• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim içinde perde olması ne demek?

Kizilsaclikizz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2018
172
173
23
Hanımlar hayatımda ilk defa bugün ultrasona girdim ( rahim ve yumurtaliklarima bakildi). Sonuc olarak rahmimin içinde perde varmis Doktor önemli değil ilerde cocuk sahibi olmana engel değil dedi.
Durumu boyle benim gibi olup cocuk sahibi olan var mi?
Internetten arastirdim biraz da düşüğe sebeb olabilirmiş. O yuzden kafam karıştı ve konu açma ihtiyacı duydum. Bilen biri beni aydinlatirsa sevinirim. Tam olarak perde nedir? Caresi yok mudur? Onunla yaşamak zorunda muyum? Doktor önemi yok deyince önemsemedim ama sonradan düşündükçe aklıma takıldı bir çok şey.

Son düzenleme:
bendede perde var çocuğa engel değil ama düşük riski ve kısırlık rüski artırıyor bana ameliayt olman lazım dediler. adetimi bekliorum adet olunca ameliyat günü vercekler çocuğumuz olmuyor bizimde ona teşkil ediyomuş güya başka doktorlarada gözük istersen bi

Hanımlar hayatımda ilk defa bugün ultrasona girdim ( rahim ve yumurtaliklarima bakildi). Sonuc olarak rahmimin içinde perde varmis 5 mm inceliğinde. Doktor önemli değil ilerde cocuk sahibi olmana engel değil dedi.
Internetten arastirdim biraz da düşüğe sebeb olabilirmiş. O yuzden kafam karıştı ve konu açma ihtiyacı duydum. Bilen biri beni aydinlatirsa sevinirim. Tam olarak perde nedir? Caresi yok mudur? Onunla yaşamak zorunda muyum? Doktor önemi yok deyince önemsemedim ama sonradan düşündükçe aklıma takıldı bir çok şey.

Ben ilk bebeğimi kalbi durduğu için aldırmıştım..
İkinci bebeğimde doğumum 39+4'te oldu.
Normal doğum sancılarım başlamıştı ve 4 dk bire indii halde ne bebek aşağı inmişti ne açılma vardı.
Sezaryene alındım.
Doktor sezaryen sırasında "rahminde perde varmış çocuk o yüzden aşağı inememiş rahmin çok incelmiş çok çekmişsin ama bebek inememiş" demişti.
Oğlum 1,5 yaşına gelince bi kontrole gittim aynı doktor bana perdenin olduğunu ve ilk bebek zamanında doğdu bi sıkıntı olmaz ama ufak yere yerleşirse erken doğma riski olur demişti.
Ben bir sene sonra başka farklı iki doktora gittim..
Onlar perde değil de sadece rahminin tepesinde bi çıkıntı var ona da perde demiyoruz yani rahmin kalp şeklinde, o yüzden dendi.
İki doktor da aynı şeyi söyleyince onlara güvendim.
Ve hiçbir problem olmaz bebek konusunda demişlerdi.
Perdesi çok büyük olanları ameliyatla alıyorlar diye biliyorum..
Çok şükür eğer kesinleşirse ikinci gebeliğim olacak..

Normal doğum sancılarım başlamıştı ve 4 dk bire indii halde ne bebek aşağı inmişti ne açılma vardı.
Sezaryene alındım.
Doktor sezaryen sırasında "rahminde perde varmış çocuk o yüzden aşağı inememiş rahmin çok incelmiş çok çekmişsin ama bebek inememiş" demişti.
Oğlum 1,5 yaşına gelince bi kontrole gittim aynı doktor bana perdenin olduğunu ve ilk bebek zamanında doğdu bi sıkıntı olmaz ama ufak yere yerleşirse erken doğma riski olur demişti.
Onlar perde değil de sadece rahminin tepesinde bi çıkıntı var ona da perde demiyoruz yani rahmin kalp şeklinde, o yüzden dendi.

ne güzel benmde perde die hemen ameliyat dediler ayrıntılda baktılar bebek tutunmuyor falan dediler. 1 yılı geçti evleneli psikolojm alt üst oldu ameliyat doğru bi karar mıydı bilmiyorm ama gün bekliyorum kimi insan o şekilde hamile kalıo die duydum bilmyrm bizim olmadı doktora gittik hsgde tüplerime bakamadılar kalp şeklinde benmde sonuçlarmda

ne güzel benmde perde die hemen ameliyat dediler ayrıntılda baktılar bebek tutunmuyor falan dediler. 1 yılı geçti evleneli psikolojm alt üst oldu ameliyat doğru bi karar mıydı bilmiyorm ama gün bekliyorum kimi insan o şekilde hamile kalıo die duydum bilmyrm bizim olmadı doktora gittik hsgde tüplerime bakamadılar kalp şeklinde benmde sonuçlarmda
Benim kide kalp şeklindeymis rahim arkaut görünümünde yazıyor. Doktor bunu rahminde ince bir perde var o da önemli değil çocuğun olur dedi. Ecdk 5 mm diye birsey yazıyordu ben onu perde kalınlığı sandim o da rahim duvarı kalinligiymis normalmis yani. Internette çevire çevire durumunu iyice anladim.
Tek sıkıntım rahmimin kalp şeklinde olması arkaut yazıyor raporda.

Adet ağrıları için gitmistim birazda gecikme oluyordu. Sıkıntı çıkmadı. Ama bu perde durumu ilerde bebeğimin olmasına engel olurmu bilmiyorum evli degilim 29 yasindayim ve bekarim doktor ameliyat desede olamam.

Son düzenleme:
Sezaryene alındım.
Aynen benimkine kalp şeklindeymis arkaut görünümünde yazıyor. Doktorlar buna perde diyor sanirim internetten araştıra araştıra anladim ne olduğunu. Ince bir perde var o da önemli değil bebegin olur dedi. Insallah sıkıntı çıkarmaz :/

Gerçekten kalp şeklinde ise ameliyata da gerek yok canım..
Çünkü orayı ya yakıyorlarmış ya kazıyorlarmış.
Oraya bebeğin tutunması da zor oluyormuş.
Eğer gerçekten çok büyükse ameliyat düşünürsün..
Benim komşumun kız kardeşinin resmen iki rahmi var o kadar büyüktü perdesi ama iki bebeğini kucağına aldı..
Benim kide kalp şeklindeymis rahim arkaut görünümünde yazıyor. Doktor bunu rahminde ince bir perde var o da önemli değil çocuğun olur dedi. Ecdk 5 mm diye birsey yazıyordu ben onu perde kalınlığı sandim o da rahim duvarı kalinligiymis normalmis yani. Internette çevire çevire durumunu iyice anladim.
Tek sıkıntım rahmimin kalp şeklinde olması arkaut yazıyor raporda.

Adet ağrıları için gitmistim birazda gecikme oluyordu. Sıkıntı çıkmadı. Ama bu perde durumu ilerde bebeğimin olmasına engel olurmu bilmiyorum evli degilim 29 yasindayim ve bekarim doktor ameliyat desede olamam.
Bi tek kalp şeklinde ise bana kalırsa hiçbir sıkıntı yok bana da öyle dediler canım ve dedikleri gibi çıktı..

Mrb,

Bende rahimdeki septum yüzünden bebeğimi 8. haftada kalbi durması nedeniyle kaybettim. Tüm tahlillerim normal çıktı.Rahmimde septum yani perde olduğu ortaya çıktı.Histereskopi oldum. Dr 2 taraftada zarın olduğunu bi tarafın daha kalın olduğunu söyledi. Diğer adetin bitiminde alınacak.Ben bu durumdayken hamile kaldım. Dr şu anda da hamile kalabilirsin ama düşükle sonuçlanabilir dedi. Risk almak istemediğim için aldırıcam. Bebeğimi tekrar kaybetmek istemiyorum. Allah kimseye yaşatmasın çok zor.Ben aldırılması taraftarıyım.

Gerçekten kalp şeklinde ise ameliyata da gerek yok canım..
Çünkü orayı ya yakıyorlarmış ya kazıyorlarmış.
Oraya bebeğin tutunması da zor oluyormuş.
Eğer gerçekten çok büyükse ameliyat düşünürsün..
Benim komşumun kız kardeşinin resmen iki rahmi var o kadar büyüktü perdesi ama iki bebeğini kucağına aldı..

Bi tek kalp şeklinde ise bana kalırsa hiçbir sıkıntı yok bana da öyle dediler canım ve dedikleri gibi çıktı..
Insallah sıkıntı çıkmaz yaşayıp görecek bakalim çok teşekkürler yorumunuz için içimi rahatlattiniz.

Mrb,

Bende rahimdeki septum yüzünden bebeğimi 8. haftada kalbi durması nedeniyle kaybettim. Tüm tahlillerim normal çıktı.Rahmimde septum yani perde olduğu ortaya çıktı.Histereskopi oldum. Dr 2 taraftada zarın olduğunu bi tarafın daha kalın olduğunu söyledi. Diğer adetin bitiminde alınacak.Ben bu durumdayken hamile kaldım. Dr şu anda da hamile kalabilirsin ama düşükle sonuçlanabilir dedi. Risk almak istemediğim için aldırıcam. Bebeğimi tekrar kaybetmek istemiyorum. Allah kimseye yaşatmasın çok zor.Ben aldırılması taraftarıyım.

Bak ben bana o söylenilenler doğru olduğu için sanıyorum ikinci kez gebeyim inşallah..
Yüreğini ferah tut :)
Hayırlısıyla kucağınıza alırsınız ınsallah: ) cevremdekiler o neymiş ilk defa duyduk falan deyince panikledim. biraz annem Ablam falan ilk defa bende çıktı boyle birsey şaşırdılar.
Şimdi rahatım :)

Mrb,

Allah yardımcınız olsun hakkımızda hayırlısı olsun. Doktorlar ne diyorsa ona göre davranmanız en doğrusu olur sizin için.

Hanımlar hayatımda ilk defa bugün ultrasona girdim ( rahim ve yumurtaliklarima bakildi). Sonuc olarak rahmimin içinde perde varmis Doktor önemli değil ilerde cocuk sahibi olmana engel değil dedi.
Merhaba rahimde perde gebeliğe engel değil fakat embriyonun tutunmasına engel olur ve düşük yaparsınız. 4 düşük,1 erken ölü Doğum yaptım ve başarısız tüp bebek denemem oldu. hsg çektirdim 1,5 cm kadar rahimde perde olduğu ve üstten ve soldan çöküklük olduğu ortaya çıktı. Histeroskopi yöntemiyle ameliyat oldum yaklaşık 3 ay oldu.

Merhaba rahimde perde gebeliğe engel değil fakat embriyonun tutunmasına engel olur ve düşük yaparsınız. 4 düşük,1 erken ölü Doğum yaptım ve başarısız tüp bebek denemem oldu. hsg çektirdim 1,5 cm kadar rahimde perde olduğu ve üstten ve soldan çöküklük olduğu ortaya çıktı. Histeroskopi yöntemiyle ameliyat oldum yaklaşık 3 ay oldu.
Çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda tekrar hamile kalırsınız.
Sizin rahminizin çesidi nedir. Yani rahim ne şekilde bu raporlarda yaziyordur . Şu sekilde görünüyor diye.
Benim ki arkaut şekilde kalp şeklindeymis. 2 doktora sordum önemli değil dediler. Fakat yinede risk varmış erken doğum ve düşük açısından. Bunu anlayabilmek için rahim içi ultrason mu filmi ondan çekilmesi gerekirmiş perdenin kaç cm olduğunun anlaşılması için. Bu da suan mümkün değil bekarım.
Adet düzensizliği için doktora gitmistim bunu öğrendim.

bendede perde var. hamileyim umarım bi sorun yaşamam o şekilde doğum yapan çok kişi vrmış. ben çocuk olmaynca film çektrdm baktılar perdevar ameliyt olcaksın çocugn olmaz dediler. amliyat olcağım ay hamile kaldım kısmet yani. inşlallah olmaz bişey

Back