzel anne ve anne adaylari...
bir konuda moralim cok bozuk ve tavsiyelerinize,tecrübelerinize ihtiyacim var :KK43:
26 yasindayim,21 haftalik ilk kez hamileyim, hamileligim simdiye kadar hic sorunusz gecmisti dün doppler renkli görüntüleme icin farkli bir kadin dogum uzmanina gittik ve kasik agrilarim var dedigimde rahmimi inceledi ve rahimde bölme oldugunu ve böbregimde büyüme oldugunu söyledi... eve gelip internette rahimde septum anomalilisini inceledigimde yikildim! gebe kalmak olasiligini düsüren, düsük yapma riski cok olan ve erken dogum riski olan bir durummus. tabi suan görüntüleme babakten dolayi yapilamiyor ve bölmenin nekadar nereye kadar oldugu ve derecesi beli degil.
cok beklemeden hamile kalmis olmam, düsük yapmamam,bebegin gelisiminin normal olmasi bana biraz ümit veriyor ama erken dogumdan cooook korkuyorum!!!!
simdi günde 3 litre su iciyorum, ayakta kalmamaya,yorulmamaya dikkat ediyorum.ama her an basima bisey gelirmi diye evhamdayim :KK43:

rahminde böyle bir problemi olan var mi? yada duyumu,bilgisi olan.....
ilgilendiginiz icin cok tesekkür ederim...

bak canım bende 25haftalık hamileyim.bundan bir ay önce doktoruma çok güvendiğim halde ikinci bir görüş alayım diye başka bir doktora gittim.adam bana rahmimde doğumsal bir anormali olduğunu söyledi.gebeliğin son dönemlerinde bebeğin gelişimini engelleyebilir yerini daraltabilir,sürekli takip edilmesi lazım dedi.normalde rahim,yani bebeğin bulunduğu yer armut şeklinde olurken benimki kalp şeklindeymiş.bikournat deniyordu yanılmıyorsam.bende bir panikle eve gelip internetten baktım,korkutucu şeyler buldum okudum.kalkıp kendi doktoruma gittim durumu anlattım.bana şunları söyledi:rahim anormalisi öyle ultrasonla bakılarak anlaşılamaz.bir kadın gebe kalamıyordur,biz sebebini öğrenmek için rahim filmi isteriz,rahimde anormali olup olmadığı o filmde ortaya çıkar.zaten ciddi bir problem olsaydı hamile kalamazdın.bebeğin gelişimi de gayet iyi.korkmana gerek yok dedi.gerçekten de bebeğimin gelişiminde hiçbir problem yok o yüzden hiç korkmuyorum.bende miyom da var.onu da ilk farkedn doktor bana felaket senaryoları sıralamıştı,günlerce ağladım çok korktum,ama korktuklarım başıma gelmedi.bebeğimi düşürmedim,miyomum büyümedi,6aylıkken sezaryenle doğurmak zorunda kalmadım.sana tavsiyem her duyduğuna inanma.internette her okuduğun sana uymayabilir ayrıca ddoğru da olmayabilir.çok üzücü ama bazı doktorlar hastayı panikletip gereksiz tahlillerle daha pazla para koparmaya çalışıyor.sen kendi doktoruna güveniyorsan git durumu anlat fikrini al.bir de imkanın varsa bir üniversite hastanesine hiç olmadı sizin orda sadece kadın doğum üzerine hizmet veren bir devlet hastanesi varsa oraya git.insana insan muamelesi yapmadıkları kesin,ama onlar çok daha tecrübeli olabiliyorlar,ayrıca seni yalan yanlış şeylerle korkutmaya çalışmıyorlar.rahat ol,iyi şeyler düşünürsen iyi şeyler olur.ben buna inanıyorum.hamileliğimin ilk dönemlerinde herşeyden korktum panik yaptım ve her aksilik beni buldu.korkmamaya iyi düşünmeye başadığımdan beri herşey yolunda gidiyor.

cok, cok tesekkür ederim Umut Can...
dedigin gibi birkac gün sonra bir üniversite hastanesine gidecegim.uzman docent bir kdn dogum uzmaninin tecrübelerine daha cok güvenecegimi saniyorum.senin de bebisinin gelisimi normal sanirim,buna cok sevindim. hayirlisiyla benden 1 ay önce dogum yapacaksin herhalde...simdiden en güzel,kolay ve sagliikli bir sekilde bebegini kucagina almani diliyorum.
tesekkürler!a.s.

bak canım bende 25haftalık hamileyim.bundan bir ay önce doktoruma çok güvendiğim halde ikinci bir görüş alayım diye başka bir doktora gittim.adam bana rahmimde doğumsal bir anormali olduğunu söyledi.gebeliğin son dönemlerinde bebeğin gelişimini engelleyebilir yerini daraltabilir,sürekli takip edilmesi lazım dedi.normalde rahim,yani bebeğin bulunduğu yer armut şeklinde olurken benimki kalp şeklindeymiş.bikournat deniyordu yanılmıyorsam.bende bir panikle eve gelip internetten baktım,korkutucu şeyler buldum okudum.kalkıp kendi doktoruma gittim durumu anlattım.bana şunları söyledi:rahim anormalisi öyle ultrasonla bakılarak anlaşılamaz.bir kadın gebe kalamıyordur,biz sebebini öğrenmek için rahim filmi isteriz,rahimde anormali olup olmadığı o filmde ortaya çıkar.zaten ciddi bir problem olsaydı hamile kalamazdın.bebeğin gelişimi de gayet iyi.korkmana gerek yok dedi.gerçekten de bebeğimin gelişiminde hiçbir problem yok o yüzden hiç korkmuyorum.bende miyom da var.onu da ilk farkedn doktor bana felaket senaryoları sıralamıştı,günlerce ağladım çok korktum,ama korktuklarım başıma gelmedi.bebeğimi düşürmedim,miyomum büyümedi,6aylıkken sezaryenle doğurmak zorunda kalmadım.sana tavsiyem her duyduğuna inanma.internette her okuduğun sana uymayabilir ayrıca ddoğru da olmayabilir.çok üzücü ama bazı doktorlar hastayı panikletip gereksiz tahlillerle daha pazla para koparmaya çalışıyor.sen kendi doktoruna güveniyorsan git durumu anlat fikrini al.bir de imkanın varsa bir üniversite hastanesine hiç olmadı sizin orda sadece kadın doğum üzerine hizmet veren bir devlet hastanesi varsa oraya git.insana insan muamelesi yapmadıkları kesin,ama onlar çok daha tecrübeli olabiliyorlar,ayrıca seni yalan yanlış şeylerle korkutmaya çalışmıyorlar.rahat ol,iyi şeyler düşünürsen iyi şeyler olur.ben buna inanıyorum.hamileliğimin ilk dönemlerinde herşeyden korktum panik yaptım ve her aksilik beni buldu.korkmamaya iyi düşünmeye başadığımdan beri herşey yolunda gidiyor.

Bende 10 haftalık hamileyim doktorum ultrasona bakarken rahimde septum var dedi kalp şeklinde.Aynı senin gibi yani.Erken doğum düşük falan.Bende internetten araştırdımhep kötü şeyler yazıyor.Okuyup okuyup ağladım.Şimdi senin yazdıklarını okuyunca umutlandım.İnşallah sorunsuz sağlıkla getiririz bebişlerimizi dünyaya..Allah yardımcımız olsun:Saruboceq:

cok, cok tesekkür ederim Umut Can...
dedigin gibi birkac gün sonra bir üniversite hastanesine gidecegim.uzman docent bir kdn dogum uzmaninin tecrübelerine daha cok güvenecegimi saniyorum.senin de bebisinin gelisimi normal sanirim,buna cok sevindim. hayirlisiyla benden 1 ay önce dogum yapacaksin herhalde...simdiden en güzel,kolay ve sagliikli bir sekilde bebegini kucagina almani diliyorum.
tesekkürler!a.s.

Sumay doktordan sonra bilgi ver bize.İnşallah hiçbir sorun yoktur.Hem banada umut olursun.

:nazar:
Sumay doktordan sonra bilgi ver bize.İnşallah hiçbir sorun yoktur.Hem banada umut olursun.

Sevgili mavilila, bugün bir uni hastanesine gidip bir Prof kadn dogum uzmanina muayene oldum.sükürler olsunki o hic bir anomali göremedi. rahim gayet normal dedi.uzman bir DRdansa onun bilgi ve tecrübesine daha cok güvenmeliyim diyerek icim simdi daha rahat :) bilemiyorum belki de bebis hareketleriyle rahim icini genisletti. prof beyin söyledigi: rahim anomalilerinde gebe kalma olasiligi düsüktür,kalinsa bile düsük riski fazladir eger 20. haftalara kadar gelmis bir gebelik varsa fazla korkmayin,bebek rahim icinde kendine yer bulur ve gelisimine devam eder....
böyle bir anomalisini olan arkadaslar! morallarinizi yüksek tutun.bir drun var dedigi bir duruma digeri yok diyebiliyor.bizim psikolojimiz de cok önemli insallah sorunsuz bir sekilde bebeklerimiz dünyaya gelir...
:nazar:

kız kardeşimde aynı sorun oldu bebek hep 1-2 hafta geri geriden gelişti. ve 3 hafta erken doğdu. ama şuan gayet sağlıklı ve normal kiloda bir kızı var. bence çokta sıkılma. erkende olsa zayıfta olsa sonradan toparlıyo bebişler.

Septum gerçekten sıkıntılı zamanında doğum yapan insanlar var inşallah sende bu grupta olursun çünkü benimde septumum vardı.

Şunu unutmayın arkadaşlar rahim anomalisi hamile kalmaya değil erken doğum düşük nedenidir.

Bence çok iyi bir dr bul ve takibini yaptır moralini bozma ama dinlen çok hareket etme

Septumla kalp şekli rahim birbirinden çok farklı kalp şekli olan rahimler septumlulura göre daha az riskli

merhaba arkadaşlar...allah yavrularınızı hayırlısıyla kucağınıza almaya nasip etsin.Septum teşhisi konulduysa lütfen özellikle 20.haftadan sonra hareketlerinize çok dikkat edin,fazla ayakta kalmayın,mümkünse bol bol yatarak geçirin kalan zamanınızı..benimde septumum vardı,hemde çok derin bir septum.ilk bebeğimi kaybettikten sonra teşhis HSG rahim filmi çekilerek kondu ve 3 defa ofishisteroskopi sonrası laparoskopi ve endoskopi ile septum ameliyatı oldum..doktorum hacettepede prof...sonrasında dinlenme süresi geçirdim ve tekrar hamile kalabileceğimi söyledi..hamile kalmada sorun yaşamıyorum ve tekrar hamile kaldım..25 haftaya kadar herşey iyi gitti, bende bebeğime alışveriş yapmaya diye bol bol geziyordum.sonunda hiç bir belirti vermeden ansızın çok şiddetli bi kanama ile hacettepeye kaldırıldım.9 gün doğumhanede doğum durdurmak için uğraştılar ama olmadı...bebeğimi 25 hafta 4 günlük dünyaya getirdim.güzel oğlum sadece 700 gram doğdu ve 3 gün yaşattılar.şimdi onu kaybetmenin üzüntüsü içinde başka 2 hocaya daha gidiyorum.aman arkadaşlar lütfen dikkat.septum teşhisi bazen erken konulamıyor, bazende septum var ama önemli değil deniyor...benim doktorum herşey çok iyi,ameliyat mükemmel geçti,artık sorun kalmadı demişti ama sonuç ortada..şimdi gittiğim 2 farklı prof bana aynı şeyi diyor,septum ameliyatından sonra tekrar bir film ile yada ofishisteroskopi ile septumun tamamen ortadan kalktığından emin olunmalıydı,ve 12 haftada rahim ağzına dikiş atılmalıydı.dahasıda var...ayrıca erken doğum yapma riski olduğundan progestoron içeren bi ilacı tüm hamileliğim boyunca almalıymışım...şu an yeniden adet günümün bitmesini bekliyorum.yeni doktorlar ofishisteroskopi ile septumu kontrol edecek..bana dedikleri bir şey daha var önemli olan...septumu biz bazen birden fazla ameliyatla helledebiliyoruz.nedenine gelince ameliyat sırasında rahim duvarını delme tehlikesi olduğu için bir kaç kerede bu perdeyi kaldırabiliyoruz dediler.lütfen septum dediyse doktorunuz hamile kalmadan önce birden fazla doktora gidin ve mutlaka ama mutlaka HSG ile durumunuzu kesinleştirin, ameliyat diyorlarsa da ameliyattan sonra da mutlaka HSG yi tekrarlayın...bu sorundan kurtulduğunuza emin olun..ama eğer hamileyken septumunuz olduğunu öğrendiyseniz lütfen özellikle 20 haftaya girdikten sonra az ayakta kalın,dinlenerek yatarak geçirin zamanınızı..ben bebeğimi bu yüzden kaybettim,acısını içimden atamıyorum...umarım sizin bebeklerinizi allah kucağınıza sağlıcakla almaya nasip eder...sevgiyle kalın

X