• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim Sarkmasi Sorunu (Yardim lutfen)

xDerinMavix

Nirvana
Pro Üye
5 Mayıs 2013
33.830
41.256
798
Merhaba kizlar. Konu kadin dogumla ilgili ama daha cok kisinin gormesi icin burada aciyorum konuyu.

Konu eltimle ilgili benden sormami rica etti. Biraz uzun olacak ama okuyup bilgisi olanlar yardimci olursa cok mutlu oluruz.

Benim eltim ilk dogumunu 2004'te kayinvalidemlerin cimriligi yuzunden evde yapmis. Doguma iki ebe yardim etmis ve dikis falan atmislar (Sanirim acemi isi olmus).

Bu dogumdan sonra eltimde rahim sarkmasi meydana gelmis. Rahim agzi ve bir kismi afedersiniz vajinanin disina cikmis. Dr'lar rahmi iceri alirsak tekrar sarkmamasi icin ters cevirnemiz lazim bu durumda tekrar hamile kalamazsin demisler.

Eltim tekrar cocuk istediginden ameliyat olmamis. Uzerine 2 defa daha hamile kalip sezeryan dogum yapti. Son hamileliginde artik rahim daha da sarktigi icin dusuk tehlikesi oldu ve 9 ayi yatakta gecirdi.

Suan oglu 3 yasinda ve tekrar cocuk istiyor. 4.cocuktan sonra rahmi de iceri aldirip cocuk isini sonlandirmak istiyor. Soruna gelirsek. Eltim Batman'da yasiyor. Orada gittigi bir dr buna surekli kac cocuk istiyorsan yap sonra gel iceri alalim diyordu ama son gittiginde hamile kalirsan tehlikeli olur dusuk riski olur hamile kalma demis.

Eltim bunun uzerine yine Batman'da baska bir dr'a gitmis ve bu dr da rahmi iceri alalim 3-5 seneye cocugun belki olur demis. Eltim de dun Diyarbakir'a alaninda iyi bir profesore gitmis ve bu prof eltime en fazla 2 cocuk daha yapabilirsin dusuk riskin de normal bi kadinin ne kadarsa o kadar olur demis.

Simdi eltim hangi dr'a inanacagini sasirdi. İkinci gittigi dr bir de rahim agzi disarismda oldugu icin oraya dikis atariz demis ki bu bence cok sacma ve uygun degil :s

Cok uzun oldu kizlar. Bu gibi bir durum yasayan veya cevdesinden duyan, bir bilgisi olan var mi acaba? Varsa lutfen yorumlarinizi esirgemeyin. Eltim benden umutlu bir sekilde cevap bekliyor...

Not: Telefondan yazdim. Yazim hatam varsa affola...

Galaxy Mini 2 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Hic duyan bilen yok mu kizlar :(

tıbbi olarak prolapsus uteri'den mi bahsediyorsun? yoksa rahim sarkması olarak değerlendirdiğiniz durum vajinanın bir bölümünün dışarı çıkması mı? yani doktorların eltine kesin olarak sendeki de şu dediği şey ne? daha açık belirtir misin?

Hiçbir fikrim yok bu konuda ancak daha iyi ün yapmış profesörlere görünse eltiniz , internetten araştırın yorumlara bakın ona göre iyi bir doktor seçin kendinize muayene olsun bence.. Bilemiyorum yani bence bir de eğer hayati bir risk oluşacaksa 3 çocuğu varmış zaten 4. de ısrar edilmemeli eğer hayati bir risk olacaksa.

tıbbi olarak prolapsus uteri'den mi bahsediyorsun? yoksa rahim sarkması olarak değerlendirdiğiniz durum vajinanın bir bölümünün dışarı çıkması mı? yani doktorların eltine kesin olarak sendeki de şu dediği şey ne? daha açık belirtir misin?

Vajina sarkmasi degil canim bildigin rahim yerinden ayrilip vajina disina kadr sarkiyor.

Hiçbir fikrim yok bu konuda ancak daha iyi ün yapmış profesörlere görünse eltiniz , internetten araştırın yorumlara bakın ona göre iyi bir doktor seçin kendinize muayene olsun bence.. Bilemiyorum yani bence bir de eğer hayati bir risk oluşacaksa 3 çocuğu varmış zaten 4. de ısrar edilmemeli eğer hayati bir risk olacaksa.

Anne acisindan o kadar hayati bir risk yok. Dusuk tehlikesi olabilirmis. Eve dondugumde pc'de de arastiririm telefondan zor oluyor burada fikir alayim dedim once.

3 çocuğu varmış ama niye ille de 4.'yü istiyor ki? Gerçi kendi bilir elbet.Benim annem de rahim sarkmasından ameliyat oldu,ama çocuk olayı olmayacağı için bu soruların cevabını bilemeyeceğim.Zor bir süreç

3 çocuğu varmış ama niye ille de 4.'yü istiyor ki? Gerçi kendi bilir elbet.Benim annem de rahim sarkmasından ameliyat oldu,ama çocuk olayı olmayacağı için bu soruların cevabını bilemeyeceğim.Zor bir süreç

Hep icinde 4 cocuk istegi varmis o yuzden biraz israrci o konuda. Tesekkur ederim canim cevabin icin.

Ben jinekologta karşılaşmıştım kadın 5 doğum yapmış ve evde olmuş kadında 60 yaşında falan doktorda gerek yok almayalım dedi kadında görüntüsünden rahatsızım demişti ama sizin eltinizinki sadece görüntü değil anlaşılan

Ben jinekologta karşılaşmıştım kadın 5 doğum yapmış ve evde olmuş kadında 60 yaşında falan doktorda gerek yok almayalım dedi kadında görüntüsünden rahatsızım demişti ama sizin eltinizinki sadece görüntü değil anlaşılan

Goruntu de elbette rahatsiz edicidir onu bilmiyorum ama asil sorun dogum olayi.

Vajina sarkmasi degil canim bildigin rahim yerinden ayrilip vajina disina kadr sarkiyor.

prolapsus uteri o zaman.. 3 tane çocuğu var allah bağışlasın, tekrar gebe kalması risk alması demek ki baştan beri bu problemi varmış her doğumda biraz daha kötüye gitmiştir.

prolapsus uteri o zaman.. 3 tane çocuğu var allah bağışlasın, tekrar gebe kalması risk alması demek ki baştan beri bu problemi varmış her doğumda biraz daha kötüye gitmiştir.

İkinci dogumunda sorun yokmus ama ucuncude dusuk riski olmus sadece bununla mi baglantili bilmiyorum onu.
İki dogumu da bu sorun varken yapmis.

3.cocugunu zaten 9 ay yatarak dogurmus..

4.cocuk ıcın bu ugrası anlıyamadım..bayag zengınler herhalde 4 çocuğa gelecek sunabıldıgıne göre..

işin uzmanı bı profesöre bastırsın parayı,o hem doğurtur,hem rahmı genckız gıbı yapar

o kadının rahmi sarkmasında benim ki mi sarksın? doğur Allah doğur rahim ne yapsın.

Saygili olun lutfen. Dogru duzgun okuduysaniz rahim 3 cocuk dogurdugu icin degil ilk dogumdaki anormal durum yuzunden sarkti.

3.cocugunu zaten 9 ay yatarak dogurmus..

4.cocuk ıcın bu ugrası anlıyamadım..bayag zengınler herhalde 4 çocuğa gelecek sunabıldıgıne göre..

işin uzmanı bı profesöre bastırsın parayı,o hem doğurtur,hem rahmı genckız gıbı yapar

Ben de kendi adima 2 cocuktan fazlasini yapmam ama insanlarin isteklerine de saygi duyarim.
Durumlari iyi cok sukur. Onerin icin tesekkurler.

Saygili olun lutfen. Dogru duzgun okuduysaniz rahim 3 cocuk dogurdugu icin degil ilk dogumdaki anormal durum yuzunden sarkti.

saygım gayet yerinde merak etme sen. ilkinde hata olmasaydı sarkmayacaktı yani. müneccim yanında büyümüşsün sanırım.

saygım gayet yerinde merak etme sen. ilkinde hata olmasaydı sarkmayacaktı yani. müneccim yanında büyümüşsün sanırım.

Merak ettigim yok sayginiz buradan hic belli olmuyor. Evet ilkinde normal sartlarda yapsaydi dogumunu sarkmayacakti. Sarksaydi da o an mudahale edilecekti.

Ayrica konuda neden sarkti dedigimi veya 4.cocuk yapmali mi diye sordugumu hatirlamiyorum.

Ayrica konuda neden sarkti dedigimi veya 4.cocuk yapmali mi diye sordugumu hatirlamiyorum.

bende bunu sordun dediğimi hatırlamıyorum. kafan iyi senin güzelim devam böle.

bende bunu sordun dediğimi hatırlamıyorum. kafan iyi senin güzelim devam böle.

Yaptiginiz yorumu herhalde icinizdeki diger kisilik yapti. Hey Allah'im isim gucum yok sizinle ugrasiyorum!

Back