• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

rahim yumuşaması nedir?

_DURU_24

BÜYÜK VE KÜÇÜK AŞKNA AŞIK
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2006
1.660
18
158
42
İstanbul
slm kızlar...sizlere bir sorum olacak....sat tarihim 23 nisan bu tarihe göre 39+2 günlüğüm ama doktorum gec yumurtlamısın diyor 30 nisana göre hesaplıyor 30 nisana görede 38+2 haftalığım...doktor dün catı muaynesi yaptı...ve catımın dar oldugunu söyledi ve bebeğiminde iri oldugunu riskli olabileceğini söyledi.ve bana sezeryanı önerdi..bende normal dogum taraftarı oldugumdan kararı bana bıraktı ...bende 1 hafta daha beklemeye karar verdim...4 kilo olmadan gelir belki kızım suan 3800 gr bu hafta kilo almamıs pek...zaten cok riski olsaydı kesinlikle sezeryan derdi kesin olarakj değilmi kızlar.sonucta her ameliyatta herseyde bi risk vardır..bu arada vajinal muayne etti ve acılma olmadıgını rahim yumusamasınin basladıgını oldugunu söyledi...
benim sorum su sizlere rahim yumusaması nedir rahim yumusadıktan sonramı dogum baslıyor...yada acılma baslıyor...ayyy ya ne zaman dogururum kızım gelsin biran önce...
bide sizce normal dogum kararı aldım sizce iyi yapmısmıyım...

canım öncelikle hayırlı doğumlar..38+5 günlük olan bir arkadasım dün dr kontrole gitti ve catı muayenesi oldu dru yumusama olduğunu 40 haftayı doldurmadan doğumunun baslayacagını sölemiş.bu iyi birsey bizim için demiş.onun da kızı olacak.
bu arada ben 3900 gr olarak normal doğmuşum baska bi arkadasımda 4000gr olan bebeğini normal hemde dikişsiz doğurdu eger kendine güveniyor ve normal istiyorsan bence öle yap.herkesin doğumu farklıdır canım bunu sende bilirsin hayırlı haberlerini bekliyoruz:)

benim kızım 3800 doğdu 41. haftada szryn ile. son haftar pek kilo almıyr . dr bana yumuşama var 1-2 güne doğurursun dedi 1 hafta geçti ama doğmdı sancılar çok hafifti ama 4 cm açıklık vardı keşke normal doğursaymışım suni sancı alsaymışım dedim sonradan ama tabiki hayırlısı böyleymiş
ben bekle derim kolay doğumlar gerçi drun sezryn dediyse biraz zor kurtuursun elinden ama neyse hayırlısı olsun sakin bir şekilde bekle ve telini genelde kapalı tut daha doğuradınmı telefonları stres yapmasın güzel haberlerini beklioruz inş

ewet doktr öyle demşti tabi kişiden kişye değişir
sen 1-2 gün sonrasına da hazır ol 42. haftanda olmasınada
sadece birine odaklanma
inş güzel bir doğum olur
iç bir şey düşünme rahat ol bir an önce olsun diye sabırsızlanıyorsun bilirim ama o gelecği vakti şaşmaz

kızlar ben hamile değilim ama bendede rahim yumuşaması var dedi kan tahlili idrar tahlili yaptık sonuçlar negatif çıktı off doktorda anlayamadı regliyimde bir bilen varsa yanıtlarsa sevinirim kafamçokkarıştı

Back