Rahim içi POLİP !!!!!

kayitliyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
102
1
96
Aydın
Arkadaşlar rahim içinde polip olan var mı?1 cmlik polip hamileliğe engel mi ve hamile kalınsa risk olur mu?Lütfen bilgisi olan paylaşsın...Bütün deva bekleyenlere acil şifalar.

Evet malesef bende de aynı sorun var. Yaklaşık bir yıldır adetime 1 hafta kala hafif kasık ağrısıyla kahvaerengi kırmızımsı lekelenmlerim oluyor.Hatta bazen o kadar fazla geliyorki tıpkı adetin 3. günü gibi kanama oluyor.Ancak adet tarihlerimde bir düzensizlik yok.Tam vaktinde oluyorum ve 5 günde bitiyor.Bu şikayetler üzerinde en sonunda yapılan hormon tahlillleride normal çıkınca ultrasonda 8 mm lik polip var dendi.8 aydır korunmuyorum.Doktor gebeliğe engel değil dedi.Biraz daha beklememi söyledi.Ama artık ben iyice kafayı taktım buna.adetimin 20 gününde başlayan bu lekelenmelerden bıktım.Bebek de yok.Anlamadım ben bişy.sende ne gibi belirtiler veriyor.Ne yaptın bu arada aldırdın mı?

benimde rahim içi polipim vardı ve rahim ağzında yaramı yaktırırken drum onuda aldı hamile kalsaydın eğer düşerdi dedi bana.çünkü bebeğin gelişimini engelliyomuş sanırım.

Nasıl yanı ultrasonda mı gördü polibi ve histeroskobi ile mi aldı?Biraz anlatabilirmisin zor oldumu?

benimde 3 tane polipim var ama doktor gebelikten şüphelendi.kan tahlili sonucunu bekliyorum.
doktor poliplere biopsi yapılması gerekir dedi.gebelikten şüpelenince adet ol bitince hemen gel dedi.
bende korkuyorum parça alınması değilde rahime tuzlu su falan verip ultrasona koyuyorlarmış aklım çıkıyor.ayrıca kürtaj olarak poliplerin temizlenmesi gerekirmiş internette okudum.kürtaj rahme zarar vermezmi acaba.
ya bu doktorların ağzından cımbızla laf alınıyor canım çok sıkkın şuan hamileysem bu polipler yüzünden düşük yapacağım galiba.lütfen tecrübelerimizi paylaşalım.teşekkürler

benimde 3 tane polipim var ama doktor gebelikten şüphelendi.kan tahlili sonucunu bekliyorum.
doktor poliplere biopsi yapılması gerekir dedi.gebelikten şüpelenince adet ol bitince hemen gel dedi.
bende korkuyorum parça alınması değilde rahime tuzlu su falan verip ultrasona koyuyorlarmış aklım çıkıyor.ayrıca kürtaj olarak poliplerin temizlenmesi gerekirmiş internette okudum.kürtaj rahme zarar vermezmi acaba.
ya bu doktorların ağzından cımbızla laf alınıyor canım çok sıkkın şuan hamileysem bu polipler yüzünden düşük yapacağım galiba.lütfen tecrübelerimizi paylaşalım.teşekkürler

Merhaba geçmiş olsun öncelikle...
Poliblerle ilgili bir şikayetin varmıydı önceden kanama gibi falan...Nasıl haberin oldu?Ayrıca hamile olabilme ihtimalini nerden çıkardı doktor?Ultrusonda kese falan mı gördü...Bu arada polibi aldıracaksan sakın kürtaj olma histeroskobi ile çok kolay bir şekilde alınıyormuş.Bebek varsada inşallah ona bişy olmaz...Bu arada benimde bugün adet olmam gerekiyordu.adetlerim düzenli dedim nazar ettim herhalde...Belki hamile olabilirm diye test aldım ama henüz yapmadım çok korkuyorum.1 - 2 gün daha bekleyecegim.Belkide stresten gecikti.Hamile isem bende de polip var.o zamanda ayrı endişeleneceğim.Bilmiyorum yaaa...Bende senin gibi her iki durumdan ve olacaklardan çok korkuyorum...

Nasıl yanı ultrasonda mı gördü polibi ve histeroskobi ile mi aldı?Biraz anlatabilirmisin zor oldumu?

hayır canım normal çıplak gözle muayene ederken gördü çünkü rahim ağzından dışarı sarkmıştı benimki ve onu yaramı yakarken halletti.hiç bir şikayetim olmadı sadece bi kaç gün kanamam oldu o kadar ağrım sızım olmadı genel anestezi altında oldu tüm bunlar

hayır canım normal çıplak gözle muayene ederken gördü çünkü rahim ağzından dışarı sarkmıştı benimki ve onu yaramı yakarken halletti.hiç bir şikayetim olmadı sadece bi kaç gün kanamam oldu o kadar ağrım sızım olmadı genel anestezi altında oldu tüm bunlar

Anladım.Çok geçmiş olsun....

meraba arkadaşlar ben daha yeni katıldım amm nasıl mesaj yazma konusunda fazla bilgim yok.6 aylık evliyim cocuk istiyoruz ama her ilişkiden sonra koyu kırmızı bir kan geliyor bilen varmı neden olabilir tahlillerimi yaptırdım temiz çıktı

Ben bir sonraki adetimin 3. günü tekrar muayene oldum fakat bana küçüldüğünü söyledi.0.4 mm olmuş yok denecek kadar küçük yani.şimdilik sorun yok dedi bizde 2 aydır korunmuyoruz ama henüz gebelik yok.yanlız bu ay adetten 2 gün önce kahverengi lekelenmeler oldu ve parça parça oluyor bu adetim ilk 2 gün çok yoğun geçti 3. gün bugün biraz normale döndü acaba büyüdümü tekrar şüpheleniyorum.küçülen polip tekrar büyüyebiliyormu ki??

Arkadaşlar polip varsa,doktorlar mutlaka cerrahi müdahaleyle alınmalıdır diyor,
sonuçta elbette vücuda zararı var,
lütfen doktora gitmeyi ihmal etmeyin..
ve mutlaka 6 ayda bir simir testi yaptırın...
sevgiler...

Rahimin iç tabakası her adet döngüsünde gebeliği barındırmak üzere kalınlaşan ve hamilelik oluşmadığında adet kanamasıyla atılan bir tabakadır.

Endometriyal (rahim içi) polip, rahim iç tabakasının bu kalınlaşma döneminde bir bölgenin "normalden fazla büyümesiyle" oluşan ve selim tabiatlı olduğu kabul edilen rahim içindeki bir "et parçası" olarak tarif edilebilir.

Endometriyal polip, oluşma nedeni tam olarak bilinmeyen bir hastalık olarak her yaş kadında görülebilmekle beraber genellikle menopoz öncesi dönemde ve menopoz döneminde daha sık ortaya çıkar.

Endometriyal polip sayıca bir adet olabileceği gibi bazı durumlarda daha çok sayıda olabilir. Bir mercimek tanesi kadar ufak olabileceği gibi ender durumlarda bir portakal büyüklüğünde dahi olabilir.

Ne Gibi Belirtiler Verir?

Endometriyal polip hiçbir belirti vermeyebilir. Büyük olduğunda ve birden fazla olduğunda ise düzensiz kanama (ara kanama veya adet kanamalarının günlerinin uzaması veya kanama miktarının artması tarzında), cinsel ilişki esnasında kanama, özellikle adet kanaması esnasında kramp tarzı ağrı gibi belirtilere neden olabilir.

Bazı durumlarda büyük bir polip rahimağzından vajinaya sarkabilir ve bu durumlarda polip dokusunda gelişen enfeksiyon akıntı nedeni olabilir.

Tam olarak kanıtlanmamış olmakla beraber polipler gebe kalamama nedeni olabilirler. Üreme üzerine olumsuz etkileri daha çok düşük yapma riskinde artış olduğundan saptandıklarında çıkarılmaları son derece önemlidir.

Nasıl Tanı Konur?

Endometriyal polip tanısı en sık kanama sorunları nedeniyle doktora başvuran bir kadında rahim iç tabakası örneklemesiyle ("kürtaj") elde edilen dokunun patoloji uzmanı tarafından incelenmesiyle konur.

Bazı durumlarda çeşitli belirtilerle başvuran bir kadında yapılan jinekolojik muayene esnasında rahimağzından sarkan polipin gözle görülmesiyle polip şüphesi doğar. Bu durumlarda da doktor genellikle rahim iç tabakası örneklemesi önerir ve elde edilen dokunun patoloji uzmanı tarafından incelenmesiyle tanı konabilir.

Herhangi bir nedenle yapılan histeroskopi incelemesinde veya rahim içinin steril suyla doldurularak ultrasonografi incelemesi yapılmasından ibaret histerosonografi incelemesinde polip şüphesi doğabilir. Normal ultrasonografi incelemesinde polip saptanması zordur, zira rahimin ön ve arka duvarı normalde birbirlerine temas edecek şekilde dururlar ve polip arada düzleşerek gizlenmiş olur. Rahim içi histeroskopi veya histerosonografi incelemesinde suyla doldurulduğunda polip belirgin hale gelir.

polip1.jpg
polip3.jpg

Yukarıdaki resimlerde rahim içi suyla doldurulduğunda ultrasonografide ortaya çıkan polipler görülmektedir.

Histerosalpingografi incelemesindeki bazı bulgular da polip şüphesi doğurabilir.

polip2.jpg

Yukarıdaki resimde HSG filminde rahim içindeki "dolum defektleri" polip şüphesi doğurmaktadır.

Nasıl Tedavi Edilir?

Poliplerin ideal tedavisi histeroskopi yöntemiyle görülerek çıkarılmasıdır. Çıkarılan materyal patoloji uzmanı tarafından incelenir.

Polip tedavisinde diğer bir yol da rahim iç tabakası örneklemesidir ("kürtaj"). Bu işlem genellikle polipin bulunduğu yerden koparak parçalanmasıyla ve böylece lezyonun ortadan kaybolmasıyla sonuçlanır. Histeroskopiden farklı olarak "kürtaj" işlemi körlemesine yapıldığından bu işlemde bazı polipler atlanabilir.

Gerek histeroskopi gerekse "kürtaj" ile tam şifanın sağlandığı durumlarda ek bir tedavi gerekmez.

Polipler tekrarlayıcı özelliği olan oluşumlardır. Bu nedenle düzenli takipler önemlidir.

Biraz da olsa bilgilendirme amaçlı,
mutlaka okuyalım arkadaşlar...

Songül ben ekim ayında ilk muayenemi oldum ama dr a gitme nedenim herhangi bir şikayetimin olduğundan değil 3 aylık evli olduğumdan genel bi kontrol amaçlıydı.Dr orada rahim içi ultrasonda saptadı 1 cmlik polipi.fakat bu yalancı polip de olabilir bir sonraki adetin 3 günü tekrar bakacağız dedi ve gerçektende küçülmüş dedi (bir başka dr a gittim) yanlız o gün bana kanamalrın pıhtılı mı ve yoğun uzun süreli mi demişti..bu ay nedense öyle oldu bende şüphelendim hiç biryerdede bulamıyorum tekrar büyür mü küçülen polip yoksa küçüldüğü kadarıyla kalmışmışdır bu ay geçici bi durummu yaşıyorum anlayamadım...

merhaba arkadaşlar bu grupta yenıyım yardımınıza ıhtıyacım var 2 aylık evlıyım 1 hafta once kontrol amaçlı doktora gıttım ve 2 tane polip olduğunu soyledı hemen alınması gerekıyomus ama ben bu operasyonu olma konusunda bıraz dusuncelıyım yorumlarda soğan kurunu okudum acaba onu nasıl uygulayabılırım

merhaba arkadaşlar bu grupta yenıyım yardımınıza ıhtıyacım var 2 aylık evlıyım 1 hafta once kontrol amaçlı doktora gıttım ve 2 tane polip olduğunu soyledı hemen alınması gerekıyomus ama ben bu operasyonu olma konusunda bıraz dusuncelıyım yorumlarda soğan kurunu okudum acaba onu nasıl uygulayabılırım

merhaba öncelikle büyüklüğü önemli ve cerrahi işlem gerektiren bir durum gebe kalmaya engel ve düşüğe neden olan bir durum ben bu ay polip ameliyatı oldum çok basit bir işlem histeroskopi işlemiyle genel anestezi altında yapııldı tekrarlayan bir durummuş o yüzden doktorum yakacağını da söyledi ama bu sizi endişelendirmesin hiçbir ağrı acı yok hemen taburcu oluyorsunuz zaten

merhaba öncelikle büyüklüğü önemli ve cerrahi işlem gerektiren bir durum gebe kalmaya engel ve düşüğe neden olan bir durum ben bu ay polip ameliyatı oldum çok basit bir işlem histeroskopi işlemiyle genel anestezi altında yapııldı tekrarlayan bir durummuş o yüzden doktorum yakacağını da söyledi ama bu sizi endişelendirmesin hiçbir ağrı acı yok hemen taburcu oluyorsunuz zaten

Ahsen hanım bende de polip var sizden rica etsem gittiğiniz dr adı ve adresini yazar mısınız alındıktan sonra yakma işlemi etkili olabilir teşekkürler şimdiden

Merhabasanki beni anlatmışsınız yıllar öncesinden şuanda yaşadığınız şeyi ben yaşıyorum 1.5 senedir de bebek olmadii ikinciyi istiyorum bu arada rahim filmi cektikfilmi çeken doktor çok küçük bisey olmaz dedi kendı doktorum yakalım istersen dedi ama 4 ay daha bekleyelim dedi rahim filminden snra adet oldum ikinci adetime de az kaldı ve aynı dediginiz gibi 7 gün kala leke geliyor ben anlıyorum ki adet olacam ....siz hakurk kaldinizmi kaldıysanız nasıl oldu insalah yıllar snra postunuza yazdığım mesajımı görürsünüz sevgiler ..
Evet malesef bende de aynı sorun var. Yaklaşık bir yıldır adetime 1 hafta kala hafif kasık ağrısıyla kahvaerengi kırmızımsı lekelenmlerim oluyor.Hatta bazen o kadar fazla geliyorki tıpkı adetin 3. günü gibi kanama oluyor.Ancak adet tarihlerimde bir düzensizlik yok.Tam vaktinde oluyorum ve 5 günde bitiyor.Bu şikayetler üzerinde en sonunda yapılan hormon tahlillleride normal çıkınca ultrasonda 8 mm lik polip var dendi.8 aydır korunmuyorum.Doktor gebeliğe engel değil dedi.Biraz daha beklememi söyledi.Ama artık ben iyice kafayı taktım buna.adetimin 20 gününde başlayan bu lekelenmelerden bıktım.Bebek de yok.Anlamadım ben bişy.sende ne gibi belirtiler veriyor.Ne yaptın bu arada aldırdın mı?

Back